Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2014, 22:15

Widać było, że ciągną go za jęzor...
http://sport.sky.it/sport/

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 24 lipca 2014, 22:21

SKAr7 pisze:
AdiJuve pisze:Co do Romulo, po co on w Juve? Pytam szczerze?
Bo jest zdecydowanie lepszy od Caceresa, Isli i Padoina. Ciężko go porównać z Lichym, bo to skrajnie różni zawodnicy. Jeden bazuje na dynamice i szybkości, za to z piłką przy nodze wystaje mu koszulka reprezentacji Polski, drugi ma na odwrót.
Na pomocy są, według mediów, cztery pozycje. Podwieszonego ma grać Pereyra, cofniętego Pirlo. Na półbokach Pogba z Vidalem. I zostaje jeden Marchisio, który ma być zmiennikiem całej czwórki? Bo reszta wymienionych zawodników to niezły żart. Marrone jest na wylocie. Rossi nigdy w składzie nie był. Padoin to zawodnik bardzo specyficzny, na specyficzne mecze i momenty, nie powinien być pierwszym zmiennikiem nikogo. Asa w środku pomocy, jeśli robimy 4-3-1-2 to też zagranie na miarę Kurta Cobaina.
Od Caceresa lepszy, dobry żarcik, z tego co patrzyłem to Romulo zagrał raptem 3 mecze w zeszłym sezonie na prawej obronie. Poza tym jeżeli jest tak dobry to czemu we Florencji zrezygnowali z niego lekką ręką, wszyscy szukacie dobrych piłkarze w tym Hellasie a prawda jest taka,ze król tam był tylko jeden, żaden Romulo,Iturbe czy inny Jorginho tylko Toni. Szkoda marnować kasę na tego grajka bo to byłby dalszy ciąg popadania w przeciętność.

Spadino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2014, 23:31

Robaku pisze:gdzieś na tt mignęła mi informacja, w której Vidal powiedział - nie ide do Manchasteru.
Znalazłem to: http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=284434

JUVE PER SEMPRE!
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2014, 23:39

Klub niepewny planòw Vidala ale wszyscy mòwią że chcą go zatrzymać i tutaj ufam że jak Nedved tak powiedział to tak będzie.

Allegri też mówi że chce go zatrzymać.
i
Vidal wraca z wakacji i sam nie wie na czym stoi.Zmienił się trener więc czeka go rozmowa z nowym.I tutaj pole do popisu ma Allegriego.Musi przekonać Vidala do swojego projektu aby ten nie miał wątpliwości że tu jest jego miejsce.Jeśli Max to zawali to ma gruby minus na starcie.

Z drugiej strony Vidal pewnie bijue się z myślami - nowy klub, nowy kraj , charyzmatyczny trener , większe zarobki ale brak LM w tym sezonie. Miejmy nadzieję że zostanie.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 00:17

AdiJuve pisze: Od Caceresa lepszy, dobry żarcik
Jestem w stanie wymienić jeden aspekt piłkarskiego rzemiosła, w którym Martin jest lepszy od Romulo - siła fizyczna.
Kontrola nad piłką, drybling, ustawianie się, czytanie gry, kreatywność - w tym wszystkim o niebo lepszy jest Romulo. Te wszystkie cechy będą mieć podwójne znaczenie, jeśli będziemy grać bez nominalnych skrzydeł.
AdiJuve pisze: Poza tym jeżeli jest tak dobry to czemu we Florencji zrezygnowali z niego lekką ręką
Dopuszczam taką możliwość, że z tego samego powodu, dla którego Real lekką ręką odpuścił Samuela Eto'o, Ferguson Pogbę, a Sao Paulo Ronaldo. Bardzo niewielu piłkarzy na którymś etapie kariery nie zostało mocno niedocenionych. Vide "Why do you want to sign Zidane, when we have Tim Sherwood?"
AdiJuve pisze: prawda jest taka
Prowadź nas ku światłości, nasza fontanno mądrości

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 00:31

SKAr7 pisze:
AdiJuve pisze: Od Caceresa lepszy, dobry żarcik
Jestem w stanie wymienić jeden aspekt piłkarskiego rzemiosła, w którym Martin jest lepszy od Romulo - siła fizyczna.
Kontrola nad piłką, drybling, ustawianie się, czytanie gry, kreatywność - w tym wszystkim o niebo lepszy jest Romulo. Te wszystkie cechy będą mieć podwójne znaczenie, jeśli będziemy grać bez nominalnych skrzydeł.
AdiJuve pisze: Poza tym jeżeli jest tak dobry to czemu we Florencji zrezygnowali z niego lekką ręką
Dopuszczam taką możliwość, że z tego samego powodu, dla którego Real lekką ręką odpuścił Samuela Eto'o, Ferguson Pogbę, a Sao Paulo Ronaldo. Bardzo niewielu piłkarzy na którymś etapie kariery nie zostało mocno niedocenionych. Vide "Why do you want to sign Zidane, when we have Tim Sherwood?"
AdiJuve pisze: prawda jest taka
Prowadź nas ku światłości, nasza fontanno mądrości
Ile razy widziałeś tego Romulo na prawej obronie,że twierdzisz,że jest tam taki super? Tylko ile lat miał Pogba,Eto czy Ronaldo jak się na nich nie poznawali? A ile ma Romulo? To Romulo w Hellasie grał chociażby na poziomie Pogby z Juve? owszem mogli się nie poznać, ale na 27 letnim grajku, który tą piłkę kopie już dobre kilkanaście lat poznali się dopiero w Hellasie? W którym to, wcale nie był największą gwiazdą. Przecież ten grajek nijak nam nie jest potrzebny, bo na ligowe słabsze drużyny to i Padoin wystarczy, a tylko jego transfer wygenerowałby niepotrzebne koszta.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 00:42

My chyba Trollujemy Rome..
Chcielismy ITurbe, oni go sciagneli
Chielismy słabiaka Astoriego, raz,dwa jest w Rzymie.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 00:55

Crunny pisze:Podsumowanie dokładnie 1/3 naszego MERCATO 2014

4-3-1-2:
Buffon (Storari/Rubinho/Fiorillo)
Lichtsteiner (Isla/Pepe/Motta) - Barzagli (Caceres/Sorensen) - Chiellini (Bonucci/Ogbonna) - Asamoah (Evra/De Ceglie/Ziegler)
Vidal (:?:Pereyra/Padoin/F.Rossi) - Pirlo (:?:Rabiot/Marrone) - Pogba (Bouy)
:?:Pastore (Marchisio)
Tevez (Giovinco/Coman/Pasquato) - Llorente (Morata)
W tej taktyce moim zdaniem nasza obecna kadra na razie wygląda gorzej niż w tamtym sezonie.

Jeden prawy obrońca - Lichtsteiner(30 lat). Isla i Pepe pasują nam jedynie do 3-5-2. Zresztą obaj są do odstrzału.
Środek jest w porządku, ale wiekowo I skład optymistycznie to nie wygląda. Barzagli 33 lata(pewnie na wrzesień będzie gotowy), Chiellini 30. W obwodzie jest jeszcze Bonucci(27) i Ogbonna(26), no i Caceres(27). Zobaczymy kto będzie najczęstszym wyborem Allegrego na tej dwójce.
Evra podobnie jak po drugiej stronie jest samiutki. Tyle, że on nie ma nawet tych słabych zmienników, bo Peluso już się pozbyliśmy, a De Ceglie... Jezu słodki. Czy od 32-letniego zawodnika będziemy wymagać gry przez cały sezon? W tamtym roku nawet cienki Isla dawał wytchnąć 2 lata młodszemu Szwajcarowi.
Nie wiem skąd się wzięło to, że Asamoah jest szykowany jako zmiennik Evry. On kiedykolwiek grał na tej pozycji. Jego gra ofensywa jest dużo bardziej korzystniejsza niż defensywna. To jeszcze miało sens na wahadle. Ja go tu widzę wyłącznie w pomocy (wreszcie!).

W ogóle ja nie widzę w tej taktyce sensu zadań Pirlo. No bo gdzie on teraz będzie rozrzucał te piłki? W 3-5-2 miał szerokie pole do popisu(dosłownie). Tu kreowanie gry będzie zależeć od trequartisty. Jeszcze w to miejsce szykowany jest Marchisio? No nie wiem.
W 4-3-2-1 tym bardziej.
Odsatwienie na bok 3-5-2 uważam również odstawieniem Pirlo. Myślę, że wtedy trójkę z tyłu tworzyliby Vidal, Marchisio, Pogba do rotacji z Asamoah i Pereyrą. Tylko to wiąże się ze ściągnięciem dobrego ofensywnego pomocnika.

Jeszcze ten atak. Jak ktoś słusznie napisał, obecnie mamy 2,5 napastników na 2 pozycje Nawet jak Morata będzie zdrowy i grał bardzo dobrze to z nim - 3,5 :/ Co z naszym zainteresowaniem Lukaku?
mrozzi tydzień temu pisze:ostatecznie sprawa idzie po naszej myśli i bierzemy Moratę, czyli opcję nr 1 -> mimo to klub postara się ściągnąć dodatkowo Mudżynka. (takie są przynajmniej ostatnie doniesienia) Wink
Teraz, gdy Morata przegapi początek sezonu, nie ma więcej powiązań Belga z Juve?

Ja uważałbym mercato za udane jedynie wtedy, gdy byłoby:
- dwóch solidnych zmienników na boki obrony,
- ktoś za grubszy pieniądz za napastników (czy ten Pereyra byłby w stanie zagrać na tej pozycji nawet ok. 10 spotkań? Jeśli w ogóle nie ma co go tu rozpatrywać jako alternatywę to jest jeszcze potrzebny ktokolwiek na ławkę - jakiś Padoin czy Peluso)
- i sensowny gracz do napadu.

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 01:08

@Mateuszello, gdzie byś ulokował Pepe w 3-5-2? :think:
Mateuszello pisze:Evra podobnie jak po drugiej stronie jest samiutki. Tyle, że on nie ma nawet tych słabych zmienników, bo Peluso już się pozbyliśmy, a De Ceglie... Jezu słodki. Czy od 32-letniego zawodnika będziemy wymagać gry przez cały sezon? W tamtym roku nawet cienki Isla dawał wytchnąć 2 lata młodszemu Szwajcarowi.
Nie wiem skąd się wzięło to, że Asamoah jest szykowany jako zmiennik Evry. On kiedykolwiek grał na tej pozycji. Jego gra ofensywa jest dużo bardziej korzystniejsza niż defensywna. To jeszcze miało sens na wahadle. Ja go tu widzę wyłącznie w pomocy (wreszcie!).
Oglądałeś mundial? Jeśli tak to pewnie zauważyłeś tam Asamoaha w roli lewego obrońcy. Za swoje występy zabrał nawet niezłe recenzje. W trzech meczach zdążył zanotować jedną asystę.

Ogólnie się z Tobą zgadzam, ja też średnio widzę Asamoaha na lewej stronie defensywy. Ta pozycja bardzo go ogranicza, szczególnie w ofensywie.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 07:34

Adrian27th pisze: Chielismy słabiaka Astoriego, raz,dwa jest w Rzymie.
Najlepsze jest to, że oni uważają go za świetny transfer... :lol:

Obrazek
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 08:25

Wpychacie tego Kwadwo jako zmiennika Evry, a zapominacie o Caceresie, który większość kariery reprezentacyjnej spędza na lewej obronie. Do tego doliczcie Ogbonne o ile nie zostanie spuszczony. Naprawdę nie martwiłbym się brakiem rezerwowego LO, bo takowego mamy w postacie Martina (i od biedy dwóch murzynów).

Obrazek
lichy696

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 09:32

Asamoah deklarował chyba, że nie czuje się najlepiej na pozycji LO. Weźcie to proszę pod uwagę. Jeden sezon spędzi w tej roli, w dodatku jako zmiennik i następne mercato będziemy go żegnali.

Mam nadzieję, że w klubie biorą pod uwagę taką ewentualność. meda11 dobrze prawi, że lepiej zacząć ustawiać tam Martina do spółki z Evrą.

Mam jedną ************ schizofrenię...
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 11:02

Asamoah całe MŚ grał na lewej obronie i radził tam sobie dobrze. Szkoda takiego piłkarza na ławkę, a w pomocy, nawet gdy będziemy grać diamentowym 4-4-2, czyli w zasadzie 4-1-2-1-2, nie ma dla niego miejsca w podstawowym składzie, bo są Pirlo, Vidal, Pogba i Marchisio (choć nie wiadomo jak stoją akcje poszczególnych piłkarzy u Allegriego).

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 11:03

meda11 pisze:Wpychacie tego Kwadwo jako zmiennika Evry, a zapominacie o Caceresie, który większość kariery reprezentacyjnej spędza na lewej obronie. Do tego doliczcie Ogbonne o ile nie zostanie spuszczony. Naprawdę nie martwiłbym się brakiem rezerwowego LO, bo takowego mamy w postacie Martina (i od biedy dwóch murzynów).
Myślę, że Allegri nie zapomina o ani Martinie ani o Ogbonnie ;) Oby tylko zapomniał o Chiellinim, bo to jednak nie ta klasa co na środku obrony.
lichy696 pisze:Asamoah deklarował chyba, że nie czuje się najlepiej na pozycji LO. Weźcie to proszę pod uwagę. Jeden sezon spędzi w tej roli, w dodatku jako zmiennik i następne mercato będziemy go żegnali.
Asa nie ma raczej szans na pierwszy skład. Na głównej mogliśmy niedawno przeczytać, że Max widzi go jako zmiennika Evry. Nie znaczy to jednak, że nie będzie w innych spotkaniach grał w środku pomocy.

PS Crunny mnie uprzedził ;)

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2014, 11:05

Don Paolo pisze:@Mateuszello, gdzie byś ulokował Pepe w 3-5-2? :think:
Ja bym go widział na RWB. Ale osobiście nie łudzę się, że wróci do formy sprzed... 2 lat :whistle: A tylko takiego Simone byłbym w stanie przełknąć jako alternatywę dla Lichtsteinera
Don Paolo pisze:
Mateuszello pisze:Evra podobnie jak po drugiej stronie jest samiutki. Tyle, że on nie ma nawet tych słabych zmienników, bo Peluso już się pozbyliśmy, a De Ceglie... Jezu słodki. Czy od 32-letniego zawodnika będziemy wymagać gry przez cały sezon? W tamtym roku nawet cienki Isla dawał wytchnąć 2 lata młodszemu Szwajcarowi.
Ogólnie się z Tobą zgadzam, ja też średnio widzę Asamoaha na lewej stronie defensywy. Ta pozycja bardzo go ogranicza, szczególnie w ofensywie.
Własnie dlatego zabierzemy mu to co u niego najlepsze, a obciążymy zadaniami, z którymi na bardziej wysuniętej pozycji radził sobie gorzej.
Uważam, że w perspektywie całego sezonu Kwadwo byłby słabym obrońcą tym bardziej, że jest Evra, więc nie będzie się adaptował do tej pozycji przez ciągłą grę - nawet kosztem kiepskiego początku. Nie wyrobi sobie formy rytmem meczowym.

Na prawdę już wolę Ghańczyka do środka pomocy, który mógłby wygryźć Marchisio, ponieważ uważam, że jego wpływ na grę jest największy na środku pola, duży na LWB, a nawet jakby grał solidnie to na boku obrony z pewnością najmniejszy.
meda11 pisze:Wpychacie tego Kwadwo jako zmiennika Evry, a zapominacie o Caceresie, który większość kariery reprezentacyjnej spędza na lewej obronie.
Nie wiem dokładnie jak wcześniej, ale na mundialu to on grał praktycznie wszędzie. On jest prawonożny to prędzej jako zmiennik Lichsteinera.
meda11 pisze:Do tego doliczcie Ogbonne o ile nie zostanie spuszczony.
Ogbonna to typowy ŚO. I lepiej radził sobie w czwórce w Torino niż u nas na półlewym.

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Zablokowany