Juventus inwestuje w młodzież

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 17:18

Mr Cezary pisze: takim zawodnikom jak Palladino.
Sądzisz, że Palladino to za słaby zawodnik? :prochno: Brawo :shock: :rotfl:

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 18:01

wojteceek pisze:
Koledze Cezaremu chodziło chyba o to że Palladino nie przebiłby się w tamtym sezonie do drużyny ze starym zarządem i Capello w roli trenera.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
cezar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 18:53

Hara napisał:
Nie rozumiesz, że starszyzna, a szczególnie tak wybitna jest niezbędna do wygrywania ? Sama młodzież nic nie zdziała, co pokazuje przykład Ajaxu, na którego wszystkich graczy(heitinga, grygera, huntelaar, sneijder, maduro itd) polują wielkie firmy, a jednak ajax z nimi w składzie nie zdołał do LM się zakwalifikować...
no prosze NIC NIE ZDZIAŁA chce tylko powiedziec ze na jedna kolejke do konca ligi holenderskiej Ajax ma 72 punkty czyli tyle co lider holenderskiej ligi AZ. Jezeli chodzi o tych zawodnikow co wymieniles to z miłą checia widzialbym ich wszystkich w Juve. Huntelaar ma 20 goli w lidze a Sneijder 18. Jesli Juventus chce mlodych dobrych zawodnikow to wlasnie takich jak oni....

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 19:40

Rzeczywiście ale zawodnicy Ajaxu to już w dużej części ukształtowani piłkarsko zawodnicy.
Drużyny nie da się uformować na piłkarzach nieopierzonych i niesprawdzonych, w Ajaxie i tak trzonem drużyny są piłkarze młodzi ale sprawdzeni (a przecież o sile stanowią w międzyczasie piłkarze tacy jak Grygera czy Stam).Do tego grę prowadzą tacy piłkarze haj Sneider czy Van Der Vaart czyli sprawdzeni.Oczywiście piszę ogólnie a nie o obecnym sezonie ;).Tam zawodnicy są po kolei sprawdzani i gdy trzon drużyny jest to dopiero szuka się następnych.Z tym że w Ajaxie grają głównie młodzi wychowankowie - nie wiem skąd się biorą :).(a jednak wiem, tam liga jest dla nich godziwsza, we Włoszech gra jest bardzo twarda i taktyczna, bardzo ważne są warunki fizyczne i rutyna-doświadczenie.No i poziom niższy niż w Serie A)

Ale odszedłem od tematu.Z wymienionych zawodników bez wahania kupiłbym Mavube, ten zawodnik ma duże umiejętności i mógłby w przyszłości prowadzić grę Juve.Innych zawodników nie widziałem w akcji.
Jeśli jednak jestem w temacie - ja zdecydowanie wolałbym włoskich zawodników - takich jak Criscito czy Palladino, ktorzy mogą być gwiazdami.Po co wydawać kase jak mamy bardzo dobrych młodych piłkarzy.Jeżeli sprowadzać z zagranicy młode talenty, to tylko 2 czy 3 ale to wysmienitych, by ryzyko było najmniejsze.

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 19:55

naros pisze:
wojteceek pisze:
Koledze Cezaremu chodziło chyba o to że Palladino nie przebiłby się w tamtym sezonie do drużyny ze starym zarządem i Capello w roli trenera.
Dokładnie tak sądzę. Dzięki naros :)

cezar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 20:31

mati napisał:
Z tym że w Ajaxie grają głównie młodzi wychowankowie - nie wiem skąd się biorą

Jezeli chodzi o Ajax to oni maja chyba najlepsza na swiecie szkolke pilkarska i dlatego co roku mowi sie o kolejnym dobrym mlodym pilkarzu z tej druzyny. Na tym polega ich polityka transferowa wychowywac mlodych i sprzedawac potem za spora kase.... z Ajaxu tez bym widzial niektorych pilkarzy w Juve jak np. Sneijder, Maduro, Grygera.

cezar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 20:39

Ciekawy jestem jak wygladalby w Juventusie Robinho z Realu... Jest mlody i ma swietny strzal... Chociaz z drugiej strony Real sporo by za niego chcial... :(

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 21:00

Mr Cezary pisze:PS. DHL - zmień dilera i wyłącz FM-a.
imo ma świetnego dilera :D:D

Capo di tutti capi
Tharp

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 23:51

cezar pisze:Ciekawy jestem jak wygladalby w Juventusie Robinho z Realu... Jest mlody i ma swietny strzal... Chociaz z drugiej strony Real sporo by za niego chcial... :(
Pomijajac juz dwa posty pod rząd... chyba nie o to chodzi w tym temacie? Już jest jeden (imho bezsensowny) temat, w którym ludzie piszą "A ja bym chciał Ronaldinho i C. Ronaldo"

Aczkolwiek zgodze sie - Ajax to jedyna druzyna, ktorej wychodzi takie "mlodzenie" skladu. Jak patrze co Babel, Sneijder albo Huntelaar robia z pilka... poezja.

W pierwszym poscie tego tematu była mowa o mlodzikach ktorymi sie interesuje Juventus. Czy ktos o nich slyszal i bylby w stanie przyblizyc ich sylwetki?

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2007, 23:54

cezar pisze:Hara napisał:
Nie rozumiesz, że starszyzna, a szczególnie tak wybitna jest niezbędna do wygrywania ? Sama młodzież nic nie zdziała, co pokazuje przykład Ajaxu, na którego wszystkich graczy(heitinga, grygera, huntelaar, sneijder, maduro itd) polują wielkie firmy, a jednak ajax z nimi w składzie nie zdołał do LM się zakwalifikować...
no prosze NIC NIE ZDZIAŁA chce tylko powiedziec ze na jedna kolejke do konca ligi holenderskiej Ajax ma 72 punkty czyli tyle co lider holenderskiej ligi AZ. Jezeli chodzi o tych zawodnikow co wymieniles to z miłą checia widzialbym ich wszystkich w Juve. Huntelaar ma 20 goli w lidze a Sneijder 18. Jesli Juventus chce mlodych dobrych zawodnikow to wlasnie takich jak oni....
Nie porównuj mi tu eredivisie do serie a ...

Capo di tutti capi
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2007, 00:16

Już kiedyś o tym pisałem... Jak widzę te odrealnione poglądy na temat młodych zawodników to mi sie na rzyganie zbiera. Czy wy ludzie widzicie, żeby w którymkolwiek z klubów Serie A prym wiedli młodzi zawodnicy? Co ma Ajax do Serie A. Inna liga inne realia. Nie wspominająć o tym, że kluczowe pozycje obstawiają tacy młodzi zawodnicy jak Davids czy Stam. Powiedzcie mi, że Paro czy Marchisio to zawodnicy którzy mogli by grac w czołowej drużynie Serie A.. chyba tylko w tych waszych managerach na konsoli... Jedynym zawodnikiem z naszej Primavery który przejawia umiejętności predysponujące go do gry na najwyższym poziomie jest Palladino, choć to wcale nie jest już taki młody zawodnik, wielu innych w jego wieku, chociażby Chiellini (obaj rocznik 84) ma dużo większe doświadczenie. Dodatkowo podniecacie się sprowadzaniem jakiś buraczanych zawodników z czech czy innej francjii ( w której 3/4 zawodników to afrykańce których rodzice ganiali za antylopami) faty, mavuba czy jak to tam sie pisze bleeee. Co wy chcecie zrobić z tego Juve drugi inter. Gdzie w podstawowym składzie wybiega 6 argentyńczyków, narkoman z kolumbii, 2 brazylijczyków i podstarzały portugalczyk. Błagam was opamiętajcie się. W Serie A nigdy nie wygrywało sie młodzieżą, a już na pewno nie młodzieżą francuską... która by nawet nie wiedziała co to Włochy jak by nie nasz francuski trener.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2007, 07:56

A swoją drogą. Wyłączając te wasze Managerowe Gierki, w których zdobywacie 5 LM z rzędu, mając w drużynie same gwiazdy.

Nie zgodzę, się jednak z tobą Juveluck, jakoby młodzi piłkarze nie odgrywali w Calcio ważnych ról. Ostatnio za namową pewnego kolegi, który zaraził mnie miłością do caałej ligi, zacząłem bardzo uważnie przyglądać się ligowej grze niektórych piłkarzy. (młodych :wink: ) Po przeglądnięciu stwierdzam, że zamiast sięgać po jakieś gwiazdy, wypadało by się zastanowić, czy aby na pewno poradzą sobie w włoskich realiach. Obecnie w Włoskej Lidze nie brakuje talentów, którzy (nie mówię, żeby sami wygryali) razem z doświadczeniem naszych gwiazd mogli by wiele zdziałać.

Jednym z tych graczy jest młody piłkarz, z naszego lokalnego rywala Torino. Alessandro Rosina. Skończył bodajże 22 lata, a wg mnie jest już praktycznie w pełni ukształtowanym piłkarzem. Bardzo dobrze potrafi się utrzymać przy piłce. Czasami widziałem jak brał na plecy 2 piłkarzy. Potrafi też świetnie dryblować.
Fabio Quagliarella jest następnym, nad którym Juve się powinno zastanowić. W tej chwili gra w Sampie. Byłby świetną alternatywą w 2 lini. Ma bardzo duży ciąg na bramkę, oraz żelazne płuca. Należy też zwrócić uwagę na Daniele Dessenę. Gra w Parmie po prostu świetnie. Oddaje groźne strzały z dystansu i dobrze rozgrywa piłkę. Jest młodziutki (zaledwie 19 lat) Idealny na cofniętego pomocnika. Mimo swojej "cofniętej" profesji potrafi podejść pod bramkę i strzelać gole.

Mógłbym podać jeszcze kilku piłkarzy, ale nie mam już czasu. Powiecie pewnie "skoro tacy dobrzy, to czemu o nich nie słyszałem". Bo nie brali udziału w jakiejś reklamie Pepsi...? Najwyraźniej sie nie interesujesz Calcio, dlatego nie słyszałeś...

Wiem, że mój post i tak nie przekona tych, którzy najchętniej widzieli by Cristiano Ronaldo, Ronaldinho i wszystkich innych z reklam Pepsi w Juve. Jednak radzę się zastanowić. Po co sprowadzać murzynów (nie jestem rasistą) do Juve, kiedy u nas mamy świetnych graczy.

hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2007, 08:30

Zauważ w wypowiedzi juvelucka takie słowa "prym wiedli młodzi" i już chyba nic więcej nie muszę mówić :)

Capo di tutti capi
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2007, 08:39

hara pisze:Zauważ w wypowiedzi juvelucka takie słowa "prym wiedli młodzi" i już chyba nic więcej nie muszę mówić :)
No przyznam, że troszkę się podjechałem. Niemniej jednak treść posta nie jest adresowana do Juvelucka, ale do tych którzy chcą w Juve gwiazdeczki. :wink:

rad3k88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 kwietnia 2007, 10:21

Railis pisze:Obecnie w Włoskej Lidze nie brakuje talentów, którzy (nie mówię, żeby sami wygryali) razem z doświadczeniem naszych gwiazd mogli by wiele zdziałać.
Rosina(ldo :P), Dessena, Quagliarella... Już o nich wspominalem, ale "gadaj z dupą to cie osra".

Przede wszystkim caly czas slysze Hóntelar... Jakas dziwna moda na niego zapanowala :| Na co to komu? Po co ? Jaka mamy pewnosc ze sie sprawdzi w Serie A. Po co nam kolejny pilkarz z za granicy? Druzyna z Italii powinna byc oparta na zawodnikach tego kraju, nikt tak jak oni nie bedzie rozumial powagi grania w takim klubie jak Juventus, nikt tak jak oni nie bedzie rozumial filozogi gry w pilke na pólwyspie Apeninskim.

Kto jest podporą 5 w tabeli Empoli? 20-letni Lino Marzoratti. Stoper ktory przez wieu fachowców został uznany za jednego z najlepszych obronców tego sezonu.
Kto rozdziela i rzuca pilki w świetnej Fiorentinie? 22-letni, a juz bardzo doświadczony, Riccardo Montolivo... nowy Pirlo. (na stronie Mialnu kiedys pojawil sie news, ze jest w kregu zainteresowań, ale tam 'kibice' oburzyli sie chcac swoich Snajderów i Hóntelarów)

Dobra nie chce mi sie pisać. Najpierw niech ktos sie wlaczy do dyskusji.

ODPOWIEDZ