Zastrzeżenie numeru?
- belial
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
i jaki w tym sens? Alex pracowal sobie na takie miano cala kariere, ktora niechybnie zmierza do konca, jesli ktos by osiagnal wiecej niz On, to w najlepszym wypadku w jego obecnym wieku. i JESLI by tak sie stalo, to do momentu przescigniecia Alex'a w zaslugach dla klubu gralby z innym numerem, np 99mateo369 pisze:... dałem propozycję by zastrzec ten numer na jakiś określony czas (by oddać hołd największemu piłkarzowi jaki do tej pory grał w Juve) albo dopóki nie pojawi się ktoś kto osiągnie w Juve więcej niż Del Piero (bo uważam że prędzej czy później tak się stanie) i nie widzę w tym nic dziwnego, bo dziwne byłoby gdyby zastrzegać numery na zawsze każdej legendy Juve :doh:

- mateo369
- Juventino
może źle mnie zrozumiałeś - chodziło mi o to aby zastrzec ten numer dopóki ktoś nie pobije osiągnięcia Del Piero a gdy tak już się stanie zastrzec numer "pogromcy" Alexa (a numer 10 odblokować na zawsze) co nie oznacza że on po tym osiągnięciu musiałby (zresztą nie wiadomo czy nawet chciałby skoro to z innym numerem osiągnał) grać z 10.belial pisze:i jaki w tym sens? Alex pracowal sobie na takie miano cala kariere, ktora niechybnie zmierza do konca, jesli ktos by osiagnal wiecej niz On, to w najlepszym wypadku w jego obecnym wieku. i JESLI by tak sie stalo, to do momentu przescigniecia Alex'a w zaslugach dla klubu gralby z innym numerem, np 99i wtedy to nastepne pokolenie kibicow by chcialo rezerwowac numer 99
bo odblokowanie 10 na te kilka lat nie ma najmniejszego sensu, a po skonczeniu kariery przez jego nastepce bla bla bla... (i tak mozna w kolko).
Zresztą ja osobiście preferuję moją 1 propozycję, mianowicie aby po zakończeniu kariery przez Del Piero zastrzec numer ale na jakiś określony, konkretny czas np. 10 lat aby jak wcześniej napisałem oddać w ten sposób hołd naszemu najlepszemu piłkarzowi w historii, no i ten czasowy zakaz grania z 10 na plecach pokazałby przyszłym zawodnikom że z takim numerem nie może grać pierwszy lepszy piłkarz
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Tak, zróbmy od razu wyścig szczurów.aby zastrzec ten numer dopóki ktoś nie pobije osiągnięcia Del Piero
Zablokować i odblokować. Proponuję, żeby numer był jeden sezon zablokowany, a drugi już nie. To byłby dopiero hołd dla Alexa.a numer 10 odblokować na zawsze
Albo się numer zastrzega, albo nie.aby po zakończeniu kariery przez Del Piero zastrzec numer ale na jakiś określony, konkretny czas np. 10 lat
Mimo twoich "ciekawych" :lol: propozycji i tak żadnemu byle jakiemu piłkarzowi to nie grozi.pokazałby przyszłym zawodnikom że z takim numerem nie może grać pierwszy lepszy piłkarz
- Maggie Del Piero
- Qualità Juventina
Już wszystkie moje zebry mają na imię ALEX
więc moja opinia jest bardzo jednostronna. Del Piero gra w Juve od kiedy wiem. Potrafi powiedzieć, że będzie grać w nim do końca. To jego postawa pozwoliła innym zwrócić uwagę na postawę prawdziwego poświęcenia dla klubu, dla barw a nie dla kasy. Zastrzerzenie było by dla niego chyba najlepszym podziękawaniem za postawę piłkarza z prawdziwego zdarzenia!
Koniec mego małego penegiryku na cześć Alessandro Del Piero
Choć chyba to niemożliwe co ...??

Koniec mego małego penegiryku na cześć Alessandro Del Piero
Choć chyba to niemożliwe co ...??

Najtańszy Show na jaki stać ten utytłany w szmirze świat ....
- zet_em
- Juventino
moim zdanie pomysl zly. Nie ma watpliwosci co do zaslug Del Piero, ale zastrzec numer.... nawet mnie to rozbawilo :rotfl:
Mozna postawic pomnik, albo cos, ale nie zastrzegac numer. Po zakonczeniu kariery przez DP bede z niecierpliwoscia czekal na kolejna wielka "dziesiatke" wielkiego JUVE
Mozna postawic pomnik, albo cos, ale nie zastrzegac numer. Po zakonczeniu kariery przez DP bede z niecierpliwoscia czekal na kolejna wielka "dziesiatke" wielkiego JUVE
- Fifarulez
- Juventino
Racja- to zły pomysł z zastrzeżaniem numeru... Jak chcą go jakoś uhonorować to mogą np. nazwać jedną z trybun nowego stadionu jego imieniem :-D Dobry pomysł??
- Buczus_JuveFan
- Juventino
Ja byłbym za i przeciw. Po pierwsze nikt z dotychczasowych piłkarzy w historii z 10-tką na plecach nie podjął takiej decyzji jak Del Piero o pozostaniu z całego serca w Juve mimo degradacji (bo poprostu Juve pierwszy raz tam wylądowało), to plus jego wyczyny w klasyfikacji najlepszych strzelców w historii dowodzą, że jest najżywszą legendą Juve. Także jak najbardziej za, ale... byłoby to nie do przyjęcia w sytuacji gdyby zrodziła się w juve nowa równie błyskotliwa gwiazda jak "Ale" (bo chyba nikt nie śmie wątpić, iż klub z jedną z najlepszych szkółek piłkarskich na świecie i z najlepszymi scoutami nie wypromuje nowej gwiazdy). Wtedy przydzielenie 10-tki zawodnikowi jest niczym symbol. Dziesiątka jest przeznaczona tylko dla znakomitości, wiąże się bowiem z dużą odpowiedzialnością.
- Mati
- Juventino
Ja uważam, że wystarczyło by nie przydzielać 10 nikomu.Gdyby za kilka lat ktoś prezentował tak wysoki poziom gry,profesjonalizm i przywiązanie do barw klubu, wtedy można odznaczyć go takim numerem.Ale jeśli nie będzie takiego wybitnego piłkarza, to nieprzydzielanie numeru dziesięć nikomu, też będzie hołdem w stronę naszego kapitana (oczywiście cały czas rozważam okres po zakończeniu kariery Del Piero).Myślę że takie rozwiązanie byłoby najlepsze
- Venomik
- Juventino
Nie większość, bo 33 %Diego pisze:Jak to racja? Spójrz na wyniki ankiety - większość jest za zastrzeżeniem numeru!Fifarulez pisze:Racja- to zły pomysł z zastrzeżaniem numeru.

A wyraz 'racja' odnosi się zwyczajnie do wypowiedzi powyżej tego uzytkownika.
Dirty mind
- Tharp
... a wielu mówiło "nie" w temacie, a w ankiecie wolało korniszony.Diego pisze:Jak to racja? Spójrz na wyniki ankiety - większość jest za zastrzeżeniem numeru!Fifarulez pisze:Racja- to zły pomysł z zastrzeżaniem numeru.
- M.
- Juventino
Większość w sensie, że na "Tak" było więcej głosów niż na "Nie".Venomik pisze:Nie większość, bo 33 %Diego pisze:Jak to racja? Spójrz na wyniki ankiety - większość jest za zastrzeżeniem numeru!Fifarulez pisze:Racja- to zły pomysł z zastrzeżaniem numeru.![]()
Wyniki ankiety bardziej mnie przekonują. A co złego w tym, że inni wolą korniszony?Tharpenio pisze:... a wielu mówiło "nie" w temacie, a w ankiecie wolało korniszony.Diego pisze:Jak to racja? Spójrz na wyniki ankiety - większość jest za zastrzeżeniem numeru!Fifarulez pisze:Racja- to zły pomysł z zastrzeżaniem numeru.
:roll:
- Venomik
- Juventino
Jeśli się nie mylę to sam wprowadziłeś taka ankietę, której wyników brać serio nie można.
Dla mnie odpowiedź: "Zastrzec to ty sobie możesz co najwyżej numer telefonu" ewidentnie oznacza: "Nie będziemy niczego zastrzegać".
A to już zmienia postać rzeczy.
Dla mnie odpowiedź: "Zastrzec to ty sobie możesz co najwyżej numer telefonu" ewidentnie oznacza: "Nie będziemy niczego zastrzegać".
A to już zmienia postać rzeczy.
Dirty mind
- JaPs
- Juventino
Ej ale wszyscy lubia korniszony
Co do odwieszania numeru dla jakiegos super pilkarza, to byloby to nie fair w stosunku do pozostalych zawodnikow. Druzyna to druzyna i nie powinno byc lepszych czy gorszych tak jak nie przegrywa jeden pilkarz tylko cala druzyna. Jak dla mnie to 10 powinien dostawac najbardziej kreatywny zawodnik, potrafiacy pociagnac druzyne. Gdyby nie Alex to 10 z cala pewnoscia nosilby Nedved.
Co do odwieszania numeru dla jakiegos super pilkarza, to byloby to nie fair w stosunku do pozostalych zawodnikow. Druzyna to druzyna i nie powinno byc lepszych czy gorszych tak jak nie przegrywa jeden pilkarz tylko cala druzyna. Jak dla mnie to 10 powinien dostawac najbardziej kreatywny zawodnik, potrafiacy pociagnac druzyne. Gdyby nie Alex to 10 z cala pewnoscia nosilby Nedved.