Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 23:34

Osgiliath pisze:
tomassi14 pisze:ktos oglada mlodych wlochów, ciekawi mnie ten lorenzo pellergini
Roma ma opcję pierwokupu i wszystko na to wskazuje, że z niej skorzysta. Sami oferowaliśmy za niego 16 mn € ponoć, no ale roma tym bardziej nie chce się go pozbywać. Co prawda czas na aktywację klauzuli mają tylko do 30 czerwca, jednak spieniężyli Salaha, więc mają i na podwyżkę dla nindży i wykupienie młodziaka. Szkoda, bo to spory talent do środka.

szkoda

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 23:47

tomassi14 pisze:
Osgiliath pisze:
tomassi14 pisze:ktos oglada mlodych wlochów, ciekawi mnie ten lorenzo pellergini
Roma ma opcję pierwokupu i wszystko na to wskazuje, że z niej skorzysta. Sami oferowaliśmy za niego 16 mn € ponoć, no ale roma tym bardziej nie chce się go pozbywać. Co prawda czas na aktywację klauzuli mają tylko do 30 czerwca, jednak spieniężyli Salaha, więc mają i na podwyżkę dla nindży i wykupienie młodziaka. Szkoda, bo to spory talent do środka.

szkoda
Za Salaha ma przyjść Berardi albo Papu Gomez także to nie do końca prawda. Romy często nie stać na odkup swoich wychowanków, także tutaj nie spodziewałbym się że tak od razu zostanie wykupiony przez Rome.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 23:48

wojczech7 pisze:
pablo1503 pisze:
Cabrini_idol pisze:No i kto kupi Sancheza wygra na loterii ;)
Chyba raczej kto wygra na loterii, ten wszystko wyda na Chilijczyka, a zwłaszcza jego pensję :smile:

35mln za N'zonziego to spoko kasa. Gdyby jeszcze wyszło 30+5 bonusow, to w ogóle byłbym w niebie.
Nigdy nie zrozumiem tej Waszej troski o kwoty, jakie wydajemy na piłkarzy.

N'zonzi za 30+5 będzie grał lepiej, niż N'zonzi za 35+2? :think:

Koledzy będą się z Was śmiali, czy jak?

Rozumiem zwracanie uwagi na stosunek jakości do ceny, gdy sam coś sobie kupuje. Co mnie obchodzi ile zapłaci Juventus za piłkarza? Dla mnie ważne jest, żeby ten gość wypełnił lukę i grał dobrze.
Dlatego, że niektórzy mają mózg i zdają sobie sprawę, że jest określony budżet transferowy i zbytnie szastanie pieniędzmi na jednej pozycji spowoduje niedobory finansowe we wzmacnianiach innych pozycji.
Zdają sobie sprawę, że później tych kilku milionów może zabraknąć do transferu jakiegoś perspektywicznego gracza, chociażby takiego Verrattiego, który wylądował w PSG.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2017, 23:59

GDM:
- van Dijk do Chelsea za 60 mln. (także chyba odpuszczą Bonucciego);
- Chelsea niebawem ma wystosować nową ofertę za Sandro;
- Real zmienił zdanie i teraz jest otwarty na sprzedaż Danilo, mają zdecydować razem z agentem piłkarza co zrobić po otrzymaniu ofert.

gregab

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 00:13

jako jeden z najstarszych kibiców powiem wam że to jest toksyczna miłość.
Na szczęście mam ten przywilej że pamiętam triumf w LM z Ajaxem.
Ale nie czytam tego Nzoziego czy jak mu tam. Costa to wg mnie to jest kocur jakiego potrzebujemy, Jeżeli Sandro zostanie w co wierze to lewa strona będzie zamiatać.

ga
Cataclysm9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 00:15

Pedulla: W sprawie Bernardeschiego liczy się już tylko Juve, Inter nie może pozwolić sobie na taką operację, a i Federico wybrał i interesuje go tylko Juventus. Juventus zaproponuje 40 mln, które z bonusami może wzrosnąć do 45 mln. Jest także możliwość, że do transakcji dołączony zostanie Rincon.

+
Di Marzio informuje, że Viola kontaktuje sie z agentem Politano, co może oznaczać, że pogodzili się z utratą Bernardeschiego.
Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2017, 00:22 przez Cataclysm9, łącznie zmieniany 1 raz.

maledizione
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 00:16

Costa na dzień dzisiejszy to jednosezonowiec znikając w ważnych meczach, do tego Bayern kupił go za 30mln a chce za nim po kiepskim sezonie zarobić + pensje jak dla wielkiej gwiazdy.

Gość zagrał jeden bardzo dobry sezon w czym przez 6 lat kisił się na Ukrainie, ja rozumiem jakbyśmy kupowali gościa za max 30 mln a Bayern ma zarobić gruby hajs na gościu co przez rok się po czole kopie. :facepalm:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 00:24

Bez przesady. To nie jest jednosezonowiec.

I bez przesady z tym kopaniem się po czole. Grając dużo mniej w mijającym sezonie nastrzelał 7-8 bramek i miał około 10 asyst. Kopał to się po czole Krasić u nas czy Danilo w Realu, który chce za gościa DZISIAJ 30 mln euro.

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 00:28

Nie był ? A ile sezonów zagrał na wysokim poziomie w jakiejś szanującej się lidze ?

I zaznaczę w tym bardzo dobrym sezonie w ważnych meczach znikał co potwierdzają kibice Bayernu (m.in też tutaj)

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 00:30

A kogo Ty byś chciał. Tylko nie mów mi o Bernarderschim, które kopie się o wiele mocniej po głowie niż Costa. Sanchez NIEREALNY i to nie tylko dla nas ale pewnie nawet dla BM też, który nie da mu tego co chłop chce. Keite nie chce puścić Lolito. Nie ma innych skrzydłowych do wyciągnięcia. Za Lemara Monaco podobno chce 60 mln euro a i to może ich nie przekonać.
Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2017, 00:32 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 00:31

Inter podobno do końca miesiąca musi wyregulować FFP i zanotować zysk rzędu 30 mln euro, wówczas będą mogli rozpocząć mercato, dlatego do tego czasu transfer Bernardeschiego jest dla nich utopią.

Chelsea ma zapłacić 68 mln za Van Dijka. Po pierwsze to turbo jaja, a po drugie jeśli sprzedamy komuś Bonucciego za dużo mniej, to chyba forum spłonie.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 00:33

Tylko Vinci , te transfery odbywające się wewnątrz Premier L. zawsze są przepłacane o 30-40 % .

Juventus have asked Bayern Munich for Renato Sanches on a 2-year loan deal. Juventus & Bayern Munich have a strong relationship. (Mediaset)

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 00:38

Cabrini_idol pisze:Tylko Vinci , te transfery odbywające się wewnątrz Premier L. zawsze są przepłacane o 30-40 % .

Juventus have asked Bayern Munich for Renato Sanches on a 2-year loan deal. Juventus & Bayern Munich have a strong relationship. (Mediaset)
O, proszę, kolejny uwłaczający deal? 2-letnie wypożyczenie, chłopak dostanie plac gry, mocno się rozwinie, po czym biedny Juventus będzie musiał oddać gracza do Pana całej sytuacji, czyli Bayernu, dysponującego prawem kontrwykupu.. Mam nadzieję, że to nie jest prawda, bo kolejny raz się ośmieszymy.

Skoro dają w Chelsea za tego typa niemal 70 baniek to Bonucci jest wart 100. To samo Sandro. Mam nadzieję, że obu zatrzymamy.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 00:39

Cabrini_idol pisze:A kogo Ty byś chciał. Tylko nie mów mi o Bernarderschim, które kopie się o wiele mocniej po głowie niż Costa. Sanchez NIEREALNY i to nie tylko dla nas ale pewnie nawet dla BM też, który nie da mu tego co chłop chce. Keite nie chce puścić Lolito. Nie ma innych skrzydłowych do wyciągnięcia. Za Lemara Monaco podobno chce 60 mln euro a i to może ich nie przekonać.
Przepraszam, ale wolę Bernę niż Costę, bo on przynajmniej ma szansę wskoczyć level wyżej + ograny w Serie A + mniejsza pensja.

Ja nie oczekuję Sancheza, ale wolę zaryzykować z kimś młodym, z talentem który może się okazać TOPEM (a nasi spece od transferów znają się na takich zawodnikach) niż kupować Costę.

W naszej sytuacji uważam, że to lepsze niż Costy i N'Zonzie i inne takie wynalazki co nawet mimo grania pro kilka lat nie mieli więcej niż 1 świetnego sezonu.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2017, 00:40

Wiem, wiem, ale to nie do pojęcia totalnie.

Dla Sanchesa nie, pewnie się u nas otrzaska w poważnych rozgrywkach i wróci do Bayernu za darmo.

Zablokowany