Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 15:05

Info z konferencji:
\Marotta: Roberto jest jednym z najbardziej utalentowanych zawodników w lidze i może grac na róznych pozycjach.
Pereyra: nie mam ulubionej pozycji. mogę grac wszedzie gdzie mnie o to poproszą. Jestem szczesliwy i dumny, że jestem tutaj. Jest tu wielu mistrzów i cieszę się ze będę mógł z bliska obserwować jak trenują i uczyć się od nich. Nie gadałem jeszcze z Allegrim, ale wkrótce będę miał szanse. Biore nr 37, taki numer miałem zawsze.
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2014, 15:13 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 15:12

Robaku pisze:Info z konferencji:
Pereyra: nie mam ulubionej pozycji. mogę grac wszedzie gdzie mnie o to poproszą.
Ach ta poprawność polityczna. Nie mógł po prostu powiedzieć: Jestem zapchajdziurą... :smile:
Kicek7 pisze:Podobno wybrał numer 37
Jestem trochę zaskoczony, że Juventus się na to godzi. Pamiętam, że gdy Buffon chciał sobie wziąć bodaj numer 88 to Moggi powiedział mu mniej więcej coś takiego: Nie zgadzam się. Jesteś w Juventusie, bez szaleństw :stop:

Sam też nie przypominam sobie żeby gracze z 18-25 zespołowej kadry brali sobie tak odległe numery.

//
*Birdman* pisze:Były jakieś pytania o Nasze ruchy transferowe ?
Tak. Jakiś dziennikarz pytał o Eto'o, ale co dokładnie to Ci nie powiem.
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2014, 15:14 przez Don Paolo, łącznie zmieniany 1 raz.

*Birdman*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 15:12

Były jakieś pytania o Nasze ruchy transferowe ?

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 15:13

Don Paolo pisze:
Robaku pisze:Info z konferencji:
Pereyra: nie mam ulubionej pozycji. mogę grac wszedzie gdzie mnie o to poproszą.
Ach ta poprawność polityczna. Nie mógł po prostu powiedzieć: Jestem zapchajdziurą... :smile:
Kicek7 pisze:Podobno wybrał numer 37
Jestem trochę zaskoczony, że Juventus się na to godzi. Pamiętam, że gdy Buffon chciał sobie wziąć bodaj numer 88 to Moggi powiedział mu mniej więcej coś takiego: Nie zgadzam się. Jesteś w Juventusie, bez szaleństw :stop:

Sam też nie przypominam sobie żeby gracze z 18-25 zespołowej kadry brali sobie tak odległe numery.
Akurat 88 to inna kwestia. Przeczytaj biografie Buffiego. Dobrze pamietam?

Kicek7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 15:13

Don Paolo pisze: Jestem trochę zaskoczony, że Juventus się na to godzi. Pamiętam, że gdy Buffon chciał sobie wziąć bodaj numer 88 to Moggi powiedział mu mniej więcej coś takiego: Nie zgadzam się. Jesteś w Juventusie, bez szaleństw :stop:

37 a 88 czy 69 to jednak różnica :) Ale prawda, będzie miał prawdopodobnie najwyższy numer w kadrze. Póki co chyba Isla grał z 33.

lichy696

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 15:18

francois pisze: Byłem zwolennikiem Naniego, ale 2-3 lata temu. Chłopak popadł w taki marazm, że trudno mu chyba będzie się odbudować.

Shaqiri to ciekawa opcja jestem za, choć nie ukrywam, że bardziej wolałbym któregoś z piłkarzy, którzy już grali w Serie A - Pastore, Jovetić lub Lamela.
Pastor, Jovetić i Lamela chyba (z naciskiem na nazwisko Joveticia) nie są do wyjęcia w ogóle albo za mniejsze pieniądze.

Z Nanim sytuacja wygląda tak, że gość miał słabe dwa sezony. Ma te swoje 27-28 lat (na pewno przed 30 :P) i jest wyraźnie zmęczony w United. Pora na zmianę. Jeśli będzie jego wola, to można będzie dobić targu. O ile Angole nie będą potrafili zachować się profesjonalnie i nie będą marudzić o Vidalu.

Jeśli Marotta szuka tych swoich okazji, to tak, Nani jest tą okazją :!:

Mam jedną ************ schizofrenię...
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 15:21

Mit Naniego wiecznie żywy. Jego występ na MŚ utwierdził mnie w przekonaniu, ze jest słabym piłkarzem. NIE dla niego w Juve :stop:

Piotrekmmz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 15:28

lichy696 pisze:Z Nanim sytuacja wygląda tak, że gość miał słabe dwa sezony. Ma te swoje 27-28 lat (na pewno przed 30 :P) i jest wyraźnie zmęczony w United. Pora na zmianę. Jeśli będzie jego wola, to można będzie dobić targu. O ile Angole nie będą potrafili zachować się profesjonalnie i nie będą marudzić o Vidalu.

Jeśli Marotta szuka tych swoich okazji, to tak, Nani jest tą okazją :!:
Wszystko pięknie, fajnie i w ogóle cacy, tylko niby na jakiej pozycji miałby on u nas grać? No bo chyba nie jako trequartista?

A wracając do naszego najnowszego nabytku, to jako ten rezerwowy b2b oczywiście że może być, gorzej jeśli jest szykowany do gry jako playmaker, bo moim zdaniem niezbyt się nadaję na tą pozycje. Warunki transferu takie sobie, można powiedzieć że wręcz średnie, ale co zrobić, takie czasy.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 15:35

kupmy jeszcze Ronaldo Luiza Nazario De Limę, Figo a do obrony Thurama....

bo też kiedyś dobrze grali

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 15:48

*Birdman* pisze:Były jakieś pytania o Nasze ruchy transferowe ?
Ponoć Marotta powiedział, ze nasze mercato nie jest jeszcze zakończone. Potwierdził, że szukamy napastnika i przyznał, że klub nie chce sprzedawać Vidala i zdziwiłby się, jeśli sam Arturo poprosiłby o transfer.

PS. Nani jest do bani. Szczególnie jeśli rozważamy go w kontekście gry w Serie A

Obrazek
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 16:02

Kicek7 pisze:
Don Paolo pisze: Jestem trochę zaskoczony, że Juventus się na to godzi. Pamiętam, że gdy Buffon chciał sobie wziąć bodaj numer 88 to Moggi powiedział mu mniej więcej coś takiego: Nie zgadzam się. Jesteś w Juventusie, bez szaleństw :stop:

37 a 88 czy 69 to jednak różnica :) Ale prawda, będzie miał prawdopodobnie najwyższy numer w kadrze. Póki co chyba Isla grał z 33.
Coman wziął 38.

A na 88 Buffon zgodny nie dostał zapewne dlatego, że ta liczba kojarzona jest z numerycznie wyrażonym "Heil Hitler" ;)

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 16:03

Cieszy mnie transfer Pereyry...to będzie bardzo pożyteczny zawodnik !

Obrazek
*Birdman*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 16:06

Również uważam, że Nani nie jest wart Naszego zainteresowania, i nie rozumiem tych zachwytów oraz westchnień wobec jego osoby. Jestem również przeciwnikiem transferu Eto'o, moim zdaniem jego czas już minął, do tego jego pensja, i nie jest już najmłodszy (oficjalnie 33 lata) .

Ciężko będzie o zdobycie kogoś "po taniości", np w kontekście Shaqiriego mówiło się o 20mln, w co nie wierzę, ze względu na to, że zawodnik nie pali się do odejścia, a klub, też na siłę go nie wypycha. Trzeba sypnąć hajsem, bo nasze transfery są w porządku, ale nic więcej. Nie mówię, że robimy złe zakupy, ale kupiliśmy zawodników co najwyżej solidnych, mogących pomóc nam w utrzymaniu na ligowym topie, jednak nie wiem, czy prezentują odpowiedni poziom do tego, by pomóc nam "zawojować" Europę.

Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 16:16

Alfa i Omega pisze:A na 88 Buffon zgodny nie dostał zapewne dlatego, że ta liczba kojarzona jest z numerycznie wyrażonym "Heil Hitler" ;)
Czyli gdyby Isla chciał w ten sposób uczcić swoją datę urodzin 1988 to Marotta odpowiedziałby mu: Twoi rodzice to naziści. Paszoł won!

:?:

Dla mnie to niepoważne. Książkę Gigiego rzecz jasna czytałem i będę go bronił. Ja też do momentu przeczytania tych pomówień odnośnie Buffona nie wiedziałem, że liczba 88 jest jakimś zaszyfrowanym pro-nazistowskim pozdrowieniem.

Wychodzi więc na to, że w lidze NFL i NHL co drugi zawodnik to zakamuflowany nazista:

Kod: Zaznacz cały

https://www.google.pl/search?q=88&rlz=1C1SVEE_enPL424PL424&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=AlvSU5jKI7LX7Aab4YDoBA&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=643#q=88+number+jersey&tbm=isch

Kod: Zaznacz cały

https://www.google.pl/search?q=88&rlz=1C1SVEE_enPL424PL424&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=AlvSU5jKI7LX7Aab4YDoBA&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=643#q=88+number+football&tbm=isch
Obrazek

Gökhan Inler to też naziol? W sumie jest łysy :think:

lichy696

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 16:18

MishaAveJuve pisze:kupmy jeszcze Ronaldo Luiza Nazario De Limę, Figo a do obrony Thurama....

bo też kiedyś dobrze grali
Przeproszę Cię jeśli Nani zmieni klub i będzie dalej na tym samym poziomie jak obecnie. Ale czekam na Twój komentarz w drugą stronę jeśli będzie inaczej.

Jeśli porównywanie w/w piłkarzy do 27-letniego pomocnika było sarkazmem, to sorry - ja takiego sarkazmu nie rozumiem.

Kilka ostatnich stron tematu to zachwyty nad 27-letnim Romulo, który zagrał sezon życia - SEZON!, a dla Naniego wg większości z was nie ma nadziei :bravo:

Mam jedną ************ schizofrenię...
Zablokowany