Juventus inwestuje w młodzież
- naros
- Juventino
Koledze Cezaremu chodziło chyba o to że Palladino nie przebiłby się w tamtym sezonie do drużyny ze starym zarządem i Capello w roli trenera.wojteceek pisze:Sądzisz, że Palladino to za słaby zawodnik?Mr Cezary pisze: takim zawodnikom jak Palladino.Brawo :shock: :rotfl:

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- cezar
- Juventino
Hara napisał:
no prosze NIC NIE ZDZIAŁA chce tylko powiedziec ze na jedna kolejke do konca ligi holenderskiej Ajax ma 72 punkty czyli tyle co lider holenderskiej ligi AZ. Jezeli chodzi o tych zawodnikow co wymieniles to z miłą checia widzialbym ich wszystkich w Juve. Huntelaar ma 20 goli w lidze a Sneijder 18. Jesli Juventus chce mlodych dobrych zawodnikow to wlasnie takich jak oni....Nie rozumiesz, że starszyzna, a szczególnie tak wybitna jest niezbędna do wygrywania ? Sama młodzież nic nie zdziała, co pokazuje przykład Ajaxu, na którego wszystkich graczy(heitinga, grygera, huntelaar, sneijder, maduro itd) polują wielkie firmy, a jednak ajax z nimi w składzie nie zdołał do LM się zakwalifikować...
- Mati
- Juventino
Rzeczywiście ale zawodnicy Ajaxu to już w dużej części ukształtowani piłkarsko zawodnicy.
Drużyny nie da się uformować na piłkarzach nieopierzonych i niesprawdzonych, w Ajaxie i tak trzonem drużyny są piłkarze młodzi ale sprawdzeni (a przecież o sile stanowią w międzyczasie piłkarze tacy jak Grygera czy Stam).Do tego grę prowadzą tacy piłkarze haj Sneider czy Van Der Vaart czyli sprawdzeni.Oczywiście piszę ogólnie a nie o obecnym sezonie
.Tam zawodnicy są po kolei sprawdzani i gdy trzon drużyny jest to dopiero szuka się następnych.Z tym że w Ajaxie grają głównie młodzi wychowankowie - nie wiem skąd się biorą
.(a jednak wiem, tam liga jest dla nich godziwsza, we Włoszech gra jest bardzo twarda i taktyczna, bardzo ważne są warunki fizyczne i rutyna-doświadczenie.No i poziom niższy niż w Serie A)
Ale odszedłem od tematu.Z wymienionych zawodników bez wahania kupiłbym Mavube, ten zawodnik ma duże umiejętności i mógłby w przyszłości prowadzić grę Juve.Innych zawodników nie widziałem w akcji.
Jeśli jednak jestem w temacie - ja zdecydowanie wolałbym włoskich zawodników - takich jak Criscito czy Palladino, ktorzy mogą być gwiazdami.Po co wydawać kase jak mamy bardzo dobrych młodych piłkarzy.Jeżeli sprowadzać z zagranicy młode talenty, to tylko 2 czy 3 ale to wysmienitych, by ryzyko było najmniejsze.
Drużyny nie da się uformować na piłkarzach nieopierzonych i niesprawdzonych, w Ajaxie i tak trzonem drużyny są piłkarze młodzi ale sprawdzeni (a przecież o sile stanowią w międzyczasie piłkarze tacy jak Grygera czy Stam).Do tego grę prowadzą tacy piłkarze haj Sneider czy Van Der Vaart czyli sprawdzeni.Oczywiście piszę ogólnie a nie o obecnym sezonie

Ale odszedłem od tematu.Z wymienionych zawodników bez wahania kupiłbym Mavube, ten zawodnik ma duże umiejętności i mógłby w przyszłości prowadzić grę Juve.Innych zawodników nie widziałem w akcji.
Jeśli jednak jestem w temacie - ja zdecydowanie wolałbym włoskich zawodników - takich jak Criscito czy Palladino, ktorzy mogą być gwiazdami.Po co wydawać kase jak mamy bardzo dobrych młodych piłkarzy.Jeżeli sprowadzać z zagranicy młode talenty, to tylko 2 czy 3 ale to wysmienitych, by ryzyko było najmniejsze.
- Mr Cezary
- Juventino
Dokładnie tak sądzę. Dzięki narosnaros pisze:Koledze Cezaremu chodziło chyba o to że Palladino nie przebiłby się w tamtym sezonie do drużyny ze starym zarządem i Capello w roli trenera.wojteceek pisze:Sądzisz, że Palladino to za słaby zawodnik?Mr Cezary pisze: takim zawodnikom jak Palladino.Brawo :shock: :rotfl:

- cezar
- Juventino
mati napisał:
Jezeli chodzi o Ajax to oni maja chyba najlepsza na swiecie szkolke pilkarska i dlatego co roku mowi sie o kolejnym dobrym mlodym pilkarzu z tej druzyny. Na tym polega ich polityka transferowa wychowywac mlodych i sprzedawac potem za spora kase.... z Ajaxu tez bym widzial niektorych pilkarzy w Juve jak np. Sneijder, Maduro, Grygera.
Z tym że w Ajaxie grają głównie młodzi wychowankowie - nie wiem skąd się biorą
Jezeli chodzi o Ajax to oni maja chyba najlepsza na swiecie szkolke pilkarska i dlatego co roku mowi sie o kolejnym dobrym mlodym pilkarzu z tej druzyny. Na tym polega ich polityka transferowa wychowywac mlodych i sprzedawac potem za spora kase.... z Ajaxu tez bym widzial niektorych pilkarzy w Juve jak np. Sneijder, Maduro, Grygera.
- Tharp
Pomijajac juz dwa posty pod rząd... chyba nie o to chodzi w tym temacie? Już jest jeden (imho bezsensowny) temat, w którym ludzie piszą "A ja bym chciał Ronaldinho i C. Ronaldo"cezar pisze:Ciekawy jestem jak wygladalby w Juventusie Robinho z Realu... Jest mlody i ma swietny strzal... Chociaz z drugiej strony Real sporo by za niego chcial...
Aczkolwiek zgodze sie - Ajax to jedyna druzyna, ktorej wychodzi takie "mlodzenie" skladu. Jak patrze co Babel, Sneijder albo Huntelaar robia z pilka... poezja.
W pierwszym poscie tego tematu była mowa o mlodzikach ktorymi sie interesuje Juventus. Czy ktos o nich slyszal i bylby w stanie przyblizyc ich sylwetki?
- hara
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie porównuj mi tu eredivisie do serie a ...cezar pisze:Hara napisał:no prosze NIC NIE ZDZIAŁA chce tylko powiedziec ze na jedna kolejke do konca ligi holenderskiej Ajax ma 72 punkty czyli tyle co lider holenderskiej ligi AZ. Jezeli chodzi o tych zawodnikow co wymieniles to z miłą checia widzialbym ich wszystkich w Juve. Huntelaar ma 20 goli w lidze a Sneijder 18. Jesli Juventus chce mlodych dobrych zawodnikow to wlasnie takich jak oni....Nie rozumiesz, że starszyzna, a szczególnie tak wybitna jest niezbędna do wygrywania ? Sama młodzież nic nie zdziała, co pokazuje przykład Ajaxu, na którego wszystkich graczy(heitinga, grygera, huntelaar, sneijder, maduro itd) polują wielkie firmy, a jednak ajax z nimi w składzie nie zdołał do LM się zakwalifikować...
Capo di tutti capi
- juveluck
- Juventino
Już kiedyś o tym pisałem... Jak widzę te odrealnione poglądy na temat młodych zawodników to mi sie na rzyganie zbiera. Czy wy ludzie widzicie, żeby w którymkolwiek z klubów Serie A prym wiedli młodzi zawodnicy? Co ma Ajax do Serie A. Inna liga inne realia. Nie wspominająć o tym, że kluczowe pozycje obstawiają tacy młodzi zawodnicy jak Davids czy Stam. Powiedzcie mi, że Paro czy Marchisio to zawodnicy którzy mogli by grac w czołowej drużynie Serie A.. chyba tylko w tych waszych managerach na konsoli... Jedynym zawodnikiem z naszej Primavery który przejawia umiejętności predysponujące go do gry na najwyższym poziomie jest Palladino, choć to wcale nie jest już taki młody zawodnik, wielu innych w jego wieku, chociażby Chiellini (obaj rocznik 84) ma dużo większe doświadczenie. Dodatkowo podniecacie się sprowadzaniem jakiś buraczanych zawodników z czech czy innej francjii ( w której 3/4 zawodników to afrykańce których rodzice ganiali za antylopami) faty, mavuba czy jak to tam sie pisze bleeee. Co wy chcecie zrobić z tego Juve drugi inter. Gdzie w podstawowym składzie wybiega 6 argentyńczyków, narkoman z kolumbii, 2 brazylijczyków i podstarzały portugalczyk. Błagam was opamiętajcie się. W Serie A nigdy nie wygrywało sie młodzieżą, a już na pewno nie młodzieżą francuską... która by nawet nie wiedziała co to Włochy jak by nie nasz francuski trener.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Railis
- Qualità Juventino
A swoją drogą. Wyłączając te wasze Managerowe Gierki, w których zdobywacie 5 LM z rzędu, mając w drużynie same gwiazdy.
Nie zgodzę, się jednak z tobą Juveluck, jakoby młodzi piłkarze nie odgrywali w Calcio ważnych ról. Ostatnio za namową pewnego kolegi, który zaraził mnie miłością do caałej ligi, zacząłem bardzo uważnie przyglądać się ligowej grze niektórych piłkarzy. (młodych
) Po przeglądnięciu stwierdzam, że zamiast sięgać po jakieś gwiazdy, wypadało by się zastanowić, czy aby na pewno poradzą sobie w włoskich realiach. Obecnie w Włoskej Lidze nie brakuje talentów, którzy (nie mówię, żeby sami wygryali) razem z doświadczeniem naszych gwiazd mogli by wiele zdziałać.
Jednym z tych graczy jest młody piłkarz, z naszego lokalnego rywala Torino. Alessandro Rosina. Skończył bodajże 22 lata, a wg mnie jest już praktycznie w pełni ukształtowanym piłkarzem. Bardzo dobrze potrafi się utrzymać przy piłce. Czasami widziałem jak brał na plecy 2 piłkarzy. Potrafi też świetnie dryblować.
Fabio Quagliarella jest następnym, nad którym Juve się powinno zastanowić. W tej chwili gra w Sampie. Byłby świetną alternatywą w 2 lini. Ma bardzo duży ciąg na bramkę, oraz żelazne płuca. Należy też zwrócić uwagę na Daniele Dessenę. Gra w Parmie po prostu świetnie. Oddaje groźne strzały z dystansu i dobrze rozgrywa piłkę. Jest młodziutki (zaledwie 19 lat) Idealny na cofniętego pomocnika. Mimo swojej "cofniętej" profesji potrafi podejść pod bramkę i strzelać gole.
Mógłbym podać jeszcze kilku piłkarzy, ale nie mam już czasu. Powiecie pewnie "skoro tacy dobrzy, to czemu o nich nie słyszałem". Bo nie brali udziału w jakiejś reklamie Pepsi...? Najwyraźniej sie nie interesujesz Calcio, dlatego nie słyszałeś...
Wiem, że mój post i tak nie przekona tych, którzy najchętniej widzieli by Cristiano Ronaldo, Ronaldinho i wszystkich innych z reklam Pepsi w Juve. Jednak radzę się zastanowić. Po co sprowadzać murzynów (nie jestem rasistą) do Juve, kiedy u nas mamy świetnych graczy.
Nie zgodzę, się jednak z tobą Juveluck, jakoby młodzi piłkarze nie odgrywali w Calcio ważnych ról. Ostatnio za namową pewnego kolegi, który zaraził mnie miłością do caałej ligi, zacząłem bardzo uważnie przyglądać się ligowej grze niektórych piłkarzy. (młodych
Jednym z tych graczy jest młody piłkarz, z naszego lokalnego rywala Torino. Alessandro Rosina. Skończył bodajże 22 lata, a wg mnie jest już praktycznie w pełni ukształtowanym piłkarzem. Bardzo dobrze potrafi się utrzymać przy piłce. Czasami widziałem jak brał na plecy 2 piłkarzy. Potrafi też świetnie dryblować.
Fabio Quagliarella jest następnym, nad którym Juve się powinno zastanowić. W tej chwili gra w Sampie. Byłby świetną alternatywą w 2 lini. Ma bardzo duży ciąg na bramkę, oraz żelazne płuca. Należy też zwrócić uwagę na Daniele Dessenę. Gra w Parmie po prostu świetnie. Oddaje groźne strzały z dystansu i dobrze rozgrywa piłkę. Jest młodziutki (zaledwie 19 lat) Idealny na cofniętego pomocnika. Mimo swojej "cofniętej" profesji potrafi podejść pod bramkę i strzelać gole.
Mógłbym podać jeszcze kilku piłkarzy, ale nie mam już czasu. Powiecie pewnie "skoro tacy dobrzy, to czemu o nich nie słyszałem". Bo nie brali udziału w jakiejś reklamie Pepsi...? Najwyraźniej sie nie interesujesz Calcio, dlatego nie słyszałeś...
Wiem, że mój post i tak nie przekona tych, którzy najchętniej widzieli by Cristiano Ronaldo, Ronaldinho i wszystkich innych z reklam Pepsi w Juve. Jednak radzę się zastanowić. Po co sprowadzać murzynów (nie jestem rasistą) do Juve, kiedy u nas mamy świetnych graczy.
- Railis
- Qualità Juventino
No przyznam, że troszkę się podjechałem. Niemniej jednak treść posta nie jest adresowana do Juvelucka, ale do tych którzy chcą w Juve gwiazdeczki.hara pisze:Zauważ w wypowiedzi juvelucka takie słowa "prym wiedli młodzi" i już chyba nic więcej nie muszę mówić
- rad3k88
- Juventino
Rosina(ldoRailis pisze:Obecnie w Włoskej Lidze nie brakuje talentów, którzy (nie mówię, żeby sami wygryali) razem z doświadczeniem naszych gwiazd mogli by wiele zdziałać.

Przede wszystkim caly czas slysze Hóntelar... Jakas dziwna moda na niego zapanowala

Kto jest podporą 5 w tabeli Empoli? 20-letni Lino Marzoratti. Stoper ktory przez wieu fachowców został uznany za jednego z najlepszych obronców tego sezonu.
Kto rozdziela i rzuca pilki w świetnej Fiorentinie? 22-letni, a juz bardzo doświadczony, Riccardo Montolivo... nowy Pirlo. (na stronie Mialnu kiedys pojawil sie news, ze jest w kregu zainteresowań, ale tam 'kibice' oburzyli sie chcac swoich Snajderów i Hóntelarów)
Dobra nie chce mi sie pisać. Najpierw niech ktos sie wlaczy do dyskusji.