Nowy kontrakt dla Del Piero ??
- vieira91
- Juventino
Kapitan Juventusu Turyn – Alessandro Del Piero zapewnił, że on nie ma zamiaru opuścić Juventusu Turyn, mało tego, właśnie w barwach Starej Damy ma zamiar zakończyć karierę. Napastnik reprezentacji Włoch ostatnimi czasy ponoć otrzymał ofertę gry z ligi angielskiej i japońskiej, ale odmówił zespołom z tych państw.
"Zostaję w Juventusie na zawsze. Przede mną wciąż w tym klubie stoją nowe wyzwania i chcę im sprostać. W tym sezonie obrona jest nie co z tyłu Gra trójką w ataku? Nie wiem, czy zagramy takim systemem. U nas panuje pewna zasada i każdy musi czekać na swoją szansę gry. Wiem, że chcę pojechać na Mundial z kompetentną drużyną." – powiedział Pinturicchio.
Wygląda więc na to, że obecnie celem Alexa jest osiągnięcie jak najwyższej formy, aby znaleść się w kadrze reprezentacji Italii na Mistrzostwa Świata, które zostaną rozegrane na stadionach w Niemczech.
Pilka.pl

- Gigi1986
- Juventino
No i bardzo dobrze!
Alex musi grać w JUVE do końca kariery. Świetny pomysł świętej trójcy!!!
Alex musi grać w JUVE do końca kariery. Świetny pomysł świętej trójcy!!!
Buffon - jest najlepszym bramkarzem!!! Tak jak ja...urodził się 28 stycznia!!!super mieć coś wspólnego ze swoim idolem.
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Mówisz Del Piero myślisz Juventus.
Myślisz Juventus myślisz Del Piero.
Alex to nasz symbol, gracz, który był, jest i będzie głównym aktorem Juve. Póki co nie potrafię sobie wyobrazić Starej Damy bez Niego. To ktoś wspaniały, wyjątkowy, zarówno na boisku jak i poza nim. Chodząca legenda, człowiek z tych, których pozostało niewielu. Gdyby nie on, JP byłoby pewnie o połowę mniejsze... Wzór do naśladowania. Jest klasą sam dla siebie. Jak widzę tych, którzy z miejsca zastępowaliby go Ibrahimovicem, rzygać mi się chce.
Sama obecność Alexa na boisku dobrze wpływa na grę drużyny... coś w tym jest.
Chciałbym oczywiście, aby Del Piero zakończył karierę w Juve. Lecz zdaję sobie sprawę, że za jakieś 4-5lat być może zechce przenieść się gdzie indziej... co potem? Pewnie powrót do Juve, byc może w nowej roli
.
Alex na zawsze będzie w sercach kibiców Juve...
pozdr
Myślisz Juventus myślisz Del Piero.
Alex to nasz symbol, gracz, który był, jest i będzie głównym aktorem Juve. Póki co nie potrafię sobie wyobrazić Starej Damy bez Niego. To ktoś wspaniały, wyjątkowy, zarówno na boisku jak i poza nim. Chodząca legenda, człowiek z tych, których pozostało niewielu. Gdyby nie on, JP byłoby pewnie o połowę mniejsze... Wzór do naśladowania. Jest klasą sam dla siebie. Jak widzę tych, którzy z miejsca zastępowaliby go Ibrahimovicem, rzygać mi się chce.
Sama obecność Alexa na boisku dobrze wpływa na grę drużyny... coś w tym jest.
Chciałbym oczywiście, aby Del Piero zakończył karierę w Juve. Lecz zdaję sobie sprawę, że za jakieś 4-5lat być może zechce przenieść się gdzie indziej... co potem? Pewnie powrót do Juve, byc może w nowej roli

Alex na zawsze będzie w sercach kibiców Juve...
pozdr