Zostaniemy zdegradowani??!!
- Ziolowy
- Juventino
W przypadku degradacji do niższej klasy rozgrywek ligowych we Włoszech, Juventus Turyn może stracić sporo pieniędzy. Na Półwyspie Apenińskim mówi się nawet o krachu finansowym. Część kontraktów Starej Damy wraz z momentem spadku do Serie B, przestałaby obowiązywać.
Jeśli Stara Dama na skutek reżyserowania przebiegów spotkań piłkarskich w Serie A zostanie karnie zdegradowana do niższej ligi, momentalnie umowa z Tamoil zostanie anulowana. Podobnie rzecz ma się ze sprzedażą praw do transmisji meczów. Władze klubu musiałyby renegocjować warunki kontraktów ze stacjami telewizyjnymi: Rti i Sky. Do kasy ekipy z Turynu na pewno nie trafiłoby ponad 200 mln euro (za trzy lata transmisji), ale dużo mniej.
Skandal, który wybuchł w Italii niespełna dwa tygodnie temu już wkrótce może pociągnąć za sobą poważne konsekwencje. Juventusowi Turyn grozi spadek nawet do najniższej klasy rozgrywek ligowych w Italii, czyli do Serie D.
Źródło: pilka.pl
Widze, ze wiekszosc z Was czytala ten artykul. Ja mam jedynie nadzieje, ze nas nie zdegraduja, mimo wszytsko wierze w to, ale jesli Juventus zostanie zdegradowany, to chyba nie od razu do Serie D :shock: Chyba wezma pod uwage to, ze jest to Juventus, a nie jakis tam przecientny klub wloskiej ligi. Mam nadzieje, ze w nowym sezonie nadal bedziemy grali w Serie A i moze siegniemy po 30. Scudetto
Wierze w Bianconerich, dadza rade
Jeśli Stara Dama na skutek reżyserowania przebiegów spotkań piłkarskich w Serie A zostanie karnie zdegradowana do niższej ligi, momentalnie umowa z Tamoil zostanie anulowana. Podobnie rzecz ma się ze sprzedażą praw do transmisji meczów. Władze klubu musiałyby renegocjować warunki kontraktów ze stacjami telewizyjnymi: Rti i Sky. Do kasy ekipy z Turynu na pewno nie trafiłoby ponad 200 mln euro (za trzy lata transmisji), ale dużo mniej.
Skandal, który wybuchł w Italii niespełna dwa tygodnie temu już wkrótce może pociągnąć za sobą poważne konsekwencje. Juventusowi Turyn grozi spadek nawet do najniższej klasy rozgrywek ligowych w Italii, czyli do Serie D.
Źródło: pilka.pl
Widze, ze wiekszosc z Was czytala ten artykul. Ja mam jedynie nadzieje, ze nas nie zdegraduja, mimo wszytsko wierze w to, ale jesli Juventus zostanie zdegradowany, to chyba nie od razu do Serie D :shock: Chyba wezma pod uwage to, ze jest to Juventus, a nie jakis tam przecientny klub wloskiej ligi. Mam nadzieje, ze w nowym sezonie nadal bedziemy grali w Serie A i moze siegniemy po 30. Scudetto
Wierze w Bianconerich, dadza rade
Jak zabrac Scudetto legendzie włoskiej pilki?
Zapytajcie na San Siro...
- Gooray
- Juventino
Jest niedobrze, źle, fatalnie, tragicznie... To już nie jest tak jak do tej pory myślałem, że wszystko się ułoży, że Moggi wyjdzie w sądzie, zaśpiewa: "Maciek ja tylko żartowałem..." i wszystko będzie jak dawniej. To już są naprawde poważne zarzuty co prawda kierowane przez prase, ale jednak poparte dowodami. Jeśli stałaby się ta tragiczna rzecz, o której rozmawia teraz cały piłkarski świat to za pewne byłaby tragedia dla wielu kibiców i to nie tylko Juventusu. Jednak już teraz powstała wielka plama na honorze Juventusu i to przez tego, ktego tak uwielbialiśmy, przez tego, który był dla nas wizytówką JUVE, który robił cuda w dziedzinie transferów. Jeśli Juventus zostanie zdegradowany do niższej ligi to wtedy okaże się kto tak naprawde był jego przyjacielem, kto grał w tym klubie dla pieniędzy, a kto z miłości do tego klubu. Będzie to także sprawdzian dla nas, dla kibiców. Będzie ciężko bo przecież nie jesteśmy przyzwyczajeni że nasz ukochany klub bedzie grał w Serie B, a co dopiero niżej.... Za pewne wielu kibiców odwróci się od Starej Damy, za pewne nie zobaczymy Biało-czarnych pasów w pucharach w najbliższym czasie, ale jestem przekonany do jednego: SĄ NA TYM FORUM KIBICE, M.IN. JA, KTÓRZY NAWET W OBLICZU TAKIEJ KATASTROFY BĘDĄ Z TYM KLUBEM I TO NA WIEKI!!! Dlatego pozdrawiam wszystkich prawdziwych fanów i modle się o jak najmniejsza karę... FORZA JUVE!!!

- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Szczerze mówiąz to dla mnie tragiczniejszą rzeczą jest to iż jesteśmy wmieszani(a właściwie nasi działacze) w tą sprawę niż to że zostaniemy zdegradowani. Nie będę płakał jak nas zdegradują do Serie B, chciało mi się płakać jak zacząłem czytać o tej aferze.VariaTH pisze:Jest niedobrze, źle, fatalnie, tragicznie... To już nie jest tak jak do tej pory myślałem, że wszystko się ułoży, że Moggi wyjdzie w sądzie, zaśpiewa: "Maciek ja tylko żartowałem..." i wszystko będzie jak dawniej. To już są naprawde poważne zarzuty co prawda kierowane przez prase, ale jednak poparte dowodami. Jeśli stałaby się ta tragiczna rzecz, o której rozmawia teraz cały piłkarski świat to za pewne byłaby tragedia dla wielu kibiców i to nie tylko Juventusu. Jednak już teraz powstała wielka plama na honorze Juventusu i to przez tego, ktego tak uwielbialiśmy, przez tego, który był dla nas wizytówką JUVE, który robił cuda w dziedzinie transferów. Jeśli Juventus zostanie zdegradowany do niższej ligi to wtedy okaże się kto tak naprawde był jego przyjacielem, kto grał w tym klubie dla pieniędzy, a kto z miłości do tego klubu. Będzie to także sprawdzian dla nas, dla kibiców. Będzie ciężko bo przecież nie jesteśmy przyzwyczajeni że nasz ukochany klub bedzie grał w Serie B, a co dopiero niżej.... Za pewne wielu kibiców odwróci się od Starej Damy, za pewne nie zobaczymy Biało-czarnych pasów w pucharach w najbliższym czasie, ale jestem przekonany do jednego: SĄ NA TYM FORUM KIBICE, M.IN. JA, KTÓRZY NAWET W OBLICZU TAKIEJ KATASTROFY BĘDĄ Z TYM KLUBEM I TO NA WIEKI!!! Dlatego pozdrawiam wszystkich prawdziwych fanów i modle się o jak najmniejsza karę... FORZA JUVE!!!
Z drugiej strony to jest sprawdzian dla kibiców, czy kibicują oni tylko zwycięzcom czy drużynie - choćby nawet nie grała w pierwszej lidze.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Ziolowy
- Juventino
No ale jak widac Pan Moggi to nie Kazik StaszewskiVariaTH pisze:Jest niedobrze, źle, fatalnie, tragicznie... To już nie jest tak jak do tej pory myślałem, że wszystko się ułoży, że Moggi wyjdzie w sądzie, zaśpiewa: "Maciek ja tylko żartowałem..." i wszystko będzie jak dawniej.

- Swider10
- Juventino
Niektorzy z was juz sie pogodzili z spadkiem do Serie B ... Ja wieze do końca ze uda sie nam pozostac w Serie A moze Juve (jezeli zostanie wszystko udowodnione co nam zarzucaja) zostanie ukarane np. odjeciem punktów w przyszłym sezonie, może dymisja Lucka sprawi ze Juve pozostanie w Serie A, z moze nas nie wywalą bo wiedzą jaka to by była strata dla całego Calcio juz nie mowiac jak by mieli zdegradowac wszystkie druzyny ktore byly w to zamieszane. Tak czy owak, gdyby nawet zdegradowali Juve do niższej ligi to: CZY ZDEGRADUJA JUVE CZY NIE JA I TAK KOCHAM CIE W MOIM SERCU WCIĄŻ TY NAJLEPSZY JUVENTUS !!!
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- Juvetomek
- Juventino
Bardzo żadko udzielam sie na JP ale w takiej sytuacji wręcz niewypada nic nie napisać.
Przedewszystkim uważam iż Moggi jakby nie było wiele zrobił dla Juventusu a to, że ustawiał mecze to coś okropnego ale to przecież życie codzienne w Calcio, niestety w tym roku okazuje się, że to działacze Juve ustawiali mecze, bo przecież wielkim nietaktem jest gdy mówi się, że to Juve ustawiało mecze, to działacze, którzy wchodzą w skład Juventus Torino Football Club a nie cały Klub.
Niestety wydaje mi się, że Juventus zostanie zdegradowany... od pewnego czasu aż boję się wchodzić na JP (to samo czuje Mnowomiejski) bo przykro mi jest gdy czytam o przekrętach... ale widmo 2 ligi wcale mnie nie niepokoi, a gdybym miał być szczery uważam, że Serie B przyda sie całej drużenie aby ochłonęła i za 2 lata, powróciwszy do Serie A zawojowała cały Swiat, i pokazała, że potrafi odpokutować za błędy przełożonych i odrodzić się jak Feniks.
Przedewszystkim uważam iż Moggi jakby nie było wiele zrobił dla Juventusu a to, że ustawiał mecze to coś okropnego ale to przecież życie codzienne w Calcio, niestety w tym roku okazuje się, że to działacze Juve ustawiali mecze, bo przecież wielkim nietaktem jest gdy mówi się, że to Juve ustawiało mecze, to działacze, którzy wchodzą w skład Juventus Torino Football Club a nie cały Klub.
Niestety wydaje mi się, że Juventus zostanie zdegradowany... od pewnego czasu aż boję się wchodzić na JP (to samo czuje Mnowomiejski) bo przykro mi jest gdy czytam o przekrętach... ale widmo 2 ligi wcale mnie nie niepokoi, a gdybym miał być szczery uważam, że Serie B przyda sie całej drużenie aby ochłonęła i za 2 lata, powróciwszy do Serie A zawojowała cały Swiat, i pokazała, że potrafi odpokutować za błędy przełożonych i odrodzić się jak Feniks.
Pozdrawiam
- gradi69
- Juventino
jeśli zarzuty dla Juve są prawdziwe, to powinniśmy się cieszyć że Juve zostanie zdegradowane. myślę, że prawdziwy kibic Juve powinien być przede wszystkim kibicem sportu piłka nożna, w którym są zasady które KAŻDY musi przestrzegać, i za ich złamanie KAŻDY dostanie odpowiednią karę. Bo jeśli byłoby inaczej cała ta zabawa nie miałaby sensu.
tylko głupota ludzka nie zna granic (co widać na tym forum)
- ulin
- Juventino
Jak mozesz tak myslec :płaczę: A co dopiero pisac :płaczę: ZOSTANIEMY W SERIE A :!: :!: :!:Juvetomek pisze:ale widmo 2 ligi wcale mnie nie niepokoi, a gdybym miał być szczery uważam, że Serie B przyda sie całej drużenie aby ochłonęła i za 2 lata, powróciwszy do Serie A zawojowała cały Swiat, i pokazała, że potrafi odpokutować za błędy przełożonych i odrodzić się jak Feniks.
Futbol to taka piekna gra, w której 22 zawodników biega po boisku ai tak zawsze
wygrywa JUVENTUS
wygrywa JUVENTUS
- Gotti
- Juventino
Ja mam troche podobne zdanie co ulin. Jeśli nas nie zdegradują to cały piłkarski świat będzie już do końca mówił o nas jako o "oszustach" itp. a jak odpokutujemu grzechy i wrócimy do Serie A to nikt nie będzie miał do nikogo pretensji. Bo patrząc obiektywnie było by nie sprawiedliwe jak byśmy nie zostali zdegradowani, Genoa poleciała za jeden mecz, 26 lat temu Milan i Lazio też polecieli za totonero, więc sprawieldiwą karą będzie właśnie degradacja do Serie B.ulin pisze:Jak mozesz tak myslec :płaczę: A co dopiero pisac :płaczę: ZOSTANIEMY W SERIE A :!: :!: :!:Juvetomek pisze:ale widmo 2 ligi wcale mnie nie niepokoi, a gdybym miał być szczery uważam, że Serie B przyda sie całej drużenie aby ochłonęła i za 2 lata, powróciwszy do Serie A zawojowała cały Swiat, i pokazała, że potrafi odpokutować za błędy przełożonych i odrodzić się jak Feniks.
EDIT:
:lol:Marqu, chciałes chyba powiedzieć, że masz podobne zdanie co ja Wink
Rzeczywiście. Ale gafe walnąłem.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2006, 20:44 przez Gotti, łącznie zmieniany 4 razy.
- Ziolowy
- Juventino
masz racje Marq_ musimy odpokutowac za swoje... a raczej za wybryki Moggi' ego :roll: Mam nadzieje, ze Juventus sobie poradzi i go nie zdegraduja. 3mam za to kciuki
[/b]

- Juvetomek
- Juventino
Marqu, chciałes chyba powiedzieć, że masz podobne zdanie co jaJa mam troche podobne zdanie co ulin. Jeśli nas nie zdegradują to cały piłkarski świat będzie już do końca mówił o nas jako o "oszustach" itp. a jak odpokutujemu grzechy i wrócimy do Serie A to nikt nie będzie miał do nikogo pretensji.
Ale niema co rozpaczać, nie możemy poprostu zawieść Starej Damy i dalej trzeba kibicować, jak to niektórzy mówią- na dobre i na złe.
Pozdrawiam
- Dj BorsuK
- Juventino
Dużo łatwiej zrzucić z ligi mały nic nie znaczący klub, niż mistrza. Piłka nożna to wielki interes, zbyt wiele osób mogłoby ucierpieć w razie wyrzucenia nas z serie a.
Możesz mieć racje... ale gorzej jeśli znowu będą kombinowac i dadzą komuś w łapę, żeby nie paść
:D
Możesz mieć racje... ale gorzej jeśli znowu będą kombinowac i dadzą komuś w łapę, żeby nie paść

- _tom1987_
- Juventino
Jeśli Juve spadnie to kumple mnie wyśmieją :? no ale kij z nimi!!!! Mam tylko jedno rozwiązanie co do tego jeśli spadniemy do seri B.
Jesli spadniemy do seri B i nie zabiorą nam mistrzostwa to będziemy grać w chamions leag na następny sezon awnsujemy do Seria A i musimy zdobyć puchar włoch wtedy nie stracimy europejskich pucharów, tylko żeby dobrze się poukładało i wszystko się udało to będzie ok jak nie to lipa
Jesli spadniemy do seri B i nie zabiorą nam mistrzostwa to będziemy grać w chamions leag na następny sezon awnsujemy do Seria A i musimy zdobyć puchar włoch wtedy nie stracimy europejskich pucharów, tylko żeby dobrze się poukładało i wszystko się udało to będzie ok jak nie to lipa
- augustyn
- Juventino
Uwazam ze narazie wiekszosc z was za bardzo histeryzuje.Samna prokuratura na razie prowadzi sledztwo i nie wiadomo co z tego bedzie.Jak narazie to te wszystkie sensacje dotyczace Juve podaja gazety które napewno nie sa obiektywne.Czy nie wydaje sie wam to dziwne ze ot tak z dnia na dzien kolejne afery zostaja odkryte? Mnie wydaje sie to bardzo dziwne
FORZA JUVE!!!
- Michal87
- Juventino
Jak ty sobie to wyobrażasz?? Myślisz że spadająć do Serie B to wszyscy zawodnicy zostaną?? Przeciez w przypadku tego to część zawodników zostanie sprzedana a reszta wypożyczona :!: Chyba nie myślisz że np. Gigi Buffon będzie gral w Serie B_tom1987_ pisze: Jesli spadniemy do seri B i nie zabiorą nam mistrzostwa to będziemy grać w chamions leag na następny sezon awnsujemy do Seria A i musimy zdobyć puchar włoch wtedy nie stracimy europejskich pucharów, tylko żeby dobrze się poukładało i wszystko się udało to będzie ok jak nie to lipa

Ale ja mam nadzieje że nie skończy sie ta cała sprawa degradacją :!: Bo jeżeli Milan jest jeszcze w to zamieszany to nie wierze że zdegradują 2 najlepsze kluby we Wloszech
Ostatnio zmieniony 13 maja 2006, 22:45 przez Michal87, łącznie zmieniany 1 raz.