Święta Barcelona!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Czy sędzia miał zamiar pomóc Barcelonie w potyczce z Arsenalem?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 14:47

djse pisze:Lehman czerwona i bramka dla Barcy
Gdyby zaliczył bramke to napewno niedałby czerwieni dla Lehmana...jezeli wogóle cokolwiek by dał to była by żółta...podobna sytuacja miała miejsce w zeszłej edycji LM...gdy Liverpool grał z Chelsea...akcja przy której padła bramka...Gerrard podał do Barosa a ten próbując lobowac Cech'a zpstaje przez niego brutalnie faulowany...do piłki dopada Garcia i strzela...a o faulu nikt juz niepamieta....i w tym przypadku było by podobnie...i byłoby to nawet z korzyscią dla Arsenalu...bo przy 1-0 grając w 11 dalej grali by swoje a dopiero koło 70 minuty by zaatakowli...
Ale i tak mówienie ze komus pomagał jest bez sensu...popełniał błędy w obie strony...
Kali pisze:pokonuje Madryt w wielkim stylu 3 razy
dwa razy...w ostanich dwóch sezonach były dwa zwyciestwa Barcy po 3-0 jedno Realu 4-2 i remis 1-1...

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 14:57

@ Cris dokładnie to samo napisałem wcześniej o tych kartkach ale widocznie są tutaj tacy kibice którzy nie znają tak prostego przepisu a się kłucą bo chyba jest logiczne że przy takiej sytuacji gdy sędzia pokazuje przywilej to nie może dać czerwonej kartki no bo i za co przecież taki faul to nawet na żółta się nie nadaje

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
gradi69

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 16:15

nie wiem czemu uważacie że sędzia popełnił błąd. przywilej korzyści to nie PRZEPIS, ale jak sama nazwa wskazuje PRZYWILEJ, a więc sędzia może, acz nie musi go dać. Więc jeśli go nie dał czerwona kartka jest jak najbardziej zasłużona - Lehman zaryzykował, nie udało się, został za to właściwie ukarany. mógł być przywilej, ale jeśli go nie było to też taka decyzja jest w porządku.

tylko głupota ludzka nie zna granic (co widać na tym forum)
Skrzekacz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 16:46

djse nie wiem jak możesz pisać, że sędzia nie dał czerwonej kartki bo chciał dać jakieś szanse Arsenalowi, przecież nie po to on jest. Troche mnie śmieszą te niektóre wypowiedzi stylu- czerwona dla tego, dla tamtego, gol tu i gol tam i już dla barcy 2:0, a Arsenal w 9, równie dobrze można powiedzieć- żółta dla Lechmanna, karny (obroniony), czerwona dla 2 obrońców barcy za faule na Henrym i już barca w 9 a Arsenal ich jedzie...

Kali

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 16:52

Cris pisze:
Kali pisze:pokonuje Madryt w wielkim stylu 3 razy
dwa razy...w ostanich dwóch sezonach były dwa zwyciestwa Barcy po 3-0 jedno Realu 4-2 i remis 1-1...
25.04.2004 Real - Barça 1-2 Liga
20.11.2004 Barça - Real 3-0 Liga
10.04.2005 Real - Barça 4-2 Liga
19.11.2005 Real - Barça 0-3 Liga
01.04.2006 Barça - Real 1-1 Liga

no ale w ciągu ostatnich 2 lat :P
mateo369 pisze:@ Cris dokładnie to samo napisałem wcześniej o tych kartkach ale widocznie są tutaj tacy kibice którzy nie znają tak prostego przepisu a się kłucą bo chyba jest logiczne że przy takiej sytuacji gdy sędzia pokazuje przywilej to nie może dać czerwonej kartki no bo i za co przecież taki faul to nawet na żółta się nie nadaje
Nie no trzymajcie mnie, jak za takie coś nie ma czerwonej kartki to ja jestem Gigi Buffon. Trochę przesadzasz, nienawiść ci chyba oczy zasłania. Trochę obiektywizmu.

Ti Amo Juve!
Skrzekacz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 17:44

Szczerze mówiąc każdy ma swoje zdanie i nie ma się sensu dalej spierać, zostawmy to piłkarzom Arsenalu :>

kozakmc

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 17:57

Po strzeleniu bramki w 18 min. przez Giulego sędzia nie mógłby dać Lehmanowi czerwonej kartki...nawet nie znając przepisów można stwierdzić, że taki przepis byłby nielogiczny i nie sprawiedliwy. Przecież jeśli Barca strzela gola to oznaczałoby to, że Lehman nie przeszdodził skutecznie w jej zdobyciu. To coś jak przywilej korzyści, nie można wyrzucić z boiska piłkarza który nie stanął na drodze katalończykom grając nieprzepisowo...takie jest moje zdanie

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 18:37

Kali pisze:
mateo369 pisze:@ Cris dokładnie to samo napisałem wcześniej o tych kartkach ale widocznie są tutaj tacy kibice którzy nie znają tak prostego przepisu a się kłucą bo chyba jest logiczne że przy takiej sytuacji gdy sędzia pokazuje przywilej to nie może dać czerwonej kartki no bo i za co przecież taki faul to nawet na żółta się nie nadaje
Nie no trzymajcie mnie, jak za takie coś nie ma czerwonej kartki to ja jestem Gigi Buffon. Trochę przesadzasz, nienawiść ci chyba oczy zasłania. Trochę obiektywizmu.
widzę że nigdy na meczu nie byłeś i pojęcia o tak prostej zasadzie nie masz czerwona kartka się należała bo było wstrzymanie gry przez sędziego (zresztą jak się później przyznał to była zła decyzja) ale gdyby sędzia puścił grę i uznał bramkę to nie miał by prawa dać lehmanowi czerwonej bo za co a jak nie wierzysz to przeczytaj wypowiedź mojego przedmówcy (Crisa) i kozakmc`a a następnym razem jak nie przeczytasz do końca to się nie odzywaj bo piszę już o tym po raz 4 i nie mam zamiaru więcej tego tłumaczyć bo chyba każdy logicznie myślący albo to wiedział a jeśli nie to już wie!!!!! a moja nienawiść do barcy nie ma tu żadnego znaczenia!!! a Ty swoją drogą chyba jesteś wielkim fanem barcy bo u Crisa widziałeś tylko że zwrócił Ci uwagę na to ile mecze barca wygrała z realem a najważniejszego nie przeczytałeś!!!!
ps. zresztą co to jest pokonać real też mi coś :D
Ostatnio zmieniony 19 maja 2006, 19:28 przez mateo369, łącznie zmieniany 3 razy.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
lip@

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 19:16

Powiem krótko błedy błędami ale barca niesłusznie wygrała LM. Bo gdyby w meczu Juve arsenal na del alpi nie zauważonego metrowego spalonego to może juve a nie arsenal było by w finale.

djse

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 19:37

@ Skrzekacz - ty powinnes pisac fantasty. Lehmann nie Lechman dostal cezrwona ,badz mogl dostac zolta jak piszecie i bramka dla Barcy ,a nie zolta i jeszcze karny !!!

lip@ napisał:
Powiem krótko błedy błędami ale barca niesłusznie wygrała LM. Bo gdyby w meczu Juve arsenal na del alpi nie zauważonego metrowego spalonego to może juve a nie arsenal było by w finale.
No właśnie. A bramka Fabregasa z Juve w pierwszym meczu. Vieira byl ewidentnie faulowany. Wiec nie mówmy o sedziowskiemu spiskowi przeciwko Arsenalowi :)

Juve moim ulubionym klubem , Del piero pilkarzem
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 19:56

Nie no myśle ze to przesada. Też mnie denerwuje ta "święta Braca" no ale mysle ze sędzia nie miał najmniejszego zamiaru pomagać Katalończykom.
Wiadomo że popełnił trochę błędów ale nie były az tak katastrofalne.

Co do samego meczu to Barca nie za bardzo zasłuzyła na zwycięstwo, Arsenal zagrał bardzo dobrze.

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
lip@

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 20:38

Szczegulnie że walczyli w dziesięciu praiwe przez cały mecz i niesłusznie brame stracili

Skrzekacz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 20:50

z Lehmannem to rzeczywiście błąd, a z tą kartką to czytaj uważnie

Ziolowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 21:19

Czy sedzia pomogl Barcie? Nie wiem, wg. mnie sedzia popelnial pelno bledow, ktore raz byly na niekorzysc Barcelony, a raz na Arsenalu.
Co prawda Szpaku ostro przesadza komentujac mecze Barcelony... Moj brat sie smial, ze Darek nie musi ogladac zadnych filmow XXX, wystarczy ze ogladnie jakas reklamowke z Ronaldinho :wink: I sumie cos w tym jest, bo jak slysze Szpaka komentarze "Wspaniale zagranie Ronaldinho", "Ahh, jak on to robi", "Wspaniale minal rywala! nastepnego! on jest niesamowity" chociaz Ronaldinho w finale zagral przecietnie a moze nawet slabo... Moze i cos w tym jest, ze inne druzyny sa faworyzowane... nie wiem...

Jak zabrac Scudetto legendzie włoskiej pilki?
Zapytajcie na San Siro...
Kali

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2006, 23:16

mateo369 pisze:
Kali pisze:
widzę że nigdy na meczu nie byłeś i pojęcia o tak prostej zasadzie nie masz czerwona kartka się należała bo było wstrzymanie gry przez sędziego (zresztą jak się później przyznał to była zła decyzja) ale gdyby sędzia puścił grę i uznał bramkę to nie miał by prawa dać lehmanowi czerwonej bo za co a jak nie wierzysz to przeczytaj wypowiedź mojego przedmówcy (Crisa) i kozakmc`a a następnym razem jak nie przeczytasz do końca to się nie odzywaj bo piszę już o tym po raz 4 i nie mam zamiaru więcej tego tłumaczyć bo chyba każdy logicznie myślący albo to wiedział a jeśli nie to już wie!!!!! a moja nienawiść do barcy nie ma tu żadnego znaczenia!!! a Ty swoją drogą chyba jesteś wielkim fanem barcy bo u Crisa widziałeś tylko że zwrócił Ci uwagę na to ile mecze barca wygrała z realem a najważniejszego nie przeczytałeś!!!!
ps. zresztą co to jest pokonać real też mi coś :D
Sędzia powiedział, że pomylił się co do uznania bramki, nie co do kartki. http://sport.onet.pl/1020297,252,221533 ... plina.html (czytanie ze zrozumieniem...) a poza tym skąd wiesz, że po przywileju nie można pokazać czerwonej kartki? bo ktoś napisał, że ktoś napisał na forum na onecie? Nie mówie, że tak nie jest (bo szczerze mówiąc nie wiem nic o takim przepisie i wydaje mi się że ty też nie). Nie sugeruj się wiadomościami z onetu ani z komentarzami pod nimi, sam pomyśl. Obiło mi się o uszy (nie jestem tego pewien!!!), że sędzia mógł uznać bramkę i pokazać czerwień za niesportowe zachowanie (chyba Gilewski to powiedział, zaznaczam, że jest sędzią) A, że my myślisz, że takie zagranie nie zasługuje nawet na żółtą kartkę to... :lol: polecałbym obejrzenie meczu jeszcze raz i o OBIEKTYWNĄ ocenę. A jeśli dalej będziesz sądził, że powstrzymanie napastnika przed pustą bramką faulem nie zasługuje na co najmniej żółty kartonik to po prostu uznam, że piłką interesujesz się od wczoraj (i nie pisz mi tutaj ile ty to meczów widziałeś i jakim ty to znawcą jesteś, bo domyślam się odpowiedzi)
Tutaj twoja nienawiść do Barcelony ma decydujące znaczenie... sam pomyśl co byś mówił gdybyś np. nienawidził Arsenalu? Myśle, że cieszyłbyś się ze zwycięstwa Barcy (a raczej, że Arsenal nie ma pucharu-proste)

A co do samego spotkania to wiem, że sędzia popełnał karygodne błędy na korzyść jednej jak i drugiej strony. Wynik 2:1 był wypaczony, Arsenal bronił się dzielnie, lecz kartka Lehmana (sprawiedliwa) i przebieg całego sezonu zadecydowała o tym, że puchar powędrował do stolicy Katalonii.

Dodam jeszcze, że nie mam zamiaru się kłócić. A zanim odpowiesz oceń OBIEKTYWNIE całe spotkanie, bez nienawiści.

Ti Amo Juve!
ODPOWIEDZ