Najgroźniejsi rywale Juve w LM

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Sztuko

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2005, 12:05

Na tym szczeblu rozgrywek nie ma słabych drużyn.Trzeba uważać na każdego, kto wie czy np Rangers albo Villareal nie zajdą daleko.Moim zdaniem najgroźniejsza jest Chelsea ale trzeba uważać też na Lyon z genialnym Juninho na czele.W finale nie wiem czemu ale chciałbym się spotkać z Barceloną.

Obrazek
sargen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2006, 22:05

Już w 1/8 LM odpadnie kilku faworytów. Z jednej strony szkoda, że będzie taki mecz jak Chelsea - Barcelona i Rangers - Villarreal na takim samym szczeblu. Ale z drugiej to jak już wspomniałem odpadnie gdzieś 2 - 3 faworytów. A to oznacza że Juventus ma większe szanse trafić na zespół teoretycznie słabszy. Mówię teoretycznie bo tu już nie ma słabych. Są tylko mocni i bardzo mocni. Juventus akurat zagra z Werderem Brema a więc dla nas losowanie było dobre. Ale oczywiscie nie można już mówić że na peno przejdziemy niemiecki zespół. Jednakże szanse awansu wg mnie wynoszą 80:20 dla Juventusu.

juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2006, 13:00

Przedstawię tu swoje opinie na temat drużyn występujących w kolejnej fazie LM:

Bayern - Solidny Niemiecki zespół, od lat najlepszy w Bundeslidze. Stary ale nadal bdb Kahn, w obronie żądzi Sagnol, w pomocy Ballack a w ataku Makkay.
Milan - Świetny zespół tylko ostatnio bardzo słaba forma.
Benfica - Nie powinna być aż tak dużym zagrożeniem dla któregokolwiek z zespołów.
Liverpool - Ubiegłoroczny triumfator LM. W tym sezonie radzi sobie w LM Bardzo dobrze a w Premiership dorze.
Real - Zaczął się odbudowywać kupując Cassano oraz Cicinho, to już nie ten Real co rok temu, ten Real nie stawia już tak bardzo na Gwiazdy, może zajść dalej niż sądzimy.
Arsenal - W Angli od lat trzyma bardzo dobrą formę ale w CL nie ma szczęścia.
PSV - Zeszłoroczny finalista aktualnie ma duży spadek formy, Przegrana w Eredivisie z Deen Hag 4:1
Lyon - Genialny zespół z genialnym Juninho na czele, sądze że może dojść do finału.
Chelsea - Murinho i Abramowicz zrobili z tego przeciętnego klubu wielką firme. Zespół z żelazną kondycją.
Barcelona - Piękna gra, niesamowity Ronaldinho i Eto'o, Brakuje któregoś z tych zawodników i zaczynają się problemy chociażby wczorajszy mecz z Atletico Madryt.
Rangers - Drugi zespół Szkockiej ligi, dobra i twarda gra.
Villarreal - W tamtym sezonie super w tym słabo.
Werder - Mocny zespół. Aktualnie najmocniejszymi punktami drużyny są Klose i Miccoud a chyba najsłabszym bramkarz Reinke.
Juventus - Nic nie trzeba mówić aktualnie chyba najlepszy klub w Europie np. tak wskazuje EuroSport TOP24 Clubs :D
Ajax - Klub ze świetną młodzieżową szkółką, może sprawić niespodziankę choć to bardzo mało prawdopodobne ;P
Inter - Chyba teraz zespół Manciniego masz szczyt formy gra dobrze ale niedługo się to skończy.

Tak typuje awansy:
Bayern - Milan
Benfica - Liverpool
Real - Arsenal
PSV - Lyon
Chelsea - Barcelona
Rangers - Villarreal
Werder - Juventus
Ajax - Inter

Więc wg. mnie wszystkie zespoły które przejdą do następnej fazy mogą być zagrożeniem dla Juve (jeśli oczywiście też przejdzie) :wink:

Pozdro

Obrazek
Cichy91

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lutego 2006, 22:49

Największym rywalem Juventusu w LM jest Barcelona :shock: ale Juve powinno sobie z nią dać rade :-D :-D :-D

Obrazek

"Tworzymy by cieszyć..."
Obrazek
GFXworld.pl Nowa odsłona! Wejdź i zobacz!
Chip

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2006, 01:56

No już w 1/8 finału nie ma słabych drużyn, jak się spojrzy na każdą drużynę to widać ogromny potencjał. Jak większość tutaj osób myślę że jednym z głównych rywali Juve może być Barcelona, Etoo, Ronaldinho, Messi, Deco wielkie nazwiska i Rijkaard naprawdę ładnie poustawiał ten zespół, Barca gra teraz piłkę efektywną i efektowną. Nie biorę pod uwagę Lyonu, bo po prostu nie, nie mam przekonania do tej drużyny. Myślę że szybko odpadną. Silna będzie jeszcze Chelsea i Bayern.

"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
twardykkk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2006, 14:10

Juventus cos cieniuje ostatnio. moga nie wygrac LM w tym roku. najgrozniejsi beda: Barca, Lyon, Bayern. obstawiam ze wygra ktos z tej 3.

CAMPIONI D`ITALIA
Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 07 lutego 2006, 14:24

Juventini ostatnio zwolnili moze to dlatego ze czymaja forme i wszystkie sily na zblizajacy sie mecz lm z werderem mam nadzieje ze tak i pokaza klase w dwumeczu tym jak i w calej lidze mistrzow bo jak beda grali tak jak w chwili obecnej to ja se nie wyobrazam meczu np w cwiercfinale(jak przejdziemy) z barca ale prawdziwy kibic Juve wierzy do konca :!: :P

ps-wie ktos moze w jakie dni graja tzn jakie emcze pojda we wtorek a jakie w srode?

twardykkk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2006, 14:55

przypomina sie mecz z liverpoolem z tamtego sez. albo z bayernem w monachium z tego. porazka

CAMPIONI D`ITALIA
Robert 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2006, 15:15

Moim zdaniem najgroźniejsza mimo wszystko będzie Barca. Myśle że pokona Chelsea ale z problemami. Nie można też zapominać o Liverpoolu i Lyonie. Arsenal jest silny ale nie ma szczęścia do LM. Jednak myśle iż JUVE sięgnie po LM

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2006, 19:03

juverm pisze:
Tak typuje awansy:
Bayern - Milan
Benfica - Liverpool
Real - Arsenal
PSV - Lyon
Chelsea - Barcelona
Rangers - Villarreal
Werder - Juventus
Ajax - Inter
Typuję dokładnie tak samo z jednym wyjątkiem. Villarreal spokojnie ogra swego szkockiego rywala :-D

Najtrudniejszym rywalem i zespołem którego chciałbym omijać szerokim łukiem(tak chamsko to powiem -najlepiej jakby odpadlil z Milanem :D) jest moim zdaniem Bayern Monachium. Niemcy maja kapitalną linię obrony- Lucio i Ismael są naprawdę imponujacą parą stoperów, którzy w dodatku są bardzo groźni przy stałych fragmentach gry. Demichelis osobiście mi imponujacy, do spółki z Ballackiem też tworza bardzo dobrą parę. No i atak z Makaayem, który wrócił juz do dawnej dyspozycji oraz wspomagajacym go Pizzaro(bardzo pracowity zawodnik) sprawia, że naprawdę uważzam Bayern za jednego z głownych faworytów. Oczywiście boję sie tez Barcy, albo Chelsea, lecz mniej. Barca odpadnie z Chelsea, wiec potencjalnym rywalem pozostaje juz tylko klub z Anglii. Z racji jednak tego, ze mecze Bayernu mam okazję oglądać w każdej kolejce i interesuję sie ligą niemiecką bardziej niz angielską, to Bayern wydaje mi się być bardziej groźnym rywalem. Za nim dopiero plasują się kolejno: Chelsea, Liverpool i Lyon.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lutego 2006, 22:43

Oczywiście Barca z Ronaldinho na czele (nie mówie że Juve nie wygra).

Rino

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 00:05

DLA TURYNSKIEJ xxx WSZYSCY W LIDZE MISTRZOW SA ZA SILNI DLATEGO LEKARZ KLUBOWY ZADBAL JUZ O KOKSY. A MOGGI KUPIL SEDZIOW. xxx JUVE

FORZA MILAN

Zostawiam jako ostrzezenie dla innych... i pokaz umiejętności milanisty...
Ulisses

Capitan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 00:32

Liga mistrzow jak mowi sama nazwa to rozgrywki dla najlepszych druzyn. W gronie tych najlepszych z najlepszych sa rozne druzyny. Takie, ktore hachowcy spisuja na porazke i takie, ktore uwazane sa za faworytow.
Wg mnie te dla nas najgroźniejsze drużyny spotkają się w najbliższych meczach:
Bayern - Milan
Real - Arsenal
Chelsea - Barcelona
do tego moze jeszcze Inter i Liverpool
Teraz z pewnością 3 z tych drużyn juz odpadną. Wiec tak czy owak Juve bedzie musialo grac i wygrac z kilkoma z tych druznym.
A ja jako przykladny kibic licze na zwyciestwa w tych meczach jak i w calej edycji LM.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 01:57

Rino pisze:DLA TURYNSKIEJ xxx WSZYSCY W LIDZE MISTRZOW SA ZA SILNI DLATEGO LEKARZ KLUBOWY ZADBAL JUZ O KOKSY. A MOGGI KUPIL SEDZIOW. xxx JUVE

FORZA MILAN
:rotfl: o_O

:ball: F.C Barcelona - Wszyscy ją wymieniacie .... jak znam życie w 99% za sprawą Ronaldinho , ale przecież jego mozna spokojnie zdetronizowac, Siła Vieiry i Spryt Pumy ... i Ronni przysłowiowo nawet nie "Pierdnie" :smile: , oczywiście to świetny zawodnik , ale do powstrzymania..... Pozatym Barca coś słabnie ... dwa ostatnie mecze Ligowe to pokazały ...

Stopień Trudnosci : 9/10

:ball: Chelsea Londyn - Chciałbym trafić na ten zespół ... bo wcale tacy boscy nie są ... szczerze powiedziwwszy mamy dużo lepszy zespół od nich tylko nie zawsze trafiamy z formą. To potężna ekipa , ale górę wzieły pieniadze. Chociaż zjadłbym ich na kolację czyli w finale :prochno:

Stopień Trudnosci 9/10

:ball: Real Madryt - Z galaktycznymi to ja miłe wspomnienia mam ... święto do białego rana i tylko jedna pieśń w głosnikach. Do trzech razy sztuka ... Real się wzmacnia .. ale co im z tego .. Julio Baptista okazał się kompletnym niewypałem i nawet mój kolega zagorzały fan Realu powiedział że Tomek Frankowski jest od niego lepszym zawodnikiem :)

Stopień Trudnosci 7,75/10

:ball: A.C Milan - To jest dosyć ciekawy zespół ... bo grają w kratkę , raz sezon niezły , raz słabiutki , a raz przecietny. W lidze Mistrzów w fazie grupowej nie szło im rewelacyjnie, ale to cały Milan nieobliczalny ... Teraz została im juz tylko walka o Wice-Mistrzostwo i Ligę Mistrzów więc muszą postawić wszytsko na jedną kartę

Stopień Trudnosci 8/10

:ball: Inter Mediolan - Zespół który rozgrywa kolejny niezły sezon , w Lidze o Mistrzostwo ciężko im bedzie powalczyć :smile: zapewne skończy się jak zwykle na Pucharze Włoch

Stopień Trudności 7/10

:ball: C.F Villarreal - Doszli daleko , przejdą jeszcze tych Rangersów , ale w 1/4 Trafia na taki Juventus i może być nieciekawie .. sądze że to zespół z dużym potencjałem jednak narazie mogą powalczyć na krajowym podwórku, a dopiero później nabierać doświadczenia na najwyższym szczeblu europejskim

Stopień Trudności : 4,75/10

:ball: Rangers - Chyba to najsłabszy zespół z posród tej 16 , w Fazie grupowej musieli przejść słabiutkie Porto ( nie oszukujmy sie to nie ten sam zespół z przed dwóch lat) no i rewelacyjną Artimedie Bratysława chociaż wolałem Słowaków w 1/16 , a w Bank of Scotland są słabiutcy

Stopień Trudnosci 4/10

:ball: F.C Liverpool - Marzy mi się spuszczenie im łomotu za poprzednia Ligę Mistrzów , niestety to solidny zespół , chociaż Angielski Inter Mediolan :D , bez Mistrzostwa 16 Lat, ale w Lidze Mistrzów byli przed Chelsea

Stopien Trudnosci : 7,75/10

:ball: PSV Eindhoven - Kolejny nieobliczalny zespół , Gus Hiddink nieźle poukladał ten zespół , w ataku młodziutki Beasley z Farfanem .. wspomagani przez Cocu , nawet po sprzedarzy Van Bommela nie stracili dużo na sile i nadal grają swoje ale na Juve by nie wystarczyło

Stopień Trudnosci : 6,5/10

:ball: Olimpique Lyon - Myślę że jest to najlepiej poukładany zespół z pośród wszytkich w/w znakomity Pernabucano , no i Houllier moze ze swoja ekipą zajść naprawdę daleko , a swój potencjal udowodnili z Galaktycznymi w pierwszym meczu :D :smile:

Stopień Trudności : 8/10

:ball: Bayern M Ten zespół znamy bardzo dobrze to solidny zespół ciezko z nimi chociażby zremisować na Alianz Arena , mogą pokusić się w tym roku o Finał , no bo Zwyciesce już znamy :smile:

Stopień Trudności : 8,5/10

:ball: Ajax Amsterdam - Rosales , Emanuelson czy Rosenberg ... to nie wielkie nazwiska ale naprawde solidni zawodnicy ich przygoda niestety skończy się w 1/18 bo nie sądze żeby udało im sie wyeliminować Inter

Stopień Trudności : 5/10

:ball: Arsenal Londyn Nie ma sie co oszukiwać po odejściu Vieiry to nei ten sam zespół , w Angli nie wojują i nie zawojuja w lidzę Mistrzów skończy sie zapewne na Realu sam Henry nei da rady a Hleb to nawet w 50 % nie Vieira

Stopień Trudnosci : 6/10

:ball: Benfica Lizbona Widzielismy ich gniew w meczu z Manchesterm , podoba mi siegra Siamo Sabrosy to lider a reszta to raczej kolektyw graczy. Ciężko im będzie przejść Liverpool ale to mozliwe

Stopień Trudnosci : 6/10

Nie komentowałem Juve i Werderu

Marianb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lutego 2006, 13:04

Trudną rzeczą jaką może spotkać Juve to zlekceważenie rywala,ale Juve tego zrobić nie powinno.A Jeżeli chodzi o rywali to Inter,AC Milan, Barca,Chelsea,Liverpool.

ODPOWIEDZ