Inter FC czyli jak być sympatycznym...
- Medi
- Qualità Juventino
bo i nie miałeś dowiedzieć sie niczego nowego, tekst pokazjue nam to co zawsze wiedzieliśmy, czyli, że Moratti nie potrafi wydawać pieniędzy.tomcatmi6 pisze:Pierwsza rzecza jaka mnie zaskoczyla po przeczytaniu tego artykulu, bylo to ze jest on pozbawiony sensu. Nie dowiedzialem sie nic nowego apropos Interu
tekst z pewnością został mocno przebarwiony i występują w nim pewne niescisłości, ale do "nieprawdzwości" mu daleko. Tym bardziej, że wyjaśnienie interisty też jest niedokładne i w niektórych miejscach mija sie z prawdą a w jescze innych zupełnie nie ma nic do rzeczy.tomcatmi6 pisze:w dodatku "fakty" w nim przedstawione sa nieprawdziwe (wyjasnienie dal jeden z Interistow).
TdF pisze:Ciekawe, ciekawe ale zacznijmy od tego, że nie wiele tam jest prawdy. Chciałbym się dowiedzieć na co niby Moratti wydał te 170 milionów. Skąd się wzięła kwota 16 baniek przy Maiconie który nic nie kosztował ?
Jak już napisałam wcześniej nie jest to prawdą gdyż Maicon kosztował Morattiego 6 mln do tego wliczone zostały koszta gaży.
TdF pisze:Cruz strzelił 6 goli ? :doh: Ibra czyli zawodnik któremu tu znaczna cześć forumowiczów ołtarzyki stawiała. Ibra czyli najlepszy zawodnik Juventusu sprzed sezonu. Ibra czyli zawodnik, który miał najwięcej asyst w Juve mimo rozgrywania tragicznego sezonu. Ten sam Ibra, którego fani Juve bronili na wszystkie możliwe sposoby przy każdej próbie ataku na niego.Ibrahimovica. Gościa, który goli strzelił całe 6.
Jak Cruz.
Gwoli ścisłości ma tu niewielkie znaczenie kto ile goli strzelił. Ibra też nie strzelił 6 tylko 7, chodzi o to, że obaj mają taką samą skuteczność. Ibra strzelił 7 goli w tym i 16 w zeszłym, Cruz w tym 15 a w poprzednich 5 i 7.
Cały twój wywód na temat Ibry nie ma najmniejszego sensu, gdyż autor nigdzie nie napisał , że Ibra jest złym piłkarzem, tylko, że strzela mało goli, a skoro Inter narzekał cały rok, że potrzebuje napastnika , który strzela gole to jest bezsensem kupowanie takiego zawodnika jak Ibra, który strzela tyle samo goli co Cruz. Wydaje mi sie to jasne.
TdF pisze:Maxwell (kto?)
Kolejny fragment, który mówi wszystko o wiedzy jego autora.
Kolejny komentarz nie na miejscu, który świadczy o tym, że nic nie zrozumiałeś. Nazwisko Maicona czy Maxwella jest porównywane do nazwisk pilkarzy światowej klasy, których kupiły Real i Chelsea, więc jak dobrzy by nie byli takim zawodnikom jak Sheva, Canna, Emerson czy Van Nistelrooy nie dorastają di pięt.
TdF pisze:Nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Cesar nie zagrał ani jednego meczu na prawej stronie. I chciałbym się dowiedzieć jak się objawia to „ zapomnienie reguł gry”. Żeby nie było – uważam że tego zawodnika nie powinno być w Interze ponieważ jest najzwyczajniej świecie słaby.grający na prawej stronie i Cesar , który niespodziewanie zapomniał kompletnie reguł gry w piłkę,
Tym razem problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego.
przeczytaj jeszcze raz, może tym razem zrozumiesz:
jest mańkut Solari grający na prawej stronie i Cesar , który niespodziewanie zapomniał kompletnie reguł gry w piłkę,
TdF pisze:reszta to środkowi ... Stankovic.
:doh:
zdziwiony? To ja chyba jestem bardziej zdziwiona faktem, że nie wiesz o tym, że Stankovic zawsze uważał sie za środkowego pomocnika, uważając tą pozycję najlepszą dla siebie.

Ibra, Crespo, Adriano,Cruz, Martins, Recoba, ChoutosTdF pisze:Napastników jest sześciu a będzie pięciu czyli liczba optymalna.Napastników jest 7.
No mi wychodzi jednak siedmiu

a ilu ich będzie? Kto to wie, może ośmiu jak jeszcze kogos dokupią?

no comment...TdF pisze:Bardzo ciekawe zdanie. Jak do h. pana można zająć 21 miejsce w lidze 20-zespołowiej. Ciekawe co autor tych wypoci pocznie ze swoim życiem jeżeli jakimś cudem Inter nie zajmie tego ostatniego miejsca w lidze (20 przyp.). Chyba światopogląd tego znawcy legie w gruzach.To normalne, więc uważać Inter za faworyta do wygrania scudetto zaraz po dwudziestu drużynach Serie A i Albinoleffe?
napisz do autora, bo najwyraźniej trzeba być geniuszem żeby do takich wniosków dojść. Czy ty kiedykolwiek czytałeś ironiczne teksty, i czy w ogóle wiesz co to jest ironia?
jedyne w czym moge ci pryznać racje to z Carinim, choc tey nie do konca bo dopiero niedawno sie go pozbyliście.
Nie wiem też jak jest z Solarim, gdyż nie ogładałam meczy Interu. Może gra na prawej flance po prostu gorzej niż na lewej i oto autorowi chodziło.
Reszta to są tylko subiektywne opinie autora, z którymi można sie zgodzić lub nie.
Porównywanie tego tekstu do tego co wypisują na antijuve jest zupełnie nie na miesjcu, najwyraźniej nie masz pojęcia jak traktują tam nasz klub.tomcatmi6 pisze:Druga sprawa jest to ze niektorym nie pasuje to ze Interisci bronia swego klubu a nazywanie normalnego posta w ktortym sa wytkniete bledy agresywnym jest dla mnie smieszne. Trzecia sprawa, smiejecie sie z takiego pseudo-humorystycznego tekstu, ktory swietnie nadawalby sie na strone antyjuve.com jesli traktowalby o Juventusie,
Takich tekstów jak ten są setki w necie na temat Juve, zresztą nie tylko w necie, wystaczy wziąć do ręki gazetę czy włączyć TV na jakimś programie sportowym.
ostatnio mieliśmy popis w TV podczas transmisji trunieju birra moretti, leciały teksty komentatora typu:
"Nedved przyzwyczaił nas do przewracania sie na boisku a dzisiaj jakoś o dziwo trzyma sie na nogach"
"No, teraz piłkarze Juve będą dostawali dużo kartek, już nie są protektowani przez arbitrów"
i tym podobne teksty przez cały mecz..
po zakończeniu meczu najlepszy :
"mecz zakończył sie wynikiem jeden do zera dla Interu......ehm ...to znaczy dla Juve" :lol:
ja popełniłam błąd przyznaje, gdyż nie wziełam pod uwagę, że Polacy nie są przyzwyczajeni do pewnych rzeczy, do pewnego schematu który we Włoszech jest na porządku dziennym.
Niemniej ciesze sie, że sporo osób przyjęło ten tekst na luzie i z poczuciem humoru, tak trzymać!