Fabiański przechodzi do Arsenalu!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
valsir

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 16:17

No i stało co się miało stać :

Łukasz Fabiański w Arsenalu!

2007-05-26 15:00

Biuro Prasowe KP Legia Warszawa z satysfakcją informuje, że wczoraj w godzinach wieczornych zakończyły się sukcesem negocjacje w sprawie transferu bramkarza naszego Klubu, Łukasza Fabiańskiego do zespołu Arsenal Londyn.

Po trwających ponad 2 tygodnie rozmowach, przedstawiciele Arsenalu sprostali oczekiwaniom naszego Klubu, co w praktyce pozwoliło na parafowanie umowy transferu definitywnego.

Pragniemy przy tym poinformować, że kwota transferu pozostaje tajemnicą handlową obu klubów, ale możemy tylko potwierdzić, że Łukasz Fabiański jest od tej chwili najdroższym piłkarzem, jakiego kiedykolwiek wytransferowano z polskiego klubu.

Dzisiejsze spotkanie naszej drużyny przeciwko Zagłębiu Lubin będzie tym samym pożegnalnym występem Łukasza przed warszawską publicznością.

Życzymy popularnemu „Fabianowi” wiele sukcesów w występach w jego nowym klubie oraz wszelkiej pomyślności w życiu osobistym.

Biuro Prasowe KP Legia Warszawa

źródło biuro Pasowe KP LEgia Warszawa, www.legia.com www.legialive.pl

LEPIEJ RZUCIĆ SUBTELNYM ŻARCIKIEM, KTÓREGO NIE KAŻDY ZROZUMIE, NIŻ ZEPSUĆ ZNANY WSZEM KAWAŁ. =)
Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 16:20

Hmmm. Ciekaw jestem bardzo, jaka to jest kwota. Arsenal na to stać, więc nie jest to wielkie zaskoczenie.

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 16:57

I stało się to co się miało stać...

Obrazek
rastapastor

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 17:03

Mam nadzieję, że Fabiański zyska na tym kontrakcie, z co za tym idzie skożysta również nasza polska reprezentacja...co do transferów ciekawjeste czy jakiś zagraniczny klub zainteresuje się Gargułą czy Łobodzińskim hmm :think: ...

Pozdrooo...BLESS

Obrazek
Obrazek
Obrazek
MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 17:08

rastapastor pisze:co do transferów ciekawjeste czy jakiś zagraniczny klub zainteresuje się Gargułą czy Łobodzińskim hmm :think: ...
Podobno Palermo ma prawo pierwokupu Gargamela do Palermo w letnim okienku transferowym. A latem i zimą, na Iwana oko miało kilka wschodnich klubów...

Obrazek
rastapastor

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 17:12

Jeżeli Gargułę nazywasz Gargamelem, to myślę że Palermo nie byłoby złą drużyną...chciałbym aby Garguła przeszedł do zagranicznego klubu ale nie takeigo że tak powiem super mocnego, bo bedzie siedział na ławce a chodzi o to aby grał i zdobywał doświadczenie na zagranicznym polu, toteż myślę że Palermo byłoby dobrym klubem...

Pozdroo...BLESS

Obrazek
Obrazek
Obrazek
MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 17:20

rastapastor pisze:Jeżeli Gargułę nazywasz Gargamelem, to myślę że Palermo nie byłoby złą drużyną...
Tak, chodzi mi o Gargułę :P Co do tego co napisałeś, Palermo może być dobre dla Łukasza, ale oby nie powtórzyła się historia jak z Matusiakiem...

Obrazek
rastapastor

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 17:23

O ile dobrze słyszlem Matusiak grał w ostatnim meczu (ale to był chyba sparing :think: ) mniejsza o to...chciałbym aby jednak Garguła grał w swoim przyszłym klubie, bo na ławce dużego doświadczenia nie zbierz, tak samo jak Matusiak...ciężkie jest życie Polaków w zagranicznych drużynach :|

Pozdroo...BLESS

Obrazek
Obrazek
Obrazek
MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 17:41

rastapastor pisze:...ciężkie jest życie Polaków w zagranicznych drużynach :|
Dokładnie. Czy mamy naprwdę kiepskich piłkarzy, czy po prostu się na nas uwzięli... :?: To temat na dłuuugą książkę...

Obrazek
rastapastor

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2007, 17:53

Fakt...może nie uwzięli się na nas tylko nasi przeszli do zbyt mocnych klubów, tak mi się przynajmniej wydaje, ale to już tylko moja opinia...czemu tak się dzieje wiedzą tylko sami piłkarze i manager'owie klubów....

Pozdroo...BLESS

Obrazek
Obrazek
Obrazek
CannaDaroo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2007, 00:32

ale łukasza Fabiańskiego uwielbiam i mam nadzieje ze zrobi wielką kariere za granica jak Jurek Dudek Fabian 3mam kciuki za ciebie :ok:

WIERNOSĆ
AVE JUVE (7lat )
...........FORZA JUVE..............
Cannavaro.Carlos.Zidane.Buffon.Del Piero.Kaka.Pirlo.Jan Paweł 2. moi idole :)
ODPOWIEDZ