Ultimatum Del Piero

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
thecoolman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2005, 00:11

KOPEĆ pisze: Patrząc z perspektywy całego sezonu to Del Piero grał słabiutko w porównaniu do innych napastników.
Faktycznie, wśród strzelców w serie A jest na drugim miejscu w Juve a w LM na pierwszym razem z Nedvedem i Zalayetą. Więcej faktów, mniej subiektywnej oceny życzę..

Nedved1110

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2005, 12:11

Po pierwsze DP jest piłkarzem a jeśli jest piłkarzem to gra w nogę jest jego pasją a nie siedzenie na ławie.
Po drugie gdy Capello zdejmował go z boiska często nie wychodziło mu to na dobre chyba lepiej sie trenuje w meczu niż na treningu według mnie.
Po trzecie DP gra w Juve około 15 lat i dopóki nie przyszedł Capello był ważnym fundamentem drużyny którą uwielbia on mógł odejść już dawno ale nie bo chce grać w swoim ukochanym klubie.

Według mnie DP powinien zostać w klubie i grać często.

PS. Jak miał strzelać dużo goli jak mało grał

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 29 maja 2005, 12:12

Ja do tego wszystkiego podchodzę na luzie i ze spokojem. Jeśli Del Piero naprawdę wypwiedział te słowa, to zaskoczył chyba wszystkich. Fakt, trzeba być szczerym, to odbra cecha, ale z umiarkowaniem. Zresztą, moim zdaniem mistrz pozostaje na zawsze mistrzem, dlatego też dziwię się, że Del Piero nagle zaczął głośno wyrażać swoje niezadowlonenie....szkoda, że do prasy...Bardziej przejołbym się tym co powiedział do Capello jak schodził z boiska :? Takie zachowanie w moim odczuciu, mija sie grubo z celem.

Kolejna kwestia, którą chcę poruszyć to prasa :evil: Zobaczcie, była cisza prasowa i wszystko było super, teraz wszystko wraca na nowo. Dziennikarze nie dadzą nam żyć! Na siłę chcę oczernić nowo koronowanych mistrzów Włoch :evil:
Ponadto to wszystko jest nie poważne. Skończył się sezon, mamy mistrza, wszystko pięknie, więc po cholerę te słowne gierki, prowadzone przez prasę.? :doh: Dal mnie to nie ma seznsu i jak wspomnialem podchodzę do tego z dystansem.

Aha, jeśli Del Piero postawił takie ultimatum, to jest to żałosne. Niech gra dobrze, to będzie mial miejsce w 1 składzie. Zabrzmialo to jakby chciał grać za nazwisko, ale nie w JUVE, nie za Capello.

Obrazek
El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2005, 13:30

Coś mi się w to nie chce wierzyć.. Ale w końcu nie ma co sie dziwić. Alex chce grać w Juve i zdobywać w tej drużynie gole. Oby Del Piero został w Juventusie do końca kariery. Zdaje mi sie że w dzisiejszych czasach jest on symbolem Juve i powinien zostać,a co do jego formy, to miał on gorsze, ale i lepsze mecze, w których również wiele pomógł Juve w zdobyciu scudetto. POmyślcie co by było bez ALexa w tym sezonie.. Trezeuget ciągle kontuzjowany, a Zalayeta, to jednak nie prezentuje takiej formy jak Alessandro Del PIero..

TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2005, 14:27

Wątpie aby takie słowa padły z ust Alexa!!!! :rotfl:

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 maja 2005, 14:32

Robi się coraz mniej ciekawie ...

Szkoleniowiec Juventusu Turyn Fabio Capello na wczorajszej konferencji prasowej wypowiedział się na temat kapitana Starej Damy Alessandro Del Piero, który kilka dni temu udzielił wywiadu, w którym powiedział kilka przykrych słów pod adresem byłego trenera AS Romy.

"Od razu mówię, nie przyszedłem na tą konferencję, by przez 50 minut mówić na temat Del Piero. Jeśli chcecie porozmawiajcie z nim"- zaczął Capello."Kilka miesięcy temu powiedziałem, że Del Piero jeszcze mi podziękuje. Kiedy to mówiłem myslałem i o nim i o drużynie. Wyniki przemawiają na moją korzyść. Podziękowania jakie otrzymałem za to scudetto, to najpiękniejsza rzecz jaką dostałem, a że gratulował mi jeden mniej czy jeden więcej to nie jest ważne. Dlaczego niby klub ma dawać jednemu zawodnikowi wieksze gwarancje na grę niż pozostałym?? Ja zawsze powtarzam, że u mnie gra ten, kto na to zasługuje. Taka jest moja filozofia futbolu i jeżeli się ona komuś nie podoba to trudno."

http://pilka.pl/?mid=1&show=31800

Jesli wierzyć newsowi, to w klubie zaczyna dziać się coś złego ;] Napisalem jeśli wierzyc, autorka newsa dobrze nam znana, a takze portal :) Zobaczymy co z tego bedzie ...Mam nadzieje ze "konflikt" nie jest poważny ;]

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2005, 14:36

Tu potrzebny jest kompromis. I to jak najszybciej. Być może słowa Del Piero brzmiały inaczej, nigdy nie przetłumaczy się niczego dokładnie. Tym bardziej, że najpierw jego zdania były przekładane na j. angielski a dopiero potem na polski. Wychodzi z tego niezła mieszanka :roll:

Może to miało być "Jeśli nie będę dostawał szans na grę, odejdę", a nie "jeśli nie będe grał, odejdę" a to dwie różne sprawy :think:

Jesli Alex zasługuje na grę w pierwszej jedenastce, niech Capello go wpuszcza i nie zmienia, bo po 1 połowie gry nie da się pokazac swoich możliwości ... zapewniam Was. :think:

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 maja 2005, 14:40

wErOn pisze:Tu potrzebny jest kompromis. I to jak najszybciej. Być może słowa Del Piero brzmiały inaczej, nigdy nie przetłumaczy się niczego dokładnie. Tym bardziej, że najpierw jego zdania były przekładane na j. angielski a dopiero potem na polski. Wychodzi z tego niezła mieszanka :roll:

Może to miało być "Jeśli nie będę dostawał szans na grę, odejdę", a nie "jeśli nie będe grał, odejdę" a to dwie różne sprawy :think:

Jesli Alex zasługuje na grę w pierwszej jedenastce, niech Capello go wpuszcza i nie zmienia, bo po 1 połowie gry nie da się pokazac swoich możliwości ... zapewniam Was. :think:

Dokładnie, w podświadomośći piłkarza zmienianego co mecz, istnieje takie przekonanie ze po co sie wysilac, grac najlepiej skoro i tak zostane zmieniony, Capello powinien więcej ufac DP, który nie raz był najlepszym zawodnikiem meczu. Ale patrząc z drugiej strony zła forma DP może źle sie na klubie odbić, na jego wynikach. Moje zdanie jest podzielone, mam tylko nadzieje ze w klubie nie zrobi sie zbyt nerwowo, i nie zostaną podjęte nerwowe, niepotrzebne ruchy ... :angry:

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2005, 15:05

Medi pisze:
Diego pisze:Myślisz, że jeden z najlepszych piłkarzy w historii Juventusu zadowoli się siedzieniem na ławce :roll: ? Mi się wydaje, że nie. Liczy się dobro klubu? Nie zawsze. Kariera piłkarska trwa ok. 15 lat, to mało. W tym czasie trzeba osiągnąć jak najwięcej, później nie będzie już na to szansy. I myślisz, że szczytem ambicji Del Piero jest siedzienie na ławce :roll: ?:
Nie obchodzi mnie ambicja DP, obchodzi mnie klub Juventus i jego dobro, jesli DP jest bez formy siedzi na lawie, koniec kropka, nawet jesli kariera pilkarska trwalaby tylko rok. DP osiagnal bardzo duzo, stal sie symbolem Juve ale nie upowaznia go to do stawiania tego typu ultimatum.
W tym calym temacie chyba trzeba odroznic te dwie sprawy- dobro (?) Del Piero i dobro klubu. Bo moze sie okazac, ze to dwie oddzielne sprawy. Moze dla klubu bedzie i lepiej, ze Del Piero bedzie grzal lawe, ale moze jednoczesnie nie bedzie to dobre dla niego samego. Troche myslalem nad tym tematem i tak: jesli Del Piero rzeczywiscie tak powiedzial, to moze rzeczywiscie przemawia przez niego troska o jego wlasne dobro, a nie klubu. Ale z drugiej strony dobrze, ze jasno sie wyrazil, a nie gada gdzies tam za plecami wszystkich (o ile nie gada :roll: ). Co do szacunku do trenera i przeklenstw rzucanych w jego strone- nie powinno tak byc, rzecz jasna. Ale nie popieram tez 'udawania, ze wszystko jest OK' i tego, zeby siedziec cicho, kiedy w srodku Ci kipi. Idac dalej, uwazam, ze jednak najlepszym z najlepszych rozwiazan bylaby osobista rozmowa z trenerem na ten temat a nie trabienie tego publicznie. Prasa ma to do siebie, ze czesto dziala na zasadzie 'gluchego telefonu', i po kilku tygodniach wypowiedz ta moze byc juz na tyle znieksztalcona, ze wyjdzie na to, ze Del Piero chce zabic Capello albo co jeszcze... :wink:
tomcatmi6 pisze:
P.S moglbys sie troche wysilic i napisac kogo wypowiedz cytujesz, bo nie wszyscy lubia sie domyslac, czy to ich wypowiedz zacytowales czy nie.
Jesli bedzie mi sie chcialo napisac autora to bede to robil, jest poki co goraco i mi sie nie chce. Chyba poznasz swoja wypowiedz?
Ale wysil sie i pomysl tez o innych! To, ze kogos cytujesz, nie jest tylko dla autora wypowiedzi, tylko tez dla tych, ktorzy sledza temat- to chyba jasne. A mi bynajmniej nie czyta sie wygodnie postow, w ktorych wlepiasz kilkanascie cytatow, a ja musze szukac na poprzednich stronach, kogo Ty cytujesz i do ktorej wypowiedzi sie odnosisz. To jest bez sensu. :x To taki offtopic, koniec prywaty.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 29 maja 2005, 15:06

Pierwsze co: tak, jak mówi Alexxxxx, całą sprawę nakręcają prasowe psy.

A odnośnie tematu: cała ta sprawa to nic takiego. Po pierwsze myślę, że slowa Capitano zostału porządnie naciągnięte. Po drugie: prawda taka, że Alex zna swoją wartość... ten sezon był dla niego inny niż każdy wcześniejszy. On wie, że stać go na wiele, a kibice stoją za nim murem. Zarząd raczej też. Zawsze był dla nas niezastąpiony. Co ciekawe, za Lippiego grał zawsze (jak mógł). I nikt na niego nie najeżdżał jak teraz. Teraz, z Capello, nie robi już za "ostatniego mohikanina". Czasem był zmieniany w kuriozalnych sytuacjach.
Pomimo swojej klasy, na boisku jak i poza, nie jest awatarem cierpliwości. Ja tam sie mu nie dziwie.
Co nei zmienia faktu, że cała sprawa to IMHO jednorazowy epizod, musiał sie chłopak wyładować, więc to zrobił. Chodzi o tzw. "niektóre" zmiany, te same, które nas wszystkich wqrzały.

Pozdro :D

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2005, 18:49

Garreat pisze:Pierwsze co: tak, jak mówi Alexxxxx, całą sprawę nakręcają prasowe psy.
DP powiedzial to kilka dni temu na konferencji prasowej na SKY, wszyscy ktorzy ja widzieli potwierdzaja prawdziwosc newsa.
Dzisiaj zreszta po meczu, probowali cos wyciagnac od Capello, ktory zaznaczyl tylko, ze wszystko sie juz wyjasnilo w obecnosci trzeciej osoby, kto to byl nie wyjawil ale z pewnoscia ktos z zarzadu klubu.

Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2005, 18:57

Medi pisze:
Garreat pisze:Pierwsze co: tak, jak mówi Alexxxxx, całą sprawę nakręcają prasowe psy.
DP powiedzial to kilka dni temu na konferencji prasowej na SKY, wszyscy ktorzy ja widzieli potwierdzaja prawdziwosc newsa.
Dzisiaj zreszta po meczu, probowali cos wyciagnac od Capello, ktory zaznaczyl tylko, ze wszystko sie juz wyjasnilo w obecnosci trzeciej osoby, kto to byl nie wyjawil ale z pewnoscia ktos z zarzadu klubu.
Tu chodzi Medi o kontekst wypowiedzi, a nie o jej prawdziwość. Bo każde słowo w innym otoczeniu ma inne znaczenie.

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
deux

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 maja 2005, 19:19

ostatnie lata w jego wykonaniu byly słabe powinni sprzedac go do jakiegos innego klubu no i moze kupic jakiegos napastnika za zastapienie alexa

urodzilem sie w 1991 roku gram jak ibrachimovic bede grał w juve!!!!
Andrij

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2005, 14:38

Właśnie za to że capello nie wystawiał ALEXA do 1 składu nie nawidze go dla mnie ALEX to idol i wzór do naśladowania . To prawdziwy kapitan a pozatym bramek szczela i tak dużo . A tak pozatym to np.Zlatan grał łącznie 3732 minuty i szczelił 16 goli , ALEX zaś grał 2817 i też szczelił 16 goli.

FORZA JUVE!!!!!! FORZA ALEX DEL PIERO!!!!!
zidan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2005, 20:17

To prawda Capello przesadza :| nie wystawiając Del Piero do pierwszego składu czuje złośc bo to dla mnie najlepszy napastnik i gracz Juve :dance: i wogóle musicie to przyznać!! :-D

ODPOWIEDZ