Polityka
- Pan Mietek
 - Juventino

Miśku, zasadniczo się z Tobą zgadzam. Wiadomo, że uczelnie nie mogą dobrze przygotować do zawodu ze względu na to o czym pisałeś ale chodzi o to, że one uruchamiają mnóstwo bezsensownych kierunków, które już na starcie są skazane na niepowodzenie. Może gdyby uczelnie nie były publiczne to wtedy by było inaczej......
A co do prestiżu - no cóż, powiedzmy, że miałem na myśli prestiżową jak na polskie warunki
Ważna informacja - z PiSu odchodzi poseł Wipler

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... aid=110b3f
W sumie ze względu na jego wolnorynkowe zapędy to było nie do uniknięcia aczkolwiek jestem zdziwiony, że tak prędko. Teraz plotki, że będzie budował coś razem z Gowinem nie brzmią już głupio aczkolwiek na razie skupia się na budowaniu Ruchu Republikańskiego

A co do prestiżu - no cóż, powiedzmy, że miałem na myśli prestiżową jak na polskie warunki
Ważna informacja - z PiSu odchodzi poseł Wipler
W sumie ze względu na jego wolnorynkowe zapędy to było nie do uniknięcia aczkolwiek jestem zdziwiony, że tak prędko. Teraz plotki, że będzie budował coś razem z Gowinem nie brzmią już głupio aczkolwiek na razie skupia się na budowaniu Ruchu Republikańskiego
- Wiking
 - Juventino

- Podziekował: 14 razy

A wierzysz w pucz o standardach południowo amerykańskich w Polsce? To już prędzej będzie drugi Budapeszt....Orkos pisze: A co innego bo z ciekawości chciałbym wiedzieć.
Czas na modlitwę zawsze jest, a szanse na nawrócenie bandytów i ich posypanie głów popiołem nie wierze.
Nie mówię o puczu o polskich standardach tylko dokładnie o takim jaki był w Chile.
W Polsce to się nawet kryzys nie udaje.
No i smutno... Podejrzewam, że słuch po nim zaginie. Szkoda wielka, bo prezentował bardzo sensowne poglądy.Pan Mietek pisze: Ważna informacja - z PiSu odchodzi poseł Wipler![]()
- @D@$
 - Juventino

Dobrze za to że są takie niezależne media jak gazeta polskaLypsky pisze:Tego w TVN-ie nie zobaczysz, za to Pawłowicz nazywająca szmatę, szmatą, od rana do wieczora.
Próbują ratować PO jak się da, ale ten statek tonie, a ludzie nie dadzą się oszukać po raz kolejny.
Swoją drogą tytuł sugeruje że Niesiołowski jakąś awanturę wywołał, co tak średnio jest prawdą, niemniej ta kobieta faktycznie jakby z innej planety jest.
Ty to masz fajnie w domu.Orkos pisze:mimo wszystko ciągle wierzę, że zwykli ludzie wyjdą na ulicę i zaczną się mordować nawzajem z arabami.
Ja to znam ze studiów ekonomicznych, np. na standardach sprawozdawczości uczą rzeczy, które już w tym momencie nie są aktualne.pan Zambrotta pisze:Trendy wytwarzania jakiegoś produktu inżynierskiego (brzmi patetycznie, ale brakuje mi słowa), np. oprogramowania, czy jakiegoś produktu chemicznego zmieniają się co rok, dwa.
Problem jest taki, że jak taki prestiżowy kierunek kończą setki osób na jednej uczelni to też się rynek nasyca i nie gwarancji na pracę w zawodzie, choć części się uda.Wiking pisze:A prestiżowe kierunki? Po studiach, mimo braku doświadczenia robotę znalazłem bez większych problemów. Na proponowane płace też nie mogłem narzekać. Trzeba po prostu wybrać "chodliwy kierunek".
Wiedziałem że o tym napiszeszPan Mietek pisze:Ważna informacja - z PiSu odchodzi poseł Wipler![]()
Swoją droga zawsze mnie rozwala jak Błaszczak pieprzy o honorze, ten to ma w głowie, dwaj moraliści z Hofmanem jego mać.
- Orkos
 - Juventino

Wiesz Adasiu mnie w domciu uczą męskich zachowań, o których Ty nie masz zapewne pojęcia. Jak Ty zobaczysz świra z bronią w ręce lub jakaś maczetą to zamkniesz się w domu i będziesz udawał, że nikogo nie ma i po cichutku dzwonił na policję. Ja natomiast sam sobie dam z nim radę.@D@$ pisze:Ty to masz fajnie w domu.Orkos pisze:mimo wszystko ciągle wierzę, że zwykli ludzie wyjdą na ulicę i zaczną się mordować nawzajem z arabami.
- szczypek
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Ludzie ze zdziwieniem będą pytać...Orkos pisze:Ja natomiast sam sobie dam z nim radę.
Ja też jak widzę wariata z bronią w ręce to sam sobie z nim radzę. Rzucam w niego granatem, potem dobijam nożem. A potem, potem wyłączam CS-a.
- Myzarel
 - Juventino

Orkos pisze: ... ja mimo wszystko ciągle wierzę, że zwykli ludzie wyjdą na ulicę i zaczną się mordować nawzajem z arabami.
Nie mam pytań :doh: Nie na darmo miałeś avatara z AchillesemOrkos pisze:Ja natomiast sam sobie dam z nim radę.
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
						- Orkos
 - Juventino

Bo widzicie obecnych facetów szkoli się na baby, a baby na facetów i koniec końców nie wiadomo kto jest kim. 
Uczy się ludzi tego, że "ktoś od tego jest", a są rzeczy których nikt za nas nie zrobi. Nikt nie obroni waszej kobiety jak wy sami. Polska to nie Nowy Jork, że policjant pojawia się max po 5 min. Tutaj trzeba sobie umieć radzić samemu.

Uczy się ludzi tego, że "ktoś od tego jest", a są rzeczy których nikt za nas nie zrobi. Nikt nie obroni waszej kobiety jak wy sami. Polska to nie Nowy Jork, że policjant pojawia się max po 5 min. Tutaj trzeba sobie umieć radzić samemu.
- szczypek
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Mam nadzieję, że tam gdzie Cię szkolą powiedzą Ci, że nie zawsze samemu jesteś w stanie sobie poradzić, choćbyś nie wiem jak bardzo chciał czy w siebie wierzył.Orkos pisze:Tutaj trzeba sobie umieć radzić samemu.
- Pan Mietek
 - Juventino

Nie wiem jak Ty ale ja nie żyję w XIX-wiecznym stanie Texas, tylko w XXI-wieku, w Warszawie......Orkos pisze:Bo widzicie obecnych facetów szkoli się na baby, a baby na facetów i koniec końców nie wiadomo kto jest kim.
Generalnie stwierdzam, że korwiniści dorównują najgłupszym lewackim ugrupowaniom. Jakoś do tej pory tak nie sądziłem bo miałem taki moment, że popierałem JKMa ale to chyba jednak prawda.
No przecież, że ja, kilka razy mówiłem o moim poparciu dla Wiplera@D@S pisze:Wiedziałem że o tym napiszeszNie wiem czy z Gowinem za którym nie przepadam, ale z tzw. PJN może i by coś fajnego wyszło, nie mówię, że od razu, ale jak kiedyś w końcu PiS się rozleci, to kto wie.
Ja uważam, że republikanie mają potencjał. To nie jest PiS' jak PJN czy SP tylko ugrupowanie, które łączy dobre cechy PiSu i taki prawdziwy liberalizm gospodarczy. Generalnie jest spore ryzyko, że cały projekt spali na panewce bo Wipler to jeszcze mało medialna osobowość i nie ma dużego poparcia (aczkolwiek chwaliła go chociażby prof. Staniszkis) ale może akurat to wypali? Ja w niego wierzę i na pewno poprę.
- Orkos
 - Juventino

Akurat kolego nie jestem Korwinistą. Zgadzam się z nim w wielu kwestiach, ale i w wielu nie. To, że żyjesz teraz w XXI wiecznej Warszawie zawdzięczasz XIX i XX wiecznym ludziom, którzy byli waleczni i walczyli o wolność. O dzisiejszą wolność będzie kto walczył? Dzieci EMO? A nie oni wyrżnęli się już żyletkami.Pan Mietek pisze: Nie wiem jak Ty ale ja nie żyję w XIX-wiecznym stanie Texas, tylko w XXI-wieku, w Warszawie......
Generalnie stwierdzam, że korwiniści dorównują najgłupszym lewackim ugrupowaniom. Jakoś do tej pory tak nie sądziłem bo miałem taki moment, że popierałem JKMa ale to chyba jednak prawda.
Jakiś przykład z życia odnośnie złego wychowywania od małego - wiem, że to może być zmyślone, ale podobne przykłady każdy z nas zna i o których słyszał - http://piekielni.pl/50633#comments
Nie wiem jak inni, ale ja swojego syna nauczyłbym po prostu walić w mordę, aż taki gówniarz wiedziałby do kogo może startować, a do kogo nie. Wszyscy powinni to umieć.
- annihilator1988
 - Juventino

I dlatego gwałciciele mają przerąbane. Wyobraź sobie: skunks czai się na swoją ofiarę ubraną w "rurki", rozciągniętą bluzę na ramionach i duże przeciwsłoneczne okulary. Chwyta ją i suprajs....Co robi dalej? Wgłębia się w temat czy wypuszcza dziwadło?Orkos pisze:Bo widzicie obecnych facetów szkoli się na baby, a baby na facetów i koniec końców nie wiadomo kto jest kim.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- @D@$
 - Juventino

Wiem do czego zmierzasz, tak bez szydery to może i sam powinienem zapisać się jakieś sensowne sztuki walki czy coś. Ja staram się być tolerancyjny, ale też jak widzę takie dziwne inywidua to mnie coś bierze, bo to czasem nie wiadomo jaka płeć. Niby nic mi do tego, ale gorzej jak to się promuje jako fajny styl, czy coś, nieważne.Orkos pisze:Bo widzicie obecnych facetów szkoli się na baby, a baby na facetów i koniec końców nie wiadomo kto jest kim.
Ważne, że napisałeś że marzysz o tym by zwykli ludzie powychodzili na ulice powystrzelać arabów i to nawet nie tylko ich, ale żeby się wszyscy wystrzelali NAWZAJEM...
Szczerze, to ja pierwszy raz o gościu słyszałem na tym forum, więc generalnie nie znam typa. Natomiast w PJN-ie akurat jest kilku kumatych gości: Poncyliusz, Kamiński (były doradca prezydenta Lecha, nie mylić z innymi Kamińskimi) i kilku by się jeszcze znalazło. Wiadomo, że kojarzyli się ludziom z PiS i to nie miało szans od razu w wyborach, ale kiedyś może coś wyjdzie.Pan Mietek pisze:No przecież, że ja, kilka razy mówiłem o moim poparciu dla Wiplera
Ja uważam, że republikanie mają potencjał. To nie jest PiS' jak PJN czy SP tylko ugrupowanie, które łączy dobre cechy PiSu i taki prawdziwy liberalizm gospodarczy. Generalnie jest spore ryzyko, że cały projekt spali na panewce bo Wipler to jeszcze mało medialna osobowość i nie ma dużego poparcia (aczkolwiek chwaliła go chociażby prof. Staniszkis) ale może akurat to wypali? Ja w niego wierzę i na pewno poprę.
Sztaniskis to przestaje traktować poważnie, bo jej lekko odbiło, uwielbienie dla Jarosława Kaczyńskiego jest trochę niesmaczne.
Co się w ogóle dzieje z Zytą Gilowską? Bo jakoś znikła zupełnie, kiedyś świetnie pasowała do starej PO, dziwnie za to wyglądała w rządzie z Jarkiem i Lepperem...
- Wiking
 - Juventino

- Podziekował: 14 razy

Gilowska albo siedzi w RPP, albo się kuruje, z tego co pamiętam miewała ostatnio problemy ze zdrowiem.@D@$ pisze: Co się w ogóle dzieje z Zytą Gilowską? Bo jakoś znikła zupełnie, kiedyś świetnie pasowała do starej PO, dziwnie za to wyglądała w rządzie z Jarkiem i Lepperem...
Sztaniskis rzeczywiście należy traktować z rezerwą, ale w porównaniu ze specami z lewej strony jest całkiem wyważona
- Orkos
 - Juventino

Może fakt źle napisałem to co chciałem powiedzieć. Chodzi mi o to, że jak tutaj będzie tak jak w Anglii i araby czy muslimy obetną komuś głowę na ulicy to nie uciekać tylko odpłacić tym samym. Prawda jest taka, że wystarczy jeden świr z nożem i ludzie na ulicy uciekają jak owieczki.@D@$ pisze:Wiem do czego zmierzasz, tak bez szydery to może i sam powinienem zapisać się jakieś sensowne sztuki walki czy coś. Ja staram się być tolerancyjny, ale też jak widzę takie dziwne inywidua to mnie coś bierze, bo to czasem nie wiadomo jaka płeć. Niby nic mi do tego, ale gorzej jak to się promuje jako fajny styl, czy coś, nieważne.
Ważne, że napisałeś że marzysz o tym by zwykli ludzie powychodzili na ulice powystrzelać arabów i to nawet nie tylko ich, ale żeby się wszyscy wystrzelali NAWZAJEM...
A o to chyba chodzi żeby inne rasy i narody się nas bały, a co za tym idzie szanowały.
- Antek666
 - Juventino

zmiażdżyłeś mnie tymszczypek pisze:Ludzie ze zdziwieniem będą pytać...Orkos pisze:Ja natomiast sam sobie dam z nim radę.
Ale powiedz mi czego te inne rasy i narody mają się bać?! Powiedz mi czy widzisz obecnie obraz Polski silnej,zwartej i gotowej do walki przeciw "innym" lub swoich ale szkodnikach?Orkos pisze:Może fakt źle napisałem to co chciałem powiedzieć. Chodzi mi o to, że jak tutaj będzie tak jak w Anglii i araby czy muslimy obetną komuś głowę na ulicy to nie uciekać tylko odpłacić tym samym. Prawda jest taka, że wystarczy jeden świr z nożem i ludzie na ulicy uciekają jak owieczki.@D@$ pisze:Wiem do czego zmierzasz, tak bez szydery to może i sam powinienem zapisać się jakieś sensowne sztuki walki czy coś. Ja staram się być tolerancyjny, ale też jak widzę takie dziwne inywidua to mnie coś bierze, bo to czasem nie wiadomo jaka płeć. Niby nic mi do tego, ale gorzej jak to się promuje jako fajny styl, czy coś, nieważne.
A o to chyba chodzi żeby inne rasy i narody się nas bały, a co za tym idzie szanowały.
Ja od minimum kilku lat widzę obraz Polski słabej i głupiej,ba...coraz słabszej i głupszej! Polak podpierdziela Polaka bo ten drugi nie był w kościele od lat,sąsiad podpierdziela sąsiada za głośną muzykę itp itd. Donosy są np do US czy Zusu,za wspomnianą za głośną muzykę,kulturalne picie alkoholu ze znajomymi,za trawę,nieprawidłowe parkowanie,cokolwiek byleby donieść i dopiec temu który ma-więcej niż my,robi coś "złego" czego sami byśmy chcieli,irytuje nas,nie jest po naszej katolickiej stronie-powodów jest wiele,zbyt wiele a rządzący wymyślają coraz to durniejsze przepisy aby o każdej porze dnia i nocy mogła odwiedzić nas policja,tak jak piszę często z donosu sąsiadów a już na pewno rodaków...
Polska jest zbyt konserwatywna w pewnych kwestiach,widać że jest to kraj po przejściach,widać wpływy komuny,jeszcze większe Watykanu,a i jakby było mało to są tu i wpływowi Żydzi... Jakby tego wszystkiego było mało to mamy polityków którzy są gorsi od prostytutek bo sprzedają komu popadnie(najczęściej USA,Unii albo Ruskim) majątek,zdobycze,wartości Polski,to tak jakby dziwki z autostrady sprzedawały felgi swego alfonsa-jesli rozumiecie o co mi chodzi...
Polska to kraj który kocham(i pewnie kochać będę,to jedyne co pewne),Polska to kraj za którym mimo wszystko często tęskniłem i czasami tęsknie.Polska to kraj o który się martwię najbardziej mimo tego,że od lat około 3 jestem niezależny finansowo od naszej ojczyzny...ale ja jestem inny,na tyle inny by dalej się martwić np o mamę,znajomych którzy studiują z nadzieją na coś ponad etat w biedronce,czy o resztę rodziny i znajomych będących na usługach Polski. Sorry,ale jak słyszę od mamy ile musi czekać do lekarzy specjalistów i jaką ma wysokość renty za ciężkie przepracowanie ponad 30lat,jak słyszę od brata że od lat owszem ma urlop ale bezpłatny itp itd. Po prostu jak zdaję sobie świadomość,że np w Niemczech świadczenia socjalne(nie chodzi o zasiłek dla bezrobotnych) są obecnie wyższe niż pensja minimalna(za cały miesiąc pracy np w markecie itp itd) w Polsce to chyba jasnym jest,że mimo mojego fajnego życia martwię się o Polskę?!
@Orkos,chciałem Ci ogólnie powiedzieć,że Polska jest za mało polska i jednolita by nawet i takie ochłapy jak araby się Polski bały to raz,dwa...pomysl i dojrzyj fakt,że araby mają w zadku Polskę bo zdają sobie sprawę z tego czego sami Polacy nie widzą(nie chcą widzieć) a mianowicie z polskiej biedy,zaściankowatości,zacofania i ogólnej głupoty.
Dobranoc,znaczy dla mnie dobranoc(noo odcinek Simpsonów po takich wypocinach to mus obecnie
Jakby ktoś miał czas i ochotę,to co sądzicie o tym-http://wiadomosci.onet.pl/kraj/weszla-w ... omosc.html ?
					Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2013, 03:17 przez Antek666, łącznie zmieniany 1 raz.