Mercato (2012-2014)
- Łoles
- Juventino
Pojawił się na "zgrupowaniu" Juvefrancois pisze: PS Van Persie nie powinien teraz być na zgrupowaniu reprezentacji

Tak na poważnie to właśnie w związku z Euro ta jego wizyta wydaje się mało prawdopodobna, choć może dostał wolne aby dogadać z nami szczegóły i na Euro zagrać już spokojnie bez zamartwiania się o swoją przyszłość

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Paulo
- Juventino
Za dużo tych plotek transferowych i to zdecydowanie ! Żebyśmy tylko nie skończyli z jakimś szrotem, bo wszyscy wykupią najlepsze perełki na rynku. Czytałem dzisiaj, że Hulk dogadał się z Chelsea, a szkoda, bo bardzo pasowałby do Juve na prawą stronę ataku, chociaż wiem, że raczej był w sferze marzeń i realiów gier konsolowych niż w rzeczywistości. Trzeba było rwać kogoś z tego wielkiego Porto kiedy była okazja, czy Falcao czy Hulka. Co do naszych napastników...ciągle przewijają się nazwiska Van Persie, Higuain i Suarez. Cavaniego to chyba jednak bardziej chca kibice niż zarząd Juve, bo w Jego sprawie nie dzieje się nic wielkiego, chyba że to zasłona dymna jak kiedyś transfer cygana...
Alternatywa jest zawsze tylko jedna. Potem to juz są możliwości.francois pisze:są lepsze alternatywy.
Przychodzę do domu, włączam kompa, spodziewam się standardowych newsów, a tu RVP był w Turynie :!:
- Pan Mietek
- Juventino
A to nie jest standardowy news?alina pisze:Przychodzę do domu, włączam kompa, spodziewam się standardowych newsów, a tu RVP był w Turynie :!:

Są fotki jakieś? Zakładam, że nie bo patrząc racjonalnie na całą tą sytuację to taki transfer jest skrajnie niemożliwy.
Myślałem nad newsami typu: Giovinco się waha/kosztuje 40 mln, już niedługo Pogba, kolejny nic nie wnoszący news z Verrattim, Borriello za 3 mln?, itd.Mietson pisze:A to nie jest standardowy news?alina pisze:Przychodzę do domu, włączam kompa, spodziewam się standardowych newsów, a tu RVP był w Turynie :!:![]()
- juverm
- Juventino
Lista piłkarzy z Serie A dostępnych za darmo: http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... he-players
Nie ukrywam, że z miłą chęcią przywitałbym Astoriego i Cossu. Posiadaniem w obwodzie Miccoliego też bym nie pogardził.
Nie ukrywam, że z miłą chęcią przywitałbym Astoriego i Cossu. Posiadaniem w obwodzie Miccoliego też bym nie pogardził.

- annihilator1988
- Juventino
Niepokoi mnie Twoja niewiara. Zresztą, patrząc racjonalnie to Juve nie miało prawa zdobyć tegorocznego Scudetto. Trochę wiary i cierpliwości.Mietson pisze: patrząc racjonalnie na całą tą sytuację to taki transfer jest skrajnie niemożliwy.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
z tej listy to warto zainteresowac sie astorim, bo to realny kandydat do pierwszej jedenastki, ewentualnie mozna przyjrzec sie peluso i aronice, ale oni jako uzupelnienie kadry nic wiecej
- Pan Mietek
- Juventino
Rzecz w tym, że wszelkie szacunki i oceny Juventusu były zaniżane przez 2 poprzednie sezony i wszechobecny pesymizm. Na tym forum dodatkowo trolle typu Misha albo Lolmaster potęgowały te niedobre nastroje. A bukmacherzy stawiali nas na 3 miejscu co oznacza, że szanse były i to wcale nie takie małe.annihilator1988 pisze:Niepokoi mnie twoja niewiara. Zresztą, patrząc racjonalnie to Juve nie miało prawa zdobyć tegorocznego Scudetto. Trochę wiary i cierpliwości.Mietson pisze: patrząc racjonalnie na całą tą sytuację to taki transfer jest skrajnie niemożliwy.
A co do van Perwolla:
Arsenal wie ile znaczy dla nich Holender i tanio go nie sprzeda - to jest pewne. Natomiast krańcowa skłonność Marotty do wydania kolejnego dolara na jednego zawodnika rośnie drastycznie mniej więcej powyżej poziomu 16 mln. Rok temu właśnie to doprowadziło do tego, że nie przyszedł Giuseppe Rossi. Do tego nie wydaje mi się, żeby Robin był naprawdę chętny do przejścia do Juve. Wydaje mi się, że jeśli miałby odejść z Arsenalu to do klubu z najściślejszej elity a więc United, Barca, Real i, z bólem serca to mówię, $ity. Tak naprawdę to na naszą korzyść przemawia jedynie marka oraz fakt, że jesteśmy względnie młodą (chociaż Pirlo, Vucinić, Barza), dynamicznie rozwijającą się drużyną. No i jesteśmy w stanie finansowo go zaspokoić, pytanie czy chcemy a raczej czy Józek i Andrea chcą?
A jeśli sprawa się nie wyjaśni do EURO to już w ogóle przewalone. Bo jeśli Holendrzy nie daj Boże wygrają (postawiłem stówę na Niemców) to van Persie najpewniej będzie gwiazdą turnieju a jego wartość wzrośnie bardzo mocno. Natomiast jak Holandia zawali to Józkowi przejdzie ochota na Robina.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Astori i Cossu byli by swietnymi rezerwowymi, z czego ten pierwszy moglby nawet Bonuca wygryzc.19 pisze:z tej listy to warto zainteresowac sie astorim, bo to realny kandydat do pierwszej jedenastki, ewentualnie mozna przyjrzec sie peluso i aronice, ale oni jako uzupelnienie kadry nic wiecej
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- francois
- Juventino
Jeśli chcemy podnosić poziom zespołu to z tej listy tylko Astori i ewentualnie Flamini. Jeśli chodzi o tego pierwszego to byłby on idealnym konkurentem dla Bonucciego i rozwiązałby problem z ewentualnym wzmocnieniem tej pozycji. Flamini z kolei, mimo sowich umiejętności, nie znalazłby miejsca w kadrze wobec planowanych wzmocnień na pozycji środkowego pomocnika.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- francois
- Juventino
Wg mnie była to czysta formalność i cieszę się, że nastąpiło to tak szybko. Ciekawią mnie tylko szczegóły kontraktu indywidualnegoalina pisze:Caceres wykupiony - kontrakt do 2016.
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=95969

Tymczasem Sahin stwierdził, że raczej zostanie w Madrycie, nad czym osobiście ubolewam. Wobec tego zastanawiam się, czy mając w kadrze MVP, Padoina, Verrattiego i Pogbę ta szóstka Waszym zdaniem zapewni nam wysoki poziom i stabilność grając na trzech frontach? Zasoby finansowe mamy przecież ograniczone, więc na drogiego rezerwowego raczej nie możemy sobie pozwolić...
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- zahor
- Juventino
Nie tylko według Ciebie, ale także według umowy. Juventus był zobligowany do wykupienia Urugwajczyka w przypadku zajęcia miejsca, żeby nie skłamać, trzeciego albo wyższego.francois pisze:Wg mnie była to czysta formalność i cieszę się, że nastąpiło to tak szybko. Ciekawią mnie tylko szczegóły kontraktu indywidualnegoalina pisze:Caceres wykupiony - kontrakt do 2016.
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=95969![]()