Juventus kontaktował się z arbitrami?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 16:13

MaxACM pisze:Martin nawołujesz do oiektywizmu...to niech robią to wszyscy.
Obiektywizmu...tu nigdy niebedzie obiektywizmu... wiekszośc fanów Juve uwaza ich za góry za niewinnych a fani przeciwnych druzyn za winnych i tyle...
klsmkr pisze: Juventus ma we Wloszech najwiecej kibicow, a wiec statystycznie jest tez ich najwiecej w prokuraturach, gazetach, etc
No jasne przeciez wszytskie sukcesy Juve zawdzieczaja prokuraturze dziennikarzom lekarzom i zakonnicom...
klsmkr pisze:Przeciez dziala to tez w druga strone. Co sie stalo po zamieszczeniu przez Agnieszke artykulu na pilka.pl? Kibice Juve napisali, ze to na pewno nieprawda, bo napisala to fanka Interu.
No a gdyby to napisał fan Juve a news by był o Interze to tez pisałbys ze to nieprawda...dziwi Cie to :?: ...I to ze rzekomo Agnieszka podrasowała nieco newsa na pilka.pl to normalna sprawa i wcale sie jej niedziwie...

Tak czy inaczej poczekajmy na wyjasnienie tej sprawy...

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 16:18

klsmkr pisze:
herr_braun pisze:Nie wiem czy dobrze rozumiem. Zastanawia Cię to, że mimo iż Juve jest na półwyspie najpopularniejsze to na nie jest najwięcej ataków, a nie np. na Milan? I że tu nie ma przypadku?Jeśli dobrze Cię zrozumiałem to powiem tak: oczywiście nie jest to przypadkowe. Juve jest od lat najlepsze we Włoszech i ma więcej przeciwników niż fanów. To jest naturalne, nieco podobnie jest w Polsce z Legią. Zazdrość przyjacielu, zazdrość i zawiść...
My nie mowimy tylko o przypadku jednego ataku, tak jak w przypadku Legii (bo rozumiem, ze chodzi Ci glownie o 1993 rok, innych wydumanych afer nie znam), ale, tak jak to ktos napisal w tym watku, to sie dzieje co rok, nie liczac nawet ile razy ktos ze swiata futbolu powiedzial cos krytycznego o Juve. Jezeli ten klub jest rzeczywiscie krystalicznie czysty, to ja naprawde bije uklony przed tymi, ktorzy z takim rozmachem, determinacja i regularnoscia sieja zamet w szeregach Starej Damy.

PS. Wracajac jeszcze na chwile do Legii, ktora przeciez lideruje naszej Ekstraklasie: pomimo tylku przeciwnikow, ba, pomimo tego, ze PZPN-em rzadzi kibic Polonii, jakos szczesliwie unika ona takich atakow.
Acha. No i co jeszcze? już Ci lepiej?

Nikt nie twierdzi, że jesteśmy krystaliczni. O wiele bardziej niż na opinii, zależy nam na Scudetto.

To jest czysta marketingowa propaganda. Lombardia zyska kilka % fanów z gimnazjum. I takie jedynie będą tego rezultaty.

Nikt nam niczego nie udowodnił. Nikt nam nie zabierze Entuzjazmu.

Zmierzamy po tytuł. W cudownych nastrojach.

klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 16:41

Cris pisze:
klsmkr pisze: Juventus ma we Wloszech najwiecej kibicow, a wiec statystycznie jest tez ich najwiecej w prokuraturach, gazetach, etc
No jasne przeciez wszytskie sukcesy Juve zawdzieczaja prokuraturze dziennikarzom lekarzom i zakonnicom...
Sugerujesz mi cos, o czym nawet przez chwile nie pomyslalem :lol: . Przeczytaj jeszcze raz mojego posta, bo nie bardzo wiem, o co Ci chodzi...
Cris pisze:No a gdyby to napisał fan Juve a news by był o Interze to tez pisałbys ze to nieprawda...dziwi Cie to :?:
Nie. Ale tez nie wyzywalbym od kompleksiarzy wszystkich, ktorzy najezdzaja na moj klub, powolujac sie na ten tekst. Oczywiscie z umiarem, dlatego ja tez odcinam sie od glupich wypowiedzi kibicow Interu z pilka.pl typu "Juve w Serie B". Na tym polega kulturalna dyskusja.
Cris pisze:Tak czy inaczej poczekajmy na wyjasnienie tej sprawy...
Ja takze uwazam, ze jest to najlepsze wyjscie.

Bonnefoi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 17:28

To nie jest już wymysł piłka.pl :

http://pilka.interia.pl/news?inf=744894

jaccu cap pariri karilolla tik karilillan tic tandulla dipidapidolla rup padirubira kurigan gukkaja kibikan gu a ratcatica jaribidabidilla barictandillan dellando abaripadda paripbari paribiribiristen dellando jabarilla stella dej jalo arabarabarawa
romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 17:44

Znowu kolejne przepychanki na forum, że Wam się chce ? :|
Pratycznie zero obiektywizmu. Gospodarze forum klubu bronią, goście psy wieszają.

Co do całej sprawy do powiedzenia mam niewiele. To co się dzieje wokół Juventusu, te ciągłe ataki to jest chore. Nie wiem ile w tym prawdy a ile kłamstwa. Nie dowiem się tego nawet z najbardziej wiarygodnego źródła. Straszne jest to co wychodzi na światło dzienne. O żadnym innym klubie w Europie nie pisze się - ostatnimi czasy - takich rewelacji jak o Juventusie. :płaczę:

A to dopingi, zwrot pucharu LM dla Ajaxu, nie uznane bramki dla przeciwnika (Chievo, Cagliari), gole ze spalonych, wątpliwe karne, machlojki Moggiego, przychylność sędziów, konflikty piłkarzy, mecz ze Sieną ustawiony :angry:.

Co oglądam mecz to modle się, żeby znowu nie było jakiś podtekstów. W przypadku Juventusu jest to nagminne czy nam się to podoba czy nie. :angry:

Coraz bardziej nasila się we mnie wiara, że Juventus niestety nie gra czysto.
To nie piaskownica. Ślepo swojego klubu nie będę bronił i bezsensownie ripostował na wypowiedzi kibiców Milanu czy Interu.
Poczekam na rozwój wypadków.

P.S. Polemika tylko kulturalna i na poziomie

Obrazek
karollo7

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 17:46

Dobrze by było aby zajęli sie tymi machlojkami juve BO NIKT MI NIE POWIE ŻE MECZ TRWA 95 MINUT A ZA PYSKÓWKI DO SEDZIGO JEST CZERIWIEŃ{mam podawać dalej ?} obiektywnie patrząc to nie przypadek ze we włoszech juve wygrywa a w LM dostaje od arsenalu .Taka jest prawda której kibice juve nie chca znać.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 17:52

romaneq pisze:Znowu kolejne przepychanki na forum, że Wam się chce ? :|
Widocznie tak, skoro kazdy wali swoje trzy grosze. Nie lepiej bylo by olac ten temat i nie komentowac. niech ci wszyscy milanisci interisci i kto tam jeszcze jest podniecaja sie bzdurami nie majacaymi racji bytu. My w tym czasie poczekamy na zdobycie kolejnego tytulu i tym bedziemy sie podniecac. Olejmy wiecznie zazdrosnych kibicow innych druzyn nie odpisujmy im .

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 18:12

juveluck pisze:
romaneq pisze:Znowu kolejne przepychanki na forum, że Wam się chce ? :|
Widocznie tak, skoro kazdy wali swoje trzy grosze. Nie lepiej bylo by olac ten temat i nie komentowac. niech ci wszyscy milanisci interisci i kto tam jeszcze jest podniecaja sie bzdurami nie majacaymi racji bytu. My w tym czasie poczekamy na zdobycie kolejnego tytulu i tym bedziemy sie podniecac. Olejmy wiecznie zazdrosnych kibicow innych druzyn nie odpisujmy im .
Nareszcie jakieś mądre słowa :P
Od lat juz tak jest, że Juventus jest pod ciągłym ostrzałem mediów. Najczęściej za tym wszystkim stoją ludzie, którym zależy na tym, by udowodnić wszystkim jakie to te Juve nie jest złe psując przyokazji nastroje w obozie Juventusu.
Tak jak i juveluck proponuję wszystkim Juventino olać 'kolegów zza miedzy'. Dyskusje z nimi do niczego nie doprowadzają poza wspomnianymi wcześniej przepychankami. Oni swoje, my swoje.
Póki co nie ma co spekulować. Ja wole poczekać na jakieś konkretne i potwierdzone informacje.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2006, 19:52 przez Siewier, łącznie zmieniany 4 razy.

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 18:14

To co już oni wymyslają przeciwko Juve to normalnie śmiech na sali :rotfl: :!: Nie wiem czym to jest spowodowane ale chyba ze poprostu jestemy liderującą druzyną we Włoszech od kilku lat.
Albo afera dopingowa albo jakies rozmowy, juz mam tego dosyc. Caly czas ktos ma pretensje że pomagają sędziowie, bo poprstu Juve wygrywa!
To, że dziennikarze nie lubią Juve to wiem no ale są granice.

FORZA JUVE

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 19:17

Bonnefoi pisze:To nie jest już wymysł piłka.pl :

http://pilka.interia.pl/news?inf=744894
Całą sytuację opisały w czwartek dwie włoskie gazety, ale miała ona swój początek w 2004 roku. Chodzi o mecze przeciwko FC Messina i AC Milan.

Szkoda tylko, że dziennikarz Interii nie wspomniał, że mowa o meczach towarzyskich... No ale... jakby to brzmialo gdyby chodzilo mecze towarzyskie... Zupelnie nie chwytliwe...
Ale przeciez lepiej cos przemilczec niz starac sie aby domyslow bylo jak najmniej.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 19:33

Siewier pisze:oszczałem mediów.
Co oddawanie moczu (na media?) ma wspólnego z tą sprawą?
Ostatnio zmieniony 04 maja 2006, 19:54 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 19:50

DjJuve pisze:
Siewier pisze:oszczałem mediów.
Co ma oddawanie moczu (na media?) ma wspólnego z tą sprawą?
lol , faktycznie oddawanie moczu zbyt wiele nie ma z tą sprawą , chociaz kto wie :P
Poprawiłem :wink:

EDIT : świergot ma bardzo ciekawą teorie na temat powiązania tych dwóch spraw,ale to moze lepiej niech on ją Wam przedstawi :D

Niestety nie wypada mi zaprezentować tej teorii tutaj :-D /swiergot
Ostatnio zmieniony 04 maja 2006, 19:55 przez Siewier, łącznie zmieniany 2 razy.

nordahl

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 19:51

Martin pisze: Szkoda tylko, że dziennikarz Interii nie wspomniał, że mowa o meczach towarzyskich... No ale... jakby to brzmialo gdyby chodzilo mecze towarzyskie... Zupelnie nie chwytliwe...
Ale przeciez lepiej cos przemilczec niz starac sie aby domyslow bylo jak najmniej.
Fakt, sprawa dotyczy spotkan towarzyskich, rzuccie okiem:

1)

Agosto 2004
in vista delle amichevoli estivi
MOGGI:<<A Messina mandami Consolo e Bataglia con Cassara>>
PAIRETTO:<<Eh, gia fatta>>
MOGGI:<<A livorno Rocchi e al Trofeo Berlusconi Pieri>>
PAIRETTO:<<Lo facciamo poi>>

Tlumaczenie:
Sierpien 2004
przed letnimi spotkaniami towarzyskimi
MOGGI:<<na Messine wyslij mi Consolo i Bataglia z Cassara>>
PAIRETTO:<<Eh, juz zrobione>>
MOGGI:<<na Livorno Rocchi i na Trofeum Berlusconiego Pieri>>
PAIRETTO:<<Zrobimy to pozniej>>

A czy eliminacje do Ligi Mistrzow to mecze towarzyskie Martin?
Rzecz dzieje sie takze w sierpniu 2004.

2)

Agosto 2004
dopo Juve-Djurgardens 2-2
MOGGI:<<Ma che arbitro ci avete mandato?>>
PAIRETTO:<<Oh, Vandel e uno dei primi, uno dei top>>
MOGGI:<<Ora mi raccomando giu a Scoccolma...>>

Juz tlumacze:
Sierpien 2004, po meczu Juve-Djurgardens 2-2
MOGGI:Co to za sedziego wyslaliscie?
PAIRETTO:Oh, Vandel jest jednym z pierwszych, jednym z najlepszych
MOGGI:Trzymam za slowo/Nie zrobcie tego samego w Sztokcholmie

To jest zapis pierwszej rozmowy, masz moze druga czy tez ja przytoczyc?

Osobiscie dla mnie nie jest to nowosc, bo wiem, jak brudna sa interesy Juve.. Moze dzieki temu wszyscy zobacza i uwierza jakimi prawami rzadzi sie ich ukochany klub - mowie do Was Juventini.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2006, 20:02 przez nordahl, łącznie zmieniany 2 razy.

"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
MaxACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 19:57

Pilekww pisze:To co już oni wymyslają przeciwko Juve to normalnie śmiech na sali
Tak gazety same wymyśliły Sobie dialog :rotfl:

Oj siewier siewier ;)

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2006, 21:02

Wystarczy że ktoś napisze o Juve oczerniające wiadomości z niewiadomego źródła i na JuvePoland od razu zatrzesienie kibiców innych drużyn.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
ODPOWIEDZ