Mercato (Lato 2015)
- Piti
- Juventino
W walce o Coentrao powinniśmy być zdecydowanie faworytami. W przeciwieństwie do Milanu i Manchesteru United my zagramy w przyszłym sezonie w LM. Jeśli Conte będzie go naprawdę chciał, to myślę że go kupimy.Robaku pisze: c) Fabio Contreo, 26 letni zawodnik RM, ale wskazsuje się na zaintreresowanie równiez MIlanu u ManU, wyceniany na 12 mln euro
- @D@$
- Juventino
Nie chcę się wcinać w dyskusję, ale z tym Lichtsteinerem to popieprzycie jak zwykle.
To nie był ogór który znikąd eksplodował, on już w Lazio należał do najlepszych prawych obrońców Serie A. Z tym, ze nie dawał nic w ofensywie to też mit często tu powtarzany. Nie oglądałem meczów Lazio regularnie, ale wystarczyło te 2-3 spotkania zobaczyć (np. te przeciwko Juve), by wiedzieć, że gość ma ciąg do przodu. Z dośrodkowaniami różnie, tu się zgodzę.
Co do Drogby, to takie transfery to się robi zimą. Jak jakiś napastnik wypada na dłuższy czas, to można się w połowie ratować takimi pomysłami, już tak bywało: Borriello, Toni, Anelka (o Osvaldo nie mówię, bo jego bym wrzucił do innej grupy: "może się sprawdzi, może nie" z Matrim), ale nie żeby zaczynać od niego kampanię w mercato w lipcu. Także wątpię byśmy go teraz zaklepywali. Zwłaszcza, że teraz nie jest to pozycja aż tak paląca. Na razie pewniakiem do odejścia jest Quagliarella. Z Osvaldo i Vuciniciem jak dla mnie nie jest wszystko jasne jeszcze. Z resztą nawet jak odejdzie Mirko, to i tak chyba bardziej przydałaby się "10" a nie "9" (jeżeli ktoś z dwójki Immobile-Osvaldo zostanie na przyszły sezon).
To nie był ogór który znikąd eksplodował, on już w Lazio należał do najlepszych prawych obrońców Serie A. Z tym, ze nie dawał nic w ofensywie to też mit często tu powtarzany. Nie oglądałem meczów Lazio regularnie, ale wystarczyło te 2-3 spotkania zobaczyć (np. te przeciwko Juve), by wiedzieć, że gość ma ciąg do przodu. Z dośrodkowaniami różnie, tu się zgodzę.
Co do Drogby, to takie transfery to się robi zimą. Jak jakiś napastnik wypada na dłuższy czas, to można się w połowie ratować takimi pomysłami, już tak bywało: Borriello, Toni, Anelka (o Osvaldo nie mówię, bo jego bym wrzucił do innej grupy: "może się sprawdzi, może nie" z Matrim), ale nie żeby zaczynać od niego kampanię w mercato w lipcu. Także wątpię byśmy go teraz zaklepywali. Zwłaszcza, że teraz nie jest to pozycja aż tak paląca. Na razie pewniakiem do odejścia jest Quagliarella. Z Osvaldo i Vuciniciem jak dla mnie nie jest wszystko jasne jeszcze. Z resztą nawet jak odejdzie Mirko, to i tak chyba bardziej przydałaby się "10" a nie "9" (jeżeli ktoś z dwójki Immobile-Osvaldo zostanie na przyszły sezon).
- Marianb
- Juventino
I tu napisałeś całą kwintesencje. Candreva byłby ok, ale na Ligę Europejską, czy również jako "solidny" zawodnik ligi włoskiej. Wolałbym w kontekście pomocy kogoś młodego, perspektywicznego.zahor pisze:W zespole celującym w ćwierćfinał, a przy dużej dozie farta i półfinał LM pełnić może on rolę zapchajdziury, a nie motoru napędowego formacji ofensywnej.
- jakku1
- Juventino
- Nasza oferta za Lulicia wyglada podobno nastepujaco: Quagliarella + 5m euro. Lotito rzekomo chce co najmneij 6.5m.
- Lazio, Napoli i my zainteresowalismy sie Rakiticiem. W naszym przypadku mozna powiedziec, ze "po raz kolejny".
- Lazio, Napoli i my zainteresowalismy sie Rakiticiem. W naszym przypadku mozna powiedziec, ze "po raz kolejny".
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- PlanetJuve
- Juventino
Różnica 1,5 mln to dość optymistyczna wieść. Rakitic "był" już piłkarzem Juve według wikipedii gdy odchodził z Schalke.. :? Koniec końców wylądował w Hiszpanii. Byłoby bosko mieć takiego rozgywającego u siebie. Jednak za dużo klubów się nim interesuję żeby to wypaliło..jakku1 pisze:- Nasza oferta za Lulicia wyglada podobno nastepujaco: Quagliarella + 5m euro. Lotito rzekomo chce co najmneij 6.5m.
O dziwo obaj zawodnicy mają tego samego agenta :shock:
- annihilator1988
- Juventino
Lubie piłkarzy z Bakan, to taka "europejska Ameryka"jakku1 pisze:- Nasza oferta za Lulicia wyglada podobno nastepujaco: Quagliarella + 5m euro. Lotito rzekomo chce co najmneij 6.5m.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- pumex
- Juventino
Zawsze człowiek czekał na to letnie okienko transferowe, zaś w tym roku jakoś tak im bliżej lipca, tym ból głowy większy (niemal jak przed zimą). Nie potrafię się oprzeć wrażeniu, że totalnie utopimy tę resztkę kasy z sejfu. Ciągle gdzieś w głębi liczę, że pozyskamy chociaż jednego zawodnika o klasie Teveza, czyli takiego, który momentalnie i znacznie podniesie jakość. Niestety do tej pory wiarygodne źródła mówią np o Candrevie i Luliciu - dwójce łącznie wycenianej na, o zgrozo, prawie 30mln euro. Przy całym szacunku do wspomnianej dwójki - jak inaczej nazwać takie transfery, jak nie utopieniem pieniędzy?
Możemy kupić Candrevę, Lulica, Cuadrado i piorun wie kogo jeszcze, ale bez kogoś o klasie Teveza przebimbamy rok uwsteczniając się. Amen.
Możemy kupić Candrevę, Lulica, Cuadrado i piorun wie kogo jeszcze, ale bez kogoś o klasie Teveza przebimbamy rok uwsteczniając się. Amen.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Dziwi mnie (choć może ktoś już gdzieś coś na ten temat czytał?), że jeszcze nie zainteresowaliśmy się Allanem, który już drugi rok jest wypożyczony do Udinese z hiszpańskiej Granady, która swoją drogą współpracuje z klubem z Udine. Gościu ma jedynie 23 lata, paszport UE i już drugi sezon gra dobrze w Serie A, a w naszym zespole mamy deficyt środkowych pomocników (wg. Transfermarkt grywa też na prawym wingbacku). Do Granady przyszedł w 2012 roku za jedyne 3 mln, a dziś Transfermarkt wycenia go ok. 3 razy drożej. Nie są to duże pieniądze. Przeglądam sobie jego statystyki z obecnego i poprzedniego sezonu i można z nich chyba wywnioskować, że Allan gra naprawdę równo i solidnie. Od niemal 2 lat utrzymuje bardzo wysoką średnią udanych wślizgów (ok. 4,5/mecz) i przechwytów (ok. 2/mecz), ale i dryblingów (ok. 2/mecz).
- Virgil
- Juventino
pumex akurat Lulic, Cuadrado i Candreva to byłoby mega okienko, przy jednoczesnym zatrzymaniu i przedłużeniu kontaktu Pogby.
To raczej byłby krok w przód a nie w tył. Wzmocnilibyśmy skrzydła, zyskalibyśmy naprawdę bardzo dobrego zawodnika obstawiającego wiele pozycji.
Do ściągnąć Gabbiadiniego i bylibyśmy dużo silniejsi a nie słabsi.
Kogoś o klasie Tevez sprowadzimy tylko jeżeli sprzedamy Pogbę, jeżeli go nie sprzedamy to Lulic, Cuadrado, Candreva + Gabbiadini to byłoby naprawdę bardzo dobre okienko.
To raczej byłby krok w przód a nie w tył. Wzmocnilibyśmy skrzydła, zyskalibyśmy naprawdę bardzo dobrego zawodnika obstawiającego wiele pozycji.
Do ściągnąć Gabbiadiniego i bylibyśmy dużo silniejsi a nie słabsi.
Kogoś o klasie Tevez sprowadzimy tylko jeżeli sprzedamy Pogbę, jeżeli go nie sprzedamy to Lulic, Cuadrado, Candreva + Gabbiadini to byłoby naprawdę bardzo dobre okienko.
- Kruczenzo
- Juventino
pumex pisze: Niestety do tej pory wiarygodne źródła mówią np o Candrevie i Luliciu - dwójce łącznie wycenianej na, o zgrozo, prawie 30mln euro. Przy całym szacunku do wspomnianej dwójki - jak inaczej nazwać takie transfery, jak nie utopieniem pieniędzy?
ale bez kogoś o klasie Teveza przebimbamy rok uwsteczniając się. Amen.
Tak jak zwykle się z Tobą nie zgadzam i drażni mnie Twoje malkontenctwo tak teraz 100% racji. Wydanie jakiejkolwiek większej sumy pieniędzy na Luliciow, Osvaldow czy innych ogórasów będzie cofaniem się.
- Lucas87
- Juventino
Racja, Pepe nawet w szczytowej formie nie był graczem formatu Cuadrado.Ale chyba nikt z nas nie wierzy w to, iż Della Valle puści do nas - Kolumbijczyka za 15 baniek. (Pamiętamy ich stanowisko: Nie sprzedamy Joveticia do Juve nawet za 29,99, tylko 30 baniek wchodzi w grę).zahor pisze:W ramach podpowiedzi dodam, że ogłoszę Tydzień Kadzenia Marotcie jeżeli zezowaty sprowadzi Kolumbijczyka za dwukrotność tego, co dał za Włocha.
Co tam Cuadrado - myślę, że nawet Messi po tym jak to przeczyta, przyjdzie do Juve i dokąd nie wygra z nami trzech Pucharów Mistrzów pod rząd, będzie musiał zgodzić się na pensyjkę na poziomie Peluso, albo młodzieńców z Primavery. Genialne.Antek666 pisze: Powiem tak-jeśli Cuadrado do nas trafi to powyżej 2 baniek "na rękę" na pewno nie dostanie.

Naprawdę dobry zawodnik, nic do niego nie mam. Jednak uważam, że nie spowoduje on gwałtownego wzrostu jakości zespołu. Rozważyłbym jednak sprowadzenie tego zawodnika, ponieważ z całą pewnością - zwiększyłby on szansę na rotację w ustawieniu. Jednak zanim doszło by do podobnego transferu - koniecznością jest pozyskanie co najmniej jednego gracza pokroju Sancheza lub Di Marii. Jak już ktoś wspomniał Candreva to ktoś spoko na Ligę Europejską, pewnie weselej byśmy z nim mieli w Serie A (pod warunkiem, że Conte miałby możliwość próbować coś innego niż 3-5-2, w przecwinym razie określenie zapchajdziura użyte przez zahora - mogłoby niestety się sprawdzić), lecz nie gwarantuje osiągnięcia wyższych celów w Champions League.Simi pisze:Też właśnie nie wiem dlaczego wiele osób jest na nie przy transferze Candrevy do Juve.
Pff, nie pozostaje nic innego jak tylko spuścić wodę.zahor pisze: Naprawdę zamierzasz się licytować na argumenty typu "udowodnij że nie jesteś wielbłądem"?Antek666 pisze:Nie,nie zamierzam. Była to taktyka żywcem wzięta z Ciebie i Twojego sposobu dyskusji
Przerażająca, ale niestety całkiem realna perspektywa. Jeśli sprawdziło by się to co napisał Robaku, wygląda na to, że przeznaczamy 30 baniek na Mercato i nie sprzedajemy Pogby. Lecz Romulo, Cerci czy dwudziestolatek z Feyenoordu to nie są gracze, którzy zapewnią nam minimum ćwierćfinał w Lidze Mistrzów. Zmiany jakości, a tym bardziej większej elastyczności w ustawieniu, nie gwarantuje również w pojedynkę - Coentrao. Zupełna cisza (czyżby przed letnią burzą?) panuje, jeśli chodzi o zawodników, których moglibyśmy pozyskać za darmo. Oni również nie powalają na kolana, ale wolałbym pomyśleć nad nimi, niż na siłę wciskać Cerciego, lub wykłócać się o połówki kart z Fiorą. Szczerze mówiąc również sądzę, że będzie super jeśli sprowadzimy jednego zawodnika wysokiej klasy. Nie chce mi się już nawet komentować doniesień informujących, iż rzekomo chcemy w dalszym ciągu wypożyczać Osvaldo za free :doh: Nie przesądzajmy jednak niczego, bowiem do rozpoczęcia letniego Mercato jeszcze droga daleka jak stąd do Glasgow.pumex pisze:Możemy kupić Candrevę, Lulica, Cuadrado i piorun wie kogo jeszcze, ale bez kogoś o klasie Teveza przebimbamy rok uwsteczniając się. Amen.
Jezuuu i oby tym razem była to prawda i oby to się okazały, (wreszciejakku1 pisze:- Nasza oferta za Lulicia wyglada podobno nastepujaco: Quagliarella + 5m euro. Lotito rzekomo chce co najmneij 6.5m.

Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2014, 16:15 przez Lucas87, łącznie zmieniany 2 razy.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- Cabrini_idol
- Juventino
Kupienie Candrevy i Cuadrado przy jednoczesnym zachowaniu Pogby to krok wstecz - to tylko mogl stwierdzic pumex
Gbybysmy pozyskali wyzej wymienionych i przedluzylu kontrakt z Pogba to by bylo mega okienko jak na nasze mozliwosci. Oczywiscie dorzucajac takiego Immobile czy Giabbiadiniego i kogos do srodka.

Gbybysmy pozyskali wyzej wymienionych i przedluzylu kontrakt z Pogba to by bylo mega okienko jak na nasze mozliwosci. Oczywiscie dorzucajac takiego Immobile czy Giabbiadiniego i kogos do srodka.

- jarmel
- Redaktor
Lulic, Candreva, Gabbiadini, spoko zawodnicy, przydaliby się, ale chyba wszyscy widzieliśmy w tym sezonie, że nam potrzeba czegoś więcej. Nie wydaje mi się, żeby po wzmocnieniu kadry ww zawodnikami nasza drużyna w rozgrywkach europejskich nagle miałaby się prezentować znacznie lepiej.
Myślałem, że nasza strategia powoli się zmienia i teraz będziemy starać się sprowadzać 1,2 graczy klasy światowej jednocześnie zachowując swoje największe gwiazdy. Jednak wygląda na to, że niestety byłem w błędzie. Zauważyliście, że w tym roku nawet plotki dziennikarzy są jakieś ostrożniejsze? Nie ma żadnych kwiatków typu Suarez czy Aguero, także chyba naprawdę jakiegoś wielkiego bum tego lata nie ma co wyczekiwać
Myślałem, że nasza strategia powoli się zmienia i teraz będziemy starać się sprowadzać 1,2 graczy klasy światowej jednocześnie zachowując swoje największe gwiazdy. Jednak wygląda na to, że niestety byłem w błędzie. Zauważyliście, że w tym roku nawet plotki dziennikarzy są jakieś ostrożniejsze? Nie ma żadnych kwiatków typu Suarez czy Aguero, także chyba naprawdę jakiegoś wielkiego bum tego lata nie ma co wyczekiwać

#AllegriOut
- jakku1
- Juventino
W zyciu nikt nie da 20m za Candreve, a Udinese specjalnie winduje cene, aby albo wiecej zarobic albo zniechecic Rzymian do proby wykupienia Antonio.
Lulicia pewnie wezmiemy po kompromisowej cenie. 5-6m + Quagliarella. Candreve zreszta tez. Damy im z 7-8 baniek, dorzucimy Zaze, Marrone czy kogos tam innego i tyle.
Ja rozumiem krytyke, i tak dalej, ale pytanie brzmi, jak wzmocniliby te druzyne wszyscy malkontenci, majac do dyspozycji okolo 30-35m euro? Za te kwote trzeba kupic skrzydlowych, wymienic atak, kupic kogos rozgarnietego do srodka pomocy i poszukac lewego obroncy.
Czekam na propozycje, czas start! ; )
Lulicia pewnie wezmiemy po kompromisowej cenie. 5-6m + Quagliarella. Candreve zreszta tez. Damy im z 7-8 baniek, dorzucimy Zaze, Marrone czy kogos tam innego i tyle.
Ja rozumiem krytyke, i tak dalej, ale pytanie brzmi, jak wzmocniliby te druzyne wszyscy malkontenci, majac do dyspozycji okolo 30-35m euro? Za te kwote trzeba kupic skrzydlowych, wymienic atak, kupic kogos rozgarnietego do srodka pomocy i poszukac lewego obroncy.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
FM'owcy wzywam was :lol:jakku1 pisze:Ja rozumiem krytyke, i tak dalej, ale pytanie brzmi, jak wzmocniliby te druzyne wszyscy malkontenci, majac do dyspozycji okolo 30-35m euro? Za te kwote trzeba kupic skrzydlowych, wymienic atak, kupic kogos rozgarnietego do srodka pomocy i poszukac lewego obroncy.
To zacznę:
OUT - Waluta, Motta, Cegła, Quags, Szwagier, Isla. Spokojnie wartość łączna ok 20 mln euro.
IN - Gabbiadini, Immobile [w obu przypadkach tylko połówki, których nie mamy], Murru, Menez [obaj free], Candreva, Lulić, połówkę Cuadrado (2. połówkę zostawić w Udine).