Wisła w LM?? Jednak NIE! :(
- white_wolv
- Juventino
Nie uwazacie ze to przekomarzanie sie kto jest lepszy jest nudne i dziecinne?No i dodatkowo NIE NA TEMAT. :roll:
- Mr Cezary
- Juventino
ja uwazam, ze jesli by Wislacy nie awansowali to fazy grupowej, to okazaliby sie najwiekszymi frajerami pod sloncem (to samo tyczy sie reprezentacji Polski i awansu do mistrzostw swiata) a potem niech trafia do grupy z Juve
nie wiem czy Wisla nie mogla by grac na swoim stadionie...
z tego co wiem to dopiero od 1/8, czy 1/4 trzeba grac na stadionie conajmniej 30 tysiecznym...

- Juventino
Wisła zagrała dobrze. Najlepiej Frankowski i Błaszczykowski. Jedyne co mi się nie podobało to schodzenie Uche i Zieńczuka do środka. Przez to skrzydła (szczególnie lewe) nie istniały. Wogóle zwiódł mnie Uche. Spodziewałem się po nim indywidualnych akcji a tu nic.
Nothing really matters, anyone can see
Nothing really matters
Nothing really matters, to me
Nothing really matters
Nothing really matters, to me
- forza bianco-neri
- Juventino
najwiekszymi frajerami nie beda, bo tacy juz sa -> MILAN (prosty przyklad 3-0 i pewna LM 2005, a zostali z niczym). Wisle nie stac nawet na to by byc frajerem.Mr Cezary pisze:ja uwazam, ze jesli by Wislacy nie awansowali to fazy grupowej, to okazaliby sie najwiekszymi frajerami pod sloncem (to samo tyczy sie reprezentacji Polski i awansu do mistrzostw swiata)
no pewnie, ze jest to nudne, bo kazdy wie ze najlepsza jest Arka Gdynia !!!white_wolv pisze:Nie uwazacie ze to przekomarzanie sie kto jest lepszy jest nudne i dziecinne?No i dodatkowo NIE NA TEMAT. Rolling Eyes
co do Wisly to nie lubie ich, ale awansuja dalej, wiadomo ze wszyscy chca awansowac, ale moze tylko jeden. to cale gadanie o tym ze Wisla byla dobra i powinna awansowac juz dawno jest gadaniem bez sensu. z tego gadania to wynikalo ze tylko wisle nalezala sie LM, zupelnie przy tym zapominajac o mistrzach innych krajow, ktorzy przeciez rowniez mieli aspiracje na faze grupowa... zreszta czas zweryfikowal forme Wislakow.
19 listopad - poczatek konca Wisly...
Juve per Sempre
- mil015
- Juventino
przeczytaj pare postów w tym temacie, a dowiesz się, że nie chodzi o pojemność stadionu tylko o to ze na Wiśle nie ma sal konferencyjnych, loży dla VIPów (z odpowiednią liczbą miejsc) itp.Mr Cezary pisze: nie wiem czy Wisla nie mogla by grac na swoim stadionie...z tego co wiem to dopiero od 1/8, czy 1/4 trzeba grac na stadionie conajmniej 30 tysiecznym...
- Paweł 10
- Juventino
Wy sie nie martwcie stadionem bo najpierw trzeba awansowac a zaliczka nie jest ogromna
ale za to jak franek w rewanzu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> piekna brameczke
do grekom odpadnie liga mistrzow z glowy
ALE POWTARZAM ZE NAJPIERW TRZEBA AWANSOWAC!!!

Forza Juve!
- kedzier
- Juventino
white_wolv napisał
forza bianco-neri napisał
A co do samego meczu... dawno nie ogladałem polskiego zespołu który zagrał na tak wysokim poziomie w meczach o stawkę... Ostatnia była też Wisła Kraków, w pamiętnych meczach z parma, schalke i lazio
Według mnie jest bezsprzecznie najlepszym polskim zespołem, pomimo iż nie jestem jej kibicem! Brawa dla Franka, Brożka i całej reszty... Ale to był dopiero pierwszy krok do Ligi Mistrzów... :!:
A to chyba przesądza gdzie będzie grała Wisła w Lidze Mistrzów jeśli awansuje:
LM: Wisła nie będzie mogła grać w Krakowie
Piłkarze Wisły Kraków wierzą, że uda im się wykorzystać ogromną szansę na wyeliminowanie Panathinaikosu. Gdyby udało się Wiśle awansować do rozgrywek grupowych Ligi Mistrzów, to kolejne mecze musiałaby grać na Stadionie Śląskim.
- Delegacja UEFA, która gościła na naszym stadionie kilkanaście dni temu w związku z meczem z Panathinaikosem, dokładnie obejrzała nasz modernizowany obecnie obiekt - powiedział dyrektor organizacyjno-techniczny Wisły Zbigniew Augustyn. - Nie było żadnych zastrzeżeń, że możemy grać tutaj mecze eliminacyjne. Jednakże delegaci UEFA wyraźnie stwierdzili, że stadion nie zostanie zatwierdzony do rozgrywek grupowych Ligi Mistrzów. Brakuje mu zaplecza. Przed wszystkim dla dziennikarzy i VIP-ów. Nie spełniamy w kilku punktach wymogów UEFA. W tej sytuacji przyjdzie nam grać, gdybyśmy awansowali, chyba na Stadionie Śląskim
Zródło: http://sport.onet.pl/1146160,wiadomosci.html
W tej akcji chyba rzeczywiście powinien być karny, ale moją uwagę przykuła w tym momencie wypowiedź Marcina Baszczyńskiego który razem ze Szpakiem komentował to spotkanie. Gdy tylko Paweł Brożek wpadł w pole karne, starł się z obrońcą "Koniczynek" krzyknał "Paweł, przewróć się!"... Ale się uśmiałem z tej sytuacji :rotfl: :rotfl: :rotfl:Dodatkowo uwazam ze nalezal "nam" sie rzut karny po akcji Pawla Brozka.Przywilej przywilejem ale w momencie straty nalezy zagwizdac(zreszta przy karnym chyba nie stosuje sie przywilejow).
forza bianco-neri napisał
Arka niech szykuje formę na 20sierpniano pewnie, ze jest to nudne, bo kazdy wie ze najlepsza jest Arka Gdynia !!!
A co do samego meczu... dawno nie ogladałem polskiego zespołu który zagrał na tak wysokim poziomie w meczach o stawkę... Ostatnia była też Wisła Kraków, w pamiętnych meczach z parma, schalke i lazio

A to chyba przesądza gdzie będzie grała Wisła w Lidze Mistrzów jeśli awansuje:
LM: Wisła nie będzie mogła grać w Krakowie
Piłkarze Wisły Kraków wierzą, że uda im się wykorzystać ogromną szansę na wyeliminowanie Panathinaikosu. Gdyby udało się Wiśle awansować do rozgrywek grupowych Ligi Mistrzów, to kolejne mecze musiałaby grać na Stadionie Śląskim.
- Delegacja UEFA, która gościła na naszym stadionie kilkanaście dni temu w związku z meczem z Panathinaikosem, dokładnie obejrzała nasz modernizowany obecnie obiekt - powiedział dyrektor organizacyjno-techniczny Wisły Zbigniew Augustyn. - Nie było żadnych zastrzeżeń, że możemy grać tutaj mecze eliminacyjne. Jednakże delegaci UEFA wyraźnie stwierdzili, że stadion nie zostanie zatwierdzony do rozgrywek grupowych Ligi Mistrzów. Brakuje mu zaplecza. Przed wszystkim dla dziennikarzy i VIP-ów. Nie spełniamy w kilku punktach wymogów UEFA. W tej sytuacji przyjdzie nam grać, gdybyśmy awansowali, chyba na Stadionie Śląskim
Zródło: http://sport.onet.pl/1146160,wiadomosci.html
- Szymek
- Juventino
Brawo Wisła, naprawdę brawo.
Mimo iż zaczęło się nie najlepiej Wiślacy pokazali charakter, zawalczyli i wyszli z tej waliki zwycięsko. Stracony gol ich nie załamał, nadal wierzyli w siebie i strzelili 3 bramki. Może w końcu Liga Mistrzów zawita do Polski, długo na to czekamy, ostatnią Polską drużyną jaka zagrała w Lidze Mistrzów był Łódzki Widzew. W Atenach trzeba się na maksa skoncentrować na nie straceniunawet jednej bramki, Konczynką potrzebne są 2 bramki więc wystarczą 2 błędy piłkarzy Białej Gwiazdy i po ptokach. Mam nadzieję, że uda się wywalczyć awans do Champions League.

Mimo iż zaczęło się nie najlepiej Wiślacy pokazali charakter, zawalczyli i wyszli z tej waliki zwycięsko. Stracony gol ich nie załamał, nadal wierzyli w siebie i strzelili 3 bramki. Może w końcu Liga Mistrzów zawita do Polski, długo na to czekamy, ostatnią Polską drużyną jaka zagrała w Lidze Mistrzów był Łódzki Widzew. W Atenach trzeba się na maksa skoncentrować na nie straceniunawet jednej bramki, Konczynką potrzebne są 2 bramki więc wystarczą 2 błędy piłkarzy Białej Gwiazdy i po ptokach. Mam nadzieję, że uda się wywalczyć awans do Champions League.

- white_wolv
- Juventino
Hmmm mozesz to jakos rozwinac?Wytlumaczenie,argumenciki jakies?forza bianco-neri pisze:Wisle nie stac nawet na to by byc frajerem.
Bo wiesz nie cierpie jak ktos pisze takie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>..Juz nawet nie chodzi o to ze obrazasz Wisle..Tylko co to ma niby znaczyc "nie stac nawet ich na to aby byc frajerem"?Z Teletubisiow ten tekst czy co? :roll:
- M.
- Juventino
Trzeba przyznać, że Wisła w żadnym wypadku nie była faworytem tego meczu, to Grecy mają budżet kilkukrotnie wyższy od budżetu krakowian, jednak na szczęscie na boisku pieniądze nie grają
. Wisła wygrała zdecydowanie i zasłużenie. Nie podłamała się szybko straconą bramką, potrafiła szybko wyrównać, a następnie strzelić jeszcze dwie bramki i stworzyć jeszcze kilka groźnych sytuacji. Brawo. Nie podobało mi się sędziowanie w tym meczu :roll: . Na początku meczu Sobolewski dostał żółtą kartkę, a później za ostrzejsze faule greccy zawodnicy nie byli karani :roll: . Wynik 3:1 stawia Wisłę w uprzywilejowanej sytuacji przed rewanżem w Grecji, jednak nikt nie może być przekonany o tym, że mecz w Atenach będzie spacerkiem :naughty: . Gracze Panathinaikosu zrobią wszystko, aby wydrzeć awans Wiśle, dodatkowo gra przed tak żywiołową i liczną widownią jest trudną sprawą. Ważne, żeby piłkarze Wisły nie przegrali rewanżu w swoich głowach, bo pokazali, że fizycznie są drużyną lepszą od Greków. Liczę na awans, który mam nadzieję, będzie milowym krokiem w polskiej piłce klubowej.
Polak :? .UlTrAs pisze:nigeryjczyk w barwach Panathinaikosu
:roll:
- steru
- Qualità Juventino
Hmm to znaczy że jeśli pójdę tym tokiem rozumowania to Wisła awansuje a w faziegrupowej zagra tak beznadziejnie jak Polska na munidalu?Jasiek-x pisze:wg mnie w nastepnym meczu zremisuja i Engel znowu pokaże że potrafi wyprowadzać drużyny do najwyższych rozgrywek, podobnie jak awans do MŚ 2002:idea: :!:
Oczywiście żartuje ale szczerze to taki scenariusz jest najbardziej prawdopodobny chociaż zakładam że przez naszą większość nie chciany.
A co do Engela to uważam go za najlepszego polskiego trenera

- DamKam
- Juventino
Co do meczu Wisla-Panatinaikos (czy jak to sie tam pisze):
moim zdaniem Wiselka zagrala bardzo, bardzo dobrze :-D Byli lepsi praktycznie pod kazdym wzgledem... a styl gry Wislakow naprawde mogl sie podobac
Wynik 3:1 w 100% zasluzony :!: Miejmy nadzieje ze w rewanzu Wisle uda sie uzyskac taki rezultat ktory da jej upragniona LM- i wkoncu, po tylu latach zobaczymy Polski zespol w elitarnej LM 
moim zdaniem Wiselka zagrala bardzo, bardzo dobrze :-D Byli lepsi praktycznie pod kazdym wzgledem... a styl gry Wislakow naprawde mogl sie podobac

- paku
- Juventino
Został tydzien do rewanżu. Prognozy ? Optymistyczne, mozemy byc zadowoleni z formy Wiślaków, w szczególnosci Frankowskiego który strzelił 2 bramki i zaliczyl asyste w meczu z Serbią, aż dziw bierze ze Janas wcześniej go nie widział w reprezentacji, dobrze takze Brożek, strzelił bramke w rep. U-21 choć miał do tego dwie sytuacje. Obawia mnie jedynie fakt ze został jeszcze jeden mecz z Izraelem który w środkach nie przebiera i może troche połamać Wislaków. No ale bądzmy dobrej mysli 
Trzeba awansować, trzeba utrzymac przewage z Krakowa i trzeba zagrać tak jak w Krakowie, modle sie tylko o to zeby Engel nie nastawił Wisle zbyt defensywnie, jak wiadomo najlepsza obrona jest atak. Osłabienia Wisły ? Hm, jedyna to oczywiscie kontuzja Kuby Błaszczynowskiego, grał przez prawie 70 min ze złamaną stopą :roll: (Tak Siewier tak
) a po za tym wszyscy zdrowi
Na skrzydłach powinien zagrać Uche, Zieńczuk, Napastnicy pewnie tak jak w krakowie Franek i Brożek, Srodek pomocy, Sobolewski i Cantoro, obrona: Baszczyński, Głowacki, Kłos, i Dudka, Bramka Radek Majdan, skład jak najbardziej wystarczający do pokonania Greków i awansu do LM. Pójdzmy troche w przyszłość, co będzie jak Wisła awansuje ? Mecze rozgrywane będa na Stadionie Sląskim który nie ma podgrzewanej Płyty Głownej, ostatni mecz w grupie rozgrywany Grudniu :roll: Kibice będa musieli dojeżdzac nie jest to daleko ale zawsze jakas trudność do pokonania. Szkoda ze stadion Wisły nie spełnia wymogów, mało miejsc dla VIPów i dla dziennikarzy, powinno to być juz rozbudowane po pamiętnym sezonie kiedy to Wisła ogrywała Parme, Schalke, i walczyła jak Równy z równym z Lazio. Ewentualne wzmocnienia ? Napewno dużo będzie piłkarzy branych pod oko, tych lepszych także perspektywa gry w LM jest chyba najważniejsza, paradoks polega jednak na tym ze po osłabieniu się Wisły, Wisła gra lepiej :roll: Żurawski i Szymkowiak popłyneli na szersze wody, choć teraz czy ja wiem czy szersze oba kluby byłych zawodników Białej Gwiazdy odpadły juz w 2 rundzie EL. LM. Co dalej, pieniądze ogromne jak na Polski klub pieniądze za awans do LM, za transmisje w TV. Czy Wisła moze powalczyć o wyjscie z grupy ? Napewno tak choć nie bedzie brakowało osób którzy napiszą ze Wisła bedzie chłopcami do bicia, może za czasów P. Liczki tak by było ale nie za czasów Engela, Jeżeli powalczymy, wyjdziemy, Mysle ze Wisła minimum zajmie 3 miejsce w grupie co daje możliwosc startu w PU. Ale ja wychodze z załozenia ze Wisła powalczy o awans z grupy co oczywiscie bedzie bardzo trudne, ale możliwe.
Reasumójąc, Wisłe stac na awans do LM, stać takze na godne reprezentowanie polskiej piłki, oby tylko sędzia nie popsół nam planów ... JAZDA JAZDA JAZDA ! BIAŁA GWIAZDA !

Trzeba awansować, trzeba utrzymac przewage z Krakowa i trzeba zagrać tak jak w Krakowie, modle sie tylko o to zeby Engel nie nastawił Wisle zbyt defensywnie, jak wiadomo najlepsza obrona jest atak. Osłabienia Wisły ? Hm, jedyna to oczywiscie kontuzja Kuby Błaszczynowskiego, grał przez prawie 70 min ze złamaną stopą :roll: (Tak Siewier tak

Reasumójąc, Wisłe stac na awans do LM, stać takze na godne reprezentowanie polskiej piłki, oby tylko sędzia nie popsół nam planów ... JAZDA JAZDA JAZDA ! BIAŁA GWIAZDA !