Mercato (Lato 2015)
- pumex
- Juventino
Nie ma się co napalać na plotki dotyczące Shaqiriego. Sam piłkarz na swoim oficjalnym fejsie zdystansował się od wszystkich doniesień transferowych na swój temat, a przynajmniej tak czytałem. Niestety nie znam niemieckiego więc nie potrafię zweryfikować o czym dokładnie napisał.Bazyliszek pisze:Co z tym Shaqirim, napalilem sie na ten transfer a pewnie nic z tego nie bedzie i Pereyra bedzie naszym jedynym ofensywnym pomocnikiem
Kod: Zaznacz cały
Liebe Leute es ist die Zeit wo viel geschrieben wird, aber wie wir auch wissen, steckt sehr wenig Wahres dahinter. Ich wollte kurz zu den Gerüchten Stellung nehmen.
Wie ihr alles wisst, weile ich zurzeit im Urlaub, daher beschäftige ich mich weder mit anderen Vereinen noch spreche ich mit irgendwelchen Journalisten.
Ich habe einen Vertrag beim FC Bayern bis 2016.Mit den Verantwortlichen des FC Bayern stehen meine Berater in regelmässigem Kontakt, daher gibt es keinen Anlass für Spekulationen.

- Robaku
- Juventino
mniej wiecej to tak, że zwraca się do fanów i wspomina,ze wiele sie w tym czasie o nim mówi, ale nie stoi za tym wiele prawdy. Obenie spedza czas na urlopie, nie zajmuje się innymi klubami ani wywiadamia z dziennikarzami. Ma kontrakt do 2016 z Bayernem. Ludzie z Bayernu są w stalym kontakcie z Szarikiem, wiec nie ma potrzeby spekulowac
Nie do konca rozumiem to zdanie ostatnie. Chyba Szarik miał na mysli, że w najpierw ktos musie sie skontaktowac z macierzystym klubem, a nastepnie moze kontaktoc sie z nim.
Nie do konca rozumiem to zdanie ostatnie. Chyba Szarik miał na mysli, że w najpierw ktos musie sie skontaktowac z macierzystym klubem, a nastepnie moze kontaktoc sie z nim.
- Dybala 4ever
- Juventino
Spokojnie sam zainteresowany powiedział, że schlebia mu zainteresowanie Juve i byłaby to dobra opcja dla niego. Jednak dowiedział się o tym z mediów, a jego agent nic mu nie mówił. Sam Di Marzio powiedział, że Paratici może w najbliższym czasie skontaktować się z agentem Shaqua. Natomiast Tuttosport oczywiście dodał coś od siebie i od razu zrobił się szum.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Kod: Zaznacz cały
Mit den Verantwortlichen des FC Bayern stehen meine Berater in regelmässigem Kontakt, daher gibt es keinen Anlass für Spekulationen.
Nie. Wyraźnie chodziło mu o to, że jego agenci są w stałym kontakcie z działaczami Bayernu i nie ma żadnego powodu, by spekulować. Między wierszami - gdyby coś było na rzeczy, na pewno już coś by o tym wiedział.Robaku pisze:Ludzie z Bayernu są w stalym kontakcie z Szarikiem, wiec nie ma potrzeby spekulowac
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Tak na dobranoc:
- Złożyliśmy ofertę Eto'o i czekamy na odpowiedź gracza. Proponujemy podobno roczny kontrakt z możliwością przedłużenia.
- Zaklepaliśmy/ jesteśmy blisko zaklepania Romulo.
Jeśli to prawda, to dwa fajne transfery do rotacji :-)
- Złożyliśmy ofertę Eto'o i czekamy na odpowiedź gracza. Proponujemy podobno roczny kontrakt z możliwością przedłużenia.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Uściślając:Mati1990 pisze:Tak na dobranoc:
- Eto'o oferujemy kontrakt 3,5 mln + ewentualne bonusy - Paratici czeka na odpowiedź zawodnika (Di Marzio);
- póki co jedynie jedno źródło (Sportitalia) informuje o bliskim porozumieniu odnośnie Romulo. Jak na razie to mało, ale RZEKOMO mamy wszystko dogadane zarówno z piłkarzem, jak i samą Veroną.
Romulo miałby pełnić rolę następcy Isli, który ma się przenieść do Anglii (choć póki co żadne wiarygodne źródło przenosin Chilijczyka na Wyspy nie potwierdza). Póki co wstrzymujemy się z operacją gracza Hellas, czekając najwyraźniej na rozwój wypadków w sprawie Isli. Dla mnie pozyskanie Romulo byłoby kapitalnym posunięciem.
Przeanalizujmy dotychczasowe ruchy na rynku:
- atak: odchodzą Vucinić i Quagliarella, przychodzą Morata i (załóżmy) Eto'o = na plus;
- pomoc: odchodzi Isla, przychodzi Romulo = na spory plus;
- obrona: odchodzi Peluso, przychodzi Evra = na spory plus;
Jak widać wyraźnie, póki co nasze transfery są całkiem całkiem. Celem nr 1 zarządu powinno być zatrzymanie pary Pogba-Vidal i rzecz jasna ściągnięcie jakiegoś klasowego trequartisty.
- Don Paolo
- Juventino
mrozzi pisze: Dla mnie pozyskanie Romulo byłoby kapitalnym posunięciem.

Isli tak czy siak trzeba się pozbyć. W mojej opinii nie powinno się mu już dawać kolejnej szansy. Zresztą takie permanentne 'ciąganie za uszy' to nie w stylu Juve. Może gdyby Isla miał status wychowanka... ale jak wiemy nie ma. Oczekiwań nie spełnił, kupę kasy kosztował i teraz część tych pieniędzy trzeba odzyskać. Kiedy jeśli nie teraz?
Taki bonus jak - zadowalające występy na mundialu - już się nie przytrafi. Dlatego trzeba kuć żelazo, póki gorące.
Przyszłość Padoina też jest niepewna - to kolejny powód żeby niezwłocznie pozyskać Brazylijczyka z włoskim paszportem. Zanim ubiegnie nas Galatasaray czy inny Milan.
Moje zdanie o Romulo większość już zna. Nie będę się kolejny raz powtarzać. Plusów tego transferu jest co nie miara. Większych minusów nie dostrzegam.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Też uważam, że Isla bezwzględnie powinien odejść i trzymać się od Juve jak najdalej...gdyby nie Conte, już dawno nie byłoby go tutaj...zawodnik przez dwa lata nie pokazał zupełnie niczego i nie zasługuje na więcej szans...

- Gotti
- Juventino
Odchodzi leniwe drewno i drewno, a przychodzi drewno(kontuzjowane już na wstępie) i starzec - no super posunięcie.- atak: odchodzą Vucinić i Quagliarella, przychodzą Morata i (załóżmy) Eto'o = na plus;
Isla w Udine też grał dobrze, a ten Romulo to nawet nie wiem kto to jest. Albo wypadłem z obiegu, albo po prostu kolejny ligowy przecinak.- pomoc: odchodzi Isla, przychodzi Romulo = na spory plus;
Odchodzi drewno i przychodzi wypalony starzec, którego z chęcią Van Gaal się pozbył. Kolejne genialne posunięcie.- obrona: odchodzi Peluso, przychodzi Evra = na spory plus;
Tak, więc punkt widzenia zależy od osoby, bo dla mnie Juventus w obecnym okienku nie zrobił jeszcze nic co by podniosło poziom drużyny.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Zastanów się nad pierdołami, które piszesz...Gotti pisze: Odchodzi drewno i przychodzi wypalony starzec, którego z chęcią Van Gaal się pozbył.
Po pierwsze, nie LvG pozbył się go bo każdy chciał aby pozostał...po drugie - kiedy przychodził Barza, Pirlo to zapewne też takie wypociny sadziłeś...po trzecie - ciężko na chwilę obecną o lepszego lewego obrońcę niż Evra, mimo jego wieku...
Chyba, że wolałbyś na tej pozycji Peluso - w necie będziesz mógł więc sobie pooglądać mecze Sassuolo...

- Osgiliath
- Juventino
Aż musiałem się zalogować, żeby skomentować te bzdury...Gotti pisze:Odchodzi leniwe drewno i drewno, a przychodzi drewno(kontuzjowane już na wstępie) i starzec - no super posunięcie.- atak: odchodzą Vucinić i Quagliarella, przychodzą Morata i (załóżmy) Eto'o = na plus;
Isla w Udine też grał dobrze, a ten Romulo to nawet nie wiem kto to jest. Albo wypadłem z obiegu, albo po prostu kolejny ligowy przecinak.- pomoc: odchodzi Isla, przychodzi Romulo = na spory plus;
Odchodzi drewno i przychodzi wypalony starzec, którego z chęcią Van Gaal się pozbył. Kolejne genialne posunięcie.- obrona: odchodzi Peluso, przychodzi Evra = na spory plus;
Tak, więc punkt widzenia zależy od osoby, bo dla mnie Juventus w obecnym okienku nie zrobił jeszcze nic co by podniosło poziom drużyny.
- fakt, kontuzja Moraty to niefart, ale nazywanie go drewnem to przesada. Biorąc pod uwagę wiek, umiejętności zastępstwo za Szwagra zdecydowanie in plus. Eto'o natomiast, z racji naszego wąskiego budżetu, to opcja najlepsza jako cena/jakość, tym bardziej ze umiejętności nie można mu odmówić a jego sprowadzenie na rok oznacza tylko zbieranie hajsu na kolejny rok, biorąc pod uwagę, że wypożyczyć Lukaku nie damy rade a wybulić + 20 mln też nie.
Romulo to lepsza wersja Isli, który chyba już nie odnajdzie się u nas, dlatego opchnięcie jednego za drugiego to zdecydowany plus, biorąc pod uwagę uniwersalność gracza Hellas.
Evra mimo wieku jest jedyną rozsądną opcja na LO przy braku w zasadzie jakichkolwiek alternatyw, dlatego skocz marudzić i zacznij realnie patrzeć, albo zacznij kibicować P$G jak oczekujesz wielomilionowych transferów
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
To prowokacja zgadza się? Pojęcie o piłce zerowe...Gotti pisze:Odchodzi leniwe drewno i drewno, a przychodzi drewno(kontuzjowane już na wstępie) i starzec - no super posunięcie.- atak: odchodzą Vucinić i Quagliarella, przychodzą Morata i (załóżmy) Eto'o = na plus;
Zawodnik ok. 190cm = drewno. Koniec - nie ma dyskusji. Ciekawe ile masz wzrostu?

Ostatnio zmieniony 24 lipca 2014, 10:27 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Ja też, ale jak się wczytałem w wiadomość, którą napisał Gotti, uznałem, że jest ona tak głupia, że i tak nic do niego nie dotrze.Osgiliath pisze:Aż musiałem się zalogować, żeby skomentować te bzdury...
Eto to jest rozwiązanie na chwilę, ja takich nie lubię, ale potrzebujemy napastników na poziomie, a Kameruńczyk na pewno taki gwarantuje (na pewno przyda się jego doświadczenie w europejskich rozgrywkach).
- Gotti
- Juventino
Każdy chciał? Z tego co się zorientowałem w temacie nikt za Evrą nie płakał, bo on już najlepsze lata ma za sobą i nie wiem gościu ile meczów Manchesteru oglądałeś w zeszłym sezonie, bo ja mecze MU oglądam często i Evra jest słaby, dlatego też się go pozbyli.Po pierwsze, nie LvG pozbył się go bo każdy chciał aby pozostał...po drugie - kiedy przychodził Barza, Pirlo to zapewne też takie wypociny sadziłeś...po trzecie - ciężko na chwilę obecną o lepszego lewego obrońcę niż Evra, mimo jego wieku...
W sumie już od jakiegoś czasu się zastanawiam jak to jest, że kibice Juve łykają każdy transfer Marotty. Tłumaczycie go sobie w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> sposób jak ten powyżej, a prawda jest taka, że Evra to transfer bez żadnej perspektywy.
Kibice Realu się go trochę, więcej od was naoglądali i absolutnie nikt nie ocenia go pozytywnie. Achhhh..... Zapomniałem to przecież kibice Realu, dzieciaki nie znające się na piłce, a prawdziwi specjaliści są tylko tu na juvepoland!- fakt, kontuzja Moraty to niefart, ale nazywanie go drewnem to przesada.
to opcja najlepsza jako cena/jakość
Jestem ciekaw ile tych opcji przeanalizowałeś.jest jedyną rozsądną opcja na LO
192. Brońcie dalej transferów Marotty i tylko później nie płaczcie jak znów nie wyjdziemy w grupy w LM.To prowokacja zgadza się? Pojęcie o piłce zerowe...
Zawodnik ok. 190cm = drewno. Koniec - nie ma dyskusji. Ciekawe ile masz wzrostu? Think Think Think Jakiś kompleksik?
- deszczowy
- Juventino
Zignorujcie go. Koleś pisze takie pierdoły, że to nie ma co komentować.szczypek pisze:Ja też, ale jak się wczytałem w wiadomość, którą napisał Gotti, uznałem, że jest ona tak głupia, że i tak nic do niego nie dotrze.Osgiliath pisze:Aż musiałem się zalogować, żeby skomentować te bzdury...
Eto'o w Juve, mówicie? Pomysł niegłupi. Lepszy na pewno niż Bendtner i Anelka.