Mercato (LATO 2017)
- koki90
- Juventino
Gdyby Bonucci był piłkarzem Realu, to Perez wołałby za niego jakieś 100 mln. Pod tym względem bardzo mi się podoba ten facet. Jak kogoś chce, to zwykle go bierze. Jak ktoś nie daje odpowiedniej ceny za jego piłkarza, to ten po prostu zostaje i ja nie widzę tam żadnych konfliktów. Musi być w tym też zasługa trenera.
Nie mówię, że całkiem nie podoba mi się nasz styl zarządzania, bo jest w tym dużo rozsądku i dużo dobrego. Jednak da się grać na rynku transferowym z jajami, mieć z tego korzyści i być fair wobec wszystkich.
Nie mówię, że całkiem nie podoba mi się nasz styl zarządzania, bo jest w tym dużo rozsądku i dużo dobrego. Jednak da się grać na rynku transferowym z jajami, mieć z tego korzyści i być fair wobec wszystkich.
- gregab
- Juventino
Dobrze że z was się nie śmiali jak graliście w pucharach :rotfl: :rotfl: :rotfl:Pango1987 pisze:Śmieją sie z was i mówią o traktorach dla Keana, beczka.Kod: Zaznacz cały
http://www.acmilan24.com/news/id/31431/Marotta__Donnarumma_w_Juve_Jest_nadzieja_ze_pozostanie_we_Wloszech.html
ga
- Cabrini_idol
- Juventino
Graliście ? Chyba statystowali, tak samo jak w Serie A o 6 latgregab pisze:Dobrze że z was się nie śmiali jak graliście w pucharach :rotfl: :rotfl: :rotfl:Pango1987 pisze:Śmieją sie z was i mówią o traktorach dla Keana, beczka.Kod: Zaznacz cały
http://www.acmilan24.com/news/id/31431/Marotta__Donnarumma_w_Juve_Jest_nadzieja_ze_pozostanie_we_Wloszech.html

Wydaje się, że bardzo przyśpieszyliśmy w sprawie Nzonziego. I bardzo dobrze. Allegri chce mieć 4 ŚP wysokiej klasy. A Nzonzi wydaje się najlepszym wyborem z tych co przewijały się w mediach. No i cena 35 mln z bonusami to dosyć tanio, patrząc na realia rynkowe.
Mamy forsować dalej 4-2-3-1. Więc 5 ŚP to wystarczająca liczba. Więc na 99% pożegnamy się z dwójką z zestawienia Rincon/Sturaro/Lemina.
ps Oglądam Chile. Oglądam Vidala. Boże, jak ja za nim tęsknię. Chłop jest niemożliwy. Dla mnie mógłby pić, palić i imprezować do rana jakby grał tak jak gra. On jest wszędzie. Asystuje, strzela, odbiera, jedzie na dupie, drybluje.... no i wydolność. No i kto kupi Sancheza wygra na loterii

Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2017, 20:39 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 5 razy.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
gregab
Nie ruszaj gówna bo będzie śmierdziało.
Mam nadzieję, że transfer N'Zonziego wypali bo wiele obiecuję sobie po tym zawodniku. Niech dołączy jeszcze Darmian i Costa - byłoby zajefajnie. A gdyby tak jeszcze Balde... :redface:
Nie ruszaj gówna bo będzie śmierdziało.
Mam nadzieję, że transfer N'Zonziego wypali bo wiele obiecuję sobie po tym zawodniku. Niech dołączy jeszcze Darmian i Costa - byłoby zajefajnie. A gdyby tak jeszcze Balde... :redface:

- pablo1503
- Juventino
Chyba raczej kto wygra na loterii, ten wszystko wyda na Chilijczyka, a zwłaszcza jego pensjęCabrini_idol pisze:No i kto kupi Sancheza wygra na loterii
35mln za N'zonziego to spoko kasa. Gdyby jeszcze wyszło 30+5 bonusow, to w ogóle byłbym w niebie.

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Według mnie, to średnio tanio wychodzi Nzonzi, gdy za około 45 mln € był dostępny 6 lat młodszy Tolisso (tak wiem, że nie pasuje nam do taktyki, tylko żeby się nie okazało w trakcie sezonu, że znów zmieniamy ustawienie i Corentin byłby do niego jak znalazł).Cabrini_idol pisze:Graliście ? Chyba statystowali, tak samo jak w Serie A o 6 latgregab pisze:Dobrze że z was się nie śmiali jak graliście w pucharach :rotfl: :rotfl: :rotfl:Pango1987 pisze:Śmieją sie z was i mówią o traktorach dla Keana, beczka.Kod: Zaznacz cały
Statyści - pozoranci- krzykacze.
Wydaje się, że bardzo przyśpieszyliśmy w sprawie Nzonziego. I bardzo dobrze. Allegri chce mieć 4 ŚP wysokiej klasy. A Nzonzi wydaje się najlepszym wyborem z tych co przewijały się w mediach. No i cena 35 mln z bonusami to dosyć tanio, patrząc na realia rynkowe.
Mamy forsować dalej 4-2-3-1. Więc 5 ŚP to wystarczająca liczba. Więc na 99% pożegnamy się z dwójką z zestawienia Rincon/Sturaro/Lemina.
ps Oglądam Chile. Oglądam Vidala. Boże, jak ja za nim tęsknię. Chłop jest niemożliwy. Dla mnie mógłby pić, palić i imprezować do rana jakby grał tak jak gra. On jest wszędzie. Asystuje, strzela, odbiera, jedzie na dupie, drybluje.... no i wydolność. No i kto kupi Sancheza wygra na loterii
Odnośnie Vidala, to chłop jest dziś w niesamowitej formie i to co wyprawia szczególnie w odbiorze, to najwyższa światowa klasa i coś czeka brakuje obecnemu Juventusowi. Szkoda, że nie chciał zostać w Turynie do końca kariery

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Niektórzy to zbyt zadumani w sobie są:
https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comme ... cpGw5w.jpg
https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comme ... cpGw5w.jpg
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- wojczech7
- Juventino
Nigdy nie zrozumiem tej Waszej troski o kwoty, jakie wydajemy na piłkarzy.pablo1503 pisze:Chyba raczej kto wygra na loterii, ten wszystko wyda na Chilijczyka, a zwłaszcza jego pensjęCabrini_idol pisze:No i kto kupi Sancheza wygra na loterii![]()
35mln za N'zonziego to spoko kasa. Gdyby jeszcze wyszło 30+5 bonusow, to w ogóle byłbym w niebie.
N'zonzi za 30+5 będzie grał lepiej, niż N'zonzi za 35+2?

Koledzy będą się z Was śmiali, czy jak?
Rozumiem zwracanie uwagi na stosunek jakości do ceny, gdy sam coś sobie kupuje. Co mnie obchodzi ile zapłaci Juventus za piłkarza? Dla mnie ważne jest, żeby ten gość wypełnił lukę i grał dobrze.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- gregab
- Juventino
[/quote]
37 za Vidala to nie była promocja tylko jakaś pieprzona wyprzedaż

37 za Vidala to nie była promocja tylko jakaś pieprzona wyprzedaż

ga
- Cabrini_idol
- Juventino
To teraz tak .
Nznozi ma kosztować tyle samo co Vidal kosztował Bayern. Vidal był młodszy jak przechodził do BM
Obecnie odbywa się spotkanie z Cagliari w sprawie wypożyczenia Mandragory i Romagny. - SKY
Nznozi ma kosztować tyle samo co Vidal kosztował Bayern. Vidal był młodszy jak przechodził do BM

Obecnie odbywa się spotkanie z Cagliari w sprawie wypożyczenia Mandragory i Romagny. - SKY
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2017, 21:25 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Ja jakoś w ogóle nie jestem podekscytowany transferem N'zonzi i Shicka. No ale zobaczymy co to będzie..
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- pablo1503
- Juventino
Szczerze? Nie jestem Ci w stanie odpowiedzieć na to pytanie. Nie wiem skąd się bierze ta troska z mojej strony. Tak już mam.wojczech7 pisze:Nigdy nie zrozumiem tej Waszej troski o kwoty, jakie wydajemy na piłkarzy.pablo1503 pisze:Chyba raczej kto wygra na loterii, ten wszystko wyda na Chilijczyka, a zwłaszcza jego pensjęCabrini_idol pisze:No i kto kupi Sancheza wygra na loterii![]()
N'zonzi za 30+5 będzie grał lepiej, niż N'zonzi za 35+2?
Kilka milinów zaoszczędzonych w kontekście jednego piłkarza nic nie zmieni, ale jeżeli spojrzymy na to długoterminowo i weźmiemy takich 10 przypadków, to dostajemy dość sporą sumę, która w przyszłości może się bardzo przydać? Nie wiem jak to działa na tak wielkim poziomie, to tylko moje gdybanie. Podejrzewam, że przed jakąś ofensywą transferową, Marotta i spółka spotykają się w siedzibie i opracowują plan działania oraz ustalają maksymalną kwotę do wydania na konkretnego zawodnika.
Weźmy właśnie takiego N'zonziego. Ustalone zapewne zostało, że więcej niż Xmln nie wydamy, prędzej zerwiemy kontakty, niż ulegniemy. Wszystko idzie zgodnie z planem, a nawet lepiej niż zakładano i kończymy na sumie X-3mln. Ta kasa chyba nie wyparuje i prawdopodobnie wraca do budżetu, które może się przydać przy kolejnych negocjacjach.
No i nie robimy z siebie dojnych krów. Takie UTD jest dojone na każdym kroku, bo kilka lat temu postawiło na strategię dawania tyle, ile chcą i inne kluby to podchwyciły. Szkoda tylko, że w sprzedażach tak nie jesteśmy konkretni.

- Szczęsny
- Juventino
a ja uważam że to wygląda zdeka inaczej, profesonalni sprzedawcy czegokolwiek, no np. samochodów, wiedzą, że mogą sobie pozwolić na widełki (z góry narzucone), chca sprzedac za wszelka cene, straca najwyzej prowizje dla siebie $
Negocjują piłkarza i wiedzą, że jak zażąda klub coś więcej to niechętnie, ale się zgodzą, będą kręcić nosem, ale kase uregulują i wszysko będzie fanie.
Ale tak naprawde okazuje się, że oni tą końcówkę $ mieli przemyślaną z góry wiedzieli, że mogą skorzystać z dodatkowych $$$
Negocjują piłkarza i wiedzą, że jak zażąda klub coś więcej to niechętnie, ale się zgodzą, będą kręcić nosem, ale kase uregulują i wszysko będzie fanie.
Ale tak naprawde okazuje się, że oni tą końcówkę $ mieli przemyślaną z góry wiedzieli, że mogą skorzystać z dodatkowych $$$