Schowaj Babci dowód
- juveman7
- Juventino
Wolałbym Cie nigdzie nie spotkaćAbdul_BN.pl pisze:Daj spokój, pozostaje mieć nadzieję, że więcej takich jak on pojedzie do Anglii szorować garyEin pisze:
Brawo () za sposób myślenia ! :lol:

Ty polecisz na wybory i wybierzesz super partię, która będzie robić syf. Bo przecierz wystarczy zrobić reklamówkę, a stado baranów natychmiast poleci na to.
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- LordJuve
- Juventino
:rotfl:Abdul_BN.pl pisze:Daj spokój, pozostaje mieć nadzieję, że więcej takich jak on pojedzie do Anglii szorować garyEin pisze:
Brawo () za sposób myślenia ! :lol:
Jadą ci, którym "władza" nie daje szansy na lepsze jutro. Jakby było dobrze, to ludzie siedzieliby w kraju, pomyśl, ilu ludzi wyjeżdża z krajów lepiej rozwiniętych a ile z takich jak Polska za chlebem

Oczywiście, Abdul_BN.pl jako motto życiowe ma słowa pewnego światłego człowieka, a brzmi ono "Spieprzaj dziadu!"... :lol:

A jak puszczają KŁAMLIWE, KICZOWATE reklamy PiSu to jest dumny, ale ciekawego z czego...

Ja apeluje, żeby nie wyciągać pojedyńczych wypowiedzi bo potem wszystko traci sens.
Juveman7 napisał trochę więcej niż tylko "Nie mam zamiaru iśc i nigdy nie pójde" :!:
Wyciąganie pojedyńczych słowek to taktyka pewnych pseudopolityków z braćmi K. na czele.
Iść głosować na PiS - lepiej nie iść. Mieć jakąś inną wizję niż rządy Wielkich Braci - iść na wybory, żeby w Polsce było lepiej, bo gorzej już nie będzie(jeśli do władzy nie dostanie się LPR i Samoobrona).
- Ein
- Juventino
To co wszyscy migrujemy ? , brednie. Nie mam nic do ludzi którzy wyjeżdżają i głosują w wyborach ,ale do ludzi którzy jęczą jak to źle i niedobrze i jeszcze nie chcą sami poprawiać złej sytuacji to ... nie chciałbym ich spotkać.juveman7 pisze: Ty polecisz na wybory i wybierzesz super partię, która będzie robić syf. Bo przecierz wystarczy zrobić reklamówkę, a stado baranów natychmiast poleci na to.
Nie obrażaj mnieLord_ Juve pisze: Juveman7 napisał trochę więcej niż tylko "Nie mam zamiaru iśc i nigdy nie pójde" :!:
Wyciąganie pojedyńczych słowek to taktyka pewnych pseudopolityków z braćmi K. na czele.

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- LordJuve
- Juventino
No i to rozumiem, LPR, Samoobrona i PiS OUT :!:Ein pisze:Nie obrażaj mnieLord_ Juve pisze: Juveman7 napisał trochę więcej niż tylko "Nie mam zamiaru iśc i nigdy nie pójde" :!:
Wyciąganie pojedyńczych słowek to taktyka pewnych pseudopolityków z braćmi K. na czele.. Po prostu nie lubię głupiego jęczenia. Poza tym jak nie chcecie aby weszły takie partie jak LPR to idźcie na wybory i głosujcie na inne. Proste.
- juveman7
- Juventino
:evil: Nie pakujcie mnie do worka z ludzmi , którzy nie chodzą na wybory , a potem narzekają na rządzącą władzę. Nie chodze na wybory ponieważ nie ma na kogo głosować. Dobrze wiemy, że wygrać może każda partia, i dobrze wiemy że po wyborach nic się nie zmieni, powtarzam NIC SIĘ NIE ZMIENI. Nadal będzie syf. Nie ma na karcie do głosowania żadnej uczciwej partii, los Polski jest przesądzony, i my przez głosowanie mamy to niby zmienić ? Może wygrać każda partia, ale jestem pewny że to będzie partia złodziei, oszustów i innych bandytów.
Nie pójde głosować na ludzi, którzy będą okradać Polskę, nie pójde głosować na osobę która będzie ze mnie zdzierała pieniądze, ale na wybory pójdą "inni" i zrobią to za mnie. Naród polski sam sobie wybierze polską władzę.
A mówcie sobie że moje gadanie to głupię jęczenie, ale to są w 100 % prawdziwe słowa.
Nie pójde głosować na ludzi, którzy będą okradać Polskę, nie pójde głosować na osobę która będzie ze mnie zdzierała pieniądze, ale na wybory pójdą "inni" i zrobią to za mnie. Naród polski sam sobie wybierze polską władzę.
A mówcie sobie że moje gadanie to głupię jęczenie, ale to są w 100 % prawdziwe słowa.
- Abi
- Juventino
:rotfl: :rotfl:Lord_ Juve pisze: :rotfl:
Jadą ci, którym "władza" nie daje szansy na lepsze jutro. Jakby było dobrze, to ludzie siedzieliby w kraju, pomyśl, ilu ludzi wyjeżdża z krajów lepiej rozwiniętych a ile z takich jak Polska za chlebem![]()
Jak wielkim trzeba być nieudacznikiem, żeby uzależniać rozwój swojej kariery zawodowej od tego, czy ktoś(państwo) nam podstawi robotę pod nos. Jeszcze mogę zrozumieć ludzi po czterdziestce, bo oni już za dużego ruchu nie mają, za późno na to - ale ci wszyscy młodzi, którzy wyjeżdżają pracować w Anglii jako taśmowi na pół taśmy w fabryce margaryny(często po całkiem przyzwoitych studiach) i argumentują to w sposób podobny do Twojego -> są po prostu żałośni. Już lepiej byłoby spojrzeć prawdzie w oczy i szczerze przyznać: jestem frajerem, nie udało mi się w życiu, pakowanie serów w Irlandii to wszystko na co mnie stać. Bo zrzucanie winy na państwo za własne niepowodzenia jest infantylne i bezsensu. I niestety często spotykane :roll:
Swoją drogą - Lord. Jak mama nie zawiąże Ci sznurówek w trampkach to idziesz do szkoły w klapkach?
Są miejscami zabawne, miejscami błyskotliwe. Chłopaki od reklamy zrobili kawał dobrej roboty. Na pewno podobają mi się bardziej niż spoty PO, w których po za dawką pustych haseł(by rzyło siem lepiej) nic więcej znaleźć nie można.A jak puszczają KŁAMLIWE, KICZOWATE reklamy PiSu to jest dumny, ale ciekawego z czego...
A niby czemu jeśli można wiedzieć? Swoją drogą jeśli Samoobrona wyleci, to Donald Tusk nie będzie miał z kim koalicji zawrzeć. A nie, został jeszcze lid przecież...No i to rozumiem, LPR, Samoobrona i PiS OUT
- juveman7
- Juventino
Twoje słowa są genialne i wnioskuje z nich jedno, mamy się uczyć, uczyć , zdobywać wiedzę , wykształcenie , tytuły, a potem znalezsć pracę w Polsce, oczywiście dobrze płatną, na początek jakieś 800 zł, ale przecierz my jesteśmy super fachowcami więc za jakies 5 lat pracy dostaniemy 100 zł, podwyżki. Super perspektywy nam zafundowali polscy politycy. I kto tu jest żałosny. Ten co całe życie się uczy po to by harować za 800 zł, czy ten kto miał gdzieś szkołe, wyjechał za granicę i zarabia w miesiąc tyle pieniędzy co polski fachowiec w 5 miesięcy.Abdul_BN.pl pisze:[
....... ale ci wszyscy młodzi, którzy wyjeżdżają pracować w Anglii jako taśmowi na pół taśmy w fabryce margaryny(często po całkiem przyzwoitych studiach) i argumentują to w sposób podobny do Twojego -> są po prostu żałośni. Już lepiej byłoby spojrzeć prawdzie w oczy i szczerze przyznać: jestem frajerem, nie udało mi się w życiu, pakowanie serów w Irlandii to wszystko na co mnie stać. Bo zrzucanie winy na państwo za własne niepowodzenia jest infantylne i bezsensu. I niestety często spotykane :roll:
Mam wrażenie że nie masz pojęcia o polskiej pracy, wydaje Ci się że zostaniesz kimś, bo wywyższasz się nad innymi, ale kiedyś to zrozumiesz.
- Abi
- Juventino
juveman7 pisze: Twoje słowa są genialne i wnioskuje z nich jedno, mamy się uczyć, uczyć , zdobywać wiedzę , wykształcenie , tytuły, a potem znalezsć pracę w Polsce, oczywiście dobrze płatną, na początek jakieś 800 zł, ale przecierz my jesteśmy super fachowcami więc za jakies 5 lat pracy dostaniemy 100 zł, podwyżki.
Mam za dużo przykładów(ja, moi koledzy) na to że w Polsce da się legalnie sporo zarobić, czasem nawet nie przepracowując się zbytnio. Fakt, jak ktoś pochodzi z zadupia w którym nawet najstarsi zapomnieli jak wyglądają tory, to może mieć trochę więcej trudności. Ale im szybciej zrozumie, że jego los jest w jego własnych rękach(a nie w rękach urzędników państwowych), tym szybciej uda mu się odbić od dna.Mam wrażenie że nie masz pojęcia o polskiej pracy, wydaje Ci się że zostaniesz kimś, bo wywyższasz się nad innymi, ale kiedyś to zrozumiesz.
Akurat oni mają najmniejszy wpływ na to, jak potoczy się Twoja kariera. Im wcześniej to zrozumiesz, tym lepiej. No chyba że wymagasz od polityków, żeby wzorem niektórych krajów w pierwszej połowie ubiegłego stulecia planowali budowy np. autostrad za pomocą pracy tylko rąk ludzkich. Ale wtedy oberwie się im za co innego...Super perspektywy nam zafundowali polscy politycy.
Ten, który winę za swoje niepowodzenie(niska płaca/wyjazd z kraju) zrzuca na państwo.I kto tu jest żałosny. Ten co całe życie się uczy po to by harować za 800 zł, czy ten kto miał gdzieś szkołe, wyjechał za granicę i zarabia w miesiąc tyle pieniędzy co polski fachowiec w 5 miesięcy.
- Ein
- Juventino
Ogólnie drogi Abdulu masz rację tylko ,że taki koleś w "wielkiej wspólnocie" który pracuje na taśmie zarobi więcej niż taki sam koleś który będzie pracował w Polsce
To tak na marginesie.
A odnośnie możliwości koalicji PO + x to tym x zawsze może być PiS
A odnośnie możliwości koalicji PO + x to tym x zawsze może być PiS

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- juveman7
- Juventino
Ileż to studentów nie może znaleźsć pracy w Polsce, i wątpie żeby wszyscy byli z zadupia.Abdul_BN.pl pisze: Mam za dużo przykładów(ja, moi koledzy) na to że w Polsce da się legalnie sporo zarobić, czasem nawet nie przepracowując się zbytnio. Fakt, jak ktoś pochodzi z zadupia w którym nawet najstarsi zapomnieli jak wyglądają tory, to może mieć trochę więcej trudności. Ale im szybciej zrozumie, że jego los jest w jego własnych rękach(a nie w rękach urzędników państwowych), tym szybciej uda mu się odbić od dna.
I jeszcze jedno, myślałeś kiedyś o pracy za granicą.
Ostatnio zmieniony 01 października 2007, 17:14 przez juveman7, łącznie zmieniany 2 razy.
- Abi
- Juventino
Jednocześnie wyda więcej na swoje utrzymanie tam, najprawdopodobniej dłuuugo będzie żył* jak szczur, a, nawet po kilku przepracowanych latach, pracodawca i tubylcy(ba, nawet Hindusi będą go traktować jak człowieka drugiej kategorii. Warto?Ein pisze:Ogólnie drogi Abdulu masz rację tylko ,że taki koleś w "wielkiej wspólnocie" który pracuje na taśmie zarobi więcej niż taki sam koleś który będzie pracował w PolsceTo tak na marginesie.
*chociaż w sumie co to za życie
Kiedyś dostałem cynk o dobrze płatnej, sezonowej pracy w Dubaju, ale po chwili zastanowienia postanowiłem odłożyć plany o podboju Emiratów na "kiedyś tam, mam nadzieję że nie prędko".OK. Ale powiedz mi czy myślałeś nad pracą za granicą.
- Gooray
- Juventino
juveman7 pisze:Nigdy nie będe miał dla nich szacunku. Najlepszym rozwiązaniem byłoby rozstrzelać ich wszystkich, w jednym miejscu , bo to nie są ludzie tylko zwierzyna patrząca na pieniądze.
Czy Twój pradziadek nie lubił sobie czasem postrzelać w Katyniu?
No pewnie! Niech zostanie sama lewica i niech wrócę te same układy, które wyżerały nasz kraj. Ale wtedy Europa się z nas nie śmiała i to najważniejsze co? Lordzie zajmij się kompilacjami, a nie polityką…Lord_ Juve pisze:No i to rozumiem, LPR, Samoobrona i PiS OUT :!:
To będą moje pierwsze wybory, na których będe głosował. Dlatego zagłosuje na POLSKĘ niepodległą, a nie kraj sowiecki!

- LordJuve
- Juventino
Mam buty na rzepę...Abdul_BN.pl pisze: Swoją drogą - Lord. Jak mama nie zawiąże Ci sznurówek w trampkach to idziesz do szkoły w klapkach?
Ciężko się z wami rozmawia. Reklamy PiSu zabawne? Błyskotliwe? Noo ci od reklamy BARDZO się napocili, żeby tą kupę w ładny papierek zawinąć, ale niestety...dalej śmierdzi, przynajmniej mi.

Co jak co, ale PO nie musi kłamać, tak jak to jest w reklamówkach PiS, bo co, mają się przyznać, że przez te kilkadziesiąt miesięcy zrobili wielkie NIC i tylko niesmak pozostał? Przynajmniej honor by zachowali i byłoby za co ich cenić, ale honoru widocznie nie mają, to nie mają i szacunku.
Gratuluje ci Abdul_BN.pl życiowego sukcesu, dużo zarabiasz, bujasz się jak ci co wyjeżdżają za granice na budowy(wiesz, BMW, fura skóra i komóra, te klimaty), ty masz, oni też mają. Ty zarabiasz w rodzimej Polsce(kochasz ją, jest ci dobrze to co będziesz się doszukiwał powodów niepowodzenia), są tacy, którzy mają magistrów, ale pracy nie ma.
Dziś rozmawiałem z moją byłą panią nauczyciel, starsza kobieta, życie się jej ułożyło, ona dobra nauczycielka, mąż inżynier, oboje już na wysokich emeryturkach.
Jednak i ona widzi, ze u nas nie dzieje się dobrze. Dawniej ludzie po szkołach nie zarabiali bo socjaliści nie dawali, co z tego, że się miało wykształcenie jak zarobić nie dali. Teraz? Teraz jest tak samo, masz szkołę, ale musisz mieć dużo szczęścia, żeby ci się ułożyło.
Kolego Abdul_BN.pl czy miejsca pracy nie zależą także od polityki? Ile to już dużych koncernów zrezygnowało z budowy swoich fabryk u nas? Jaki kiepski system finansowy mamy, kiepską infrastrukturę? Co się dzieje z służbą zdrowia? Bogaci mają dużo a płacą tyle co ci, co nie mają.
Proszę, znajdź mi pracę dla informatyka na Podkarpaciu, mam 2 kuzynów po studiach na tym kierunku. Nie powiem, dużo zależy od człowieka, ale jak to mówią..."Z pustego nawet Salomon nie naleje.". :?
:rotfl:VariaTH pisze:No pewnie! Niech zostanie sama lewica i niech wrócę te same układy, które wyżerały nasz kraj. Ale wtedy Europa się z nas nie śmiała i to najważniejsze co? Lordzie zajmij się kompilacjami, a nie polityką…Lord_ Juve pisze:No i to rozumiem, LPR, Samoobrona i PiS OUT :!:
To będą moje pierwsze wybory, na których będe głosował. Dlatego zagłosuje na POLSKĘ niepodległą, a nie kraj sowiecki!
Jezu, Polska niepodległa...jest już od dosyć dawna, ale co z tego, jak ta niepodległość opiera się na złodziejstwie i robieniu pod siebie, nie dbaniu o interesy obywateli.
Czy wy ludzie nie widzicie, że wolą budować w Czechach a trasy transportowe Europa zachodnia - Europa Wschodnia biegną przez naszych południowych sąsiadów?
Dopiero było tyle głosów, że będzie wstyd na cały świat, bo z EURO 2012 będzie kicha, oj będzie...
VariaTH jak nie chcesz miec nic wspolnego z socjalizmem do głosuj na liberałów, liberalizm, który jest dla nas najlepszą drogą.
- Abi
- Juventino
W podkreślonym fragmencie mówisz o PO czy PiSie?Co jak co, ale PO nie musi kłamać, tak jak to jest w reklamówkach PiS, bo co, mają się przyznać, że przez te kilkadziesiąt miesięcy zrobili wielkie NIC i tylko niesmak pozostał? Przynajmniej honor by zachowali i byłoby za co ich cenić, ale honoru widocznie nie mają, to nie mają i szacunku.
Życiowy sukces dopiero przede mną, nie spiesz się tak z gratulacjami.Gratuluje ci Abdul_BN.pl życiowego sukcesu,
Wymagasz cudów? Tylko nie powołuj się teraz na Czechy, Litwę czy inne małe cycki, co ledwo na mapie widać. Dużym krajem administruje się trochę trudniej.Kolego Abdul_BN.pl czy miejsca pracy nie zależą także od polityki? Ile to już dużych koncernów zrezygnowało z budowy swoich fabryk u nas? Jaki kiepski system finansowy mamy, kiepską infrastrukturę? Co się dzieje z służbą zdrowia? Bogaci mają dużo a płacą tyle co ci, co nie mają.
Dobra, zakończmy to raz na zawsze:
1. Nie jest ważne, gdzie pracujesz i za jakie pieniądze. Przynajmniej nie powinno być, zwłaszcza dla innych(w myśl przysłowia, że żadna praca nie hańbi).
2. Polska to kraj perspektyw. Ale nie łudź się, że będziesz wszędzie prowadzony za rączkę. Zaradni nie wyjeżdżają do Anglii, oni potrafią sobie poradzić wszędzie.
3. Zrzucanie przez Was(i wiele innych osób) winy za to, że dobrą pracę jest trudniej znaleźć na polityków zaczyna coraz poważniej przypominać jakąś tęsknotę za komunizmem, ale komunizmem w najczystszej postaci(obozy koncentracyjne/pracy, więzienia). Kto rezygnuje z własności prywatnej i osobistej godności ręka w górę!
- rastapastor
- Milanista
W jednym się z Tobą zgadzam Abdul...człowiek zaradny da sobie radę w życiu wszędzie...nie mniej jednak istnieją również ludzie mniej zaradni, którzy niestety pracy za godziwe pieniądze muszą szukać za granicą...niestety takie są realia...i to nie jest wina władzy która rządziła rzez te 2 lata...tylko seria błędów które popełniały wszystkie kadencje...mówiąc błędy mam na myśli prawo podatkowe etc...
Pozdroo...BLESS
Pozdroo...BLESS