Serie A: (12) AS Roma 1-4 JUVENTUS
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Zapowiada się niezwykle ciężki bój. To spotkania z rodzaju tych najtrudniejszych. Jak wiadomo bardzo nie lubimy się z romą, a wypowiedzi przedmeczowe tylko podgrzewają atmosferę. Najlepszą ripostą na te żenujące wypowiedzi romanistów, będzie nasza wygrana. Wierzę, że tak się stanie i będziemy się mogli z nich śmiać :twisted:
Boję się o zdrowie naszych zawodniików. To co pokazała roma w zeszłym sezonie jest dnem. Zachowania Tottiego wobec Zebiny czy Emerosna, lub Cufre w stosunku do Del Piero to obraz nędzy i rozpaczy. Tak zachowują się ludzie z niższej półki :? Dziś też możemy się spodizewać polowania na nasze nogi i inne prowokacje. Gdy rywale wyjdą w tych zapowiadanych koszulkach to ośmieszą się przed całym Światem. Musimy ten mecz wygrać!! :twisted:
Szkoda, że zabraknie miejsca dla Del Piero, szkoda bo ma on patent na strzelanie romie bramek:
2002/03
Roma 2-2 JUVE (gol Del Piero)
JUVE 2-1 Roma (2 gole Del Piero)
2004/05
JUVE 2-0 Roma ( gol Del Piero)
Roma 1-2 JUVE (gol Del Piero)
towarzyski w te wakacje: Roma 2-2 JUVE (2 gole Del Piero)
FORZA JUVENTUS :!: NA PODBÓJ RZYMU :!:
Boję się o zdrowie naszych zawodniików. To co pokazała roma w zeszłym sezonie jest dnem. Zachowania Tottiego wobec Zebiny czy Emerosna, lub Cufre w stosunku do Del Piero to obraz nędzy i rozpaczy. Tak zachowują się ludzie z niższej półki :? Dziś też możemy się spodizewać polowania na nasze nogi i inne prowokacje. Gdy rywale wyjdą w tych zapowiadanych koszulkach to ośmieszą się przed całym Światem. Musimy ten mecz wygrać!! :twisted:
Szkoda, że zabraknie miejsca dla Del Piero, szkoda bo ma on patent na strzelanie romie bramek:
2002/03
Roma 2-2 JUVE (gol Del Piero)
JUVE 2-1 Roma (2 gole Del Piero)
2004/05
JUVE 2-0 Roma ( gol Del Piero)
Roma 1-2 JUVE (gol Del Piero)
towarzyski w te wakacje: Roma 2-2 JUVE (2 gole Del Piero)
FORZA JUVENTUS :!: NA PODBÓJ RZYMU :!:

- Coolfi
- Juventino
Przed Juventusem mecz z poważnym przeciwnikiem. Owszem, Roma to nie ten zespół, który jeszcze dwa lata temu z powodzeniem nawiązywał walkę z trójką z Mediolanu i Turynu. Niemniej stołeczny klub wciąż jest mocny i wciąż może pokrzyżować palny Starej Damie, która na pewno chce oddalić się od Milanu. Rossoneri podejmują Fiorentinę. Licże na kolejny strzelecki popis gwiazdy Violi Luci Toniego. Wielokrotnie przez ten temat przewijał się wątek wzajemnej niechęci obu klubów, co zostanie przypieczętowane pełnym podtekstów napisem na koszulkach Giallorossich. Co prawda po spotkaniu trykoty zostaną wystawione na licytację, ale nie zmniejsza to złości, która zapewne zagościła u Juventinich. Mam nadzieję, że cała drużyna pokaże, że pomysł z tym napisem był głupi i jedynie rozwścieczył naszych zawodników. Ciekaw jestem nastawienia Emersona na mecz ze swoim byłym klubem. Puma został znienawidzony przez tifosich Romy, doszło nawet do próby podpalenia jego posiadłości. Zapewne i Capello do spotkania podejdzie dość specyficznie. Wypada liczyć, że w gąszczu ostrych fauli, jaki na pewno nas czeka, żaden piłkarz bianconerich nie odniesie kontuzji. Idealnym zamknięciem ust pani Sensi i pomysłodawcom idei przeciwko dopingowi, która wyraźnie celuje w nasz klub byłoby wyraźna przewaga na boisku, gdyż poza nim niejako odnieśliśmy porażkę. Reakcji ze strony klubu nie było żadnej, choć w sumie jaka miałaby ona być? Miejmy nadzieję, że Juve odegra się wygraną i umocni się na pozycji lidera Serie A. Forza Juve!
Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
- Pirlo
- Juventino
Juz za pare godzin wielki mecz na Olimpico w Rzymie...neiwiem czemu ale od rana mam jakiesdziwne przeczucie ze bohaterem meczu bedzie wreszczie Zlatan ibrahimovic....w dodatku potem ogladałem sobie mecze Juve z Livorni i Bayernem na Delle Alpi i było widać u niego juz pare dobrych akcji...mam nadzieje ze dzisiaj to potwierdzi i Juve zagra swietne spotkanie i rozniesie Rome...moj typ to 2-0 dla Juve, bramki Zlatan ,i Del Piero...jakos tak przeczuwam...oby sie sprawdziło
A mecz jest na Canal+ niebieskim chyba
a na Cyfrowym Polsacie to go raczej niema 

A mecz jest na Canal+ niebieskim chyba

- BOROPUNK
- Juventino
Według mnie JUVE wygra różnicą 2-óch bramek czyli 2-o lub 3-1 (wolałbym 2-0). JUVE posiada lepszą i bardziej stabilną kondycyjnie pierwszą 11-stke oraz o wiele silniejszą ławke rezerwowych. O wiele bardziej martwi mnie postawa niektórych romunistów którzy otwarcie mówią że jeżeli noieda sie wygrać to chociarz nas osłabią. Może to tylko taka gra psychologiczna z ich strony ale jednak bardziej obawiam się o zdrowie Naszych zawodników niż o wynik meczu!!!! FORZA JUVE!!!!
Punk jest Brudas punk jest śmieć punk nie umarł PUNX NOT DEAD!!!!!!
- Zambrotta_fan
- Juventino
BOROPUNK - ja również martwię się o zdrowie naszych zawodników.
Bardzo bym chciał, żebyśmy wyszli "cało" z tego pojedynku, a przede wszystkim zwycięsko. To będzie baaaardzo, baaardzo cięzki mecz. Mam nadzieje, ze Abbiati spisze sie nieźle i nie zrobi błędu/błędów w tym spotkaniu. Trzymam również kciuki za naszą obronę i pomoc. Prosimy bez gaf panowie ! Oby udało nam sie strzlieć pierwszą bramke ... bo jesli nie zrobimy tego to będzie trudno. Obstawiam 1:2 dla Juve !!!
FORZA JUVENTUS !!!
Bardzo bym chciał, żebyśmy wyszli "cało" z tego pojedynku, a przede wszystkim zwycięsko. To będzie baaaardzo, baaardzo cięzki mecz. Mam nadzieje, ze Abbiati spisze sie nieźle i nie zrobi błędu/błędów w tym spotkaniu. Trzymam również kciuki za naszą obronę i pomoc. Prosimy bez gaf panowie ! Oby udało nam sie strzlieć pierwszą bramke ... bo jesli nie zrobimy tego to będzie trudno. Obstawiam 1:2 dla Juve !!!
FORZA JUVENTUS !!!
- Zlatan18
- Juventino
Ja stawiam na remis 8) Taki wynik mi bardzo odpowiada ,o wygrana bedzie bardzo ciezko :? ,ale w przypadku remisu nie ma sie co załamywac ,poniewaz Milan tez pewnie straci jutro punkty
Dzisiaj pewnie zagra Camoranesi od 1' ,poniewaz Mutu dozanł jakiejs kontuzji podczas zgrupowania ,i pewnie Capello nie zaryzykuje i nie wstawi Mutu ,a przeciez z Camoranesim juz wszystko "OK" ,zagral dwa ładne spotkania w reprezentacji :twisted:
Wygrana bedzie cieszyc podwójnie :twisted: ,po pierwsze bedzie radosc ze zwyciestwa ,a po drugie utarlibysmy nosa m.in. Totitemu :naughty: ,Cufre czy Peroccie (
)
P.S Nie wiecie czasem gdzie bedzie mozna zobaczyc meczyk na necie
(mms :roll: ...)
FORZA JUVE
ANTI TOTTI 4ever
Pozdro
Dzisiaj pewnie zagra Camoranesi od 1' ,poniewaz Mutu dozanł jakiejs kontuzji podczas zgrupowania ,i pewnie Capello nie zaryzykuje i nie wstawi Mutu ,a przeciez z Camoranesim juz wszystko "OK" ,zagral dwa ładne spotkania w reprezentacji :twisted:
Wygrana bedzie cieszyc podwójnie :twisted: ,po pierwsze bedzie radosc ze zwyciestwa ,a po drugie utarlibysmy nosa m.in. Totitemu :naughty: ,Cufre czy Peroccie (

P.S Nie wiecie czasem gdzie bedzie mozna zobaczyc meczyk na necie

FORZA JUVE
ANTI TOTTI 4ever
Pozdro
FORZA JUVE
- białas
- Juventino
do meczu pozostały już niecałe 2 kwardanse i muszę przyznać się, że obawiam się o wynik tego meczu. niby Juve gra skutecznie i apetyt rośnie w miarę jedzenia, ale kamień spadnie mi z serca dopiero, gdy zobaczę wynik końcowy. i oby to był wynik korzystny dla Juventusu.
przed meczem atmosferę jeszcze bardziej podgrzał temat koszulek piłkarzy Romy. chyba każdy się przekonał, ze treści na niej głoszone, to typowa prowokacja. i niestety obawiam się, że podziałała na naszych piłkarzy jak, czerwona płachta na byka. o podtekstach w wykonaniu Tottiego już nie wspomnę. bo oczym tu wspomionać, skoro najprawdopodobniej przekonamy się o jego kolejnym, nietaktownym zachowaniu w stosunku do naszych piłkarzy. miejmy nadzieję, że się mylę
Roma w ostatnich spotkaniach poczyna sobie coraz lepiej i z meczu na mecz pnie się w tabeli. do miejsca czwartego traci nieznaczną ilość punktów, co pokazuje, że w dzisiejszym meczu będzie ciężko ich pokonać.
stawiam na 2-1 dla Juve. jak już ktoś zauważył, Del Piero ma patent na strzelanie goli Romie i mam nadzieję, że jego monopol jeszcze się nie skończył
przed meczem atmosferę jeszcze bardziej podgrzał temat koszulek piłkarzy Romy. chyba każdy się przekonał, ze treści na niej głoszone, to typowa prowokacja. i niestety obawiam się, że podziałała na naszych piłkarzy jak, czerwona płachta na byka. o podtekstach w wykonaniu Tottiego już nie wspomnę. bo oczym tu wspomionać, skoro najprawdopodobniej przekonamy się o jego kolejnym, nietaktownym zachowaniu w stosunku do naszych piłkarzy. miejmy nadzieję, że się mylę

Roma w ostatnich spotkaniach poczyna sobie coraz lepiej i z meczu na mecz pnie się w tabeli. do miejsca czwartego traci nieznaczną ilość punktów, co pokazuje, że w dzisiejszym meczu będzie ciężko ich pokonać.
stawiam na 2-1 dla Juve. jak już ktoś zauważył, Del Piero ma patent na strzelanie goli Romie i mam nadzieję, że jego monopol jeszcze się nie skończył
- if22
- Juventino
Ponoć tutaj:lezan pisze:gdyby ktos mogl ma napisac link do meczu w necie bylbym wdzieczny...
w tv mozemy obejrzec na c+ a w necie???
ja typuje wynik 2:1 dla juve!ELO!!!
http://live-foot.com/televisions/israel/livesports2
:}
- Mr Cezary
- Juventino
powiem szczerze: nie spodziewalem sie takiego rostrzygniecia... 8) czuje lekki niedosyt, ze nie do zera, bo karnego byc moim zdaniem nie powinno... bardzo dobry mecz Zlatana (wreszcie
) jak zawsze swietny Trezegoal. szkoda Thurama, bo nie bedzie mogl teraz grac, przez frajerska decycje pana Paparesty
a swoja droga ciekawi mnie, co teraz powiedza szanowni panowie z ASR... 

- Yari
- Juventino
Jestem wściekły !! Wściekły na sędziego Papareste. Karny dla Romy w 100% niesłuszny , a czerwona kartka dla Thurama to już kompletna parodia ;/ . Czemu mnie to tak denerwuje ? Bo mogliśmy wygrać nawet więcej , Roma była na kolanach . Zapowiadał sie totalny pogrom , a tak mamy ... pogrom 8) .
Wielkie brawa dla wszystkich naszych piłkarzy , nie będe nikogo wyróżniał bo wszyscy zagrali koncertowo szczególnie w drugiej połowie.
Odzyskaliśmy honor , rehabilitując się całkowicie za klęske sprzed dwóch lat.
Grazie Juve !!!!
Wielkie brawa dla wszystkich naszych piłkarzy , nie będe nikogo wyróżniał bo wszyscy zagrali koncertowo szczególnie w drugiej połowie.
Odzyskaliśmy honor , rehabilitując się całkowicie za klęske sprzed dwóch lat.
Grazie Juve !!!!
- Michael900
- Juventino
Bravo!!! Oby tak dalej. Juventus pokazał kto żadzi w Serie A. Chciałbym zobaczyć mine Tottiego.
Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- Vincitore
- Juventino
JESTEM DUMNY OKROPNIE DUMNY FORZA JUVE
Nie spodziewałem się. Znalazłem link w necie odziwo właczyło mi sie przez Real Playera i szło płynnie jakość genialna , no i włączyłem w najlepszym momencie kiedy Zlatan jechał 1 na 1 z Donim. Gdy było 4-0 zastanawiałem sie jaki ja oglądam mecz? co to jest nie wierzyłem własnym oczom 4-0 na Olimpico , miałem przeczucie że Roma się będzie próbowała podnieść , no i ten karny gdyby nie Paparesta byłoby 4-0 patrze czerwień ( ogladałem na jakimś serbskim kanale wiec komantator sienei emocjonował zbytnio) myśle brawo panie sędzio. Wchodze na Livescore a tu Thuram dostał czerwień no i Totti strzelił tego karnego. Bardzo sie ciesze z tego zwyciestwa bo to 4-0 przed dwoma laty właśnie sie rozpłyneło kiedy teraz Romaniści sie z nas będą śmiać z tego wyniku wystarczy będzie im przypomnieć date 19.11.2005 :twisted: No i cieszy mnie również to że po tej wymianie gorzkich słów pomiędzy klubami uciszyliśmy Romanistom buzie.
FORZA JUVE
P.S: Jutro zrobi Edita ( pisze jeszcze pod wpływem emocji dlatego sam nie wiem co pisze) narazie ide świętować
FORZA JUVE
Ok po długiej i śnieżnej nocy ochłonałem i może teraz coś skleje na temat meczu. No więc zacznijmy od Abiattiego który bronił naprawde nieźle wybronmił naprawde kilka ładnych strzałów no a karny to wiadomo że szanse są niewielkie aby obronić. Tylna formacja tzw"defensywa" również bez zastżeżeń chociaż pozwolili oddać Romanistom kilka groźnych strzałów. Czerwona kartka Thurama jest spektakularna i wielki błąd popełnił Paparesta, jeżeli kibice Romy powiedzą że sędzia nam pomógł w tym meczu to będą śmieszni bo to co wyprawiali ich pupile to jest poprostu kompromitacja, gdyby od początku meczu skupili się na graniu a nie cięcia naszych zawodników to może by tyle nie przegrali. Pomoc kapitalnie Vieira i Emerson kompletnie opanowali środek pola a na bokach Camoranesi i Nedved zagrali świetnie warto powiedzieć również że Camoranesi asystował Nedvedowi przy pierwszje bramce. No i atak taki chce widzieć w każdym meczu Zlatan nareszcie się nie tylko odblokował ale i rozegrał nie mam pojęcia co było powodem słabszej dyspozycji. Trezeguet nie mam słów do niego imponuje mi od kiedy jest w Juventusie chyba nigdy nie był bez formy nawet po kontuzji prezentuje się wspaniale jak i teraz poprostu miód. Bardzo się cieszę że akurat w takich rozmiarach pokonaliśmy romanistów i przymkneliśmy im buzie. Czekam na wypowiedzi Tottiego i spółki.Pokazaliśmy że w przeciwieństwie do Romy jesteśmy zespołem ze strategią , no ale nie kopmy już leżącej Romy
FORZA JUVE!!
Nie spodziewałem się. Znalazłem link w necie odziwo właczyło mi sie przez Real Playera i szło płynnie jakość genialna , no i włączyłem w najlepszym momencie kiedy Zlatan jechał 1 na 1 z Donim. Gdy było 4-0 zastanawiałem sie jaki ja oglądam mecz? co to jest nie wierzyłem własnym oczom 4-0 na Olimpico , miałem przeczucie że Roma się będzie próbowała podnieść , no i ten karny gdyby nie Paparesta byłoby 4-0 patrze czerwień ( ogladałem na jakimś serbskim kanale wiec komantator sienei emocjonował zbytnio) myśle brawo panie sędzio. Wchodze na Livescore a tu Thuram dostał czerwień no i Totti strzelił tego karnego. Bardzo sie ciesze z tego zwyciestwa bo to 4-0 przed dwoma laty właśnie sie rozpłyneło kiedy teraz Romaniści sie z nas będą śmiać z tego wyniku wystarczy będzie im przypomnieć date 19.11.2005 :twisted: No i cieszy mnie również to że po tej wymianie gorzkich słów pomiędzy klubami uciszyliśmy Romanistom buzie.
FORZA JUVE
P.S: Jutro zrobi Edita ( pisze jeszcze pod wpływem emocji dlatego sam nie wiem co pisze) narazie ide świętować
FORZA JUVE
Ok po długiej i śnieżnej nocy ochłonałem i może teraz coś skleje na temat meczu. No więc zacznijmy od Abiattiego który bronił naprawde nieźle wybronmił naprawde kilka ładnych strzałów no a karny to wiadomo że szanse są niewielkie aby obronić. Tylna formacja tzw"defensywa" również bez zastżeżeń chociaż pozwolili oddać Romanistom kilka groźnych strzałów. Czerwona kartka Thurama jest spektakularna i wielki błąd popełnił Paparesta, jeżeli kibice Romy powiedzą że sędzia nam pomógł w tym meczu to będą śmieszni bo to co wyprawiali ich pupile to jest poprostu kompromitacja, gdyby od początku meczu skupili się na graniu a nie cięcia naszych zawodników to może by tyle nie przegrali. Pomoc kapitalnie Vieira i Emerson kompletnie opanowali środek pola a na bokach Camoranesi i Nedved zagrali świetnie warto powiedzieć również że Camoranesi asystował Nedvedowi przy pierwszje bramce. No i atak taki chce widzieć w każdym meczu Zlatan nareszcie się nie tylko odblokował ale i rozegrał nie mam pojęcia co było powodem słabszej dyspozycji. Trezeguet nie mam słów do niego imponuje mi od kiedy jest w Juventusie chyba nigdy nie był bez formy nawet po kontuzji prezentuje się wspaniale jak i teraz poprostu miód. Bardzo się cieszę że akurat w takich rozmiarach pokonaliśmy romanistów i przymkneliśmy im buzie. Czekam na wypowiedzi Tottiego i spółki.Pokazaliśmy że w przeciwieństwie do Romy jesteśmy zespołem ze strategią , no ale nie kopmy już leżącej Romy
FORZA JUVE!!
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2005, 13:13 przez Vincitore, łącznie zmieniany 2 razy.
- Apollo_83
- Juventino
Jestem pod wrażeniem 8) Juve rozniosło Romę na ich własnym bosiku. Jedyna bramkę zdobyli z karnego :rotfl: .Widać, że Roma jest typowym średniakiem, która może walczyć w środku tabeli
2 bramki Trezeguet
plus po jednym dołożeniu Zlatana i Nedveda.
Były rówież zamieszki na stadionie :twisted: Oj pewnie było gorąco :-D
Juve to jest potęga...

Były rówież zamieszki na stadionie :twisted: Oj pewnie było gorąco :-D
Juve to jest potęga...