Matusiak: z Palermo do Heerenveen

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2007, 20:28

Najczęstszym problemem polskich piłkarzy za granicą, jest fakt, że nie dostają szansy na pokazanie swoich sporych umiejętności. Często nasi gracze posiadają dużo większy potenciał piłkarski, od innych piłkarzy, ale i tak kończą jako rezerwowi, nie mogąc nawet udowodnić tego, że trener myli się nie wystawiając ich w podstawowym składzie.
No tak :rotfl: Zawsze winny trener i więkoszość zachodnich szkoleniowców to totalnie nie znający się na piłce goscie którzy nie wystawiają do składu nieprawdopodobnie utalentowanych polskich piłkarzy :rotfl:
Mila gdyby dostał szanse od trenera to pokazałby jaki z jego talencior i wkrótce austria wieden sprzedałaby go do Barcelony za 30mln euro..
To samo Andrzej Niedzielan..Tak samo Saganowski i wielu wielu innych :angry: :angry: :angry:

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' :)
bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2007, 22:35

TURINIO pisze:No tak :rotfl: Zawsze winny trener i więkoszość zachodnich szkoleniowców to totalnie nie znający się na piłce goscie którzy nie wystawiają do składu nieprawdopodobnie utalentowanych polskich piłkarzy :rotfl:
Mila gdyby dostał szanse od trenera to pokazałby jaki z jego talencior i wkrótce austria wieden sprzedałaby go do Barcelony za 30mln euro..
To samo Andrzej Niedzielan..Tak samo Saganowski i wielu wielu innych :angry: :angry: :angry:
TURINIO, bardzo mi miło, że rozbawiłem Cię moją wypowiedzią, jednak i tak odczuwam lekki niedosyt, bo w swoim ambitnym poście nie użyłeś tych emotek -> :smile: :lol:. Zaraz sklecę kolejnych parę zdań na powyższy temat i liczę, że użyjesz więcej tych "zabawnych obrazków", które zobrazowałyby twój prawdziwy ubaw.

Mila o którym wspomniałeś, to piłkarz na zupełnie inny temat, bo to człowiek, który nigdy nic nie potrafił, za młodu pojechał do zagranicznego klubu i jeszcze miał zapewnione miejsce w reprezentacji, piłkarsko nie reprezentując nic. Jednak każda bajka się kiedyś kończy i jego "złote lata" także minęły i wątpie, czy ze swoją dzisiajszą formą oraz umiejętnościami, miałby pewne miejsce w którymś z klubów z Orange Ekstraklasy. Ten piłkarz jest akurat w sytuacji opozycyjnej do tej, o której mówiłem, bo on szans miał aż za wiele, ale i tak ich nie wykorzystał. Niedzielan, Saganowski? Z nimi wygrało zdrowie, a raczej jego brak. Obaj przeszli do słabszych klubów, więc o gwiazdorstwie nie może być mowy. Każdy z nich był podstawowym napastnikiem, ale poźniejsze poważne kontuzje i kunktatorstwo niektórych ludzi, wpłynęło na ich obecną sytuację. Jednak Niedzielan już wychodzi na prostą, a Saganowski jeżeli tylko będzie grał, to napewno pokaże, że nie jest słabym graczem (mam jedynie obawy, czy tego typu zawodnik sprawdzi się w lidze angielskiej).
Nawet nie będe się odwoływał do konkretnych polskich nazwisk, bo jest ich za dużo, ale spójrz w jakiejs sytuacji jest teraz Bojinov. Specjalnie go sprowadzono, chociaż mamy komplet w ofensywie, a chłopak ma talent i wolę gry, a kontuzje wykluczają kolejno naszych wszystkich graczy, to ten nie gra, ba w ogóle nie dostaje szansy (nawet ogonów). Dlaczego? Wg. twojej teorii, włodarze Juventusu nakazują Deschampowi (oczywiście nikt nie zna się na piłce nożnej), aby ten go nie wystawiał, bo nie chcą, aby ten świetnie grał i żeby nie musili sprzedawać go za 30 mln Euro do Barcelony... a nie sorry, Barca wyda Ojro na Sebusia, to Bułgar pewno pójdzie do Chelsea.
paku pisze:
bblackk pisze:
Dionizos pisze:i jezeli Radek nie odrzuci pewnych schematow polskiego, pilkarskiego myslenia, to nawet Caracciolo i Amauri beda dla niego konkurencja.
Jakie schematy polskiego, piłkarskiego myślenia? Że niby ma samochodów nie kraść, czy co?
A takie myślenie ze już jak wyjeżdża do zagranicznego dobrego klubu myśli że będzie w niej gwiazdą jak w Polsce.
A jakiś przykład polskiego gwiazdorstwa mogę prosić?

Obrazek
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 stycznia 2007, 22:52

bblackk pisze: A jakiś przykład polskiego gwiazdorstwa mogę prosić?
Proszę, Radosław Matusiak :prochno:

alex_pl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 lutego 2007, 02:11

Dziwne macie podejscie, raz mowicie ze nasi pilkarze sie sie nie cenia w ogole i w siebie nie wierza, a jak juz jakis sie ceni to narzekacie, moze najpierw zobaczymy co pokaze w tym pieprzonym Palermo a pozniej wyrazicie komentarze czy te (jak to nazwaliscie) "gwiazdorstwo" jest uzasadnione.

juve1987

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 lutego 2007, 08:13

TURINIO a skad w twoim poscie Niedzielan ? w ostatnim sezonie dla NEC strzelil 10 bramek i mial 12 asyst malo? to pokaz mi Polaka za granica w tamtym sezonie z klasyfikacja kanadyjska na poziomie 22pkt a co do Matusiaka musi zapieprzac na treningach bo to nie BOT i w Palermo czeka przynajmniej 10 mlodziakow z primavery na jego miejsce :)

TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 lutego 2007, 15:33

TURINIO a skad w twoim poscie Niedzielan ? w ostatnim sezonie dla NEC strzelil 10 bramek i mial 12 asyst malo? to pokaz mi Polaka za granica w tamtym sezonie z klasyfikacja kanadyjska na poziomie 22pkt
A pewnie orientujesz się ile bramek strzelił Niedzielan w NEC w całej swojej dotychczasowej karierze..Andrzej przybył do Holandii z myślą że podbije Eredivisie a czesto zdarzało się tak,że siedział na ławce w słabym NEC...Był bodaj najdroższym piłkarzem kupionym przez holenderski klub a okazał się niewypałem jakich mało..

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' :)
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2007, 01:47

TURINIO pisze: A pewnie orientujesz się ile bramek strzelił Niedzielan w NEC w całej swojej dotychczasowej karierze..Andrzej przybył do Holandii z myślą że podbije Eredivisie a czesto zdarzało się tak,że siedział na ławce w słabym NEC...Był bodaj najdroższym piłkarzem kupionym przez holenderski klub a okazał się niewypałem jakich mało..
Widzę pewien brak logiki. Jak miał zawojować Eredivisie, jeśli siedział na ławce? Na ile wiem, to kiedy już grał- strzelał, albo miał przynajmniej asysty. So...?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2007, 13:33

Jak miał zawojować Eredivisie, jeśli siedział na ławce? Na ile wiem, to kiedy już grał- strzelał, albo miał przynajmniej asysty. So...?
Niedzielan miał być gwiazdą Eredivisie a nie jest nawet gwiazdą słabego NEC Nijmegen...Piszesz,że strzela czy asystuje-ciekawe ciekawe :smile:
To może napisz mi ile bramek strzelił Andrzej Niedzielan w Eredivisie :wink:
Były napastnik Groclinu miał pograć w NEC sezon czy dwa i odejść do któregość z wielkich klubów-Ajaxu,Feyenoordu czy PSV..Jak takie coś się stać skoro nie ma silnej pozycji w słabym NEC?

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2007, 14:06

Od momentu przejścia do NEC do 31 XII 2006r Niedzielan strzelił w Eredivisie 17 bramek i rozegrał 69 spotkań.

Źródło:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Niedzielan

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
gabry$1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2007, 15:54

Niedzielan sie zmarnował poprostu w tej Holandii , i tak wiadomo że wróci do polskiej ligi bo nie będzie miał gdzie grać . tekst typu ".....pojechał tam aby podbic Eredivisie ...." są po prostu śmieszne . Lige holenderską to mogą podbijać zawodnicy tej klasy co np. Keżman , Ibrahimovic czy van der Vaart ( nie wiem czy tak sie go pisze) nie tak dawno , obecnie Huntelar czy jakiś Farfan a nie Andrzej ......

TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2007, 18:24

Od momentu przejścia do NEC do 31 XII 2006r Niedzielan strzelił w Eredivisie 17 bramek i rozegrał 69 spotkań.
Imponuje Ci ta liczba? mi nie bardzo...
Niedzielan sie zmarnował poprostu w tej Holandii , i tak wiadomo że wróci do polskiej ligi bo nie będzie miał gdzie grać . tekst typu ".....pojechał tam aby podbic Eredivisie ...." są po prostu śmieszne
NEC Nijmegen miał być dla Niedzielana klubem przejsciowym,później miał trafić do któregoś klubów z wielkiej trójki :smile: Okazał się na to zwyczajnie za słaby

alex_pl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lutego 2007, 21:17

Matusiak już strzela dla Palermo

Piłkarz reprezentacji Polski Radosław Matusiak strzelił bramkę dla Palermo w czwartkowym meczu sparingowym z młodzieżową drużyną tego klubu (3:0).

Oprócz Matusiaka, który trafił do zespołu z Sycylii pod koniec stycznia, gole zdobyli David Di Michele i Franco Brienza

W niedzielę, 18 lutego, Palermo zagra w lidze włoskiej z Chievo Werona. Prawdopodobnie w spotkaniu przeciwko drużynie Kamila Kosowskiego, w Serie A zadebiutuje 25-letni Matusiak.

źródło : http://sport.wp.pl/kat,2193,wid,8734028 ... &_ticrsn=5

TO NIE ONET ! Jak juz przeklejasz newsa z innego portalu to badz laskaw napisac kilka swoich slow. Po drugie zanim zalozysz temat sprawdz czy podobny juz nie istnieje.
white_wolv

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lutego 2007, 21:22

no mimo że z młodziakami to jednak dobrze że coś strzelił 8)

myślę że w meczu z Chievo Matusiak wejdzie w drugiej połowie, będzie potrzebował z 3, 4 meczów żeby przebić się do pierwszego składu i wielu bramek aby się tam utrzymać...

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
LBaLin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lutego 2007, 21:32

alex_pl pisze:Matusiak już strzela dla Palermo

Piłkarz reprezentacji Polski Radosław Matusiak strzelił bramkę dla Palermo w czwartkowym meczu sparingowym z młodzieżową drużyną tego klubu (3:0).

Oprócz Matusiaka, który trafił do zespołu z Sycylii pod koniec stycznia, gole zdobyli David Di Michele i Franco Brienza

W niedzielę, 18 lutego, Palermo zagra w lidze włoskiej z Chievo Werona. Prawdopodobnie w spotkaniu przeciwko drużynie Kamila Kosowskiego, w Serie A zadebiutuje 25-letni Matusiak.

źródło : http://sport.wp.pl/kat,2193,wid,8734028 ... &_ticrsn=5
Newsy z takim naglowkiem na wiekszosci portali w Polsce sa zenujace po prostu - fantastyczny wyczyn Matusiaka :bravo: - wpisal sie w karty historii futbolu polskiego..

da.pawel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lutego 2007, 21:39

wow, strzelił gola w sparing

zobaczymu jak zagra w niedziele, to będzie dopiero prawdziwy debiut

ODPOWIEDZ