Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2016, 11:45

A co złego jest w Marchisio, Khedirze i Pjanicu. Mógłby ktoś mi napisać?
Ci goście w lutym mogą stanowić jedną z najlepszych drugich linii na kontynencie. Claudio jest świeżo po kontuzji, Khedira pod formą, natomiast Pjanic nie gra źle, biorąc pod uwagę, że jeszcze jest na etapie adaptacji do nowych zadań.

Pomimo tak wielkich problemów Allegri potrafi skutecznie rotować składem, co przekłada się na liczby. Wiele innych drużyn z topu chciałoby mieć takie "problemy" jak my.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2016, 14:21

Agent Verrattiego : - Pozostaję w stałym kontakcie z Marco i rozmawialiśmy w ciągu ostatnich kilku dni. Wierzcie mi, on jest bardzo szczęśliwy w Paryżu. Wierzę jednak, że myśli o powrocie do Włoch. Znam go od dawna, myślę, że chciałby grać dla Juventusu. Poza nimi, Marco mógłby grać we Włoszech tylko dla Pescary.

- Jeśli kwota, którą trzeba na niego wydać, wyniosłaby 50-60 milionów euro, dla Juventusu byłaby to okazja. Z technicznego punktu widzenia, on jest na tym samym poziomie co Paul Pogba. Problemem jest to, że PSG nie lubi sprzedawać swoich gwiazd.

To co, w lato toczymy bój o Verrattiego z Pescarą? :smile: A tak serio, to za 50-60 baniek to nic, ino brać! Mam nadzieję, że już latem 2017.

DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 19 listopada 2016, 14:28

Problemami jest brak ławki, a więc konieczność grania wszystkich trudnych meczów w LM tą trójką. Nikt nie kwestionuje jakości wymienionych przez Ciebie zawodników, są świetni, ALE: Khedira jeszcze (odpukać) nie miał urazu, a Markiz i Pjanić potrafią zniknąć na długo w meczu. Mam wrażenie, że cała ta trójka, pomimo ponadprzeciętnych umiejętności i różnych stylów, ma wspólne cechy charakteru, brakuje kogoś odmiennego, jakiegoś walczaka.
ALE mimo wszystko jestem głęboko przekonany i szczerze wierzę w to, że Maxowi uda się na tyle ogarnąć tych chłopów, żeby na tę nieszczęsną ligę mistrzów (przecież to jest tylko jeszcze 9 :P meczów) udało się wykrzesać z nich 100%. Jeżeli to wykona, zwycięstwo w LM naprawdę jest wysoce prawdopodobne.
Wojtek pisze: To co, w lato toczymy bój o Verrattiego z Pescarą? :smile: A tak serio, to za 50-60 baniek to nic, ino brać! Mam nadzieję, że już latem 2017.
Marzenia ściętej głowy :roll: Będę w szoku jak Veratti przejdzie za mniej niż 90mln, o ile w ogólne przejdzie. No chyba że rzeczywiście są tam jakieś problemy w klubie, to wtedy wszystko jest możliwe.

Obrazek
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 listopada 2016, 14:56

Robaku pisze:nie panikujmy.
Ja wiem, ze statystycznie/punktowo wszystko sie zgadza, ale na zywo wyglada to zle, patrz: gdyby nie rajd zycia Cuadrado i gleba Sturaro w polu karnym, to teraz ogladalibysmy plecy Lyonu. A w lidze, jesli napotykamy jakiegos mocniejszego przeciwnika, to w wiekszosci dostajemy w dupsztala.
wagner pisze:
Alexinhio-10 pisze:Jeżeli potwierdzi się że z przyszłego transferu Betancura, mają 50% to Marotta jest idiotą. Poszliśmy Boca na rękę, a oni nas wydymali.
Chłopak jeszcze nie kopnął piłki u nas, a Marotta już jest idiotą. Taka logika tylko na JP :lol:
Wyglada na to, ze ten deal jest tak skonstruowany, ze im szybciej i lepiej Urus bedzie u nas kopal gale, tym Marotta bedzie wiekszym idiota, bo bedzie musial wiecej odpalic Boca :prochno:
Bukol87 pisze:A co złego jest w Marchisio, Khedirze i Pjanicu. Mógłby ktoś mi napisać?
Dwoch pierwszych ma bardzo niepewne zdrowie, a ich przeszlosc medyczna pozwala twierdzic, ze doslownie w kazdej chwili moga sie posypac na kilka miechow - opieranie pierwszej "11" o farta Juventusowi nie przystoi. Markiz to fajny chlopak, ale na regiscie grac nie powinien, tyle ze z braku laku nie mamy innego wyjscia. Jak na wiosne spotkamy sie z takim Bayernem, to jakos nie widze klocowatego Khediry zatrzymujacego np. Coste czy idacego "na kose" z Vidalem :lol: Pjanic owszem, jest dla nas pozyteczny (jesli chodzi o bramki i asysty), ale ja dalej bede obstawal przy tym, ze na b2b na lepsze druzyny on sie nie nadaje, bo slabo gra w defensywie. Marotta i Max zapewne kupowali go z mysla o regiscie, ale tam chlop gra kiepawo.
Wojtek pisze:To co, w lato toczymy bój o Verrattiego z Pescarą? :smile:
Szanse na Verrattiego sa chyba tylko wtedy, jak bedzie mu sie konczyl kontrakt. Po akcji z Matuidim widac, ze PSG nie jest chetne do robienia z nami interesow. Poklosie Comana? :think:

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
tom_gru

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 16 razy

Nieprzeczytany post 19 listopada 2016, 15:44

jarmel pisze:Wyobrażacie sobie w ogóle żeby rok temu czy wcześniej ktoś taki jak Witsel miałby realnie wzmocnić nasz skład?
Teraz za to niesamowicie się przyda nawet taki średniak jak on. To tylko pokazuje jak Marotta spieprzył ostatnie dwa okienka. Z zawodników takich jak Pirlo, Vidal, Pogba zostało to co mamy teraz, brak słów.
Wszyscy narzekają na Witsela, a trzeba pamiętać że jest on chociażby liderem środka pola w reprezentacji Belgii (przewyższa umiejętnościami Nainggolana), a dodatkowo przemawia za nim to że jest głodny sukcesów i meczów na najwyższym poziomie (idealna charakterystyka dla Juventusu, który zawsze ściągał piłkarzy o podobnej charakterystyce, po to by zrobić z nich gwiazdy, jak np. z Vidala).

Zgodzę się z tym, że dzisiejszy Juventus mając w składzie Pogbę i Vidala, byłby niekwestionowanie w TOP 4 najlepszych klubów świata. Tych dwóch zawodników można żałować, bo stanowiliby o sile tego zespołu. Można jeszcze żałować Moraty, bo trójka Higuain, Dybała i Morata świetnie by się uzupełniała.

Tevez i Pirlo są jak najbardziej do odżałowania. Są już u schyłku kariery, o czym świadczą ich liczby w 2016 (Tevez - 28 mecze, 10 bramek, 6 asyst; Pirlo - 32/1/6). Nie są to statystyki porażające, biorąc pod uwagę poziom rozgrywek, a dodatkowo trzeba mieć na uwadze wiek tych zawodników (odpowiednio 32 i 37).

"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2016, 15:53

Jacky pisze:
Ja wiem, ze statystycznie/punktowo wszystko sie zgadza, ale na zywo wyglada to zle, patrz: gdyby nie rajd zycia Cuadrado i gleba Sturaro w polu karnym, to teraz ogladalibysmy plecy Lyonu. A w lidze, jesli napotykamy jakiegos mocniejszego przeciwnika, to w wiekszosci dostajemy w dupsztala.
nie mogę się zgodzić Jacky, bo....
Neapol.
Remis z Sevilla, i mimo wszystko remisy z Lyonem pokazują, że być może nie wygrywamy z silnymi rywalami,ale też nie przegrywamy.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2016, 16:50

Jacky pisze:Markiz to fajny chlopak, ale na regiscie grac nie powinien
Nie nazwałbym Marchisio grającego w środku registą, ale na tej pozycji podoba mi się coraz bardziej. Jak najbardziej nie mam nic przeciwko. Jednak zespół potrzebuje więcej opcji w centralnym punkcie pomocy i to nie ulega wątpliwości.
tom_gru pisze:Wszyscy narzekają na Witsela
Tak naprawdę to chyba coraz mniej osób. W naszej sytuacji posiada po prostu zbyt mocne atuty pozasportowe. Im dłużej patrzę na Khedirę bez formy, tym większe mam przekonanie, że Witsel nie miałby problemów wygryźć go z pierwszego składu. Przy takiej rywalizacji odpada też wytykanie Belgowi jego wady, czyli przeciętnej szybkości ;)

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 listopada 2016, 16:52

Imo ktoś kto potrafi rozbijać grę rywala w środkowej części boiska, zaburzać płynność jego gry a przy tym samemu bardzo rzadko tracić piłkę i zawsze grać na wysokim procencie skutecznych podań to ktoś kto akurat naszej pomocy bardzo by się przydał. Wypisz wymaluj Witsel. Zgodzę się przy tym, że nie jest to piłkarz widowiskowy z porywającym stylem gry, ale tacy niespektakularni gracze też bywają niezwykle ważni. Ale każdy może mieć swoją opinię na ten temat.

Uparliście się na tego registę. A jakby środkowego pomocnika grającego u nas przed linią obrony nazwać mediano (tak, istnieje też i taka pozycja) to już Claudio by Wam bardziej pasował?

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2016, 13:33

Fichajes.net podaje, że Prandelli mocno zapalił się na Leminę i będzie chciał go zimą ściągnąć do Valencii. Wartość Gabończyka określa się na 20 baniek. Ja chyba jestem na tak, Lemina i tak będzie wykluczony z gry pewnie do końca stycznia, a może i polowy lutego ( PNA), więc 20 baniek się przyda. Oczywiście w sytuacji gdy Witsel do nas przychodzi.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2016, 13:41

Niemalejące zainteresowanie Gabończykiem bardzo cieszy. Mam nadzieję, że pozbędziemy się go jak najszybciej. Oferty jakie miałby spłynąć za Lemine są niebotyczne i nijak mają się do jego wartości. Przybić stempel sale. :ok:
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2016, 14:25 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 listopada 2016, 13:44

Wczoraj ktoś na VS wklejał newsa akurat z włoskiego serwisu (nie pamiętam dokładnie jakiego, ale styl newsa jakby z CM, TMW albo TJ), że Valencia jest zainteresowana trójką Lemina, Hernanes i Zaza, ale dwóch pierwszych trudno będzie im wyrwać.

A na tygodniu Agresti w rozmowie z Top Planet twierdził, że Kessie to faktycznie realne nazwisko a Witsela Zenit w zimie raczej nie odda zwyczajnie dla zasady woląc go stracić za darmo w lecie. Pożyjemy zobaczymy.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2016, 14:22

Jeśli Prandelli sie utrzyma w Valencii do konca sezonu i dalej to pewnei bedzie penetrować włoski rynek. Zaza juz wczesniej byl w obiekcie zainteresoania Valencii, podobnie jak Hernanes. Oddanie im tej trójki za fajne pieniadze, w praktyce zwolni Juve z posiadania zawodników albo niepotrzbnych, czy też niepasujących czy też o nieodpowiedniej jakości.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2016, 14:40

Robaku pisze:
Jacky pisze:
nie mogę się zgodzić Jacky, bo....
Neapol.
Remis z Sevilla, i mimo wszystko remisy z Lyonem pokazują, że być może nie wygrywamy z silnymi rywalami,ale też nie przegrywamy.
Wiedzialem, ze ktos wspomni Napoli, dlatego napisalem: w wiekszosci :smile: patrz: Inter czy Milan (co by nie mowic, to jednak lepsze ekipy niz np. Palermo). Zreszta gdybym mial szukac na sile negatywow po wygranej z Neapolem, to wskazalbym, ze owa wygrana dal nam ten ich obronca, co to chyba kibicuje Juve, dzieki ktoremu wbilismy obie bramki, a nie, ze jakos super-hiper stworzylismy akcje bramkowe.
OK, wiec szklanka do polowy pelna u Ciebie ;)
Arbuzini pisze:
Nie nazwałbym Marchisio grającego w środku registą, ale na tej pozycji podoba mi się coraz bardziej. Jak najbardziej nie mam nic przeciwko. Jednak zespół potrzebuje więcej opcji w centralnym punkcie pomocy i to nie ulega wątpliwości.
Jasne, ze nie jest regista (ma kompletnie inne wlasciwosci i zalety, niz Pirlo) . Nazwalem tak umownie pozycje, na ktorej u nas teraz grywa. Powinien tam byc po prostu ktos a'la Andrea.
Arbuzini pisze:
tom_gru pisze:Wszyscy narzekają na Witsela
Tak naprawdę to chyba coraz mniej osób.
Ja od poczatku na niego nie narzekalem, bo to nie jest zly pilkarz. Nie wiem jakich nazwisk spodziewaja sie ci, ktorzy wieszaja psy na Axelu (Axlu? :think: )...
RICTOR pisze:Uparliście się na tego registę.
Nie wiem, czy w 352 powinien centralnie grac mediano, bo nasza i tak niska kreatywnosc jeszcze bardziej spada. Sami widzielismy, co sie dzialo, jak grywali tak Lemina czy Sturaro. Markiz jednak cos w przod pogrywa, ale nie jest to takiej jakosci, jak u Pirlo (wylaczajac jego ostatni sezon u nas).
RICTOR pisze:Agresti w rozmowie z Top Planet twierdził, że Kessie to faktycznie realne nazwisko
Osobiscie powatpiewam, ze chlopak ma 19lat :smile: Druga sprawa, ze jest teraz na niego duuzy hype, co automatycznie winduje cene, a nie jestem zwolennikiem kupowania pilkarzy, ktorzy w danej chwili sa na fali.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2016, 16:52

Widać kontuzje łapią zawodników zanim jeszcze zaczną grać, wystarczy samo mocne zainteresowanie Juventusu. Sensiemu odnowił się uraz, a rehabilitacja Berardiego się przedłuża. Które to już tego typu przypadki? Bouy (wymiatał w Serie B), Matiello (combo x2), Mandragora (kolejny z ciężką kontuzją) - czy kogoś pominąłem?
Jacky pisze:
Arbuzini pisze:
Jasne, ze nie jest regista (ma kompletnie inne wlasciwosci i zalety, niz Pirlo) . Nazwalem tak umownie pozycje, na ktorej u nas teraz grywa. Powinien tam byc po prostu ktos a'la Andrea.
Prędzej spodziewałbym się kogoś w stylu Maticia. Skoro Pjanić nie sprawdził się w tej roli to na chwilę obecną pozostał tylko Verratti. Ustawienie z Bośniakiem i Marchisio może z czasem wyglądać lepiej. Akcenty w pomocy będą położone inaczej, ale zadania wykonywane przez zawodników są takie same, jak wtedy gdy graliśmy b2b-regista-b2b. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że większość zespołów z trójką pomocników gra właśnie wg schematu, w którym pomocnik odpowiedzialny za tworzenie sytuacji pod bramką rywala ustawiony jest bliżej linii bocznej.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2016, 16:53

Kessie właśnie wali gola na 2:1 przeciwko Romie, a inny zawodnik który nam się podoba - Belotti wbija 2 bramki Crotone. Fajnie. Ten murzyn mógłby przyjść w pakiecie z Witselem bo na Asamoah i Lemine patrzeć już nie mogę.

Zablokowany