"Dark Side" - kompilacja zadedykowana Alessio i Ri

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2006, 10:47

http://www.maxior.pl/?p=index&id=22831&20

Polecam bardzo Ten Filmik !

MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2006, 14:02

JuveDamianO pisze:Ludzie nie bądźcie tacy sztuczni. Rzygać mi się chce jak widzę takie smęty. Komentarze typu "łezka mi się w oku zakręciła" ; "płakać mi się chciało" :rotfl: Wielka tragedia... nawet ich nie znaliźcie, a rozpaczacie jakby wam matka umarła. Tysiace dzieci w Afryce umiera z pragnienia, a wy tu lamentujecie z powodu 2 gości, o których nikt nie miał pojęcia. Taki Foe chociaż na boisku zginął, a oni sie utopili, nikt by o nich nie uslyszał gdyby nie ta śmierć i wielkie halo... :roll:
Człowieku, co ty piszesz :!: zastanów się :!: My jesteśmy wielką rodziną jaką jest Juventus i ja czuję sie jakby umarł mi ktoś bliski bo kocham ten klub i wszystko co jest z Nim związane. Wiec zamknij się i nie pisz takich bzdetów, bo to mi sie chce rzygac gdy czytam takie coś jak Ty napisales.
I Ty uważasz sie za kibica Juve :?: Zastanów się nad tym co napisales.
Gdy uamrał Jan Paweł II to też tak pisałeś zę Ci sie żygać chce :?: Przecież znałeś Go tylko z telewizji bo gdybyś spotkał osobiście JPII to byś takiego czegoś nie pisał.
Z teg opowodu że Ich nie znałeś nie złożysz kondolencji, nie pomodlisz się za Nich :?: Czy jesteś katolikiem :?:
KONIEC

[']Alessio Ferramosca ['] Riccardo Neri

EDIT:

Uuff.... nie ta strona mi się włączyła i dlatego napisałem tego posta. Długo nie miałem dostępu do neta (święta i wogule :P ) i nie obserwowałem tego tematu. Ehhh...

JuveDamianO :Arrow: zastanów sie zanim cos napiszesz .
Pozdro.

Aha i kompilacja mi się bardzo "podobała". Obyś nie miał już okazji do robienia takich kompilacji bukol87

Obrazek
Michel Platini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2006, 14:20

A ja się zgadzam z JuveDamiano. Należę do 0,00001 % ludzi wierzących, dla których śmierć nie jest tragedią, tym bardziej jeśli zmarł ktoś, kogo nigdy nie poznałem. Dzięki temu, że jestem wierzący wiem, że trafili do lepszego świata ( oczywiście jeśli zasłużyli na pójście do nieba ), a jeśli nie zasłużyli na pójście do nieba to tym bardziej nie mam powodu, by ich żałować.Dla mnie większym dramatem byłoby, gdyby zostali kalekami do końca życia, bo wtedy wiedziałbym, że cierpią. Mówiąc wprost dla ludzi wierzących śmierć nie powinna być smutnym wydarzeniem.

Uff... trochę się rozpisałem, ale teraz na temat kompilacji. Wszystko pięknie, ładnie tylko, o ile się domyślam tą kompilację będą oglądać głównie polscy kibice Juventusu, więc dlaczego tytuł i napisy na początku są napisane w języku angielskim :?: No chyba , że ta kompilacja idzie na jakiś międzynarodowy konkurs, wtedy zwracam honor.

Murzyn Murzyna nie usmoli.
pinturicchio87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2006, 14:35

swietna kompilcja, swietny pomysl, dobre wykonanie... ezka sie w oku kreci :płaczę: kawal dobrej roboty, gratuluje i pozdrawiam :wink:

Forza Juve & Alex!!!
mp1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2006, 14:58

Zgadzam sie z Lukasz_JUVE ponieważ dla mnie jako kibica Juve jest to wielka tragedia bo kto wie może starciliśmy następce Del Piero czy Buffona;( A takich kibiców jak Michel Platini i JuveDamiano nie toleruje :stop: co do filmiku to bardzo mi sie podobał lecz nie chciałbym oglądać więcej takich :| Pozdro dla prawdziwych Juventino

!!! Juventus Per Sempre !!!
TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2006, 15:53

Właśnie obejrzałem kompilacje...Muszę przyznać że się wzruszyłem :/ i zakręciła mi się łezka w oku...Myślę że pytanie które autor zawarł pod koniec kompilacji do teraz zadaje sobie każdy z nas-God we ask why :(:(

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' :)
Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2006, 16:42

Ocenka z innego forum, taka nieco wyjątkowa i rozbudowana :).

Dark Side dedicated to Alessio & Ricardo

Temat pracy oraz jej oryginalność i przekaz - Po prostu tę kompilację każdy kibic Juve, ale i piłki nożnej powinien ściągnąć i zobaczyć. Zrobić kompilacji o tych dwóch chłopakach po prostu się nie dało, więc wpadłeś na super pomysł zrobienia filmiku o ciemniej stronie futbolu. Na codzień jaramy się genialnymi bramkami, dryblingami - bo piłka to najpiękniejsza rzecz na świecie, nasza pasja. Ale jej ciemna strona jest również okrutna. Nie mogę pogodzić się ze śmiercią tej dwójki chłopców, poszli po jakąś głupią piłkę. To mogłem być również przecież ja, są w moim wieku. Tymczasem spotkało to ich, chłopców, którzy za kilka lat mogli brylować w szeregach Juve :(. Naprawdę bardzo dobrze to wszystko skomponowałeś, znalazłeś świetne materiały. Praca ma w sobie coś więcej niż zwykłe kompilacje, ma specyficzną, wzruszającą atmosferę. Brawo! Ocena: 10/10.

Dobór muzyki - Również genialny. Obydwa kawałki idealnie pasują do tego filmiku, do każdej jego części. Dodatkowo bardzo płynnie i ciekawie przechodzi jeden utwór w drugi. 'Who Wants To Live Forever' pasuje do 'ciemniej części' po prostu idealnie! Ocena: 10/10.

Materiały - Również świetne. Nawet te pozornie łatwe do zdobycia w pierwszej części filmiku mnie zaskoczyły, wielu trików nie widziałem :). Fajny również klip, przedstawiający chłopaszka z Alexem. W drugiej części to już sam popis: materiały znalazłeś do tej kompilacji świetne, wzruszające. Płacz, rozpacz, kontuzje i co najważniejsze... śmierć piłkarzy na boisku. Zdjęcia z pogrzebu Alessio i Ricardo były tutaj wymogiem i się znalazły. Ocena: 9/10

Synchronizacja i efekty - Oczywiście za tę część uzbierasz najmniej punktów :). Ale akurat to było w tej kompilacji najmniej ważne. W mojej opinii wszystko było zmontowane porządnie i estetycznie. Napisy również dobrze Ci wychodzą, kilkakrotnie mogłeś jedynie dokładniej dopracować tła przy napisach. Świetnie wyszedł ten na końcu: 'God we ask why?' i zdjęcia naszych chłopaków :(. Napisy przy trikach takie nieco dziwne, ale mi nie przeszkadzały, wręcz miały swój urok. W drugiej części wszystko dokładnie dodałeś, wszystko pasowało do muzyki. Jakieś zgranie i efekty przy pracy o tej tematycy, w ogóle nie miały wręcz prawa wystąpić. Jedynie mogłeś zrezygnować z 'bump map' na klipach. Ocena: 8/10.

Atrakcyjność pracy - Bardzo ciekawy temat, praca oryginalna i wyjątkowa. Wywołała u mnie emocje i wzruszenie, oglądałem ją już kilkanaście razy. Dodatkowo te świetne materiały, z których wiele miałem dane zobaczyć po raz pierwszy w Twojej właśnie pracy. Ocena: 9,5/10.

Końcowa ocena: 9,3/10 :evil: .
Mam nadzieje, że weźmiesz udział w EWC :).

Michel Platini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2006, 17:29

Tulynek pisze: może starciliśmy następce Del Piero czy Buffona;( A takich kibiców jak Michel Platini i JuveDamiano nie toleruje :stop:
Nie tolerujesz mnie, bo dla Ciebie śmierć to smutne wydarzenie, a dla mnie nie. Dla Ciebie śmierć dwóch piłkarzy Juve to strata następców Del Piero dzięki, którym moglibyśmy w przyszłości wygrywać mecze, a dla mnie to przejście tych dwóch ludzi do lepszego świata. Czy mógłbym być smutny, gdy wiem , że Im jest w niebie lepiej niż tu na Ziemi :?:

Murzyn Murzyna nie usmoli.
PSSjuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2006, 19:32

JuveDamiano i Michael Platini - Kocham was :) Wreszcie ktos mnie poparl ...

FORZA JUVENTUS TORINO
T S WISLA KRAKOW
NeBu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2006, 19:39

nigdy nie wypowiadałam sie na forum bo zazwyczaj mi sie nie chce, ale dyskusja na temat smutku i sztuczności uczuć po tragicznych wydarzeniach to temat akurat dla mnie. Więc do rzeczy: osobiście odczuwam smutek z powodu straty dwóch młodych zawodników Juventusu. Zapewniam wszystkich, którzy mają wątpliwości, ze nie symuluje i nie jest to sztuczne. Jeżeli chodzi o śmierc jako taką, to mam troche podobne poglądy do Michel Platini, ale mimo to odczuwam smutek i żal. Współczuje tym, co zostali i odczuwają strate tych chłopców. ale zagadnienie śmierci jest raczej bardziej złozone i niema co o tym tu dyskutować.
Kompletnie nie zgadzam sie z Lukas_JUVE,więc tez nie zgadzam sie z cześcią wypowiedzi Michel Platini, ale żeby od razu mu wrzucać od niekibiców ...moim zdaniem to aż śmieszne jest..."ma inne poglady to już nie jaet kibicem Juve"...no, troche sie narozpisywałam a i tak nie powiedziałam wszystkiego co chciałam...
Co do samej kompilacji, to tak jakoś średnio do mnie przemawia, ale widzie, że jakaś inna jestem. Zawsze jestem inna....
Gratuluje tym, którzy przeczytali mój post, jestem pełna podziwu

Ibra10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2006, 20:09

Wiem ze chlopacy nie placza ale ja sie poplakalem :płaczę:
Piekna praca.
Bede sie za nich :pray:

FORZA JUVE FORZA RIMINI
MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2006, 20:23

NeBu pisze:Kompletnie nie zgadzam sie z Lukas_JUVE,więc tez nie zgadzam sie z cześcią wypowiedzi Michel Platini, ale żeby od razu mu wrzucać od niekibiców ...moim zdaniem to aż śmieszne jest..."ma inne poglady to już nie jaet kibicem Juve"...no, troche sie narozpisywałam a i tak nie powiedziałam wszystkiego co chciałam...
Moze powiem to tak:
Jesli czyjemuś koledze umrze kolega (wtedy ta osoba nie zna tego zmarłego) i ta osoba będzie sie nabijała z sweg okolegi i rzucała texty tego typu : "nie bądź taki sztuczny, rzygać mi się chce jak widzę takie smęty." to czy to będzie normalne :?: Jak ten kolega sie poczuje :?:
To oczywiste że nie znałem Allesio i Riccardo ale uważam Ich za kogoś z mojej rodziny bo JA czuję sie osobą należącą do rodziny jaką jest JUVE :!:
Trochę to pogmatwane ale cóż... sylwester sie zbliża i te wszystkie przygotowania i próbowanie trun... yy.. trudnych do oswojenia petard jest męczące :D

Obrazek
NeBu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2006, 20:32

no tak, wiedziałam, że gdzieś sie pomotam...
więc już wyjaśniam- niezgadzam sie z Juvedamianem, a nie z Lukas_JUVE( z tobą sie akurat zgadzam), pardon

mp1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2006, 20:52

Michel Platini jak chcesz pogdać o śmierci to sobie wejdź na forum radia maryja:P troche przesadziłem z tą tolerancją i za to Cie przepraszam :-D mogłem napisać ze nie zgadzam sie z twoimi pogladami :D

!!! Juventus Per Sempre !!!
baggio75

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2006, 21:13

JuveDamianO pisze:Ludzie nie bądźcie tacy sztuczni. Rzygać mi się chce jak widzę takie smęty. Komentarze typu "łezka mi się w oku zakręciła" ; "płakać mi się chciało" :rotfl: Wielka tragedia... nawet ich nie znaliźcie, a rozpaczacie jakby wam matka umarła. Tysiace dzieci w Afryce umiera z pragnienia, a wy tu lamentujecie z powodu 2 gości, o których nikt nie miał pojęcia. Taki Foe chociaż na boisku zginął, a oni sie utopili, nikt by o nich nie uslyszał gdyby nie ta śmierć i wielkie halo... :roll:
Koleś, twoja wypowiedz jest do tego stopnia żałosna , że z trudem zmuszam się by ją skomentować. Pamiętaj by nie oceniać innych swoją miarką , To że ten film nie zdołał ciebie poruszyć, nie znaczy że i inni mają być tak samo beznadziejnie nieczuli jak ty. Pamiętaj że jedną z idei naszego ukochanego klubu jest tworzyć jedną wielką rodzinę. Jeśli tego nie rozumiesz, to zajmij się lepiej brydżem sportowym. Przyjdzie czas, że i ciebie spotka jakiś dramat i dopiero wtedy zrozumiesz pewne rzeczy.
Niestety, jak mniemam twoje wrodzone ograniczenie umysłowe nie pozwala ci tego zrozumieć już teraz. Szczerze mi ciebie żal.
Pozdro.

ODPOWIEDZ