Mercato (2012-2014)
- Zawidowianin
- Juventino
Dziwna rozkmina. Sevilla wtedy pewnie poszłaby do odpowiedniego organu z tą sprawą. Juventus zostałby zmuszony do zapłaty tej kasy a niewykluczone, że walnęliby jakiś zakaz przeprowadzania transferów w mercato.zahor pisze: Aha, czyli jeszcze inaczej.
A skoro już drążymy temat, to co by było gdyby Marotta jednak nie wykupił Caceresa? Tzn. nie podpisał z nim kontraktu, nie przelał Sevilli pieniędzy itd?
onliforpipul
No tak. Curva pisał, że RVP odwiedzał Turyn, ale nic z tego nie będzie.jakku1 pisze:A jednak nawet Curva czasami sie myli (do czego sie wlasnie przyznal). Okazalo jednak, ze Van Persie faktycznie byl w Turynie! Ale nie wczoraj, czy przedwczoraj, tylko jeszcze przed zgrupowaniem reprezentacji.alina pisze:Aha, Curva pisze, ze RVP nie jest nawet lontano, on jest lontanissimo.
Lontano = daleki, odległy.
- Wojt
- Juventino
Ja myślę, że mercato trzeba zacząć od zwolnienia Conte. Wygrał mistrza fuksem, a co gorsze wystawia Vucinica i pozwolił odejśc El Capitano. No i przecież nie wystawia świetnego na treningach (jest to udowodnione) Elii. Rasista jeden :?
From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Wojt pisze:Ja myślę, że mercato trzeba zacząć od zwolnienia Conte. Wygrał mistrza fuksem, a co gorsze wystawia Vucinica i pozwolił odejśc El Capitano. No i przecież nie wystawia świetnego na treningach (jest to udowodnione) Elii. Rasista jeden :?
Oby to był Sarkazm.
Ad RVP. Niech popatrzy i zostanie tam gdzie jest. Wole Cavaniego/Igle , w ostatecznosci Dzeko. Niech to bedzie ktos w wieku 25-26 lat.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- jarek88
- Juventino
Czytając wypowiedzi Marotty oraz przyglądając się działaniom klubów z arabskim portfelem możemy powoli zapomnieć m.in. o Cavanim, Van Persim - nie zaproponujemy nikomu wysokiego kontraktu i nie zapłacimy za jednego zawodnika więcej jak 30 mln. Jeśli naprawdę sprowadzimy kogoś z najwyższej półki to będę mocno zaskoczony. Naszą jedyną szansą są zawodnicy typu Dzeko - niezadowoleni ze swojej obecnej sytuacji w klubie. Pytanie tylko czy Bośniak nie jest zepsuty przez $$$ i zgodzi się na obniżkę miesięcznego wynagrodzenia.
Jaki jest obecnie najwyższy kontrakt w Juve? Znajdę gdzieś zestawienie zarobków naszych zawodników?
Jaki jest obecnie najwyższy kontrakt w Juve? Znajdę gdzieś zestawienie zarobków naszych zawodników?
- SKAr7
- Juventino
Gdzieś jest, natomiast ostatnio szukałem i też nie mogłem znaleźćjarek88 pisze: Jaki jest obecnie najwyższy kontrakt w Juve? Znajdę gdzieś zestawienie zarobków naszych zawodników?

Natomiast na pierwsze pytanie mogę odpowiedzieć- Buffon ma 6 mln kontraktu.
Pozostali nie przekraczają 4 milionów, zdecydowana większość drużyny ma coś w pobliżu 2-2,5 milionów(mówię z pamięci, mogę coś pomylić).
- Brutalo
- Juventino
http://www.calcioblog.it/galleria/la-gr ... gazzetta/2SKAr7 pisze:Gdzieś jest, natomiast ostatnio szukałem i też nie mogłem znaleźćjarek88 pisze: Jaki jest obecnie najwyższy kontrakt w Juve? Znajdę gdzieś zestawienie zarobków naszych zawodników?Również bym poprosił.
Natomiast na pierwsze pytanie mogę odpowiedzieć- Buffon ma 6 mln kontraktu.
Pozostali nie przekraczają 4 milionów, zdecydowana większość drużyny ma coś w pobliżu 2-2,5 milionów(mówię z pamięci, mogę coś pomylić).
dla porównania rok temu kwota była identyczna
http://www.gazzetta.it/Calcio/07-09-201 ... 4271.shtml
1) Fajnie wypadamy w konfrontacji z interem. Prawie 50 % mniej na pensje, a wyniki w zeszłym sezonie znacznie odmienne

2)W pierwszej dziesiątce pod względem zarobków znajdowali się Amauri, Toni i Iaquinta. Razem 10 mln. Skoro ich się pozbyliśmy, chyba można zaproponować komuś lukratywny kontrakt

Ostatnio zmieniony 26 maja 2012, 15:53 przez Brutalo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
tutaj jest to bardziej przejrzyste. Największa beka w Milanie - Flamini, Gattuso i Pato - łącznie zgarnęli ponad 12 baniek za ten sezon a zagrali w jakichś 10 meczach (też łącznie).
Według tego starego zestawienia Pirlo miał 6 mln w Milanie
Według tego starego zestawienia Pirlo miał 6 mln w Milanie

- jarek88
- Juventino
Myślę, że więcej jak 6 mln to nikomu na start nie damy.
Odnośnie zarobków w Serie A to małe zaskoczenia: Hamsik 1,3 mln (mniej od Pandeva i Inlara), Jovetic 0,95 mln, Vargas 1,2 mln. To na takim poziomie u nas zarobki mają Pepe, De Ceglie, czy Giaccherini.
Giovinco 0,9 mln myślę, że gdyby miał do nas wrócić to przynajmniej dwa razy więcej trzeba byłoby mu dać. Mam nadzieje, że Seba zagra w przyszłym sezonie w Juve - może to być nasz najlepszy transfer biorąc pod uwagę jakość/cana.
Odnośnie zarobków w Serie A to małe zaskoczenia: Hamsik 1,3 mln (mniej od Pandeva i Inlara), Jovetic 0,95 mln, Vargas 1,2 mln. To na takim poziomie u nas zarobki mają Pepe, De Ceglie, czy Giaccherini.
Giovinco 0,9 mln myślę, że gdyby miał do nas wrócić to przynajmniej dwa razy więcej trzeba byłoby mu dać. Mam nadzieje, że Seba zagra w przyszłym sezonie w Juve - może to być nasz najlepszy transfer biorąc pod uwagę jakość/cana.
- Bartek88
- Juventino
Wlasnie popro Seby, ktos tu na forum wyliczal, ze konkurs kopert bedzie dopiero za rok...skoro tak, to dlaczego Marotta sie wypowiadal, ze beda probowac dojsc z Parma do porozumienia, bo nie chca konkursu kopert ?
Dzeko sie wypowiadzial, ze chce zostac w City.
Dzeko sie wypowiadzial, ze chce zostac w City.
- Dybala 4ever
- Juventino
Jestem już psychicznie gotowy na te bombardowanie newsami odnośnie napastników. Trzeba będzie się uzbroić w cierpliwość i czekać na rozwój wypadków. Na chwilę obecną wg newsów: Cavani zostaje w Napoli, Dzeko dalej w City, RvP za drogi dla nas, Higuain- Mourinho chce go w Realu; więc na placu boju do wyhaczenia zostaje nam Suarez, lub .... Giuseppe Rossi. Rok temu było podobnie cały czas Aguero, Rossi etc. a tu nagle pojawia się Vucinić i przychodzi do nas. W tym roku może być niespodzianka w postaci Rossiego. To nawet pasuje do Marotty, bo powie że to ekonomiczne i jakościowe rozwiązanie. Do tego jego wartość znacznie spadła dzięki kontuzji, no i Villareal w Segunda Division, więc czeka ich wyprzedaż. Nie sądzę, więc by Rossi się poświęcił dla dobra klubu i przyszedł do nas. Zobaczymy jak to będzie , na chwilę obecną : Suarez lub Rossi, chyba że coś się zmieni w kwestii wyżej wymienionych przeze mnie person.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Dyrektor sportowy Pescary Daniele Delli chce podkręcić cenę Verrattiego i mówi tak:
"Jest kilka klubów które wyprzedzają Juventus, w tym także Milan. Nie chcę wymieniać pozostałych, ale są także zza granicy, z Premier League, La Liga i Bundesligi. Bianconeri chcą pozyskać piłkarza, ale ostatnie ich podejście miało miejsce dwa miesiące temu. Od tamtej pory nie odebraliśmy od nich żadnych telefonów. Verratti zawsze powtarzał, że jest kibicem Juventusu i jego wola także będzie brana pod uwagę, ale pamietajmy, że nie rozmawiamy o 28-latku który potrafiłby zaakceptować Juve odrzucając przy tym Inter czy Milan. Ma 19 lat i nie jest na tej pozycji. Chciałbym też podkreślić, iż Pescara również chce zatrzymać Verrattiego na kolejny sezon."
Już widzę jak kluby Premier League ostrzą sobie zęby na dzieciaka z Serie B.
"Jest kilka klubów które wyprzedzają Juventus, w tym także Milan. Nie chcę wymieniać pozostałych, ale są także zza granicy, z Premier League, La Liga i Bundesligi. Bianconeri chcą pozyskać piłkarza, ale ostatnie ich podejście miało miejsce dwa miesiące temu. Od tamtej pory nie odebraliśmy od nich żadnych telefonów. Verratti zawsze powtarzał, że jest kibicem Juventusu i jego wola także będzie brana pod uwagę, ale pamietajmy, że nie rozmawiamy o 28-latku który potrafiłby zaakceptować Juve odrzucając przy tym Inter czy Milan. Ma 19 lat i nie jest na tej pozycji. Chciałbym też podkreślić, iż Pescara również chce zatrzymać Verrattiego na kolejny sezon."
Już widzę jak kluby Premier League ostrzą sobie zęby na dzieciaka z Serie B.
- Argonessar
- Juventino
Co do Rossiego to powiem Ci że napewno nie będzie brany pod uwagę jako nasz topowy napadzior. Czemu? Bo jakiś czas temu (miesiąc?) pojawiła się onformacja że gracza tego czeka jeszcze 10 miesięcy przerwy do piłki.(chyba, że już coś się zmieniło i o tym nie wiem) Nie kupimy kogoś kto będzie dostępny od połowy sezonu i w dodatku jego forma też będzie wielką niewiadomą. Ale zgadzam się że przed kontuzją b. dobry napastnik.Elo Vidal:) pisze:Jestem już psychicznie gotowy na te bombardowanie newsami odnośnie napastników. Trzeba będzie się uzbroić w cierpliwość i czekać na rozwój wypadków. Na chwilę obecną wg newsów: Cavani zostaje w Napoli, Dzeko dalej w City, RvP za drogi dla nas, Higuain- Mourinho chce go w Realu; więc na placu boju do wyhaczenia zostaje nam Suarez, lub .... Giuseppe Rossi. Rok temu było podobnie cały czas Aguero, Rossi etc. a tu nagle pojawia się Vucinić i przychodzi do nas. W tym roku może być niespodzianka w postaci Rossiego. To nawet pasuje do Marotty, bo powie że to ekonomiczne i jakościowe rozwiązanie. Do tego jego wartość znacznie spadła dzięki kontuzji, no i Villareal w Segunda Division, więc czeka ich wyprzedaż. Nie sądzę, więc by Rossi się poświęcił dla dobra klubu i przyszedł do nas. Zobaczymy jak to będzie , na chwilę obecną : Suarez lub Rossi, chyba że coś się zmieni w kwestii wyżej wymienionych przeze mnie person.
Być może Rossiego kupimy jeśli załatamy już nasze braki i zostanie nam trochę grosza licząc że po powrocie będzie wymiatał jak przed kontuzją, ale to mało realny scenariusz.
A co do Verrattiego to typowe podbijanie ceny, cwaniaki z nich

- Dybala 4ever
- Juventino
A co do kwestii Verrattiego jestem spokojny. Jak powie włodarzom Pescary, to mogą sobie tupać, podbijać cenę i robić inne sztuczki. Jak zawodnik się faktycznie uweźmie i chce być tylko w Juve. To skończy u nas, bo z niewolnika nie będzie pracownika, a wtedy jest działanie na szkodę klubu. Jak się chce to można pokazuje przypadek... Milosa Krasica, była wielka telenowela, ale chciał przyjść do Juve i przyszedł
.

- ewerthon
- Juventino
Elo Vidal:), takich ludzi jak Ty lubię. Oby was było coraz więcej na forum. Czasami mam dosyć już tych wszystkich malkontentów. To im się nie podoba, tamto, ten ma złe nazwisko, tamten brzydką fryzurę itd.
Poprzednie mercato pokazało, że mamy prawo wierzyć w to, że będzie lepiej, a sprowadzeni zawodnicy podniosą jakość drużyny. Nawet jeśli nie wydamy grubych milionów, to może się okazać, znacznie podniesiemy wartość drużyny. Liczę tutaj zwłaszcza na słynną opcję wypożyczenia z prawem pierwokupu. Taki sposób nie wyklucza sprowadzania wartościowych zawodników.
Najpierw prezydent Parmy powiedział, że Giovinco zagra albo w ich klubie, albo w Juventusie, teraz podobno sam piłkarz to potwierdził. Podejrzewam, że ta opcja jest bardzo mocno rozważana przez Marotte. Wykupienie połowy jego karty będzie tańsze niż sprowadzenie w całości jakiegoś innego zawodnika o takich umiejętnościach.
Poprzednie mercato pokazało, że mamy prawo wierzyć w to, że będzie lepiej, a sprowadzeni zawodnicy podniosą jakość drużyny. Nawet jeśli nie wydamy grubych milionów, to może się okazać, znacznie podniesiemy wartość drużyny. Liczę tutaj zwłaszcza na słynną opcję wypożyczenia z prawem pierwokupu. Taki sposób nie wyklucza sprowadzania wartościowych zawodników.
Najpierw prezydent Parmy powiedział, że Giovinco zagra albo w ich klubie, albo w Juventusie, teraz podobno sam piłkarz to potwierdził. Podejrzewam, że ta opcja jest bardzo mocno rozważana przez Marotte. Wykupienie połowy jego karty będzie tańsze niż sprowadzenie w całości jakiegoś innego zawodnika o takich umiejętnościach.