Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2019, 17:20

Osgiliath pisze:Póki co wszystko wygląda na pozostanie Maxa u nas.

Nie byłbym taki pewien. To co się dzieje za zamkniętymi drzwiami to nie nasza sprawa. Allegri może sobie gadać co chce. Chyba każdy to dostrzega, że trzeba nam zmian. Z Allegrim robimy regres.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2019, 17:34

mrozzi pisze:
Osgiliath pisze:Póki co wszystko wygląda na pozostanie Maxa u nas.

Nie byłbym taki pewien. To co się dzieje za zamkniętymi drzwiami to nie nasza sprawa. Allegri może sobie gadać co chce. Chyba każdy to dostrzega, że trzeba nam zmian. Z Allegrim robimy regres.
Dlatego trzymam kciuki, aby Andrea wykazał jasność umysłu i dał sygnał do zmian. Wtedy takie pozostanie Costy, czy Pjanicia ewentualnie mogłoby mieć sens.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2019, 17:40

Jeżeli zaś Agnelli tego nie widzi lub nie chce widzieć a do tego odejdzie od nas Nedved to oznaka tego, że Agnellemu nie zależy na rozwoju sportowym i tylko siano się liczy. Wtedy już nie będziemy p[opierać naszego prezesa i będziemy modlić się aby to Elkann zachował jakość umysłu...a ten jak wiadomo ma wyrąbane na Juve. Każdemu z nich zależy na tym aby Juve zarabiało na siebie a te założenia Agnelli realizuje wzorowo. Jakość ? Rozwój ? Eee tam...

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2019, 17:44

Osgiliath pisze:O pozostaniu costy to trzeba najpierw mówić o nowym trenerze, a tutaj zero wzmianek, żeby coś się działo. Jeśli już, to musiałoby coś ruszyć po spotkaniu Maxa i Andrei. Póki co wszystko wygląda na pozostanie Maxa u nas.

Na TT już wrzucają Agnellemu staty o kontuzjach. :ahsisi:
Juventus to nie jest druzyna, ktora zwalnia trenera przed koncem sezonu ;-).

Konkretny, jesli sie pojawia, a wydaje mi sie, ze tak, to po ostatniej kolejce Serie A.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2019, 17:51

MRN pisze:Mam nadzieję, że Icar do nas trafi bo od dawna jestem jego zwolennikiem.
Ronaldo-Icardi - Mandzukić

Matuidi -Khedira
Pjanić

Przecież tego nawet by w kabarecie nie wymyślili

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2019, 17:59

Nie bardzo rozumiem co masz na myśli ?

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2019, 18:08

MRN pisze:Nie bardzo rozumiem co masz na myśli ?
To, ze z Icardim ograniczylibyśmy i tak już mocno ograniczoną przy naszym trenerze kreatywność :)

Icardi to totalnie poroniony pomysł bo:
- jest idiotą
-nie potrzebujemy 9tki mając mega talent Keana, Ronaldo, który często robi za 9tkę i ulubieńca Maksia, czyli Mandzukica

Byłby to kolejny głupi ruch po zakupie Igły. Na ligę wystarczy Kean i Mandzu, a na LM nie potrzebujemy kolejnej typowej 9tki, tylko kreatywnych zawodników, którzy potrafią coś zdziałać w pojedynkę.

Jeżeli pozostanie Allegri i przyjdzie Icardi to krzyż na drogę.

wieczorek00

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2019, 18:12

Ja nie rozumiem koncepcji kupna Icara w momencie kiedy dalej mamy Igłe z którym trzeba coś zrobić. Pensja obu panów była by prawdopodobnie podobna a tu jeszcze trzeba pewnie zapłacić Interowi pewnie 60-80 mln. To ja już wolę ponownie zobaczyć Higuaina u nas a te 60-80 mln zainwestować w jakiegoś pomocnika czy Obrońcę. Jeszcze biorąc pod uwagę Wandę to pewnie przy pierwszym przedłużeniu kontraktu z Icardim zaczęła by się telenowela. Ja tam wierzę, że Higuaina jeszcze sezon może dwa pogra na przyzwoitym sezonie, a do tego czasu możliwe Kean będzie panem piłkarzem i materiałem na zawodnika pierwszego składu i problem z napastnikiem się sam rozwiąże.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2019, 18:32

Pewnego czasu user Marocchi na VS wrzucał ciekawe i naprawdę wiarygodne newsy. Ostatnimi jednak czasy albo się nie odzywa a jak już się odezwie to jadą po nim jak po kobyle, może mi ktoś zorientowany wyjaśnić dlaczego ?

Gallagher...to tak jakby Ramazotti powiedział, że nie pozwoli aby opuścił nas Allegri.
Czyli coś jednak jest na rzeczy skoro muzyk Oasis jest przerażony utratą przez MC Pepa ?

Wspomniany Marocchi :
- Allegri odchodzi
- Pep przychodzi
- Chiesa przychodzi
- De Ligt jest nasz
:-)

Obrazek
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2019, 18:42

Icardi w cenie około 70 mln € to niezła okazja i żal byłoby odpuścić tego zawodnika. Z drugiej strony patrząc na to, że musimy całkowicie przebudować pomoc, bo z obecną ilością drewna wyglądamy bardziej jak tartak a nie jak czołowy klub piłkarski. Do tego powinny dojść minimum dwie inwestycje w obronę (Manolas i Dias), a nawet więcej jeśli sprzedamy Alexa Sandro. Kolejna kwestia, to czy za potencjalnymi przenosinami Mauro do Juve w drugą stronę nie powędrowałby Kean. Mam takie złe przeczucie, że po tym co w tym sezonie nawyrabiał Icardi w szatni Interu i tej konieczności pozostania w Italii ze względu na sprawy sądowe odnośnie dzieciaków Wandy i Maxi Lopeza Marotta będzie chciał właśnie wyrwać od nas Moise. Spoglądając na to krótkoterminowo z pewnością zyskalibyśmy na jakości w ataku, ale w dłuższej perspektywie czasu wygranym mógłby okazać się Inter, bo Kean ma zadatki na topa.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2019, 18:46

MRN pisze:Pewnego czasu user Marocchi na VS wrzucał ciekawe i naprawdę wiarygodne newsy. Ostatnimi jednak czasy albo się nie odzywa a jak już się odezwie to jadą po nim jak po kobyle, może mi ktoś zorientowany wyjaśnić dlaczego ?

Gallagher...to tak jakby Ramazotti powiedział, że nie pozwoli aby opuścił nas Allegri.
Czyli coś jednak jest na rzeczy skoro muzyk Oasis jest przerażony utratą przez MC Pepa ?

Wspomniany Marocchi :
- Allegri odchodzi
- Pep przychodzi
- Chiesa przychodzi
- De Ligt jest nasz
Kogo odpalamy?

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 03 maja 2019, 18:49

MRN pisze: Wspomniany Marocchi :
- Allegri odchodzi
- Pep przychodzi
- Chiesa przychodzi
- De Ligt jest nasz
Chłopie, jak ja bym chciał żeby to się sprawdziło, szczególnie dwa pierwsze podpunkty. Ciągle jednak twierdzę, że Max zostanie i dalej będzie niszczył nasz klub od wewnątrz. Co do Chiesy, mnie również nie przekonuje ten transfer, nie za takie pieniądze jakie się podaje, narzekamy na Dybalę, a jak dla mnie będzie t typowe "zamienił stryjek siekierkę na kijek". Nic do chłopaka nie mam, ale póki co nie jest wart takich pieniędzy, nie wiem czemu nasi tak bardzo się na niego uparli. De Ligt bardzo chętnie, ale czy naprawdę stać na zarówno na niego jak i na Chiesę? A nie zapominajmy jeszcze o pomocniku (np. Ndombele), to również transfer mus, a Chiesa takim transferem nie jest. Jak coś to chyba wolałbym już zaryzykować, dorzucić trochę i wziąć tego Felixa, jednak najważniejsza jest pomoc i obrona, jak coś zostanie to dopiero możemy się zastanawiać kto jeszcze.

Najważniejsze jednak to pozbyć się Maxa, bez tego szkoda wydawać kasy.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2019, 19:01

Adrian27th pisze:Kogo odpalamy?
Według niego Cuadrado, Costa i może Kean...
Takie informacje przekazał mu jakiś Versilia ale nie wiem kto to, może jakku coś wie ?

Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2019, 19:05

MRN pisze:Nie bardzo rozumiem co masz na myśli ?
Chodziło mi o to, że transfer Icardiego jest zbędny a co gorsze nie wyklucza karnetu na pierwszy skład dla Mandzukicia jeśli dalej trenerem będzie Allegri. To nic że wtedy byłoby w składzie dwa drewna podaj mi to strzele do pustej.

Ehem

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 maja 2019, 19:23

Dawać Icara i Grubego. Max już znajdzie dla nich miejsce w składzie.

Jeśli pozostanie Max, to żadne transfery nie mają sensu.

Po wywiezieniu taktyka na taczce, powinno wyglądać to tak:

Manolas, Romangoli (zawsze go chciałem). Jeśli Milan nie awansuje, to próbować im wcisnąć Ruganiego i dopłacić. Ndombele.

Zostawić Sandro, Pjanica i Coste. Zobaczycie, że przy nowym trenerze te nazwiska będą grac jak z nut.

Jeśli Max zostanie, to sprzedać Dybale, Keana, Pjanica, Sandro, Coste, Cncelo. Ronaldo też niech ucieka. Szkoda żeby się marnowali.

Dajcie spokój z tym Chiesa.

Zablokowany