Serie A: (18) Palermo 1-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
ADP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2006, 10:57

ma ktoś gole które działają bo te cos niechca mi działać :/

grandejuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2006, 11:00

Jak z wielu z was myslalem, ze bedzie to lekkie zwycięstwo. Jednak juz po pierwszej bramce strzelonej przez Palermo zrozumielem, ze nie bedize to latwy mecz. I z pewnością nie był :!: Przede wszystkim był to wielki mecz dla Mutu, który przy obu bramkach zachował "zimną krew". Licze na przegraną Interu i Milanu :D
ADP pisze:ma ktoś gole które działają bo te cos niechca mi działać :/
http://www.juve.pl/?mid=2576

mateusz017

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2006, 11:19

cieszy zwyciestwo i dobrze rozpoczęty nowy rok!! dobra forma Mutu chlopak walczy aby nie oddali go z transferem wiazanym!!

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2006, 11:34

Świetnie :) Nowy rok rozpoczęty od wielkiego uderzenia. Wywieść 3 pkt. z Palermo to zadanie niezwykle trudne. Mimo szybko straconej bramki, nam się ta sztuka udała.
W 12 min. wpadła bramka na życzenie, czemu?....
Yari pisze: Palermo zdobyło jako pierwsze gola , a mogło ich zdobyć jeszcze ze dwa , biorąc pod uwage jak tragicznie graliśmy w obronie ;/ . Krycie było koszmarne , nasi piłkarze zostawiali przeciwnikowi za dużo miejsca , chaos totalny.
...dokładnie. Krycie naszych bocznych obrońców było fatalne. Jak można kryć zawodnika stojąc od niego 5 m. :? I wrzutka jedna za drugą i cały czas zagrożenie. Po kolejnej strzał w słupek gracza Palermo :roll: To był wczoraj nasz największy mankament.
Na szczęście zagral Mutu 8) Kto wie, czy w ogóle wszedlby na boisko, gdyby Nedved mógł zagrać. To już ostani sezon Czecha w 1 składzie, tak mi się zdaje. Jeśli Mutu będzie grał tak dalej a nawet lepiej, to będzie musial grać w 1 jedenastce. Naprawdę forma Adriana jest imponująca.

Mecz ogólnie mogł się podobać. Sporo sytuacji strzeleckich. Szkoda, że Treze nic nie strzelił, ale wybacyzmy mu :wink: Kilka razy dobrze się znalazl w polu kanym, zabrakło naprawdę niewiele. Zlatan? Nie będę oceniał. Sztuczki techniczne 1 klasa, ale wiem, że nie o to chodzi :)
Póki co cieszmy się bo jest bardzo dobrze, cenne 3 pkt. chociażby dlatego, że dziś rywale z Mediolanu pkt. raczej nie pogubią.

Obrazek
Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2006, 12:18

ja jestem bardzo zadowolony z wygranej;] wielkie gratulacje dla Mutu który... jak wiadać... jest w formie i wg. mnie to on będzie następcą Nedveda :) teraz pozostaje nam liczyć na potknięcia Milanu i Interu dzięki czemu będziemy mogli umocnić się na pozycji lidera Serie A :):):)

Sky is the limit!
Mundek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2006, 12:31

Mutu !!! coraz bardziej go lubie :P
Meczu nie widziałem, ale z tego co piszecie i z tego co słyszałem to Vieira totalna klapa ;/ NIe wiem co sie z nim dzieje po tej kotuzji ;/
Capello przegina juz z Alexxem , tak nie moze byc - szkoda mi Alexa.
Bardzo wazne 3 pkt , ale nie ma cos dzis liczycy na potkniecia rywali z Mediolanu . :twisted:

Ma ktos moze skrót meczu??
na oficjalne stronie sa super fotki z GIGIM na ławce !!

... wtedy na ziemie zstąpił demon - głowe miał jedną, nogi miał dwie a na koszulce numer 17...
zwał sie David Trezeguet !!
Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2006, 13:35

No i nowy rok rozpoczęliśmy bardzo dobrze :) . Zwycięstwo nad Palermo, tym bardziej na ich terenie nie jest łatwą sprawą :wink: . Bardzo żałuje, że nie mogłem obejrzeć tego meczu :( . Tym razem miłość do dziewczyny była górą od miłości do Juve.

Bardzo się ciesze z cennych 3 punktów, myśle, że przez tę przerwe nie zgubiliśmy formy. Wszystkiego najlepszego dla Adriana Mutu z racji 27 urodzin :) . Sprawił sobie naprawde piękny prezent strzelając dwie bardzo ważne bramki, dzięki którym wygraliśmy ten mecz. Bezdyskusyjny bohater tego spotkania. Forma Mutu jest naprawde bardzo wysoka i myśle, że Nedved powinien powoli obawiać się o gre w pierwszej jedenastce. Bramki również bardzo ładne. W każdej z sytuacji zachował zimną krew i spokojnie posyłał piłkę do siatki.

Nie moge mieć pretensji do Capello w ''kwestii Del Piero'', w końcu wygraliśmy ten mecz. Ale mi również bardzo szkoda Alexa :( .

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2006, 13:39

A mnie troche zdziwiło to, że po strzeleniu drugiej bramki nie widać było po reszcie zawodników jakiejś euforii... To Mutu podbiegał do większości kolegów i przybijał, a nie oni do niego... Wydaje mi się, że jeszcze drużyna ma do niego dystans.

Brawo Mutu za ten mecz :)
Mimo krytyki Zlatana, podobało mi się jego zagranie do Vieiry po którym później Mutu strzelił drugiego gola.

Obrazek
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2006, 14:25

No i co tu znowu napisac :wink: Po prostu wielka radosc z kolejnego zwyciestwa :happy: Ze skrotow wynikalo, iz mecz byl naprawde niezly, bardzo wyrownany. Moze ciut brakowalo celnosci, ale jest to oczywiste, ze pilkarze musza sie znowu bardziej ograc. Wspaniale bramki Mutu: strzelal je z takim spokojem i pewnoscia siebie, ze szok :D To byl bez watpienia jego dzien :bravo: Chcialo by sie zeby w kolejnych meczach prezentowal sie rownie dobrze, o ile Capello pozwoli mu na to- zobaczymy :think: Zlatan mial udzial w obydwu bramkach- widac, ze ostatnio jest bardziej pozyteczny w tworzeniu akcji, niz w ich wykanczaniu. Chyba malo widoczni byli Emerson i Vieira- co niestety martwi, szczegolnie w przypadku tego drugiego :? Znowu Camor zaliczyl dobry wystep :ok: Obrona tez na poziomie, choc w jednej sytuacji troszke sie pomieszali :prochno:
Ogolnie jest ok i oczywiscie oby tak dalej :!: Moze dzis jeszcze bardziej powiekszymy przewage nad "grupa poscigowa" 8)
FORZA JUVE

800-ny post :smile:

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2006, 15:09

Bravo Juve.. piekny mecz szczególnie w pierwszej połowie :wink: .Bravo także dla Mutu który rozegrał chyba swoje najlepsze spotkanie w Juve.Co do reszty zawodników to dobrze spisywał sie tez Camor.Co do Zlatana to moze niegrał najlepiej ale przy obu bramkach miał duzy udział wiec chwała mu za to :-D .Szkoda ze Treze nic nie ustrzelil...szczególnie szkoda tego słupka...i sytuacji po dosrodkowaniu Del Piero.A co do własnie Del Piero to grał pare minut tylko ale niezle sie zaprezentowal.Co do reszty ppiłkarzy to chyba nikt nieczym specjalnym sie nie wyróznił :D Co tu duzo gadac..Forza Juve :!: Oby tak dalej...

EDIT: Inter 0-0 na Sienie...hehehehehehehe :smile: :smile: :smile:
Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2006, 18:54 przez Pirlo, łącznie zmieniany 1 raz.

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2006, 16:05

i oto chodzi zeby wygrywac :!: wczoraj zobaczylem nardzo dobry juventus a takze dobrego mutu ktory z meczu na mecz sie rozkreca.
Balem sie najbardziej tego mezu ze wzgledu na to jakim wynikiem sie skonczyly spotkania tych druzyn w tamtym sezonie ale wreszcie pokazalismy sycylijczykom gdzie ich miejsce .Teraz czekamy na Regine i mam nadzieje ze dzis inter i milan sie potkna:P pozdro

kamyk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2006, 16:46

cieszy kolejne zwyciestwo
cieszy fakt ze mamy 49 punktow a po zwyciestwie z reggina mozemy przekroczyc 50 na polmetku!!!!!
ale martwi postawa bocznych obroncow ktorzy graja zbyt niefrasobliwie zostawiajac duzo za duzo miejsca przeciwnikom

pozdro

edit : a teraz jeszcze inter zremisowal wiec 10 punktow nad interem 12 nad fiorentina i czekamy co milan wieczorem pokaze

matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2006, 16:56

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Zlatan? Nie będę oceniał. Sztuczki techniczne 1 klasa, ale wiem, że nie o to chodzi :)
piękne słowa w końcu to z siebie wykrztusiłeś :smile:

Ze specjalnymi życzeniami dla krytyków Zlatana :) /Dragon

a co do meczu oczywiście cieszą 3 pkt zwłąszcza z Palermo ( w tamtym sezonie w 2 meczach 1 pkt) Zawiodła mnie obrona zbyt dużo miejsca miało Palermo po bokach i przed polem karnym :/ Abbiati dobre spotkanie. No i oczywiście wspaniały mecz Mutu. Vieira i Emerson dośc słabo jak na nich. Camor całkiem dobrze. Zlatan wg. mnie zdecydowanie poniżej swoich możlwiośći. Treze tym razem nie trafił ale ogólnie mecz dość dobry. No i Del Piero zagrał jak na te 4 czy 5 minut (nie pamiętam dokładnie) bardzo dobrze. I pierwszy raz kiedy oglądam mecz Del Piero wchodzi za Zlatna a nie za Treze - w końcu.

EDIT Nie krytyków tylko obiektywnie oceniającyh grę zawodników. Jak Del Piero grał padakę również o tym pisałem. 8)
Ostatnio zmieniony 10 stycznia 2006, 23:18 przez matej, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Mario_90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2006, 17:10

Juz tu kamyk napisal ze Inter zremisowal 0:0, teraz mamy na nimi 10 pkt przewagi :D Pozostaje czekac co Milan zrobi...obstawiam ze znowu strzela zwycieskiego gola w 95 minucie :P Ale to tylko moj typ :)

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2006, 17:30

Paolo_Rossi_1982 pisze:Znowu zawiódł mnie Ibrahimovic i znowu zawiódł mnie Capello
Rozumiem twój zawód, jeśli chodzi o Ibrahimovica, natomiast nie rozumiem twojej urazy, którą kierujesz w stronę Capello. Czy trenera nie rozlicza się po wynikach drużyny?? Jeśli zaś rozliczać go po tym, czy też wpuścił Del Piero od pierwszej minuty czy nie to juz dawno nie powinien on prowadzić drużyny z Turynu, co byłoby niewiarygodnym błędem, ponieważ jest to trener ze ścisłej czołówki światowej i bardzo trudno byłoby znaleźć dla niego zastępcę. Trener winien być rozliczany za wyniki a nie za to, czy poszczególny zawodnik zagrał czy też nie. I Capello na pewno wie lepiej od nas, który z tych zawodników jest na obecną chwilę lepszy, ponieważ on widzi ich codziennie na treningach i każdego dnia może obserwować zarówno Alexa, jak i Ibrę. Oczywiscie szanuję Del Piero, ale również szanuję Don Fabio i jeśli on twierdzi, że ma zagrać Ibra to tak się stanie, i ani moje ani twoje prośby nic nie pomogą :roll:
Paolo Rossi 1982 pisze:na miejscu Del Piero odszedłbym własnie do klubu pokroju Palermo
I w bardzo dużym stopniu masz rację, bo najgorsze dla piłkarza, takiego jak Del Piero to siedzenie na ławce, czyli brak możliwości regularnych występów. Ale jest jedna rzecz, która trzyma Del Piero przy Juve. To po prostu przywiązanie i miłość, którymi darzy on Starą Damę. Ten klub od najmłodszych lat wprowadzał go do piłki, tu przeżywał najwspanialsze sukcesy, tu również przeżywał porażki, i tutaj również zechce pewnie zakończyć karierę, ale jeśli zechce odejść, to odejdzie symbol klubu i będzie mi go bardzo żal :|
Paolo Rossi 1982 pisze:mam czekać aż Totti złapie kontuzje lub kogoś opluje abym mogł doczekać się sprawiedliwości i zobaczyć DP w podstawowej jedenastce?
Z tym opluciem to prawdopodobne :smile: a Totti niestety nie jest aż tak dobry, ale niestety jest to po częsci faworyzowanie a nie sprawiedliwa, męska walka o pierwsza jedenastkę, wiec Alex ma niestety małe szanse na pokazanie się na MŚ 2006, a szkoda :roll:
Paolo Rossi 1982 pisze: Więc "won" krzyknąłbym chyba jednak w stronę Alexa niż Zlatana i dla jego dobra ...
Za tyle, ile zrobił dla Juve należu mu się co najmniej do widzenia a być może nawet do zobaczenia, bo jestem pewny, ze gdy skończy karierę, będzie się trudnił treningiem, więc chętnie zobaczyłbym go również w Turynie jako trenera, gdy już zawiesi buty na kołku

Zablokowany