Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2012, 23:34

pablo1503 pisze:Mam do was dwa pytania dotyczące dwójki z Udinese, czyli Asamoah i Armero.
1. 90% użytkowników strasznie spuszcza się nad Asamoah i wypisują, że mógłby walczyć o pierwszy skład, a takiego Sahina, to usadziliby na ławce. W czym jest on taki świetny, że jest lepszy od chociażby wymienionego przeze mnie Turka? technika, siła, strzał, szybkość?
2. Czy Armero to typowy wingback czy raczej lewy obrońca?
Asamoah jest świetny w odbiorze i do tego bardzo dobrze rozrzuca piłki. Armero w obronie na pewno lepszy od De Ceglie, ale znany jest bardziej z ofensywnego usposobienia. Niesamowicie dynamiczny i szybki, a petardę w lewej nodze ma większą niż Vargas. Asamoah jest w stanie wygryźć Marchisio bądź Vidala z pierwszego składu. Armero z miejsca ma pierwszy skład u nas. Oni biegają cały mecz jak Vidal u nas.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2012, 23:35 przez Castiel, łącznie zmieniany 1 raz.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2012, 23:35

pablo1503 pisze:Mam do was dwa pytania dotyczące dwójki z Udinese, czyli Asamoah i Armero.
1. 90% użytkowników strasznie spuszcza się nad Asamoah i wypisują, że mógłby walczyć o pierwszy skład, a takiego Sahina, to usadziliby na ławce. W czym jest on taki świetny, że jest lepszy od chociażby wymienionego przeze mnie Turka? technika, siła, strzał, szybkość?
2. Czy Armero to typowy wingback czy raczej lewy obrońca?

Edytka:
Wszedłem na whoscored i zobaczyłem coś, co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło. Armero zaliczył w tym sezonie 10 asyst :shock:
1. Asamoah to inny typ piłkarza niż Sahin. Asamoah to typowy b2b. Piłkarz, który haruje cały czas na boisku, walczy, odbiera, strzela. Coś jak nasz Arturo. A Sahin to rozgrywający - coś jak Pirlo, ale w Borussii był wyżej ustawiony od naszego Maestro. Transfer Asamoaha nie wyklucza transferu Sahina, bo tak jak pisałem - to inny typ piłkarza.

2. Armero idealnie nadaje się na skrzydło pomocy w formacji 3-4-3/3-5-2. Podobnie jak jego kolega z Udine haruje przez cały mecz, z tym, że na skrzydle, a nie w środku pola. Jest bardzo szybki, zadziorny, zalicza wiele asyst. Nie oglądałeś meczu Juventus - Udinese? On był chyba najbardziej wyróżniającą się postacią w ekipie z Udine.

Szwajcarskie media donoszą, że blisko transferu do Juve jest Djourou z Arsenalu.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2012, 23:40

Tak naprawdę drogi pablo, to Forum Juvepoland jest tylko przykrywką dla działalności Światowej Organizacji Fapaczy Nad Dorodnymi Murzynami, stąd ten zachwyt :) (zdradziłem tajemnicę, to teraz pewnie wiecznego bana dostanę?:P)

Przede wszystkim idzie o ich fizyczność, siłę. Ale od strony techniczno- taktycznej też im nic nie brakuje. Już są piekielnie solidnymi grajkami, a mają dopiero 23 i 25 lat.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2012, 23:44

Marian. pisze: A Sahin to rozgrywający - coś jak Pirlo, ale w Borussii był wyżej ustawiony od naszego
Porównywalnie powiedziałbym. Sahin też nie grał wysoko, może nie faktycznie bezpośrednio przed stoperami jak czasem Pirlo, ale zdecydowanie niżej niż Kagawa.

A Asamoah napewno się przyda, szykuje się naprawdę długi sezon nie wyobrażam sobie tak wąskiej linii pomocy jak w tym sezonie. Zresztą podobnie sprawa ma się w obronie.

Obrazek
Kubas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2012, 23:55

@bramek, zarzuciłbyś jakimś linkiem do tej informacji?

Ewentualne ściągnięcie tych dwóch zawodników da nam komfort psychiczny i mnóstwo czasu na szukanie gwiazdy do napadu...Za parą z Udine przemawia absolutnie wszystko: młodzi, ograni w Serie A, zdyscyplinowani taktycznie, silni i pasujący do naszej taktyki.

Sahin byłby super, ale na dzień dzisiejszy mam o wiele większą wiarę w Verattiego jak następcę Pirlo;)

Na zakończenie powtórzę po raz kolejny: W atak priorytetem powinien być Edinson, cała reszta z Igłą na czele to alternatywy :wink:

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2012, 00:04

http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=223659

w sumie nie mam nic przeciwko, ale procz niego musialby przyjsc jeszcze jeden stoper plus lewy obronca

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2012, 00:10

Castiel pisze:Asamoah jest w stanie wygryźć Marchisio bądź Vidala z pierwszego składu.
Vidala chyba raczej nie. Tak czy inaczej piłkarz bardzo dobry. Myślę nawet, że za dobry na ławkę. szczerze powątpiewam w ten transfer właśnie z tego względu. Nie kapuję dlaczego Milan go nie kupi. Miałby z miejsca pierwszy skład.

Co do Armero, to mam pewne wątpliwości co do jego wartości defensywnej (w ataku super - szybko, celnie, dynamicznie). Statystyki obrony Udinese są co prawda imponujące w tym sezonie i zdają się zadawać kłam moim obawom, ale oglądałem parę ich spotkań i stąd wątpliwości. Mam w pamięci kilka(naście) akcji, kiedy nabiera się na zwód lewa-prawa i musi potem gonić. Moim zdaniem piłkarz rewelacyjny do 3-5-2, ale już nie taki dobry do 4-3-3.
19 pisze:http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=223659

w sumie nie mam nic przeciwko, ale procz niego musialby przyjsc jeszcze jeden stoper plus lewy obronca
a ja mam!!!!!!
Zdecydowanie najgorszy piłkarz The Gunners w tym sezonie! Precz!
Ostatnio zmieniony 25 maja 2012, 00:18 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2012, 00:18

yanquez pisze: Moim zdaniem piłkarz rewelacyjny do 3-5-2, ale już nie taki dobry do 4-3-3.
Tu racja. Do 3-5-2 to on pasuje idealnie jak nikt inny. Zdaje się, że to raczej tą formacją będziemy grać.
Co do tego wieśniaka z Arsenalu to chyba ktoś sobie jaja robi bo jak dwa murzynki z Udinese po prostu wymiatają tak ten może w spokoju w Londynie dalej kopać się w czoło.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2012, 00:19

:stop:
Dajcie spokoj z Dziuru. Na srodku obrony jest po prostu slaby, a argumenty o jego uniwersalnosci w przypadku Juventusu nie dzialaja - prawa obrone mamy obsadzona znakomicie, a typowym defensywnym pomocnikiem nie gramy. Do tego gosc podobno kasuje w Londynie kolo 3 mln € rocznie :lol:

Dwoch dorodnych z Udinese? Byloby super, ale watpie w tak szybkie zalatwienie tych transferow. Pozzo wcale nie pali sie do sprzedawania, a negocjacje z tym klubem potrafia byc meczace i bezskuteczne, niektorzy pewnie pamietaja sprawe D'Agostino. No i kupno Pablo Armero raczej oznaczaloby nastawianie sie na 3-5-2. Z takiej wiadomosci na pewno nie bylby zadowolony Lichtsteiner, ktory w tym ustawieniu ma spore problemy z odnalezieniem sie i odpowiednio skutecznym maskowaniem swoich brakow w grze ofensywnej.

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2012, 00:23

Udinese możemy oddać Pazienze i Zieglera tak żeby te pozycje na których zawodników stracili mieli obsadzone. Małe to pocieszenie ale zawsze to coś.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2012, 00:28

Z najnowszych doniesien wynika że nasz budżet na napastników ofensywnych wynosi 30 milionów.

Czyli 'może' uda się nam wyciągnąć jakiegoś.. Suareza?

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2012, 00:37

A skad te doniesienia? Bo dzisiaj, owszem, pojawila sie kwota 30 mln € w informacjach powiazanych z Juve, ale jako 5-letnia pensja, ktora mielibysmy zaproponowac Cavaniemu.

Swoja droga, Grosso chce konczyc kariere w Australii. Ciekawe, czy mu zapomnieli rok 2006 :C

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2012, 00:44

iltalismano pisze:Z najnowszych doniesien wynika że nasz budżet na napastników ofensywnych wynosi 30 milionów.Czyli 'może' uda się nam wyciągnąć jakiegoś.. Suareza?
30 mln euro :think: ? Trochę mało, by myśleć o kupnie w tym okienku, topowej "10" z "9" Niemniej, :prochno: jest to wystarczająca suma pieniędzy, by pozyskać w/w przez Ciebie Suareza z Liverpoolu (ewentualnie Mr. X) i Huntera, któremu kończy się kontrakt w 2013 roku :D. Kolega podając informacje o budżecie "Starej Damy", opierał się na Tutto Juve

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 maja 2012, 08:35

bendzamin pisze:A skad te doniesienia? Bo dzisiaj, owszem, pojawila sie kwota 30 mln € w informacjach powiazanych z Juve, ale jako 5-letnia pensja, ktora mielibysmy zaproponowac Cavaniemu.

Swoja droga, Grosso chce konczyc kariere w Australii. Ciekawe, czy mu zapomnieli rok 2006 :C
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=95871

Max 30 milionow, jak wynika z doniesien TuttoJuve.

Wydaje się to bardzo realistyczne jeżeli patrząc na nasze transfery.

Jeżeli dołożymy np Matriego + 30 milionów to De Laurentis może sie zgodzic na sprzedaż Cavaniego...

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 maja 2012, 08:48

Cavani+Giovinco+Asamoah+Armero+Pogba+Verratti to byloby mercato marzenie, oczywiscie + wykupienie Caceresa. Pytanie tylko czy jest to mozliwe? :think:

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Zablokowany