Gonzalo Higuain
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
ok, nie sprzedajemy go i gra u nas 10 sezonów, wtedy 80mln rozkłada się na 10 sezonów a nie na 3, teraz rozumiesz?
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- wojczech7
- Juventino
Nie zrozumiałeś przekazu. Nie opłaca się, ale wartoprezes3c pisze:"Kupowanie drogich samochodów nigdy się nie opłaca. Tak, jak nie opłaca się chodzenie do drogich restauracji, albo kupowanie żonie kwiatów. "
To kupowanie żonie kwiatów czasami się jednak opłacaspróbuj dzisiaj

---
Naprawdę ma dla Was tak istotne znaczenie, że Igła kosztował 90mln Euro? Gdyby kosztował 60mln to przyjemniej by się Wam go oglądało, czy jak? Uderzyło to Was po kieszeni? Koledzy się z Was śmieją?
---
Pytanie mam do Ciebie, Mały. Zdarzyło Ci się kiedyś wyskoczyć do jakiejś dobrej restauracji, albo pić piwo w pubie?
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Przepraszam chłopie jak ty to liczysz? Amauri przychodził za niecałe 23 miliony, więc nie jest to nie tylko połowa, ale nawet nie 1/3 kwoty, za którą przyszedł Higuain tylko 1/4. Celowa hiperbola czy zwyczajna niewiedza?Adrian27th pisze:Zazwyczaj problemem tych co mówią że się nie opłaca, są ludzie których po prostu nie stać.
Nas nie było stać, wiec mieliśmy półśrodki ala Matri (30 milionów?).
Przecież za Amauriego daliśmy połowe tego co za Igłe, a klasa jest niebywała.
Igła kosztował nas sporo, ale no jak juz wspomnieli poprzednicy, jest to karabin maszynowy któremu starczy amunicji na 3 sezony.
Chłop ma Tyle samo bramek co Suarez, w znacznie trudniejszej dla napastnika Lidze. To coś znaczy.
Matri 30 melonów? Całość łącznie z wykupem i wypożyczeniem zamknęła się w 18 melonach. Chyba niezbyt uważnie przyglądałeś się tym transferom.
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
No wiesz... po pierwsze to Juve kupilo 28latka, po drugie za jakies 89MMaly pisze:@Garreat: może i będzie za kilka lat ale po 1 nie żyjemy za kilka lat tylko tu i teraz a po drugie nie sądzę by nawet za kilka lat kupowanie 29latków za 100mln to była norma

28-letni Higuain do Juve za 89M w 2016
27-letni Suarez szedl do Barcelony za (prawie) takie same pieniadze w 2014 roku
26-letni Cavani do PSG za 65M w 2013
27-letni Kaka do Realu za za 66M w 2009 (!)
Chcesz kozaka, chcesz nazwisko? Placisz pieniadze. Tevez za dwie pilki nie trafia sie codziennie.
- Shadow Marshall
- Juventino
Tevez to była turbo okazja i nie wykorzystać jej to grzech jak diabli. Udało się tak samo jak z Pirlo, Khedirą i Vidalem. Takie okazje nie trafiają się codziennie. Raz na jakiś czas. Teraz jak niby mamy ściągnąć "Higuaina pomocy" (domyślam się, że chodzi o Verrattiego) to wybulimy za niego minimum...minimum 60 mln.
A co do Igły...wart czy nie - robi to co do niego należy. Wygrywa nam mecze, które najprawdopodobniej skończyłyby się remisami.
A co do Igły...wart czy nie - robi to co do niego należy. Wygrywa nam mecze, które najprawdopodobniej skończyłyby się remisami.
- CzeczenCZN
- Juventino
Maly pisze:ok, nie sprzedajemy go i gra u nas 10 sezonów, wtedy 80mln rozkłada się na 10 sezonów a nie na 3, teraz rozumiesz?

- Maly
- Juventino
pewnie, ale nigdy nie wydałem w nich całej kasy jaką zbierałem przez rokwojczech7 pisze:Pytanie mam do Ciebie, Mały. Zdarzyło Ci się kiedyś wyskoczyć do jakiejś dobrej restauracji, albo pić piwo w pubie?

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Arbuzini
- Juventino
A jeśli w finale Higuain nastuka hat-tricka, ale dzięki pomocy sędziego, który w 91 minucie wydrukuje karnego, rywal odrobi straty, co ostatecznie doprowadzi do konkursu 11, w których Gonzalo zrobi swoje, ale zawiedzie reszta drużyny - czy wtedy ten transfer dalej pozostanie bezsensowny?Maly pisze:kupiliśmy go żeby wygrać LM a nie żeby strzelał 40 goli w lidze i jeśli tego nie osiągniemy to po prostu będzie to transfer bezsensowny, nie potrafię wam już tego prościej wytłumaczyć
- El Lapo
- Juventino
Już to widze jak Igła strzela 5 bramek w serie A, a wygrywamy LM dzieki jego trafieniu. Maly by wtedy pisał ze co to za napastnik co strzela 5 bramek w lidze i sie nie spłacił.
Jego transfer spłaca sie w 100%, i tylko kontuzja może to zmienić.
- juvemaroko
- Juventino
Tez tak uwazam i dodam albo drastyczny spadek formy przez kilka tygodnie.El Lapo pisze:Już to widze jak Igła strzela 5 bramek w serie A, a wygrywamy LM dzieki jego trafieniu. Maly by wtedy pisał ze co to za napastnik co strzela 5 bramek w lidze i sie nie spłacił.
Mam nadzeje ze Higuian tez zacznie strzelac w rogrywkach LM tak jak ostatnio w serii A i wtedy bedzie wszystko jasne co do sensu jego transferu oraz zmobilizuje dzialaczy zeby sciagnyli pomocnika z gornej polki.
- Maly
- Juventino
w pewnym sensie tak - trzeba było widocznie wzmocnić inne pozycje żeby nie stracić 3 goli (przypominam, że Bayernowi strzeliliśmy 4 gole i gówno to dało), może załatać środek pola po odejściu Pogby i przy kontuzji Marchisio? teraz to gdybanie bo nigdy się nie dowiemy jakbyśmy grali mając w składzie przykładowo Draxlera czy Mkhitaryan na lewej a Super Mario na szpicy a w środku pomocy Witsela czy Matuidiego itp itdArbuzini pisze:A jeśli (...) czy wtedy ten transfer dalej pozostanie bezsensowny?
kombinacji na wydanie 90mln było mnóstwo, my wybraliśmy taką i z takiej będziemy rozliczani ;] być może to długofalowy plan i prawdziwy atak na LM ma być za sezon? najpierw Igła, zaraz sprzedamy Dybalę i kupimy za to 2 prawdziwych skrzydłowych pasujących do 4231? kto to wie... to czy był sens ściągania Igły nie musi pokazać akurat ten sezon
@El Lapo: nie wiesz co bym pisał więc po co wymyślasz?
ps. zauważyliście jak dobrze poradziło sobie Napoli po stracie Higuaina, który był u nich podobno połową drużyny a jak my po stracie Pogby który podobno był jednym z wielu? albo Roma po stracie Pjanica?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Z Matrim przesadziłem, ale do Amauriego doliczasz wartość kart zawodników ktorych im dołożylismy tj Nocerino i Lanzafame, po łączna wartość transferu to koło 33 milionów, wiec tam 36% wartości Igły. Ponad 1/3 jak by nie patrzeć.Tony Montana pisze: Przepraszam chłopie jak ty to liczysz? Amauri przychodził za niecałe 23 miliony, więc nie jest to nie tylko połowa, ale nawet nie 1/3 kwoty, za którą przyszedł Higuain tylko 1/4. Celowa hiperbola czy zwyczajna niewiedza?
Matri 30 melonów? Całość łącznie z wykupem i wypożyczeniem zamknęła się w 18 melonach. Chyba niezbyt uważnie przyglądałeś się tym transferom.
A na marginesie, parząc na to co wyprawiał wczoraj Aubameyang w Lizbonie to naprawde ciesze się że mamy tego Igłe.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- panlider
- Juventino
Jestem w ciężkim szoku, że jest jeszcze na tym forum człowiek, który kwestionują sens wydania tych 90 baniek na Igłę. Z drugiej strony nie dziwi mnie, że jest to Maly, gdyż jak sobie coś zakoduje w tej swojej głowie, to nie ma siły, żeby zmienił zdanie. Próby przekonania go przypominają próby przebicia się przez betonową ścianę kijem do baseballa (porównanie nieprzypadkowe).
Igła może pobić w tym sezonie swój zeszłoroczny rekord strzelonych w Serie A goli, a w finale LM wcisnąć Realowi hattricka, a ten dalej będzie płakał, że przepłaciliśmy Argentyńczyka.
Igła może pobić w tym sezonie swój zeszłoroczny rekord strzelonych w Serie A goli, a w finale LM wcisnąć Realowi hattricka, a ten dalej będzie płakał, że przepłaciliśmy Argentyńczyka.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- cziro
- Juventino
Nie, kupiliśmy go również po to żeby strzelał w lidze. Myślę, że dopadł Cię syndrom wielu, którzy myślą, że scudetto mamy przyspawane do koszulki na zawsze. Podchodziłbyś do sprawy inaczej, gdyby tarczę nosiła na swojej koszulce Roma albo Napoli. Śmiem wątpić czy zmierzalibyśmy po kolejne scudetto w tym sezonie gdyby nie Gonzalo.Maly pisze: kupiliśmy go żeby wygrać LM a nie żeby strzelał 40 goli w lidze i jeśli tego nie osiągniemy to po prostu będzie to transfer bezsensowny, nie potrafię wam już tego prościej wytłumaczyć
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Higuain wczoraj w wygranym 1:0 meczu z Chile dostał żółtą kartkę, która eliminuje go ze spotkania z Boliwią. To chyba dobra wiadomość... widać u niego brak świeżości a u nas nie miał kiedy złapać oddechu. Ponadto po przerwie wiadomo gdzie jedziemy dwukrotnie...