Serie B (42): JUVENTUS 2-3 Spezia

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2007, 21:12

Szkoda porażki i to jeszcze w ostatnim meczu w sezonie. Jednak nie ma co już się rozpamiętywać tylko odpocząć i do roboty :!: :D Troche przykro mi się zrobiło widząc gestu Trezegola, ale jeśli chce odejść, niech odejdzie. Zrobił tak wiele dobrego dla Juve że zostanie w moim sercu na zawsze.

Skończył się ten straszny dla nas wszystkich rok. Koniec, pora an zwycięstwa boys...

PS GRAZIE FOR ALL TREZE :!:

Obrazek
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2007, 21:39

Skoro ten gest Davida oznacza coś w stylu "zmywam się stąd" to może odnosiło się to ogólnie do Juventusu, jako, że ten zmywa się z Serie B? Radzę poczekać i nie żegnać tak prędko Trezegueta, bo możliwe, że jego gest źle został odebrany. Nie oglądałem meczu i opieram się jedynie na zdjęciu. Mam nadzieję, że David z nami zostanie. Zrobiliśmy to czego się spodziewaliśmy, bo chyba nie było wśród nas takiej osoby, która nie wierzyłaby w awans. Warta odnotowania jest postawa Króla Aleksa, który został królem strzelców. Przypominam, że to ten sam Alex, który był już dawno wysłany przez wielu na emeryturę. Ciao Serie B, grazie Juve, grazie Alex!
Lukasz_JUVE pisze:PS GRAZIE FOR ALL TREZE
Eee, mieszanka polsko-włosko-angielska?
naros pisze:Powiem szczerze, to był chyba jeden z najładniejszych
meczy jakie widziałem. Mówię serio.
Serio? A kto meczał, koza?

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2007, 21:49

łał, Szymek - ale Ty jesteś ironiczny. I taki fajny...
Cieczki jakiejś dostałeś że musisz wszystkim błędy wytykać? opanuj się trochę, "duszo forum"...

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2007, 22:14

Nie mogę się grzecznie zapytać? Nie moja wina, że ktoś nie potrafi napisać, co oglądał. Chociaż, trochę racji muszę Ci przyznać, jestem z natury trochę zaczepny, ale jak wyglądałby świat, gdyby wszyscy byliby doskonali?

I jeszcze chciałem zapytać, czy we Włoszech dostaje się jakąś nagrodę za tytuł króla strzelców? Statuetkę, samochód, medal, dyplom lub laurkę, czy aż nic?

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2007, 22:21

Miałem nadzieję, ba, byłem wręcz przekonany, że w tym ostatnim meczu przed własną publiką postaramy się o okazałe zwycięstwo. A tu porażka :shock: No ale cóż. Z drugiej strony np. dobrze, że trener dał pograć młodzikom, bo kiedy jak nie w takim meczu- o nic. Dziś od tego wyniku ważniejszy jest fakt zakończenia tego koszmaru, jakim była 2 liga :!: Szkoda tylko, że Treze swoją naprawdę zadziwiająco ostrą wypowiedzią dał nam wszystkim do zrozumienia, że już dłużej nie ma zamiaru dla nas grać. Jestem bardzo zaskoczony w jaki sposób to przekazuje :? Szczerze mówiąc, nie wiem czy bardziej złościć się na niego, czy na naszych włodarzy, którzy po raz kolejny dają nam powody do niezadowolenia. Wielka szkoda, że tak zasłużony dla nas gracz opuści nas w takim stylu :(
Ciao Serie B... choć moglibyśmy to pisać w lepszych nastrojach :roll:

Chiellini3

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2007, 22:49

Szkoda wielka szkoda i to nie samego meczu ale żal mi Davida Trezeguet :angry: jak to sie moglo stac po 7 latach w Juventusie moge zrozumiec ze mecz przegralismy ale najwaznijesze ze po ladnej grze i walce i w okrojonym skaldzie i z rezerwowym trenerem
ale żal Trezegola czy naprawde zarzad skapi na niego pieniadze ludzie co wy robicie a jak zarzad nie chce widziec w Juventusie Davida w nastepnym sezonie to niech mu to otwarcie powie a nie zeby on musial tak to pokazywac duzy minus dla zarzadu za brak honoru i szacunku do pilkarza ktory zrobil tak wiele dla nas i calego Juve :naughty:

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2007, 10:09

No i żegnamy sie z Serie B...o stylu nie będę pisał bo go raczej nie było. Mimo że cały ten sezon to prawdziwy koszmar, to jednak jest też kilka pozytywów.Del Piero, Nedved, Buffon, Trezeguet, Camoranesi, zostali i swoją grą przyczynili się do awansu. Wreszcie dostała swoją szansę młodzież i pokazała że nierzadko gra lepiej od starszych kolegów. Palladino, Marchisio, De Ceglie, Giovinco, Piccolo - oni powinni sie znaleźć w kadrze na przyszły sezon. Mam nadzieję że gdzieś ich nie powypożyczają :roll:

Piłkarze swoje zrobili i wywalczyli awans, teraz czas na kierownictwo klubu.
Jak na razie jestem trochę przerażony naszymi poczynaniami na rynku transferowym. Zamiast kupować zarząd chce chyba wyprzedawać najlepszych obrońców i napastników. :angry: A my możemy tylko biernie się temu przyglądać. :/ Jak tak dalej pójdzie to nie zawojujemy Serie A w przyszłym roku, i za 2 lata też nie. :/

Obrazek
wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2007, 10:54

Michał`fcj pisze: Zamiast kupować zarząd chce chyba wyprzedawać najlepszych obrońców i napastników. :angry: A my możemy tylko biernie się temu przyglądać. :/ Jak tak dalej pójdzie to nie zawojujemy Serie A w przyszłym roku, i za 2 lata też nie. :/
Grrrrrrr typowo polskie :? Nic nie pasuje, nigdy się nie dogodzi i wszystko by chciał mieć od razu. Człowieku do zakończenia mercato jest tyle czasu że byś zdążył na drugi koniec kraju się przebiec. Sprzedali póki co Kovaca ( 33 lata ), który może i był naszym najlepszym obrońcą ale tylko dlatego, że odszedł Canna, Zambro i Thuram. Ponadto kontuzjogenny dosyć, pożytku wielkiego z niego w tym sezonie nie mieliśmy. Tak na dobrą sprawę to za niego może grać Cristicio. Jak na mój gust powinni jeszcze wywalić own gola czyli Boumsonga i Legro.
Co do Treze - nie jest to nasz najlepszy napastnik. Prawda jest taka, że nawet DP brak skuteczności. Dlatego prócz kogoś na środek obrony powinniśmy sprowadzić napastnika z porządną techniką, który będzie wypracowywał sytuacje dla takiego piłkarza jak Iaquinta. Musimy postawić na trochę młodszych grajków, ok 26 lat którzy grają dynamicznie i często z młodzieńczym polotem, nie według jakiś szablonów.
Za sprzedaż Treze i Kovaca powinno nam wystarczyć np. na Quagliarelle ( czy jak to się pisze :D ). A na kolejne transfery mamy kupę szmalu. Moim zdaniem i tak wszystkiego nie wydamy z prostej przyczyny - jeśli nakupimy zbyt wielu graczy to się tego składu nie da zbyt prędko poskładać. Możliwe, że transfery zrobimy na raty - jeszcze z 4 piłkarzy latem i w zależności od potrzeby dokupimy kogoś zimą ( nie gramy w europejskich rozgrywkach więc możemy sobie na taki manewr pozwolić ).

Co do meczu - do przewidzenia. Cieszy postawa młodych, zwłaszcza Giovinco i Mirante. Na szczęście ostatni mecz w tej lidze. Teraz powinno być już tylko lepiej.

Gildor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2007, 14:23

Ten mecz był pojedynkiem drużyny walczącej o nic z drużyną która starała zapewnić sobie dalszą egzystencję w serie B. Moim zdaniem skład był celowo osłabiony - był to taki przyjazny gest w stronę naszych przeciwników. W końcu co nam zależy. My już wygraliśmy. Na wielkie brawa zasługują młodzi zawodnicy a szczególnie Mirante. Świetnie grał na bramce a te 2 puszczone bramki były bardziej błędami obrony niż jego samego. Tak obrona, ten nasz kochany Bum Bum musiał sobie strzelić bramkę w ostatnim meczu, nich sobie idzie z powrotem do ligi animalsów.

Tak i jeszcze nasz ukochany Trezegol, strasznie będzie mi go brakować :płaczę: :płaczę: Chyba za bardzo przywiązuje się do piłkarzy. Będzie mi cię strasznie brakować.
GRAZIE DAVID !

Nie rozumiem naszego wspaniałego zarządu, który robi ostatnio same IDIOTYCZNE rzeczy. Krzyż na drogę Secco !
Mam cichą nadzieje że po wakacjach nadejdzie wiele zmian w drużynie i w samym zarządzaniu klubem. FORZA JUVE
Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2007, 14:40 przez Gildor, łącznie zmieniany 1 raz.

MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2007, 14:34

Szymek pisze:
Lukasz_JUVE pisze:PS GRAZIE FOR ALL TREZE
Eee, mieszanka polsko-włosko-angielska?
Znam jeszcze rosyjski (poziom podstawowy :D ), ale już nie dałem rady dodać jeszcze innego języka do tak krótkiego zdania :prochno:

Obrazek
pinturicchia

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2007, 15:08

Juve321

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2007, 18:17

No i przegrany ostatni mecz sezonu.Szkoda z tego bardzo,ale wkońcu był to udany sezon.Awansowaliśmy ponownie do Serie A i możemy ponownie od nowego sezonu śledzić mecze Juve z Milanem,Romą czy też Lazio.Nie zapomnijmy też sięgnąć do głębszej historii.Spotkania z Napoli,Genoa też będą na pewno bardzo zacięte.Także nowy sezon zapowiada się wspaniale i myślę,że mamy szansę na mistrza :twisted: No,ale o tym będę pisał w innym temacie.No,a ten mecz cóż był przez nas olany.Nie dziwię się ostatni mecz i po co się męczyć?Do tego osłabiony skład,więc wiadomo.Forza Juve!!!! :)

Obrazek
Obrazek
Zablokowany