Mercato (LATO 2017)
- Cabrini_idol
- Juventino
Jak zostanie Sandro i Bonucci oraz przyjdzie Costa,Nzonzi i Keita/Bernarderschi to będziemy w top4 faworytów do LM.Virgil pisze:Tak tylko z Sandro czy bez nie jesteśmy faworytem na tą chwilę do LM i nie będzie z wzmocnieniami jak N'Zonzi czy Costa. Szczególnie, ze Alves odchodzi.gregor_g4 pisze:Sandro za rok będzie warty tyle samo albo i więcej, dać mu tyle € ile chce i próbować lecieć znowu po LM. Bonusa pogonić, bo to ostatni dzwonek.

- Kamil_on
- Juventino
Z niewolnika nie ma pracownika. Jeżeli Sandro czy Leo wyrażą chęć opuszczenia klubu, to przewijające się w mediach kwoty są jak najbardziej warte uwagi (60-80 mln Brazylijczyk, 50 mln Leo) W kontekście zastępstwa, to trzeba było ogrywać De Ceglie zamiast Evry czy Asamoah'a, ale teraz już po ptakach :spiteful: To co wydarzyło się (albo i nie) w szatni podczas finału wydaje się bardzo niepokojące. Wiadomo, że Bonucci za Maxem nie przepada, a dodatkowe, ewentualne spięcia z Barzaglim mogły zaognić sytuację, więc nie będę zdziwiony, jeżeli był to ostatni sezon Leo w Juventusie i szykuje się do powrótu pod skrzydła Conte. Byłby to ogromny cios, ale powiedźmy sobie szczerze, w przeciwieństwie do Sandro, o godne zastępstwo będzie zdecydowanie łatwiej.MRN pisze:Agresti : Chelsea nie poddaje się w walce o Sandro i zamierza przedstawić kolejną ofertę w wysokości 80 mln...
To byłoby ciężko odrzucić jeżeli okazałoby się prawdą !
Swoją drogą zastanowiłbym się nad jakimś odgórnym ograniczeniem UEFA odnośnie kwoty, jaką można przeznaczyć na jedno okno transferowe (100-150 mln euro), bo to co się dzieje z rynkiem transferowym normalne nie jest

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
- Virgil
- Juventino
Tak ale to nadal nie gwarantuje finału, nie jest prosto nawet dojść do finału LM i zakładanie że to się uda jest w tej chwili pompowaniem balonika.Cabrini_idol pisze:Jak zostanie Sandro i Bonucci oraz przyjdzie Costa,Nzonzi i Keita/Bernarderschi to będziemy w top4 faworytów do LM.Virgil pisze:Tak tylko z Sandro czy bez nie jesteśmy faworytem na tą chwilę do LM i nie będzie z wzmocnieniami jak N'Zonzi czy Costa. Szczególnie, ze Alves odchodzi.gregor_g4 pisze:Sandro za rok będzie warty tyle samo albo i więcej, dać mu tyle € ile chce i próbować lecieć znowu po LM. Bonusa pogonić, bo to ostatni dzwonek.
Dla mnie Costa i N'Zonzi to półśrodki - dwaj jednosezonowcy, którzy mają kosztować 70-85 mln z ogromnymi pensjami. A żaden z nich nie zbliża się z przekroju kariery do Topa na swojej pozycji.
I nie , nie oczekuje żebyśmy ściągali Sancheza.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
A ty byś chciał gwarancji finału? Bayern niby takie topy, boski Guardiola był, teraz spec od LM Ancelotti, a od 2013 nie mogą dojść do finału.
Gwarancji to nie ma nawet Barcelona z Realem. Skąd się u niektórych takie pomysły biorą?
Gwarancji to nie ma nawet Barcelona z Realem. Skąd się u niektórych takie pomysły biorą?
- Cabrini_idol
- Juventino
faworytów do finału jest od 2-3 lat tyle samo :
Bayern,Real,Barca,Juve,Atletico. Ale nikt nie ma pewności grania w finale czy nawet w 1/2 .
Bo kto niby oprócz tych zespołów jest głównym kandydatem ? PSG? Borussia czy może MU ? Nie deprecjonujmy siły Juve, bez przesady.
Bayern,Real,Barca,Juve,Atletico. Ale nikt nie ma pewności grania w finale czy nawet w 1/2 .
Bo kto niby oprócz tych zespołów jest głównym kandydatem ? PSG? Borussia czy może MU ? Nie deprecjonujmy siły Juve, bez przesady.

- wagner
- Juventino
Kompletna bzdura. Atletico z banem transferowym. Carrasco z klauzulą 98 mln.szymken pisze:Coś mi mignęło od L'equipe, o Carrasco w Bayernie . Kwota jaka jest podana 50 mln. To tak w kontekście zastępcy Costy.
- Virgil
- Juventino
Ja nie twierdzę że nie jesteśmy w Top5 tylko, że ewentualne transfery Costy czy N'Zonziego w żaden sposób wobec tych zespołów w Top5 nas nie wybijają do przodu - wszyscy się wzmacniają co mogą.
Po prostu wychodzę z założenia że jeżeli mamy już zespół na takim poziomie to warto go wzmacniać tylko Topami na daną pozycję lub zawodnikami którzy potencjalnie mogą na taki level wejść. Np. transfer Tolisso do Bayernu
Właśnie w ten sposób działa Bayern - Tolisso to ich najdroższy zakup od czasu MArtineza a jaki skład mają.
Po prostu wychodzę z założenia że jeżeli mamy już zespół na takim poziomie to warto go wzmacniać tylko Topami na daną pozycję lub zawodnikami którzy potencjalnie mogą na taki level wejść. Np. transfer Tolisso do Bayernu
Właśnie w ten sposób działa Bayern - Tolisso to ich najdroższy zakup od czasu MArtineza a jaki skład mają.
- mzm
- Dortmundczyk
Wesołych ogórków w Bundeslidze? Jeśli w Bundeslidze są wesołe ogórki to co pisać o Serie A? Przecież takiego skrzydłowego jak Costa to w tej lidze chyba od 10 lat nie było, obrońcy będą przed nim robić w majtki.gregor_g4 pisze: Jeszcze wracając do Douglasa i jego statów - weźcie pod uwage styl gry Bayrnu, który mocno faworyzował Coste, do tego dodajcie wesołych ogórków z Bundesligi... A teraz zestawcie to z tym co będzie mu wpajać Allegri. Na kontry na pewno będzie lepszy od Mandzu, ze względu na szybkość, możliwe też, że dryblingiem i nieprzewidywalnością, odciąży trochę Igłę i wykreuje mu więcej okazji niż Chorwat, ale to nie będzie zbawienie naszej ofensywy.
I to jakaś bujda na resorach, że Costa w zeszłych sezonach "znikał" w ważnych meczach. A już powtarzana przez kibiców Juventusu brzmi szczególnie groteskowo (mam nadzieję, że nie muszę przypominać co mam na myśli).
Podobnie absurdalne jest pisanie, że lepiej kupić Bernardeschiego, bo "ma potencjał na topa". Przecież gość to kompletny przeciętniak, który nawet do obecnego poziomu Costy nie ma szans się zbliżyć. Już Wam to kiedyś pisałem - wolny, ospały, ślamazarny, zero dryblingu, chimeryczny, jednonożny to mnie wyśmialiście, że jak śmiem obrażać największy włoski talent. Po prostu nie ma szans, żeby on coś więcej osiągnął. 23 lata, zero meczów w LM, przeciętny statystyki w Serie A, gra fatalna. Płacenie więcej niż 30 milionów za Bernardeschiego to wywalanie pieniędzy w błoto, a jednoczesne kręceniem nosem na Costę i brandzlowanie się do gry Włocha to dowód życzenia swojemu klubowi wyjątkowo źle.
Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2017, 10:26 przez mzm, łącznie zmieniany 1 raz.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Carasco to obiekt westchnień Bayernu nie od dziś. Bayern zarządzany jest przez mądrych ludzi i frajerami nie są aby Sanchezowi płacić tyle ile chce. Carasco to tańsza opcja i wcale nie gorsza według mnie ale chyba nie do wyrwania na chwilę obecną.szymken pisze:Coś mi mignęło od L'equipe, o Carrasco w Bayernie . Kwota jaka jest podana 50 mln. To tak w kontekście zastępcy Costy.
Jestem podobnego zdania i nie kumam tych zachwytów nad tym grajkiem. Obiecałem jednak, że nie będę tego komentował bo moje kretyńskie teksty dwa lata temu zostały zmiażdżone przez zarząd, który okazało się, ma nosa do transferów i rzadko się myli. Tym razem w pełni zaufam zarządowi bo nie chcę później żałować tego co napisałem. Niech argumentem będzie fakt, że zarząd jest na niego najarany, podobnie jak dwa lata temu na Dybalę.mzm pisze:Podobnie absurdalne jest pisanie, że lepiej kupić Bernardeschiego, bo "ma potencjał na topa". Przecież gość to kompletny przeciętniak, który nawet do obecnego poziomu Costy nie ma szans się zbliżyć.
Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2017, 10:30 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

- szymken
- Juventino
Nie oceniam podaję co napisali. Też w to nie wierzę, podobnie jak w Koke w Juve, bo to jeszcze większy bullshit.wagner pisze:Kompletna bzdura. Atletico z banem transferowym. Carrasco z klauzulą 98 mln.szymken pisze:Coś mi mignęło od L'equipe, o Carrasco w Bayernie . Kwota jaka jest podana 50 mln. To tak w kontekście zastępcy Costy.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Virgil pisze:Ja nie twierdzę że nie jesteśmy w Top5 tylko, że ewentualne transfery Costy czy N'Zonziego w żaden sposób wobec tych zespołów w Top5 nas nie wybijają do przodu - wszyscy się wzmacniają co mogą.
Ale skoro przeszliśmy na 4231 to musimy uzupełnić skład do tego ustawienia. A brakuje nam typowego DM i skrzydłowych. Takich graczy właśnie szukamy. Każdy płacze na N'zoziego czy Coste ale nikt nie jest na tyle mądry, żeby przy okazji podać przykład tych mitycznych tutaj na forum topów który byli by dostępni na rynku w podobnej cenie.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
mzm, po prostu tutaj rodzi się już taka mała obsesja na punkcie tego, czy dany zawodnik może pograć w Juve trochę dłużej niż 2-3 lata i odejść przy dużej ofercie z dobrego klubu. Zresztą ma ona solidne podstawy
dlatego chcemy celować we Włochów, którzy (odpowiednio ugłaskani) raczej nie rwą się do opuszczania Serie A.

- Shadow Marshall
- Juventino
Nie uważacie, że coś się szykuje? W sensie takim jak mówił jakiś agent, że Juve zrobi coś spektakularnego?
No bo tak...przesuwany kasę za Schicka na przyszły rok, Keita ma być klepnięty za rok za free lub jakieś niewielkie pieniądze, odpuszczamy (chyba Nzonziego), teraz niby to wypożyczenie z Bayernu...
myślicie, że szykuje się jakaś bomba transferowa?
No bo tak...przesuwany kasę za Schicka na przyszły rok, Keita ma być klepnięty za rok za free lub jakieś niewielkie pieniądze, odpuszczamy (chyba Nzonziego), teraz niby to wypożyczenie z Bayernu...
myślicie, że szykuje się jakaś bomba transferowa?
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Poprostu pisze:Każdy płacze na N'zoziego czy Coste ale nikt nie jest na tyle mądry, żeby przy okazji podać przykład tych mitycznych tutaj na forum topów który byli by dostępni na rynku w podobnej cenie.

Bo topami są Messi, Ronaldo, Suarez, Sanchez, Verratti, innych nie znają. A na marginesie - lubię Sancheza ale dlatego zaliczacie go do topów ? Grał w marnym Udinese, w Barcelonie go wykopali a teraz mota się w słabym Arsenalu. Co on osiągnął aby być topem, wirtuozem na swojej pozycji wcale nie jest.
Nie jest wykluczone, tym bardziej, że Marotta potrafi zaskoczyć i zrobi to jeszcze nie raz. Marotta działa po cichu i w dupie ma doniesienia medialne, które są mu nawet na rękę. Jak okazało się dzisiaj, że Juve wcale nie kontaktowało się w sprawie N'Zonziego to zapaliła mi się lampka ( to oczywiście też może być ściema ). W zeszłym roku wszyscy czekali na finał sagi z Andre Gomesem a wyskoczył Pjanić, który w mediach w ogóle się nie przewijał. Wszyscy czekali na finał sprawy z Mascherano, który miał być bombą z Ameryki Płd. a wyskoczył Higuain. Poczekajmy i klepmy sobie na forum doniesienia medialne. Wcale nie zdziwiłoby mnie to gdyby jednak zasilił nas VerrattiShadow Marshall pisze: myślicie, że szykuje się jakaś bomba transferowa?

Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2017, 10:46 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.