Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Julek997

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 12:24

W obecnej sytuacji jeżeli Draxler nie chce przyjsc to lepiej już nikogo nie kupować. Nie ma co wydawać kase na jakieś 3,4 opcje. Najwyżej będzie na trequariście grał ktos z trójki Dybala, Cuadrado, Pereyra.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 12:32

Robaku pisze:vitoo jesli wierzysz to w co zawsze mówi Marotta to... jesteś naiwny. Przecież on od początku przy każdym zawodniku powtarza jak mantre - to nie Juventus chciał sprzedać, to zawodnik chciał odejść. Cholera wie jak jest naprawdę.
Marotta w lipcu zapowiadał, że zamknęliśmy już mercato, więc nie, nie wierzę we wszystko, co mówi Marotta, ale jestem skłonny uwierzyć w to, że Vidalowi się w Turynie znudziło. Mam wrażenie, że Chilijczyk w każdym wywiadzie od czasu transferu do Bayernu zaznacza jak się cieszy z przeprowadzki. Zresztą powiedział przecież, że porażka w finale go skłoniła do podjęcia takiej decyzji i idzie do Monachium by wygrać LM. Myślę, że aspekty pozaboiskowe tylko to przejście do Bayernu Vidalowi ułatwiły. Już samo to, że klub nie wydał żadnego oświadczenia ani nie ukarał piłkarza po pamiętnym wypadku było zastanawiające. Zdaje się, że każdy wcześniejszy wybryk Arturo był przez władze Juve komentowany. No ale tak jak mówisz, cholera wie, co wpłynęło na przeprowadzkę Vidala. Pewnie wszystko po trochu.
pumex pisze:Zarząd uznał, że pewien cykl dobiegł końca i postawił na nowe otwarcie, do którego niezbędne były sprzedaże - ok, rozumiem. Nie chcę już powtórnie wnikać w ilość pieniędzy, które dzięki nim zyskaliśmy. Chodzi mi jedynie o to, że liczyłem, że sukcesy sportowe dadzą nam komfort sięgania po gotowych zawodników, tak żeby nowy okres w historii klubu można było zacząć bez kroku wstecz tj bez utraty jakości. Owszem, mamy perspektywicznych zawodników dających nadzieję na przyszłość, ale do mercato idealnego jak w mordę strzelił brakuje kogoś dającego gwarancję 'na już'. Jak można dać ocenę 10/10, podczas gdy pierwszy skład został osłabiony?
Tylko pytanie czy tak się dało. Wydaje mi się, że gdyby Marotta bardzo chciał to udałoby mu się nawet ściągnąć tego Isco, tylko czy był to piłkarz na naszą kieszeń pod względem ceny i wysokości kontraktu, mając na uwadze, że inne pozycje także wymagały wzmocnień? Nie wiemy ile pieniędzy miał tak naprawdę na wydanie Marotta, już sama dwójka Dybala - Isco kosztowałaby pewnie jakieś 100 mln i wymagałaby odpuszczenia innych pozycji. Coś kosztem czegoś, moim zdaniem Marotta poszedł w dobrą stronę.

Zresztą Draxlera jak nie było tak nie ma, więc i tak lepiej zostawić te rozważania na później. ;)

Naprawdę jest tak źle z tym Draxlerem, że już wszyscy po nim jedziecie? :/

Piotrekmmz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 12:32

Julek997 pisze:W obecnej sytuacji jeżeli Draxler nie chce przyjsc to lepiej już nikogo nie kupować. Nie ma co wydawać kase na jakieś 3,4 opcje. Najwyżej będzie na trequariście grał ktos z trójki Dybala, Cuadrado, Pereyra.
Jednego nie widzi Allegri na tej pozycji, drugi nie ma z nią nic wspólnego, trzeci robi dużo szumu, z którego jest mało pożytku. To ja już wole żebyśmy męczyli 3-5-2 :cooler:

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 12:33

Musi ktos kreatywny przyjsc, po prostu musi.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 12:33

Hmmmm czyli jednak mozna wybrac volfsburg przed juve... :afraid: :hellyes:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
fazzik8

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 12:35

Niestety, ale jeżeli Marotta nie ściągnie trequisty to się zblaźni. Llorente oddał za darmo. A Sandro to nie był majstersztyk tylko po prostu grube miliony.
Nasriego kupić i już. Wiocha, że finalista ligi mistrzów nir może kupić piłkarza przeciętnego Schalke czy w ogóle jakiego kolwiek piłkarza przez 2 miesiące...
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2015, 12:38 przez fazzik8, łącznie zmieniany 1 raz.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 12:35

pumex pisze:Mała rada przyjaciele: pośpiesznie usuwajcie podpisy z moimi cytatami, póki jeszcze niewielu widziało :lol:
Głupoty gadasz, Pumex. W takiej sytuacji nie masz prawa mówić: 'a nie mówiłem' (jakkolwiek to zdanie głupio nie brzmi :prochno: ) Niemiec był Nasz. Nie wiem, jak do tego doszło, ale coś się tam musiało posypać. Kto by jeszcze 3 dni temu pomyślał, że ta saga tak się zakończy? Wszystkie dzienniki głosiły, że Draxler jest tuż, tuż, a od tego już niewielki kroczek do oficjalki. Nikt nie był w stanie tego przewidzieć - nawet taki pesymista, jak Ty.

Obrazek
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 12:37

Marotta powinien zrobić wszystko aby pozyskać Tielemansa. W innym przypadku się zbłaźni.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 12:38

dp10 pisze:Marotta powinien zrobić wszystko aby pozyskać Tielemansa. W innym przypadku się zbłaźni.
Myslisz, ze po sprzedazy Praeta Anderlecht pozbedzie sie kolejnego zawodnika? :rotfl:

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 12:39

Wiele wskazuje na to, ze Draxler ostatecznie wyladuje w Wolfsburgu, ktory wyrownal nasza oferte.

Nie ogarniam tego okienka. :confused:

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
zabekmj23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 12:40

SO4 nas wydymało okrutnie i to oni są tu góra.
Szykuje się ze drugie marcato bez 3/4.

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 12:41

D-Rose pisze:
dp10 pisze:Marotta powinien zrobić wszystko aby pozyskać Tielemansa. W innym przypadku się zbłaźni.
Myslisz, ze po sprzedazy Praeta Anderlecht pozbedzie sie kolejnego zawodnika? :rotfl:
Money talks. W lidze powinni sobie poradzić nawet bez tej dwójki.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 12:41

Jeszcze się łudzę, że z nami grają, by nas wydoić do ostatniego centa, ale wygląda to fatalnie. Nieprawdopodobne...

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 12:42

Czyli to, ze Draxler chcial tylko do Juve przyjść to byla zwykla sciema...

kto następny na radarze?

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2015, 12:42

jakku1 pisze:Wiele wskazuje na to, ze Draxler ostatecznie wyladuje w Wolfsburgu, ktory wyrownal nasza oferte.

Nie ogarniam tego okienka. :confused:
To nam zostanie kto? Praet?
Wystarczylo wyrownac oferte żeby nas olac.. :redface:

Zablokowany