Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Naprawdę wierzycie w tą bajeczkę,że Lichy kogoś blokuje? Przecież zeszłego lata była identyczna sytuacja przy grze 3-5-2, był Szwajcar i Alves a jednak przyszedł Cuadrado( swoją drogą Lichsteiner był już praktycznie w Mediolanie) dzisiaj mamy analogiczną sytuację. Był Lloerente i jakoś to nie przeszkadzało w ściągnięciu 3 kolejnych napastników jednego okienka.Marotta się nie cacka w takich przypadkach. Wg mnie to wygląda po prostu na zasłonę jakby się nie udało dogadać w sprawie jakiegoś sensownego PO to Marotta może powiedzieć,że mamy mistrza z 6 scudetti,który nie chciał odchodzić,więc w ogóle nikogo nie szukał. Taka trochę bajeczka dla wierzących we wszystko to co Marotta powie albo gazety napiszą.Przemo90 pisze: Ogolnie jestem strasznie wkurzony na tego dziadza Lichego - blokuje nam cale okno transferowe, a zaraz Cancelo zostanie zgarniety przez Inter lub Totenham i zostaniemy ze starym i slabym Lichym.
Barzagli grał wtedy na prawej obronie i swoja drogą wcale nim nikt nie kręcił jak wiatrakiem, przegrał 2-3 pojedynki,ale i tak więcej ich wygrał. Bramki i tak padały bez jego udziału. Na ŚO grał dalej dobrze, po sparingach bym nie wyciągał wniosków,że już nie da rady.Przemo90 pisze: JA szczerze przeboleje brak inwestycji do srodka pola ale nie przezyje braku wzmocnienia prawej obrony i ewentualnego zakupu srodkowego obroncy - alternatywy dla Ruganiego (moze sie okazac ze Daniele nie da rady zastapic Bonu i znowu w listopadzie czy grudniu bedziemy tracic 15 pkt do lidera). Po co sie denerwowac ? Lepiej odrazu kupic kogos potencjalnego do 1 skladu - bedzie gral lepszy - zakladam ze Benatia jest ok ale jako zmiennik Chieliniego - Barzagli jest juz za stary i za wolny - wedlug mnie bedzie ral juz tylko w Pucharze Wloch. Wszyscy widzieli co wyprawial w finale LM krecili nim jak wiatrakiem.
Co do Ruganiego to przecież chłopak pokazał już bardzo dużo jak na czas,który dostał w Turynie, poza meczem rewanżowym w CI z Interem 2 sezony temu nie zawiódł gdy dostawał szanse. Bezsensu byłoby ściąganie kolejnego obrońcy,który miałby grać jeżeli Rugani nie da rady, bo taki już w klubie jest czyli Benatia, swego czasu najlepszy obrońca w SerieA gdy grał w Romie. Co do straty 15pkt to głupota, jeden gracz nie jest wstanie w 2-3 miesiące takiej straty robić, chyba już nie pamiętasz co wyprawiał swego czasu Bonu, gdzie co drugi mecz sam strzelał gola dla rywali a jakoś takiej straty punktowej nie było. Rugani musi w końcu zacząć grać i nawet jak zawali kilka bramek, każdy obrońca popełnia błędy i jeżeli Włoch ma być podstawowym graczem Juve to będzie musiał z ew. błędów wyciągać wnioski i stawać się lepszym graczem.
Ostatnio zmieniony 07 sierpnia 2017, 16:16 przez AdiJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- mzm
- Dortmundczyk
Tak, z pewnością.Poulinho pisze:Mógłby być w sumie rozpatrywany jako zastępstwo za Dembelemzm pisze:To prawda, mogłoby i tak być, ale to i tak bardzo mało prawdopodobne.Osgiliath pisze:
Zauważ, że Spinazzola jest bardzo uniwersalny i może grać zarówno jako LO jak i PO do tego jako wahadłowy na każdej stronie, więc plotka o ofercie z BvB nie musi koniecznie oznaczać, że ma byc rozpatrywany wyłącznie jako lewy obrońca.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Higuain (Kean)
D.Costa (Mandzukic) - Dybala (Pjaca) - Cuadrado (Bernardeschi)
Pjanic (Bentancur) - Marchisio (Khedira)
A.Sandro (Asamoah) - Chiellini (Benatia) - Rugani (Barzagli) - De Sciglio (Lichtsteiner)
Buffon (Szczęsny)
BR - w tym sezonie będzie to świetnie obsadzona pozycja [zostaje]
OP - dramatycznie odstaje od reszty drużyny [musi zostać wzmocniona]
OŚ - wszystko zależy od zdrowia Chielliniego i Benatii, teraz liczę na duet Chiellini-Rugani, a za rok Caldara-Rugani [niewiadoma]
OL - genialny A.Sandro i dobry jak na rezerwowego Asamoah [zostaje]
PŚ - podobnie jak w przypadku OŚ, wszystko zależy od zdrowia Marchisio i Khediry, ale i tak wszyscy to bardzo grzeczni chłopcy i brakuje takiego Rincona na poziomie TOP-a (czyt. Vidala) [niewiadoma]
OPP/Ś/L - w zeszłym sezonie to były nasze najgorszej obsadzone pozycje, w tym jedne z najlepiej [zostaje]
NŚ - genialny Higuain i Kean, którego jestem coraz bardziej ciekawy [może zostać]
D.Costa (Mandzukic) - Dybala (Pjaca) - Cuadrado (Bernardeschi)
Pjanic (Bentancur) - Marchisio (Khedira)
A.Sandro (Asamoah) - Chiellini (Benatia) - Rugani (Barzagli) - De Sciglio (Lichtsteiner)
Buffon (Szczęsny)
BR - w tym sezonie będzie to świetnie obsadzona pozycja [zostaje]
OP - dramatycznie odstaje od reszty drużyny [musi zostać wzmocniona]
OŚ - wszystko zależy od zdrowia Chielliniego i Benatii, teraz liczę na duet Chiellini-Rugani, a za rok Caldara-Rugani [niewiadoma]
OL - genialny A.Sandro i dobry jak na rezerwowego Asamoah [zostaje]
PŚ - podobnie jak w przypadku OŚ, wszystko zależy od zdrowia Marchisio i Khediry, ale i tak wszyscy to bardzo grzeczni chłopcy i brakuje takiego Rincona na poziomie TOP-a (czyt. Vidala) [niewiadoma]
OPP/Ś/L - w zeszłym sezonie to były nasze najgorszej obsadzone pozycje, w tym jedne z najlepiej [zostaje]
NŚ - genialny Higuain i Kean, którego jestem coraz bardziej ciekawy [może zostać]
- panlider
- Juventino
Uwielbiam to forum, jeden słabszy sparing i już na gwałt potrzebujemy środkowego obrońcyPrzemo90 pisze:Zgodze sie z poprzednikami, takze uwazam ze N'Zozi bylby najlepsza z dostepnych opcji w takim przedziale cenowym, miejmy nadzieje ze Marotta nie bedzie sie targowal o 8-10 mln i nie pojdzie po opcje nr 3 lub 4 jak to zwykle bywalo w przeszlosci - choc tak jak juz wspominalem przy obecnej formie Marchisio zakup srodkowego pomocnika wg. mnie nie jest priorytetem w obliczu strasznie slabej prawej obrony - Lichy i niepewnej strodkowej - Rugani oraz braku zmiennika dla Sandro - przyjscie Cancelo i fakt ze posiadamy uniwersalnego De Sciglio rozwiazaloby ten problem. Niesety wiekszosc ruchow blokuje nam uparty osiol Lichy - czuje ze z kasy Leminy i Rincona kupimy Balde i srodkowego pomocnika a reszta bedzie polowaniem na sytuacje i promocje ostatniego dnia mercato.
Marzenie- N'Zozi, Cancelo, Balde i ktos do srodka obrony
Out - Lemina, Rincon, Lichy, Asamoah (tylko w przypadku zakupu Cancelo)

Mamy Benatię, Kielona, Ruganiego i Barze, moim zdaniem w zupełności wystarczy, a jak nie, to będziemy łatać tą pozycję zimą. Jak czytam, że interesujemy się piłkarzami pokroju Garaya, to naprawdę szkoda pieniędzy. Dopóki nie sprzedamy Asamoaha, a nic na to nie wskazuje, to nie widzę sensu w poszukiwaniach zmiennika dla Sandro, zresztą De Sciglio może też może od biedy zagrać na lewej obronie. Priorytetem powinien być prawy obrońca, mnie osobiście Cancelo niezbyt grzeje, ale chyba nie znajdziemy nikogo lepszego. Straszna posucha panuje na tej pozycji. N'Zonzi ma klauzule, więc możemy go kupić nawet 31.08, wpłacając ją Sevilli, do tego czasu trzeba się rozglądać za kimś bardziej sensownym, chociaż najlepsze opcje zostały już z rynku wyczyszczone... najbardziej mi szkoda Maticia.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
O ile lubię Asa jako piłkarza i dobrze sprawdzał się na wahadle o tyle to co gra na lewej obronie w żadnym razie nie podsumowałbym słowem "dobry". Niestety ale od początku jego gry tam najgorzej było z wyprowadzeniem piłki i trzymaniem linii, o ile jakoś tą pierwszą umiejętność trochę poprawił choć i tak zdarza mu się nieźle zakręcić o tyle łamanie linii spalonego to niestety u niego chleb powszedni. O ile technicznie to zawodnik bardzo dobry o tyle te błędy wg mnie definitywnie powinny skreślać jego osobę na lewej obronie.Crunny pisze:dobry jak na rezerwowego Asamoah
Dużo bardziej byłbym za opcją ktoś na PO, wtedy Lichy zmiennik a De Sciglio zmiennik Alexa niż Asa zmiennik Alexa.
- wagner
- Juventino
A może zrealizowany zostanie scenariusz przesunięcia Asamoaha do środka pomocy? Myślę, że może się tak stać tylko w przypadku odejścia z klubu: Leminy, Rincona przy jednoczesnym sprowadzeniu Spinazzoli, Keity oraz braku kupna środkowego pomocnika.AdiJuve pisze:Crunny pisze:Asamoah
Cancelo? Bla bla bla.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Wiele osób pisało o tym, że nasz środek obrony w składzie Barza (prawdopodobnie ostatni sezon), Chiellini i Benatia (bardzo wysokie ryzyko wystąpienia urazów wykluczających ich z gry na sporo kolejek) oraz Rugani (niby kreowany na zawodnika pierwszego składu, ale w sumie wciąż nie wiadomo czego się po nim spodziewać) może sobie nie dać rady w momencie, gdy opuszczał nas Bonucci. Problem z Ruganim jest taki, że jest wciąż stosunkowo młodym zawodnikiem i mogą mu się przydarzać pomyłki podobne do tych jakie miewał Leo na początku kariery w Juve. Jednakże Juventus jest znów klubem z europejskiego topu i ciekawe czy Daniele dostanie taki margines błędów jak miało to miejsce w przypadku Bonucciego (a wtedy nie było takiego ciśnienia na sukces, bo naszym celem była kwalifikacja do LM, a nie zwycięstwo w tych elitarnych rozgrywkach).panlider pisze:
Uwielbiam to forum, jeden słabszy sparing i już na gwałt potrzebujemy środkowego obrońcy![]()
Mamy Benatię, Kielona, Ruganiego i Barze, moim zdaniem w zupełności wystarczy, a jak nie, to będziemy łatać tą pozycję zimą. Jak czytam, że interesujemy się piłkarzami pokroju Garaya, to naprawdę szkoda pieniędzy. Dopóki nie sprzedamy Asamoaha, a nic na to nie wskazuje, to nie widzę sensu w poszukiwaniach zmiennika dla Sandro, zresztą De Sciglio może też może od biedy zagrać na lewej obronie. Priorytetem powinien być prawy obrońca, mnie osobiście Cancelo niezbyt grzeje, ale chyba nie znajdziemy nikogo lepszego. Straszna posucha panuje na tej pozycji. N'Zonzi ma klauzule, więc możemy go kupić nawet 31.08, wpłacając ją Sevilli, do tego czasu trzeba się rozglądać za kimś bardziej sensownym, chociaż najlepsze opcje zostały już z rynku wyczyszczone... najbardziej mi szkoda Maticia.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- panlider
- Juventino
Przecież Asamoah na środku pomocy jest jeszcze gorszy niż na lewej obroniewagner pisze:A może zrealizowany zostanie scenariusz przesunięcia Asamoaha do środka pomocy? Myślę, że może się tak stać tylko w przypadku odejścia z klubu: Leminy, Rincona przy jednoczesnym sprowadzeniu Spinazzoli, Keity oraz braku kupna środkowego pomocnika.AdiJuve pisze:Crunny pisze:Asamoah
Cancelo? Bla bla bla.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Profesor
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Przed przyjściem do Juve grał na ŚP, niestety jego kolano już na to nie pozwala co przyznał sam Allegri i po tym jak grał w zeszłym sezonie tylko na LO kolano wytrzymało.panlider pisze:Przecież Asamoah na środku pomocy jest jeszcze gorszy niż na lewej obroniewagner pisze:A może zrealizowany zostanie scenariusz przesunięcia Asamoaha do środka pomocy? Myślę, że może się tak stać tylko w przypadku odejścia z klubu: Leminy, Rincona przy jednoczesnym sprowadzeniu Spinazzoli, Keity oraz braku kupna środkowego pomocnika.AdiJuve pisze:
Cancelo? Bla bla bla.
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
No to jeszcze nie wiesz? Fizjoterapeuci z całego świata zastanawiają się nad tym przypadkiem. Gdy tylko Kwadwo schodzi do środka odczuwa nieopisany ból w kolanie, który ustępuje gdy zbliża sie do linii bocznej. :co?:mzm pisze:W środkowej strefie boiska jest jakiś klimat, w którym kolano Asamoaha przestaje działać czy o co chodzi?
Też nie rozumiem tego stwierdzenia. Co to za różnica, przecież obciążenia dla obu pozycji są podobne a właściwie TAKIE SAME! Chyba mamy kandydata do zastąpienia sebastian10
Co do tego N'Zonziego to gość był w cieniu Krychowiaka, który ostatni sezon w Sevilli przepauzował z powodu kontuzji a część ludzi tutaj jest na niego napalona jak szczerbaty na suchary. Jak dla mnie to nie jest zawodnik na miarę naszego Juventusu. No chyba, że naprawdę wydźwignie się na maksimum swoich umiejętności (których nie pokazał NIGDY!). Będąc całkowicie szczerym to nie widzę obecnie piłkarza, który jednocześnie byłby do wyciągnięcia (tak wiem casus Neymara) i z miejsca podniósłby poziom.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Serio piszecie ze nie ma różnicy między obciążeniem na srodku boiska w porównaniu z lewa obrona?:-)
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
No a co takiego może wpłynąć wydatnie na kolano Kwadwo, że ten nie moze grać an środku bo nie wiemAdrian27th pisze:Serio piszecie ze nie ma różnicy między obciążeniem na srodku boiska w porównaniu z lewa obrona?:-)

- wloski
- Juventino
Chyba w życiu w piłkę nie grałeś, że nie widzisz różnicy w obciążeniu poszczególnych partii nóg w danym rejonie boiska. Sam Alex wspominał, że po ciężkiej kontuzji kolana musiał zmienić styl gry, który preferował przez całym tym zdarzeniem. Przed kontuzją Kwadowo miał tylko jedną nogę do grania, co już utrudniało mu życie w środku pomocy, a teraz to już kompletnie się o tego nie nadaje. Kolana w środku pomocy bardzo często pracują na skręcanie, całe nogi w ogóle inaczej pracują niż na LO gdzie masz latać od pola karnego do pola karnego, serwują podania, wrzutki i jakieś tam poszczególne strzały.dr.DeV pisze:No a co takiego może wpłynąć wydatnie na kolano Kwadwo, że ten nie moze grać an środku bo nie wiemAdrian27th pisze:Serio piszecie ze nie ma różnicy między obciążeniem na srodku boiska w porównaniu z lewa obrona?:-)