LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2012, 16:17

Obrazek

Krystyna ma chyba trudne dni, bo strasznie humorzasta się zrobiła :lol:.

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 września 2012, 09:06

Ten świat oszalał. Od dwóch tygodni głównym tematem w hiszpańskiej piłce jest "smutek Cristiano Ronaldo". Co mnie obchodzi nastrój jakiegoś nażelowanego playboya (od razu prostuję, bo napadnie mnie stahoo ( :prochno: ) i inni fanboye Ronaldo - piłkarzem jest wielkim, ale styl ma dosyć śmieszny jak na 27-letniego faceta). Czy naprawdę nie ma już innych tematów?
Sytuację nakręcają jeszcze katalońskie media, które spekulują o powodach takiego stanu rzeczy. Choć wiadomo, że takie idiotyczne tematy nie będą schodziły z pierwszych stron gazet, bo gościa wielbi miliony nastolatek i o czymś muszą sobie poczytać w kolorowych pisemkach.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2012, 10:12

ewerthon pisze:Ten świat oszalał. Od dwóch tygodni głównym tematem w hiszpańskiej piłce jest "smutek Cristiano Ronaldo". Co mnie obchodzi nastrój jakiegoś nażelowanego playboya (od razu prostuję, bo napadnie mnie stahoo ( :prochno: ) i inni fanboye Ronaldo - piłkarzem jest wielkim, ale styl ma dosyć śmieszny jak na 27-letniego faceta). Czy naprawdę nie ma już innych tematów?
Sytuację nakręcają jeszcze katalońskie media, które spekulują o powodach takiego stanu rzeczy. Choć wiadomo, że takie idiotyczne tematy nie będą schodziły z pierwszych stron gazet, bo gościa wielbi miliony nastolatek i o czymś muszą sobie poczytać w kolorowych pisemkach.
A dziwi Cię to? W Hiszpanii sytuacja Primera Division jest nudna jak 3 liga Arabska. Sami próbują zrobić ją ciekawszą, ale się nie da. Jej poziom jest wysoki czemu nie przeczę, ale od lat zwycięzcą jest albo Real, albo Barca więc po co oglądać.? Ile nastrzela jedna albo druga drużyna jakimś cieniasą. Nie dziwie się zatem, że robia szopki przy takich sytuacjach jak ta z Ronaldo a ich święto to Gran Derbi i cała sytuacja pomiędzy Realem Barcą. Mnie ta liga już dawno przestała interesować.

Junakson

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 13:24

Sprowadzanie ligi hiszpanskiej tylko do rywalizacji Real-Barca to spore dopowiedzenie i glupota :roll:

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 13:26

Junakson pisze:Sprowadzanie ligi hiszpanskiej tylko do rywalizacji Real-Barca to spore dopowiedzenie i glupota :roll:
To ile drużyn wygrywało mistrzostwa w ciągu ostatnich hmmm 30 lat?
Real, Barcelona, Deportivo, Valencia...ktoś jeszcze?
Sprawdziłem z ciekawości - w ciągu ostatnich 30 lat, Real - 12, Barcelona - też 12, Valencia - 2, Bilbao - 2, Atletico i Deportivo po 1.
Emocji co niemiara.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 13:41

Junakson pisze:Sprowadzanie ligi hiszpanskiej tylko do rywalizacji Real-Barca to spore dopowiedzenie i glupota :roll:
Sory kolego, ale sami kibice Realu i Barcelony, a przynajmniej zdecydowana większość z nich, sprowadza La Ligę do rywalizacji tych dwóch zespołów.

Ronaldo wczoraj foszka miał momentami.

IJK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2012, 13:45

Mocne wejście w trwającym meczu z Espanyolem miał Lorente strzelił od razu bramkę i miał okazje na drugą:) :happy:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2012, 09:41

Berbatov zaliczył imponujący debiut w Fulham. Ładna bramka, później karny strzelony na wielkim luzie. Dużo uczestniczył w grze swojej drużyny - przyjął 59 podań kilka razy wspomagając nawet obronę. 39 na 44 miał celnych.

Ach, jaki to byłby duet z Vuciniciem...
Edyta: Oż... machnęło mi się :lol:
Ostatnio zmieniony 18 września 2012, 09:48 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 września 2012, 09:46

Nie wiedziałem, że Fulham gra w lidze hiszpańskiej :prochno:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2012, 14:43

Smutne informacje dla naszego zaprzyjaźnionego nietoperza jak i wszystkich sympatyzujących z Valencią na tym forum.
Porozumienie według którego we wrześniu obecnego roku miały zostac wznowione prace nad nowym stadionem Valencii zostało zerwane.
Więcej na polskiej stronie fanów tego klubu.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2012, 23:34

Nie wiem czy ktoś ogląda z was Seville w mecuz z Barceloną, ale to co przed chwilą zrobił Fabregas przechodzi ludzkie pojęcie. DNO. PIŁKARSKIE DNO I LUDZKIE DNO. Nie jestem hejterem Barcelony- oglądam od poczatku 2 połowy i mimo, ze sędzia katalończyków faworyzuje jak może, to w tym momencie sie miarka przebrała. Podejść do zawodnika drużyny przeciwnej, puknąć go barkiem w twarz po czym samemu upaść jak po ciosie boksera. TO sie we łbie nie mieści. Daleko mi to bezmyślnego hejtu, ale od dziś zmieniam nastawienie do tego klubiku. Jak nie potrafią wygrać to posuwają sie do wszelkich możliwości. Rozumiem jeszcze symulowanie po faulu, ale COS TAKIEGO?! Niedługo jak będą mogli to jeszcze za przeproszeniem dupy dadzą byle sędzia im pomógł. Licze, że Federacja PD coś z tym zrobi bo tutaj nie ma żadnych nieśćisłości. Licze na odwieszenie czerwonej dla zawodnika Sevilli i zawieszenie dla Fabregasa. Dno. Oby Sevilla wygrała.[/u]

edit
Ha Ha Ha, drugi gol Barcelony po akcji w której najpierw był ewidentny faul na graczu Sevilli a potem jeden z Katalończyków zagrał pilke ręką. To kpina z futbolu jest.

Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 00:11

Symulka Fabregasa ewidentna, tylko, że Medel postąpił jak skończony idiota, dając się sprowokować w takim momencie meczu. Nie dziwie się takiemu zachowaniu Hiszpana, bo tylko o to w tej sytuacji mu chodziło.

Przy tym całym hejtowaniu Barcelony, nie rozumiem, czemu nikt nie mówi o faworyzowaniu Manchesteru United w Premier League? Takie wałki tam chodzą na ich korzyść, chociażby mecz sprzed tygodnia z Liverpoolem, że nawet Barca, by się nie powstydziła.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 00:14

Jak dla mnie bardzo pozytywny mecz. Nabiera mnie ochotka na obejrzenie sobie ligi hiszpańskiej, na szczęście akurat trafiam na jaja przebijające to co się działo na San Siro, i mogę z czystym sumieniem powiedzieć "au revoir", "adios", "hasta la vista" i "na schle" PD na następne pół roku :)

Dante93 przesadził w przedstawianiu sytuacji, ale tylko trochę. Sędzia odwraca się i nie widzi, że Alcantara obija sobie piłkę o rękę, z odległości pół metra, a jeden z komentatorów nie widzi w tym nic złego.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 00:29

C_Marchisio pisze:Symulka Fabregasa ewidentna, tylko, że Medel postąpił jak skończony idiota, dając się sprowokować w takim momencie meczu. Nie dziwie się takiemu zachowaniu Hiszpana, bo tylko o to w tej sytuacji mu chodziło.
Może to wina słabej jakości stream'a, może emocji, ale widząc powtórke odniosłem wrażenie, że Medel właśnie NIE postąpił jak idiota i, że to Fabregas uparcie na niego napierał.
C_Marchisio pisze:Przy tym całym hejtowaniu Barcelony, nie rozumiem, czemu nikt nie mówi o faworyzowaniu Manchesteru United w Premier League? Takie wałki tam chodzą na ich korzyść, chociażby mecz sprzed tygodnia z Liverpoolem, że nawet Barca, by się nie powstydziła.
Ok, Za tydzien biore na warsztat mecz DIabłów :twisted:
SKar7 pisze:Dante93 przesadził w przedstawianiu sytuacji, ale tylko trochę. Sędzia odwraca się i nie widzi, że Alcantara obija sobie piłkę o rękę, z odległości pół metra, a jeden z komentatorów nie widzi w tym nic złego.
To było tak ewidentne, że aż smiech ogarnia, że widzial to cały stadion i wszyscy w telewizorach bez powtórek, a nie widzieli tego Ci którzy wlasnie od tego są, aby skrupulatnie obserwować gre.
Cóż, chyba mam dosyć tej szopki pod tytułem 'PD'. W Italii rownież z sędziami bywa różnie, ale suma sumarum zawsze wychodzi sie (prawie)na zero. A tutaj? Śmiem twierdzić, że 11 na 11 Barca co najwyżej ugrałaby remis. Eh ale epicko by było trafić Barce w fazie pucharowej LM i, nawet jeżeli nie wygrać bo aż takich wymagań nie stawiam, to pokazać dobrą dla oka piłke. I jeżeli przegrać to tylko z powodu wyższości rywala, a nie po blędach sędziego.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 00:53

C_Marchisio pisze: Takie wałki tam chodzą na ich korzyść, chociażby mecz sprzed tygodnia z Liverpoolem, że nawet Barca, by się nie powstydziła.
Szczerze, to wziąłem sobie na warsztat rozszerzony skrót BBC, i nie licząc wymyślonego w jakimś odległym wymiarze karnego dla MU, nie mogę się specjalnie przyczepić do żadnej decyzji sędziego. Mooże co najwyżej jeszcze do tego, że VP nie wyleciał po podobnym faulu, co Shirley, ale widzę parę rzeczy, które go bronią. Ale i liverpoolczyk powinien wylecieć, i karnych dla Beatlesów nie było :think:
Na pewno to nie jest skala tego, co wydarzyło się w Andaluzji, że sędzia przepchnął drużynę z 1:2 na 3:2.
Dante93 pisze: Może to wina słabej jakości stream'a, może emocji, ale widząc powtórke odniosłem wrażenie, że Medel właśnie NIE postąpił jak idiota i, że to Fabregas uparcie na niego napierał.
To wyglądało tak- Medel opóźnia wznowienie gry biorąc piłkę ze sobą-> Fabregas się na niego rzuca "obejmująco", chcąc mu wyrwać piłkę-> Panowie skaczą sobie do gardeł, patrząc romantycznie w oczy-> głupota Medela polegająca na tym, że ruszył głową w stronę Cesca, chcąc go przestraszyć -> Fabregas się przewraca bez kontaktu.

ODPOWIEDZ