Kiedy decyzja o degradacji ?!
- CUORE BIANCO-NERO
- Juventino
Według najnowszych informacji Fabio Capello nadal pozostaje trenerem Juventusu na sezon 2006-2007 informacja ta została potwierdzona przez samego Capello , mogłoby to chyba świadczyć o tym ,że nie jest tak źle , bo przecież gdyby Juventus miał spaść do Serie B Capello chyba by odszedł .... tak mi się wydaje ..... co o tym sądzicie ?
http://sports.virgilio.it/it/cmc/calcio ... 96187.html
http://www.sportnews.it/articoli/2006/0 ... 880589.php
http://www.eurosport-it.com/
E NEL CUORE QUALCOSA SEMPRE C'E'...
LA JUVE !
LA JUVE !
- Italia6
- Juventino
Podobnie jak Ty nie sądzę , by Fabio Capello chciał trenowac druzynę serie B , więc jest to moim zdaniem dobry znakCUORE BIANCO-NERO pisze:Według najnowszych informacji Fabio Capello nadal pozostaje trenerem Juventusu na sezon 2006-2007 informacja ta została potwierdzona przez samego Capello , mogłoby to chyba świadczyć o tym ,że nie jest tak źle , bo przecież gdyby Juventus miał spaść do Serie B Capello chyba by odszedł .... tak mi się wydaje ..... co o tym sądzicie ?
- Asta#8
- Qualità Juventino
A skąd wiecie, że Capello w kontrakcie nie ma pkt mówiącego o tym, że jak zdegradują Juventus to może zerwać umowe. :doh:Italia6 pisze:Podobnie jak Ty nie sądzę , by Fabio Capello chciał trenowac druzynę serie B , więc jest to moim zdaniem dobry znakCUORE BIANCO-NERO pisze:Według najnowszych informacji Fabio Capello nadal pozostaje trenerem Juventusu na sezon 2006-2007 informacja ta została potwierdzona przez samego Capello , mogłoby to chyba świadczyć o tym ,że nie jest tak źle , bo przecież gdyby Juventus miał spaść do Serie B Capello chyba by odszedł .... tak mi się wydaje ..... co o tym sądzicie ?
Forza Juve! Czekamy.....

- CUORE BIANCO-NERO
- Juventino
Asta , ale Capello chyba doskonale zdaje sobie sprawę z tego w jakiej sytuacji znajduje się Juventus , bezsensem było by podpisywanie kontraktu w tak krytycznym momencie tylko po to , by za kilka dni ewentuale go zerwać nie wydaje Ci się ? , skoro zdecydował się na taką decyzję to chyba o czymś świadczy , tylko jeszcze nie wiadomo o czym ?
LA JUVE !
LA JUVE !
- deszczowy
- Juventino
Mam nadzieję, że nie dojdzie do degradacji Juve. To obniżyłoby poziom piłki klubowej we Włoszech, ale i na całym świecie. A jak czytam te newsy o tym, jak to niekiektóre kluby myślą o transferach piłkarzy z Juve, to aż mnie trzęsie. Dzielenie skóry na niedźwiedziu...
- Asta#8
- Qualità Juventino
Mam wielką nadzieje, że mówisz prawdę.CUORE BIANCO-NERO pisze:Asta , ale Capello chyba doskonale zdaje sobie sprawę z tego w jakiej sytuacji znajduje się Juventus , bezsensem było by podpisywanie kontraktu w tak krytycznym momencie tylko po to , by za kilka dni ewentuale go zerwać nie wydaje Ci się ? , skoro zdecydował się na taką decyzję to chyba o czymś świadczy , tylko jeszcze nie wiadomo o czym ?
Mimo wszystko miejmy nadzieje, że dzis Juve zostanie uniewinniony.
- CUORE BIANCO-NERO
- Juventino
to nie jest kwestia prawdy ..... takie są moje subiektywne odczucia ...
względem sprawy z Capello i podpisaniem nowego kontraktu na sezon
2006-2007 .... , a pozostałe informacje ?.... masz linki sam/-a możesz poczytać...
względem sprawy z Capello i podpisaniem nowego kontraktu na sezon
2006-2007 .... , a pozostałe informacje ?.... masz linki sam/-a możesz poczytać...
LA JUVE !
LA JUVE !
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jest to bardzo, ale to bardzo przykre, że niektórzy z nas zakopali w ziemi żywy, jeszcze żywy Juventus. Ludzie - przestańcie tu pisać, że na pewno spadniemy, nie ma to sensu. Po prostu żyjcie nadzieją i nie dopuszczajcie złych myśli do siebie, bo to człowieka może po prostu rozwalić. Nie wierzę, żeby ktoś z kibiców Juventusu chciał degradacji, wszyscy w klubie z pewnością bronią się przed nią ze wszyskich sił a my co? Od razu skazujemy Juve na porażkę? Poczekajmy na wynik tej walki a dopiero potem rozpaczajmy po degradacji bądź cieszmy się z pozytywnego zakończenia sprawy. Oby z pozytywnego.
- Dionizos
- Juventino
Ja chce degradacji. Wszyscy w klubie bronia sie przed nia, bo nie chca stracic pieniedzy. My mamy tylko milosc do klubu, ktorego wladze przez ostatnie lata rznely nas jak tania panienke i podsycaly radoche w kibicach takich jak Wy, dla ktorych Juventus to sztuczki Zlatana w reklamie Nike i nowe buty Del PieroDamianinho pisze:Nie wierzę, żeby ktoś z kibiców Juventusu chciał degradacji, wszyscy w klubie z pewnością bronią się przed nią ze wszyskich sił a my co?
Nie bardzo rozumiem o jaka walke Ci chodzi? O pozostanie w SerieA? Mam nadzieje, ze w Twoim rozumieniu "przegramy" ta walke i zgodnie z zasadami opuscimy pierwsza lige. Jedyne co powinno byc dla nas wazne, to nie spasc do SerieC, bo na to nie zasluzylismy. Nasz spadek oczyscilby, chociaz czesciowo, sytuacje w lidze, nasz wizerunek i dal szanse na normalne funkcjonowanie klubu.Od razu skazujemy Juve na porażkę? Poczekajmy na wynik tej walki a dopiero potem rozpaczajmy po degradacji
Pozostanie w SerieA, nie bedzie dla nas pozytywnym zakonczeniem. Mozemy co najwyzej marzyc, ze przekrety Moggiego i Giraudo nie mialy miejsca... co oczywiscie jest niemozliwe.bądź cieszmy się z pozytywnego zakończenia sprawy. Oby z pozytywnego.
- Pavon
- Juventino
Kontrakt naszego trenera obowiązuje jeszcze przez sezon. Czy z tych informacji wynika, że w kontrakcie Capello na sezon 06/07 zostały dokonane zmiany? Jeżeli jego pensja drastycznie nie zmaleje po możliwej degradacji naszego zespołu do Serie B, to może zostanie. Pozostaje tylko pytanie czy jego ambicje nie są większe niż prowadzenie klubu Serie B? Pewnie są.CUORE BIANCO-NERO pisze:względem sprawy z Capello i podpisaniem nowego kontraktu na sezon 2006-2007
Co do informacji dotyczących podjęcia w dniu dzisiejszym decyzji o degradacji zespołów zamieszanych w aferę z ustawianiem meczów to jest to po prostu śmieszne. Zapewne decyzja zapadnie tak późno jak to możliwe czyli przed wyznaczeniem włoskich zespołów, które będą reprezentowały ten kraj w europejskich pucharach. Jedynie, że chcą to zrobić jeszcze przed Mundialem.
- DamKam
- Juventino
Konkretnie odnosnie tematu: otoz nie wierze, zeby w tak duzej aferze mozna bylo tak szybko wydac wyrok :naughty: No bez przesady. Zaloze sie, ze ta sprawa bedzie sie ciagla jeszcze dobrych kilka tygodni
Tutaj nie mozna sobie pozwolic na pospiech, bo sprawa jest "najwyzszej wagi" i dotyczy najwiekszego klubu we Wloszech jakim jest Juventus :!: Tak wiec napewno jeszcze wiele nerwowych dni przed nami...
A co do samego wyroku: jezeli faktycznie jestesmy winni (a niestety ja nie mam co do tego wiekszych zludzen) to nalezy nam sie degradacja... ale oby to byla degradacja tylko do Serie B

A co do samego wyroku: jezeli faktycznie jestesmy winni (a niestety ja nie mam co do tego wiekszych zludzen) to nalezy nam sie degradacja... ale oby to byla degradacja tylko do Serie B

- Railis
- Qualità Juventino
Nie zgadzam się z tobą.Dionizos pisze: Ja chce degradacji. Wszyscy w klubie bronia sie przed nia, bo nie chca stracic pieniedzy. My mamy tylko milosc do klubu, ktorego wladze przez ostatnie lata rznely nas jak tania panienke i podsycaly radoche w kibicach takich jak Wy, dla ktorych Juventus to sztuczki Zlatana w reklamie Nike i nowe buty Del Piero
Zauważ że Juventus to nie tylko przekręty Moggiego, oraz sztuczki Zlatana (choc większość tak uważa). Spadnięcie do SerieB to nie jest jakieś tam oczyszczenie z zarzutów i odkupienie win. Czy spadniemy do SerieB czy nie to i tak nie zmieni naszej opinii. I tak pozostaniemy klubem co sobie załatwia wygrane. A na tym że spadniemy to nie tylko stracą winni działacze, ale i piłkarze którzy jak najbardziej zasłużyli na grę w SerieA i zbieranie laurów z najwyższych trofeów, oraz my, kibice, którzy bedziemy wytykani przez innych i będziemy słuchać że piłkarze Juve to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, bo nie potrafią wygrać FairPlay. Owszem, jesteśmy prawdziwymi kibicami i potrafimy wytrzymać to wszystko dla Juve, no ale po co się skazywac na dodatkowe cierpienia, jak Juve przeciez może grać w SerieA i wygrywać bo przecież na to zasługuje.
Wspominałeś coś o pieniądzach. Owszem gra jak i praca dla klubu to również korzyści finansowe (jak wiemy nie małe). No ale jeżeli chodzi o piłkarzy i niektórych działaczy to do jasnej cholery im się przeciez należą, bo to dzięki nim cieszymy się z m.in kolejnego scudetto. Kasa to tez jest swego rodzaju mobilizacją i jest ważna. A nie widziałem piłkarza co grał by tylko z miłości dla klubu, bo należą mu sie korzysci wprost proporcjonalnie do jego gry.
Reasumując powiem ze nie potrzebne jest dawanie na siłę świadectwa że się jest prawdziwym kibicem poprzez chęć zrzucenia Juve do niższej ligi. Trzeba wziąć pod uwagę że oprócz tych winnych, cierpienie poniesie wielu niewinnych. A po co to?
POZDRAWIAM
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie tylko pieniędzy. Zobacz, ilu piłkarzy odejdzie, gdy klub utraci prawo gry w Serie A. Czy naprawdę uważasz, że odbudowa takiego zespołu jakim jest teraz Juventus będzie bardzo łatwą sprawą? Jeśli jeszcze trafi się słaba "TRIADA" czyli trzech rządzących Juve, to może być to bardzo ciężkie zadanie.Dionizos pisze:Ja chce degradacji. Wszyscy w klubie bronia sie przed nia, bo nie chca stracic pieniedzy.
Przykre, ale prawdziwe...Dionizos pisze:My mamy tylko milosc do klubu, ktorego wladze przez ostatnie lata rznely nas jak tania panienke
Nie uogólniaj. Nie wszyscy są tacy sami.Dionizos pisze:podsycaly radoche w kibicach takich jak Wy
Dla kogo jak dla kogo. Mnie nie obchodzą reklamy Del Piero czy sztuczki Zlatana w filmie Joga Bonito. Liczy się klub, tylko i wyłącznie klub, zawodnik to jednostka, której klub może pozbyć się w każdej chwili, a miłość do Juve zostanie. A kto chce niech się przerzuci na Barcelonę lub Chelsea, ostatnio one są na topie.Dionizos pisze:dla ktorych Juventus to sztuczki Zlatana w reklamie Nike i nowe buty Del Piero
Chyba Triada Juventusu nie zeznaje w ten sposób, aby jeszcze bardziej pogrążyć klub? W każdym razie toczą jakąś walkę pozaboiskową i właśnie od wyniku tego postępowania będzie zależna degradacja. Widać, że zależy Ci na spadku Juve. Obawiasz się docinek Interistów i Milanistów, że znowu Juventusowi się upiekło? Bo chyba rozumiesz, że z Juve odejdzie wielu piłkarzy, bo wielu nie będzie chciało występować w Serie B. Z awansem do Serie A nie powinno być problemów. Ale czy Juventus będzie znowu dominował w Serie A? Bo ja nie byłbym taki pewny.Dionizos pisze:Nie bardzo rozumiem o jaka walke Ci chodzi? O pozostanie w SerieA? Mam nadzieje, ze w Twoim rozumieniu "przegramy" ta walke i zgodnie z zasadami opuscimy pierwsza lige.
To jest bardzo możliwe. I bardzo zatrważające...Dionizos pisze:Jedyne co powinno byc dla nas wazne, to nie spasc do SerieC, bo na to nie zasluzylismy.
Pod względem sportowym będzie (szansa na Scudetto) natomiast pod względem sprawiedliwoście nie będziemy do końca czyści. Ale czy po aferze z EPO byliśmy?Dionizos pisze:Pozostanie w SerieA, nie bedzie dla nas pozytywnym zakonczeniem
- BOOM
- Juventino
Ja jednak bym nie chcial spadku Juve. "Czesciowe" - to jest bardzo dobre okreslenie na nasze "oczyszczenie". Z jednej strony mozemy zostac w serie A, Juve jako klub zostanie uznane za niewinne - ale w takim przypadku napewno przez dlugi czas, albo ju znigdy Juve nie pozbedzie sie tych opinii o przekupstwie itd. To by bylo formalne oczyszczenie - powiedzmy, ze polowiczne (zalezy jak sie na to patrzy i co dla niego wazniejsze). Z drugiej strony mamy szanse na oczyszczenie przez wyrok - Juve zostanie zdegradowane, poniesie kare - niby "odkupienie win"Dionizos pisze:Nasz spadek oczyscilby, chociaz czesciowo, sytuacje w lidze, nasz wizerunek i dal szanse na normalne funkcjonowanie klubu.

rozumiem dzieci neostrady itd. (dzieci nikeDionizos pisze:w kibicach takich jak Wy