Mercato (Lato 2016)
- Julek997
- Juventino
W obecnej sytuacji jeżeli Draxler nie chce przyjsc to lepiej już nikogo nie kupować. Nie ma co wydawać kase na jakieś 3,4 opcje. Najwyżej będzie na trequariście grał ktos z trójki Dybala, Cuadrado, Pereyra.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Marotta w lipcu zapowiadał, że zamknęliśmy już mercato, więc nie, nie wierzę we wszystko, co mówi Marotta, ale jestem skłonny uwierzyć w to, że Vidalowi się w Turynie znudziło. Mam wrażenie, że Chilijczyk w każdym wywiadzie od czasu transferu do Bayernu zaznacza jak się cieszy z przeprowadzki. Zresztą powiedział przecież, że porażka w finale go skłoniła do podjęcia takiej decyzji i idzie do Monachium by wygrać LM. Myślę, że aspekty pozaboiskowe tylko to przejście do Bayernu Vidalowi ułatwiły. Już samo to, że klub nie wydał żadnego oświadczenia ani nie ukarał piłkarza po pamiętnym wypadku było zastanawiające. Zdaje się, że każdy wcześniejszy wybryk Arturo był przez władze Juve komentowany. No ale tak jak mówisz, cholera wie, co wpłynęło na przeprowadzkę Vidala. Pewnie wszystko po trochu.Robaku pisze:vitoo jesli wierzysz to w co zawsze mówi Marotta to... jesteś naiwny. Przecież on od początku przy każdym zawodniku powtarza jak mantre - to nie Juventus chciał sprzedać, to zawodnik chciał odejść. Cholera wie jak jest naprawdę.
Tylko pytanie czy tak się dało. Wydaje mi się, że gdyby Marotta bardzo chciał to udałoby mu się nawet ściągnąć tego Isco, tylko czy był to piłkarz na naszą kieszeń pod względem ceny i wysokości kontraktu, mając na uwadze, że inne pozycje także wymagały wzmocnień? Nie wiemy ile pieniędzy miał tak naprawdę na wydanie Marotta, już sama dwójka Dybala - Isco kosztowałaby pewnie jakieś 100 mln i wymagałaby odpuszczenia innych pozycji. Coś kosztem czegoś, moim zdaniem Marotta poszedł w dobrą stronę.pumex pisze:Zarząd uznał, że pewien cykl dobiegł końca i postawił na nowe otwarcie, do którego niezbędne były sprzedaże - ok, rozumiem. Nie chcę już powtórnie wnikać w ilość pieniędzy, które dzięki nim zyskaliśmy. Chodzi mi jedynie o to, że liczyłem, że sukcesy sportowe dadzą nam komfort sięgania po gotowych zawodników, tak żeby nowy okres w historii klubu można było zacząć bez kroku wstecz tj bez utraty jakości. Owszem, mamy perspektywicznych zawodników dających nadzieję na przyszłość, ale do mercato idealnego jak w mordę strzelił brakuje kogoś dającego gwarancję 'na już'. Jak można dać ocenę 10/10, podczas gdy pierwszy skład został osłabiony?
Zresztą Draxlera jak nie było tak nie ma, więc i tak lepiej zostawić te rozważania na później.

Naprawdę jest tak źle z tym Draxlerem, że już wszyscy po nim jedziecie?

- Piotrekmmz
- Juventino
Jednego nie widzi Allegri na tej pozycji, drugi nie ma z nią nic wspólnego, trzeci robi dużo szumu, z którego jest mało pożytku. To ja już wole żebyśmy męczyli 3-5-2Julek997 pisze:W obecnej sytuacji jeżeli Draxler nie chce przyjsc to lepiej już nikogo nie kupować. Nie ma co wydawać kase na jakieś 3,4 opcje. Najwyżej będzie na trequariście grał ktos z trójki Dybala, Cuadrado, Pereyra.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Musi ktos kreatywny przyjsc, po prostu musi.
- fazzik8
- Juventino
Niestety, ale jeżeli Marotta nie ściągnie trequisty to się zblaźni. Llorente oddał za darmo. A Sandro to nie był majstersztyk tylko po prostu grube miliony.
Nasriego kupić i już. Wiocha, że finalista ligi mistrzów nir może kupić piłkarza przeciętnego Schalke czy w ogóle jakiego kolwiek piłkarza przez 2 miesiące...
Nasriego kupić i już. Wiocha, że finalista ligi mistrzów nir może kupić piłkarza przeciętnego Schalke czy w ogóle jakiego kolwiek piłkarza przez 2 miesiące...
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2015, 12:38 przez fazzik8, łącznie zmieniany 1 raz.
- pablo1503
- Juventino
Głupoty gadasz, Pumex. W takiej sytuacji nie masz prawa mówić: 'a nie mówiłem' (jakkolwiek to zdanie głupio nie brzmipumex pisze:Mała rada przyjaciele: pośpiesznie usuwajcie podpisy z moimi cytatami, póki jeszcze niewielu widziało :lol:

- jakku1
- Juventino
Wiele wskazuje na to, ze Draxler ostatecznie wyladuje w Wolfsburgu, ktory wyrownal nasza oferte.
Nie ogarniam tego okienka.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- dp10
- Juventino
Money talks. W lidze powinni sobie poradzić nawet bez tej dwójki.D-Rose pisze:Myslisz, ze po sprzedazy Praeta Anderlecht pozbedzie sie kolejnego zawodnika? :rotfl:dp10 pisze:Marotta powinien zrobić wszystko aby pozyskać Tielemansa. W innym przypadku się zbłaźni.
- PlanetJuve
- Juventino
To nam zostanie kto? Praet?jakku1 pisze:Wiele wskazuje na to, ze Draxler ostatecznie wyladuje w Wolfsburgu, ktory wyrownal nasza oferte.
Wystarczylo wyrownac oferte żeby nas olac.. :redface: