Del Piero czy Ibrahimovic !?
- Tom_my
- Juventino
Zlatan jest naszą przyszłością, drzemie w nim ogromny potencjał. Del Piero już niestety przygasa, a mówienie po kazdej jego bramce "powrót króla!" jest albo ślepą miłością albo poprostu oszukiwaniem samego siebie...mówie to jako wielki fan Alexa.
- _Jah
- Juventino
Hahahahahaha ubaw, aż po same pachyDjJuve pisze:Dosyć ciekawe biorąc pod uwage to, że Zlatan gra u nas od jednego sezonu.Juventin pisze:Moją obiektywną ocene, oparłem na golach z dwóch sezonów,
Pytanie w temacie jest niepotrzebne, gdyż wywiera na niektórych zbyt dużą presję. Otóż większość z Was myli priorytety. Tutaj nikt z Was nie pyta się o to, kim jest dla Was i dla tifosich Alessandro, lecz o przydatność danego zawodnika do pierwszej jedenastki. W tej konfrontacji wygrywa Zlatan Ibrahimović, co może być udowodnione czystymi argumentami, a nie próbą skruszenia serc za sprawą fanatycznego sentymentalizmu wyznawców Del Piero. Proste. jo.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Marcin_FCJ
- Juventino
:doh: :doh: :doh: Możesz rozwinąć swoją myśl ?Ogólnie to DjJuve rozwala Was wszystkich i należy mu się piona za sprowadzenie na ziemię Marcina_FCJ
Jakie masz argumenty po pierwszych meczach sezonu na korzyść Zlatana? Jeśli będziemy trzymać się suchych faktów (czego nie lubie) to mamy :W tej konfrontacji wygrywa Zlatan Ibrahimović, co może być udowodnione czystymi argumentami
4 występy Zlatana - 0 goli
1 występ Del Piero - 2 gole
4 występy Trezegueta - 4 gole
Alex zagrał tylko raz a większość gazet oceniła występ na 7,5. Zapewnił też nam zwycięstwo i został wybrany graczem kolejki oraz jest w jedenastce kolejki. Czy zatem niewarto dać mu okazji do gry w kolejnych meczach? Przecierz ma dobrą forme ? Jednak wielu z Was powie, że to za mało i na Udinese powinien znów usiąść na ławce. Kiedy zatem ma pokazać więcej ? Capello zapewnia, że na treningach jest świetny.
- Alex:]:]
- Juventino
Niby kiedys jak ibry nie było... praktycznie kazy był za alexem...Pojawił sie i przeniesli nie na niego... mowiac kiedys , ze jest wielkim fanem alexa... a teraz... heh... to jest mozna powiedziec w pewien sposob dwulicowosc...
Porownujemy Alexa i Ibre... Kto jest lepszy??? Kazdy fan Alexa odpowie , ze Alex... a ibry , ze ibra... to jest normalne...
KAzdy tutaj pisze... o krytykowaniu Alexa czy tez ibry... i innych... ale z kad wszyscy moga wiedziec jaki kto jest formie... co sie dzieje tam w turynie?? Jestesmy tam?? jestesmy na kazdym meczu czy treningu juve??? nie!!! wiec czemu kazdy ocenia... , ze Alex jest gorszy od ibry?? bo ibra jest młodszy i to dlatego??
Alex jest kimś wielkim... bo on nie bawi sie w takie cos jak krytykowanie innych itp...
Bierzmy z niego przykład...
Niby uwazacie , ze alex jest słabszy... bo ma słabsza dynamike i szybkosc... ale z kąd to wiecie?? jestescie nim?? jestescie tam w turynie jak w czesniej wspominałem... nie!!! Wy tylko widzicie po tym jak ktos napisze jakiego newsa... Prasa zawsze dodaje cos od siebie...
Owszem kazdy mysli inaczej... i kazdy bedzie mowił , ze ktos inny jest lepszy albo gorszy... kazdy z nas jest inny...
Hmmm Skoro niektorzy uwazają , ze alex miał słabą forme w poprzednim sezonie... i dlatego siedział prakycznie całyczas na ławie... a Ibra ... skoro tez ma spadek formy to czemu całyczas gra w podst... 11?? i gra całe mecze?? dlatego , ze jest pupilkiem Capello... i tyle... czy Alex bedzie 100 razy lepszy od Zlatana czy gorszy... to zawsze Capello bedzie stawiał na ibre... Pewnie kilku z was mnie z krytykuje... za to...wszystko... ale piszmy o porownaniu zawodnikow... wtedy gdy jestesmy koło nich i widzimy jak zachowuja sie na treningach i na meczach... to wtedy bedzie ok... nara wszytskim....
Porownujemy Alexa i Ibre... Kto jest lepszy??? Kazdy fan Alexa odpowie , ze Alex... a ibry , ze ibra... to jest normalne...
KAzdy tutaj pisze... o krytykowaniu Alexa czy tez ibry... i innych... ale z kad wszyscy moga wiedziec jaki kto jest formie... co sie dzieje tam w turynie?? Jestesmy tam?? jestesmy na kazdym meczu czy treningu juve??? nie!!! wiec czemu kazdy ocenia... , ze Alex jest gorszy od ibry?? bo ibra jest młodszy i to dlatego??
Alex jest kimś wielkim... bo on nie bawi sie w takie cos jak krytykowanie innych itp...
Niby uwazacie , ze alex jest słabszy... bo ma słabsza dynamike i szybkosc... ale z kąd to wiecie?? jestescie nim?? jestescie tam w turynie jak w czesniej wspominałem... nie!!! Wy tylko widzicie po tym jak ktos napisze jakiego newsa... Prasa zawsze dodaje cos od siebie...
Owszem kazdy mysli inaczej... i kazdy bedzie mowił , ze ktos inny jest lepszy albo gorszy... kazdy z nas jest inny...
Hmmm Skoro niektorzy uwazają , ze alex miał słabą forme w poprzednim sezonie... i dlatego siedział prakycznie całyczas na ławie... a Ibra ... skoro tez ma spadek formy to czemu całyczas gra w podst... 11?? i gra całe mecze?? dlatego , ze jest pupilkiem Capello... i tyle... czy Alex bedzie 100 razy lepszy od Zlatana czy gorszy... to zawsze Capello bedzie stawiał na ibre... Pewnie kilku z was mnie z krytykuje... za to...wszystko... ale piszmy o porownaniu zawodnikow... wtedy gdy jestesmy koło nich i widzimy jak zachowuja sie na treningach i na meczach... to wtedy bedzie ok... nara wszytskim....
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
tak po za tematem: zamiast notorycznego stwiania "..." wystarczy użyć przecinka. To tylko taka mała podpowiedz, bo co do samego posta to bardzo mi ise podoba jego treść i widzę w niej dużo słuszności.Alex:]:] pisze:Niby kiedys jak ibry nie było... praktycznie kazy był za alexem...Pojawił sie i przeniesli nie na niego... mowiac kiedys , ze jest wielkim fanem alexa... a teraz... heh... to jest mozna powiedziec w pewien sposob dwulicowosc...
A i jeszcze coś co może pogodzi zwoleników Zlatana i Alexa:
Napastnk Juventusu Turyn - Zlatan Ibrahimović powiedział co sądzi na temat kapitana Bianconerich - Alexa Del Piero :
"Alex to wielki profesjonalista, wspaniały kapitan i znakomity zawodnik. Jest dla nas niezwykle ważny."
A jak Ibra ocenia szanse "Starej Damy" na zdobycie Scudetto ?
"Po trzech ligowych spotkaniach nie można powiedzieć, że jesteśmy faworytami do zdobycia scudetto. To naprawdę za wcześnie. Na pewno jesteśmy wspaniałą drużyną i nadal chcemy tak grać jak gramy do tej pory. Zobaczymy jak będzie."
źródło: www.juventus-fc.com
Jak widzicie Zlatan nie chce jakiejś wojny z Alexem, dobrze wie że każdy w drużynie Capello dostanie swoją szansę i wie że on również może się jeszcze czegoś nauczyć od naszego doświadczonego kapitana.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- kedzier
- Juventino
Nic nie trwa wiecznie niestety... Coś się kończy coś zaczyna... ja sam jestem wielkim fanem Alexa ale staram się też być realistą i wiem że jemu jest bliżej do końca kariery niż do jej początku. ja bym tego nie nazwał dwulicowością, to jest wyjątkowo negatywne określenie... Łaska kibica na pstrym koniu jeździ... i tak się dzieje wszędzi na świecie, że idole się zmieniają... Pamięta siętego pierwszego, ulubionego... Alexa... ale w międzyczasie coraz więszką role odgrywa Zlatan.Alex:]:] pisze:Niby kiedys jak ibry nie było... praktycznie kazy był za alexem...Pojawił sie i przeniesli nie na niego... mowiac kiedys , ze jest wielkim fanem alexa... a teraz... heh... to jest mozna powiedziec w pewien sposob dwulicowosc...
Jak zauważyłeś w internecie nie ma raczej większych problemów ze znalezieniem skórtów z meczów Juve, często mecze te można także obejrzeć za pośrednictwem Tv lub Internetu. Większość kibiców (tak mi się w każdym razie wydaje) tworzy swoje opinie na podstawie właśnie tych akcji do których mieli dostęp... I tam widać że Alex nie trafił z apru metrów czy że Zlatan znowu coś przestrzelił... Mimo wszystko już to już w jakiś sposób wiarygodne zródło. Zauważ też że czołowe włoskie tytuły raczej niewiele różnią się jeśli chodzi o ocenienianie gry poszczególnych zawodników, to też o czymś świadczy, na tej podstawie też można wyciągać jakieś wnioski. AJ raczej wierzę w profesjonalizm włoskich dziennikarzyKAzdy tutaj pisze... o krytykowaniu Alexa czy tez ibry... i innych... ale z kad wszyscy moga wiedziec jaki kto jest formie... co sie dzieje tam w turynie?? Jestesmy tam?? jestesmy na kazdym meczu czy treningu juve??? nie!!! wiec czemu kazdy ocenia... , ze Alex jest gorszy od ibry?? bo ibra jest młodszy i to dlatego??
Nie ma sensu chyba roztrząsać poprzedniego sezonu. Juve zostało Mistrzem Włoch więc decyzje CApello okazaly się słuszne. Ja wychodzę z założenia że dopóki Juve kolekcjonuje seryjnie 3 punkty po każdym meczu nie będę w zbyt wielki sposób krytykował personalnych decyzji Don Fabio. Weź też pod uwagę to że Alex w tym sezonie na razie zbyt wiele nie pograł m.in. z powodu kontuzji, nie można więc mówić ( zwłaszcza po meczu w którym zagrał ) że Capello na niego nie stawia :!:Hmmm Skoro niektorzy uwazają , ze alex miał słabą forme w poprzednim sezonie... i dlatego siedział prakycznie całyczas na ławie... a Ibra ... skoro tez ma spadek formy to czemu całyczas gra w podst... 11??i gra całe mecze?? dlatego , ze jest pupilkiem Capello... i tyle... czy Alex bedzie 100 razy lepszy od Zlatana czy gorszy... to zawsze Capello bedzie stawiał na ibre...
Przypomnę też Ci że w meczu z Ascoli Ibra siedział na ławce rezerwowych.
Poza tym chyba niezwykle ciężko porównać Ibrę i Alexa gdyż to są skrajnie rózne typy zawodników... A wydaję mi się że Capello znając np. słabe strony swoich rywali a także umiejętności poszczególnych piłkarzy także na tej podstawie dobiera sobie napastników.
- Tom_my
- Juventino
czyli skoro uważam sie za wielkiego fana Alexa to musze go cały czas uważać za najlepszego w Juve, wmawiać sobie po kazdym udanym wystepie że to powrót danwego Alexa? dla mnie Del Piero jest i bedzie wielkim piłkarzem, ale wg. mnie obecnie lepszy jest od niego Ibrahimovic.Alex:]:] pisze:Niby kiedys jak ibry nie było... praktycznie kazy był za alexem...Pojawił sie i przeniesli nie na niego... mowiac kiedys , ze jest wielkim fanem alexa... a teraz... heh... to jest mozna powiedziec w pewien sposob dwulicowosc...
- djse
- Juventino
Myślę ,że ta ankieta nie ma sensu. Po co fani Juve mają wybierać. Jeden i drugi są piłkarzami Juve i jeżeli tylko mogą robią wszystko ,aby nasze ukochane JUve wygrało. Ja jestem za rotacją w składzie - czyli nie ma świętych krów. I nie rotacja polegająca na tym ,że np. ALex lub Mutu grają w meczach z gorszymi drużynami. W zależności od formy powinni występować na boisku. Taki Mutu ostatnio strzela na zawołanie w reprezentacji i to z trudnymi rywalami i go też powinniśmy wykorzystać. Uważam ,że taka rotacja przynosi same korzyści ,bo mamy 4 wyrównanych napastników i np. kontuzja lub niemoc strzelecka (Zlatan ostatnio) nie musi oznaczać ,że Juve z trudem zdobywa bramki. Jeżeli mierzy się w mistrzostwo Serie A i LM trzeba mieć prawie dwie równe jedenastki.
Każdy z napastników ma swoje wady i zalety i szczerze mówiąc trudno wskazać bezwzględnie najlepszego. Niektórzy piszą ,że Ibra jest taki najlepszy ,ale np. taki Abramowicz chciał kupić Treze ,bo wiedział ,że może spektakularnie nie kiwa jak Ibra ,ale sciagajac go ma praktycznie zapewnione kilkanascie goli w sezonie ,bo Treze to prawdziwy egzekutor. Nie zapominajmy ,ze napastnicy powinni przede wszystkim wykanczac akcje ,a to ,ze Ibra kiwa iles tam razy ,a polowe z tego traci to nie oznacza ,ze cytuje "zagral dobry mecz".
Każdy z napastników ma swoje wady i zalety i szczerze mówiąc trudno wskazać bezwzględnie najlepszego. Niektórzy piszą ,że Ibra jest taki najlepszy ,ale np. taki Abramowicz chciał kupić Treze ,bo wiedział ,że może spektakularnie nie kiwa jak Ibra ,ale sciagajac go ma praktycznie zapewnione kilkanascie goli w sezonie ,bo Treze to prawdziwy egzekutor. Nie zapominajmy ,ze napastnicy powinni przede wszystkim wykanczac akcje ,a to ,ze Ibra kiwa iles tam razy ,a polowe z tego traci to nie oznacza ,ze cytuje "zagral dobry mecz".
Juve moim ulubionym klubem , Del piero pilkarzem
- basque
- Juventino
Śmieszni jesteście, tak jak napisałem na pierwszej stronie tego tematu: sami nawzajem się podpuszczacie, na każdy post przeciwko Alexowi odpowiada post przeciwko Ibrze. Jeśli tak dalej będzie do końca sezonu to pół forum będzie skłócone.
PS. Niech autor tematu (lub moderator) doda do ankiety trzecią opcję - obu. Fajnie by było jakby ta trzecia opcja prześcigneła dwie pierwsze.
Edit: Pomyślcie co by było jakby w lecie przyszedł do Juve Cassano.
PS. Niech autor tematu (lub moderator) doda do ankiety trzecią opcję - obu. Fajnie by było jakby ta trzecia opcja prześcigneła dwie pierwsze.
Edit: Pomyślcie co by było jakby w lecie przyszedł do Juve Cassano.
OGGI. DOMANI. SEMPRE.
- _Jah
- Juventino
Ma najprzytomniejsze myślenie w tym temacie. Stawia dobro klubu ponad jednego zawodnika, czego o niektórych z Was powiedzieć nie można. Trzeba być upartym, albo ślepym żeby nie zauważać iż to Ibracadabra jest tym, na którego powinniśmy stawiać i który jest gwaranacją wyższego poziomu.Marcin_FCJ pisze::doh: :doh: :doh: Możesz rozwinąć swoją myśl ?Ogólnie to DjJuve rozwala Was wszystkich i należy mu się piona za sprowadzenie na ziemię Marcina_FCJ
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Marcin_FCJ
- Juventino
To tylko Twoja subiektywna opinia. Moim zdaniem jeśli Alex będzie grał tak jak z Ascoli to będzie to wpływać bardzo pozytywnie na dobro klubu. Niech gra póki ma dobrą forme. Jak spuści z tonu zastosujemy rotacje. Nie uważam też się za ślepego lub upartego. Mam poprostu inną koncepcje od Ciebie. Moim zdaniem Del Piero zasłużył sobie na miejsce w meczu z Udinese i czego byś nie powiedział nie zmienie zdania._Jah pisze: Ma najprzytomniejsze myślenie w tym temacie. Stawia dobro klubu ponad jednego zawodnika, czego o niektórych z Was powiedzieć nie można. Trzeba być upartym, albo ślepym żeby nie zauważać iż to Ibracadabra jest tym, na którego powinniśmy stawiać i który jest gwaranacją wyższego poziomu.
- Ikar
- Juventino
1. Skoro jest taki topicna forum to mam nadzieje ze tu bedzie sie toczyc dyskusja(?) na temat Ibry i Del Piero i uwolnimy sie od bardzo czesto glupich komentarzy na ten temat w newsach.(osobiscie w to niestety watpie;/)
2. Dyskusja(?) i przekonywanie kogos czy Ibra jest lepszy czy Alex nie ma za bardzo sensu bo jak ktos lubi DP to dalej go bedzie lubil i chocby przeczytal najmadrzejsze argumenty to to sie nie zmieni a tylko zwiekszy niechec do Ibry. W przeciwna strone dziala to tak samo.
3. Nikt nie bedzie obiektywny w tej rozmowie bo ta sa rozni ludzie. Tu nie bedzie obiektywnych ocen. Jak ktos ma do tego watpliwosci to prosze pisac to rozwine kwestie:P
4. Moje zdanie na ten temat:) Najcenniejsze jest dobro Juventusu, to liczy sie najbardziej:) Przyznam sie ze mam w tej debacie faworyta, jest nim mlody szwed, cenie go za polot,finezje, potrafi tez wykorzystac swoje doskonałe warunki fizyczne. Niestety nie widzialem jego wszystkich meczy w tym sezonie i nie moge stwierdzic czy gra egoistycznie jednak asysta z Empoli wskazuje ze finezji mu nie brakuje a i technika jest jego mocna strona:) Co do formy Alexa to gole z karnego i rzutu wolnego(sam mowi ze nie pamieta kiedy strzelil ostatnio bramke z rzutu wolnego-to o czyms swiadczy) ale 2 brami to 2 bramki:) zobaczymy z Udine czy to byl przebłysk czy naprawde Alex wraca do wielkiej formy.
5. Moja propozycja na atak Juve na najblizszy mecz? Optymalny:)
PS. Kibicuje Juventusowi od 1996.
2. Dyskusja(?) i przekonywanie kogos czy Ibra jest lepszy czy Alex nie ma za bardzo sensu bo jak ktos lubi DP to dalej go bedzie lubil i chocby przeczytal najmadrzejsze argumenty to to sie nie zmieni a tylko zwiekszy niechec do Ibry. W przeciwna strone dziala to tak samo.
3. Nikt nie bedzie obiektywny w tej rozmowie bo ta sa rozni ludzie. Tu nie bedzie obiektywnych ocen. Jak ktos ma do tego watpliwosci to prosze pisac to rozwine kwestie:P
4. Moje zdanie na ten temat:) Najcenniejsze jest dobro Juventusu, to liczy sie najbardziej:) Przyznam sie ze mam w tej debacie faworyta, jest nim mlody szwed, cenie go za polot,finezje, potrafi tez wykorzystac swoje doskonałe warunki fizyczne. Niestety nie widzialem jego wszystkich meczy w tym sezonie i nie moge stwierdzic czy gra egoistycznie jednak asysta z Empoli wskazuje ze finezji mu nie brakuje a i technika jest jego mocna strona:) Co do formy Alexa to gole z karnego i rzutu wolnego(sam mowi ze nie pamieta kiedy strzelil ostatnio bramke z rzutu wolnego-to o czyms swiadczy) ale 2 brami to 2 bramki:) zobaczymy z Udine czy to byl przebłysk czy naprawde Alex wraca do wielkiej formy.
5. Moja propozycja na atak Juve na najblizszy mecz? Optymalny:)
PS. Kibicuje Juventusowi od 1996.
- J1897
- Juventino
w pełni się zgadzam z tym stwierdzeniem... uwielbiam Del Piero, bo w pewnym sensie jest "przyczyną" dzięki której zacząłem wogóle kibicować JUVE, jednak patrząc realnie ma on przed sobą zdecydowanie mniej gry niż Zlatan, poza tym swoje najlepsze lata ma za sobą i Ci którzy wierzą, że może powrócić mają poprostu klapki na oczach... Alex był, jest i będzie piłkarzem o nieprzeciętnych umiejętnościach, ale od kilku lat poprostu z nich nie potrafi w pełni korzystać... oczywiście, że ma meczowe przebłyski, ale to wszystko za mało... jeśli tylko Zlatan wyeliminuje swoje zapędy do gry w pojedynkę(jest to jego największy namkament, że kiedy prowadzimy w meczu on zaczyna się bawić piłką i czasami poprostu gra samolubnie) będzie wielkim mistrzem... co do tego nie mam wątpliwości... to on jest naszą przyszłością a nie Del Piero(stwierdzam to naprawdę z wielkim bólem)... to nie jest tak, że Ci którzy myślą jak ja nie szanują Alexa, jest wręcz przeciwnie... wiedzą ile dla JUVE zrobił, ale też patrzą trzeźwo na nasz ukochany klub..._Jah pisze:Trzeba być upartym, albo ślepym żeby nie zauważać iż to Ibracadabra jest tym, na którego powinniśmy stawiać i który jest gwaranacją wyższego poziomu.
łoo matko... alem się rozpisał

- Sztuko
- Redaktor
tak jak jeden kolega napisał dobrym rozwiązaniem było by wystawienie 3 osobowego ataku,tylko ze wtedy mamy tez 3 z tyłu,i znowu byłby dylemat,czy camor,vieira,emerson,czy vieira,emerson,nedved?A jak bysmy postawili 4 to wtedy lekki dylemat w obronie.Jednak zaryzykowałbym i postawil na 4-3-3 lub 3-4-3
- _Jah
- Juventino
Moim zdaniem się chyba za bardzo podnieciłeś bramką Alexa z rzutu wolnego i nieco majaczysz. W meczu z Udinese na boisko powinna wyjść podstawowa jedenastka, w której Alessandro się nie mieści. Kropka.Marcin_FCJ pisze: To tylko Twoja subiektywna opinia. Moim zdaniem jeśli Alex będzie grał tak jak z Ascoli to będzie to wpływać bardzo pozytywnie na dobro klubu. Niech gra póki ma dobrą forme. Jak spuści z tonu zastosujemy rotacje. Nie uważam też się za ślepego lub upartego. Mam poprostu inną koncepcje od Ciebie. Moim zdaniem Del Piero zasłużył sobie na miejsce w meczu z Udinese i czego byś nie powiedział nie zmienie zdania.