Mercato (2012-2014)
- francois
- Juventino
Zapisana była kara za ewentualne niewykupienie Caceresa. Dlatego cieszę się, że Marotta zdecydował się go wykupić, a nie stwierdził przykładowo, iż lepiej będzie odpuścić Urusa, a w jego miejsce sprowadzić za darmo Peluso lub Pisano, że nie wspomnę o daniu szansy Motcie :-Dzahor pisze:Nie tylko według Ciebie, ale także według umowy. Juventus był zobligowany do wykupienia Urugwajczyka w przypadku zajęcia miejsca, żeby nie skłamać, trzeciego albo wyższego.francois pisze:Wg mnie była to czysta formalność i cieszę się, że nastąpiło to tak szybko. Ciekawią mnie tylko szczegóły kontraktu indywidualnegoalina pisze:Caceres wykupiony - kontrakt do 2016.
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=95969![]()
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- annihilator1988
- Juventino
Ja tam wolałbym mieć konkretnego zmiennika, nawet podatnego na kontuzje. W tym kontekście, chciałbym zaznaczyć, że Hargreaves jest wolnym zawodnikiem. Rzadko kiedy oglądałem go w akcji, ale kiedy już mi się to zdarzało, to widziałem w nim odpowiednika Xabiego.francois pisze:Tymczasem Sahin stwierdził, że raczej zostanie w Madrycie, nad czym osobiście ubolewam. Wobec tego zastanawiam się, czy mając w kadrze MVP, Padoina, Verrattiego i Pogbę ta szóstka Waszym zdaniem zapewni nam wysoki poziom i stabilność grając na trzech frontach? Zasoby finansowe mamy przecież ograniczone, więc na drogiego rezerwowego raczej nie możemy sobie pozwolić...
- zahor
- Juventino
Takiego scenariusza to nawet nie brałem pod uwagę, mimo że nie należę do grona marottofapaczy :-Dfrancois pisze: Zapisana była kara za ewentualne niewykupienie Caceresa. Dlatego cieszę się, że Marotta zdecydował się go wykupić, a nie stwierdził przykładowo, iż lepiej będzie odpuścić Urusa, a w jego miejsce sprowadzić za darmo Peluso lub Pisano, że nie wspomnę o daniu szansy Motcie :-D
- francois
- Juventino
Problem w tym, że w ostatnim czasie w ogóle ciężko było go zobaczyć na boisku. 14 minut w PL + zaledwie jeden mecz na ławce rezerwowych - to wiele mówi o jego obecnej formie...annihilator1988 pisze:Ja tam wolałbym mieć konkretnego zmiennika, nawet podatnego na kontuzje. W tym kontekście, chciałbym zaznaczyć, że Hargreaves jest wolnym zawodnikiem. Rzadko kiedy oglądałem go w akcji, ale kiedy już mi się to zdarzało, to widziałem w nim odpowiednika Xabiego.francois pisze:Tymczasem Sahin stwierdził, że raczej zostanie w Madrycie, nad czym osobiście ubolewam. Wobec tego zastanawiam się, czy mając w kadrze MVP, Padoina, Verrattiego i Pogbę ta szóstka Waszym zdaniem zapewni nam wysoki poziom i stabilność grając na trzech frontach? Zasoby finansowe mamy przecież ograniczone, więc na drogiego rezerwowego raczej nie możemy sobie pozwolić...
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
Nie wiem skąd te dywagacje. Marotta nic nie zdecydował, Caceres musiał byc wykupiony, bo zajęliśmy miejsce w pierwsze szóstce.francois pisze:Zapisana była kara za ewentualne niewykupienie Caceresa. Dlatego cieszę się, że Marotta zdecydował się go wykupić, a nie stwierdził przykładowo, iż lepiej będzie odpuścić Urusa, a w jego miejsce sprowadzić za darmo Peluso lub Pisano, że nie wspomnę o daniu szansy Motcie :-Dzahor pisze:Nie tylko według Ciebie, ale także według umowy. Juventus był zobligowany do wykupienia Urugwajczyka w przypadku zajęcia miejsca, żeby nie skłamać, trzeciego albo wyższego.francois pisze: Wg mnie była to czysta formalność i cieszę się, że nastąpiło to tak szybko. Ciekawią mnie tylko szczegóły kontraktu indywidualnego![]()
Aha, Curva pisze, ze RVP nie jest nawet lontano, on jest lontanissimo.
Lontano = daleki, odległy.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2012, 21:19 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.
- zahor
- Juventino
Fakt, chyba masz rację z tą szóstką, warunkiem było zakwalifikowanie się ogólnie do pucharów, nie do Ligi Mistrzów.alina pisze: Nie wiem skąd te dywagacje. Marotta nic nie zdecydował, Caceres musiał byc wykupiony, bo zajęliśmy miejsce w pierwsze szóstce.
Co do kar - ostatnio tutaj zapytałem jak ta kwestia wygląda i Ouh_yeah napisał że kara za niewykupienie Martina wynosi 1,5 mln euro. Czyli Marotta jednak jakąś decyzję podjął - mógł zdecydować że jednak woli zapłacić karę. Z tym że ja takiego rozwiązania nawet nie brałem pod uwagę.
- Castiel
- Juventino
Caceres to bardzo dobry transfer. W obronie daje radę, potrafi nieźle wrzucić. Może nie jest jakiś przebojowy, ale przynajmniej nie traci głupio piłek. Chociaż widać było po nim, że już by pobiegł na hurra, ale się zatrzymywał. Pewnie te założenia taktyczne Conte...
Zawodnik bardzo uniwersalny, który będzie bardzo przydatny. Kosztował w sumie około 10 mln - transfer na +
Zawodnik bardzo uniwersalny, który będzie bardzo przydatny. Kosztował w sumie około 10 mln - transfer na +
Zahorku, właśnie nie miał wyboru.zahor pisze:Fakt, chyba masz rację z tą szóstką, warunkiem było zakwalifikowanie się ogólnie do pucharów, nie do Ligi Mistrzów.alina pisze: Nie wiem skąd te dywagacje. Marotta nic nie zdecydował, Caceres musiał byc wykupiony, bo zajęliśmy miejsce w pierwsze szóstce.
Co do kar - ostatnio tutaj zapytałem jak ta kwestia wygląda i Ouh_yeah napisał że kara za niewykupienie Martina wynosi 1,5 mln euro. Czyli Marotta jednak jakąś decyzję podjął - mógł zdecydować że jednak woli zapłacić karę. Z tym że ja takiego rozwiązania nawet nie brałem pod uwagę.
"Juventus Football Club SpA ogłasza, że doszedł do porozumienia z Sevilla Futbol Club SAD w sprawie tymczasowego pozyskania usług Martina Caceresa, za które wypłacona zostanie kwota 1.5 miliona euro.
Umowa transferu zakłada, że jeśli Juventus w sezonie 2011/12 zajmie miejsce w czołowej szóstce, to zostanie zobligowany, by przed 30 maja 2012 roku aktywować klauzulę wykupu ustaloną na sumę 8 milionów euro płatne w sezonie 2012/13. Jeśli Juventus nie zajmie wspomnianego miejsca, to nie będzie zobligowany do wykupu zawodnika, ale będzie musiał wypłacić Sevilli karę 1.5 miliona euro za brak aktywowanie wspomnianej klauzuli".
- zahor
- Juventino
Aha, czyli jeszcze inaczej.alina pisze: Zahorku, właśnie nie miał wyboru.
"Juventus Football Club SpA ogłasza, że doszedł do porozumienia z Sevilla Futbol Club SAD w sprawie tymczasowego pozyskania usług Martina Caceresa, za które wypłacona zostanie kwota 1.5 miliona euro.
Umowa transferu zakłada, że jeśli Juventus w sezonie 2011/12 zajmie miejsce w czołowej szóstce, to zostanie zobligowany, by przed 30 maja 2012 roku aktywować klauzulę wykupu ustaloną na sumę 8 milionów euro płatne w sezonie 2012/13. Jeśli Juventus nie zajmie wspomnianego miejsca, to nie będzie zobligowany do wykupu zawodnika, ale będzie musiał wypłacić Sevilli karę 1.5 miliona euro za brak aktywowanie wspomnianej klauzuli".
A skoro już drążymy temat, to co by było gdyby Marotta jednak nie wykupił Caceresa? Tzn. nie podpisał z nim kontraktu, nie przelał Sevilli pieniędzy itd? Byłaby jakaś jeszcze inna kara, czy z automatu karta zawodnicza stałaby się własnością Juve, które byłoby Sevilli dłużne te 8 baniek, a to że Caceres nie podpisałby kontraktu to już Hiszpanów by nie dotyczyło?
Pytam, bo zadałem to samo pytanie tam i w sumie nie uzyskałem odpowiedzi jak to wygląda w przypadku niezrealizowania danego punktu umowy.
- Hoffman
- Juventino
Mi się wydaje, że Caceres już podpisał jakiś pre-kontrakt w styczniu który wszedł w życie razem z tym, jak zmieściliśmy się w pierwszej szóstce, ale to tylko takie widzimisię ;-)
Ostatnio zmieniony 25 maja 2012, 22:18 przez Hoffman, łącznie zmieniany 1 raz.
- Brutalo
- Juventino
"Zawodnik został wypożyczony z Sevilli za 1,5 mln euro do końca sezonu 2011/2012. Jeśli Bianconeri zajmą miejsce w czołowej szóstce Serie A będą zobligowani wykupić Caceresa do 30 maja 2012 roku za kwotę 8 mln euro. Jeśli natomiast Stara Dama zajmie miejsce niższe nie będzie zobligowana do wykupu obrońcy ale będzie wiązało się to z karą w wysokości 1,5 mln euro."Hoffman pisze:Mi się wydaje, że Caseres już podpisał jakiś pre-kontrakt w styczniu który wszedł w życie razem z tym, jak zmieściliśmy się w pierwszej szóstce, ale to tylko takie widzimisię ;-)

Ja tak króciutko odnośnie wzmocnień. Potrzeba konkurencji dla De Ceglie, czwartego obrońcę, środkowego pomocnika (przy pozostaniu Marrone) i (moim zdaniem) dwóch wzmocnień w ataku. Cavani, RVP i Suarez nie przyjdą. Ja nadzieję upatruję w kim innym, a mianowicie Dzeko. Mancini nie widzi go razem z barwuachem w jedenastce, a czarnuszek znowu wrócił do jego łask. Do tego jest Tevez i Aguero... <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> bym chciał go w Juve. Go i Giovinco

- Bartek88
- Juventino
Mierny na solojuve wypowiedzial sie,ze nie interesujemy sie Drogbą mimo tego co pisze
prasa. Nie wiem czy to dobrze czy to szkoda..
PSG rzucilo oferta 26 baniek za Lavezziego i pan od paszy dla koni plakal i zastanawia sie co z tym zrobic.
Aaaa i jeszcze Palacio ma do interu przejsc.
Sagna sie wypowiadal, ze Persi duzo wniosl do klubu,ze bardzo duzo dla niego znaczy,ze wszyscy są mu niezmiernie wdzieczni za to co robi i chca zeby zostal i Van ma tego swiadomosc, na pewno mu smutno bylo jak przeczytal wloskie gazety w internecie.
Ej orientuje sie ktos w ogole czy Van Persi spal w hotelu czy w willi Agnelliego w goscinnym? Bo w sumie jak auto dostal to pokoj chyba tez by wymagalo udostepnic?
prasa. Nie wiem czy to dobrze czy to szkoda..
PSG rzucilo oferta 26 baniek za Lavezziego i pan od paszy dla koni plakal i zastanawia sie co z tym zrobic.
Aaaa i jeszcze Palacio ma do interu przejsc.
Sagna sie wypowiadal, ze Persi duzo wniosl do klubu,ze bardzo duzo dla niego znaczy,ze wszyscy są mu niezmiernie wdzieczni za to co robi i chca zeby zostal i Van ma tego swiadomosc, na pewno mu smutno bylo jak przeczytal wloskie gazety w internecie.
Ej orientuje sie ktos w ogole czy Van Persi spal w hotelu czy w willi Agnelliego w goscinnym? Bo w sumie jak auto dostal to pokoj chyba tez by wymagalo udostepnic?

- jakku1
- Juventino
A jednak nawet Curva czasami sie myli (do czego sie wlasnie przyznal). Okazalo jednak, ze Van Persie faktycznie byl w Turynie! Ale nie wczoraj, czy przedwczoraj, tylko jeszcze przed zgrupowaniem reprezentacji. Paratici nagral te wizyte wtedy kiedy jeszcze byl w Londynie i wszyscy sie zastanawiali czy sonduje zadania finansowe Kalou czy Drogby. Wniosek z tego taki, ze Van Persie rzeczywiscie mogl wraz z zona ogladac stadion i Vinovo. Z tym, ze nic wiecej z tego nie wynika. Nasza oferta okazala sie zbyt niska i po prostu nie mamy duzych (zadnych?) szans na zatrudnienie tego gracza. Propozycja City jest bardzo, bardzo wysoka, a i United sa w stanie zaplacic mu wieksze pieniadze, niz my. Z naszej strony istnieje przekonanie za to, ze wydawanie takiej kasy na 29 letniego gracza i placenie mu tak duzej gotowki, to zbyt duze i niepotrzebne ryzyko, skoro byc moze i tanszym i lepszym wyborem byloby sprowadzenie Cavaniego. Van Persie nie przyjdzie, ale tym razem Di Marzio chyba sie nie pomylil i faktycznie jakies zainteresowanie z naszej strony bylo.alina pisze:Aha, Curva pisze, ze RVP nie jest nawet lontano, on jest lontanissimo.
Lontano = daleki, odległy.
Swoja droga, strasznie glupio to brzmi: Van Persie w Turynie

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- pumex
- Juventino
Ha! Moi ludzie, moi! 8)jakku1 pisze:Z naszej strony istnieje przekonanie za to, ze wydawanie takiej kasy na 29 letniego gracza i placenie mu tak duzej gotowki, to zbyt duze i niepotrzebne ryzyko, skoro byc moze i tanszym i lepszym wyborem byloby sprowadzenie Cavaniego.
Szczerze mówiąc odczuwam już lekki zamuł. Sezon się skończył a konkretny cyrk transferowy zacznie się pewnie jakieś 2 tygodnie po Euro. Fajnie byłoby niedługo zaklepać choćby jakiegoś Asamoah...
I ciekawe co z tym Armero, bo na razie jego temat nie wygląda poważnie

- Brutalo
- Juventino
"Juve, Dzeko chiama: l'attaccante vuole il bianconero" -> tuttosport, fap fap fap fap fap. Dzeko byłby idealny, na dodatek szanse na niego w porównaniu z RVP czy Cavanim są nieporównywalnie większe. Ma problemy z miejscem w zespole, menadżer dał do zrozumienia, że nie może grać razem z barwuachem, a z drugiej strony zapewnia o zaufaniu dla mariuszka. Moim zdaniem Edin byłby idealny. Do tego Giovinco i fapanie na maxa.
Nawet mu koszulka pasuje
http://www.google.pl/imgres?q=dzeko+juv ... 0,s:0,i:67
Nawet mu koszulka pasuje

Ostatnio zmieniony 26 maja 2012, 11:36 przez Brutalo, łącznie zmieniany 1 raz.