Serie A (23): Bologna 1-1 JUVENTUS
- Cabrini_idol
 - Juventino

Juve dzisiaj to wielkie jedno byle co. Nie możemy strzelić 2 bramek od dawna w meczu ( Catania - szczęscie) , TO JEST JEDNO WIELKIE BYLE CO !.Mietson pisze:
Owszem ale to nie była też taka łatwa akcja do wykończenia. No i trzeba dodać, że umiejętność ustawienia się i wyjścia do podania to też nie jest byle co.

- SKAr7
 - Juventino

Mimo wszystko Mieciu, gdyby popatrzeć na 90 minut "2 połowa Chievo-1 połowa Bologna", Vucinić rozegrał tak źle, że to wymyka się wszelkim schematom. Totalne 1/10, nic mu nie wychodziło, każda decyzja zła. W drugiej połowie z Bologną się obudził, ale nie dziwię się ludziom, że na niego wsiadają. Kogo jak kogo, ale potrzebujemy Mirko w formie- przez te 90 minut mieliśmy 0:2.Mietson pisze:Właśnie to jest to o czym mówię powyżej. Katastrofalnie zagrał Borriello, Vucinić zagrał przeciętnie i strzelił bramkę co, wbrew temu co Ci się wydaje, zmienia bardzo wiele.Gotti pisze:Zagrał katastrofalnie i strzelona bramka tego nie zmienia
- BlackJacky
 - Juventino

- Podziekował: 2 razy
 - Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nie zgadzam sie. Faul na srodku boisku, to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> w najczystszej postaci, szczegolnie ze jesli Gaston minalby Bonuca bez faulu, to byloby 3 zawodnikow Bolognii na 2/3 (a moze nawet 4 gdyby DeCe zdarzyl dobiec) zawodnikow Juve + Buffon, a Bologna to nie jakis Real Madryt, ze na pewno by nas rozklepali w tym momencie. No coz, mozna gdybac, ale gdybanie nie ma sensu. Tak czy siak w roli oslabiajacego swoj zespol znowu jakims dziwnym i niepojetymVimes pisze: Bonucciego nie winię za czerwoną kartkę, bo przerwał groźną kontrę przeciwnika, lepsze to niż strata bramki.
Żarty się Ciebie trzymająvieira4 pisze:Siłą Juventusu w końcówce będzie przygotowanie fizyczne.
Slowo klucz - "grywa". Wczoraj ledwo sie cofnal na obrone za Bonuca, to juz wylapal kartke. Zgadzam sie z Vimesem.pan Zambrotta pisze:Vidal grywa na stoperze w reprezentacji, więc nie mam pojęcia o czym mówisz.Vimes pisze: Vidal na środku obrony jest delikatnie mówiąc chybionym pomysłem. Chilijczyk ma bardzo agresywny styl gry, wprawdzie kości przeciwnikom nie łamie, ale łapie dużo kartek. Ryzyko sprokurowania rzutu karnego lub rzutów wolnych w okolicach pola karnego byłoby zbyt wysokie. Lepiej wystawić kogoś wyróżniającego się z Primavery lub nawet Padoina. Sorensen grzeje ławę w Bolognii, a teraz byłby bardzo przydatny.
Bo Conte to rasiol, wiec i panZambrotta nie sprawdzi swojego Guana na poziomie I-szej ligi.Ouh_yeah pisze:To czemu Elia za 9 baniek nie gra wcale a Pirlo za darmo w każdym meczu?
No nareszcie znalazlem kogos, kto podziela moj poglad na temat wyczynow Mirko, ktorych to wyczynow nigdy nie widzialemGotti pisze:Ja tego sporo dobrego własnie nigdy nie widziałem.W pierwszej połowie sezonu Mirko robił sporo dobrego w ofensywie (kreatywność, konstrucja), co pokazały mecze, gdy go zabrakło. Teraz ma spadek, ale gra, a Elia nie - a kosztowali w sumie podobnie. To o czymś świadczy. I nie, nie piszę dlatego, że go lubię. Dla mnie to leniwy Romanista.
Dziekuje, dobranoc.pumex pisze:Kilka cytatów, które spowodują, że na kiblu będę miał you can dance.
-"muszę pochwalić moich podopiecznych, za walkę i bieganie"
-"Czy jest problem ze skutecznością napastników? Dzisiaj Vucinic znalazł się na liście strzelców, a Borriello miał świetną okazję... Napastnicy robią to, o co ich proszę, Borriello jest fizycznie bardzo silny, potrafi utrzymywać piłkę i dobrze podawać..." (wow, piłkarz umie dobrze podawać, ale jazda)
-"Piąty remis w sześciu meczach? Ludzie mówią o spadku formy, bo skupiają uwagę wyłącznie na wynikach." (tutaj już grube przegięcie)
Zapomniales o Grześku Skwarze.Amarillo pisze:Żadna drużyna na świecie nie przyzna się do tego, że nawaliła, że się już tak nie przykłada do meczów.Nedved1983 pisze: Znów powrót mentalności niegodnej trenera i zawodników Juve. Zejdźcie na ziemię, uderzcie się w pierś i przyznajcie że nawaliliście w 2 ostatnich spotkaniach.
Co do tego, o czym sporo juserów pisze, ze nie bylo mowy o Scudetto, to ja chcialem tylko wspomniec, ze bylismy liderami Serie A i wtedy byly przebakiwania o mozliwosci wygrania Scudetto, a teraz gdy gramy jak ciecie, wszyscy pociskaja takie glodne kawalki, ze "nie bylo mowy o Scudetto".
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
						"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- srilanka
 - Juventino

Gotti pisze:Doskonale wiem jaki był Davids, ale że miał świetną technikę to lekka przesada.
:lol: :rotfl: :lol: :rotfl: :lol: :rotfl: :lol: :rotfl:
Davids to byl jeden z najlepszych technikow w historii pilki noznej. Koniec, kropka.
Pierwsze z brzega:
A jest tego o wiele wiecej.
- Pan Mietek
 - Juventino

To jest właśnie to dramatyzowanie o którym mówię. Nie oglądałem meczu z Chievo ale na podstawie tego co widziałem z Bolonią mogę powiedzieć tyle, że Mirko dobrze gra dopóki się nie zbliży do pola karnego (tak, wiem, że to brzmi komicznie) bo potem z reguły albo było niecelne podanie albo strata. A jeśli chodzi o granie na 1/10 to nie wiem czy na tyle zasługuje Mareczek z Milanu, który to zaliczył wiele niewymuszonych strat, nie robił zagrożenia i na dodatek spartaczył dobrą okazję na zwycięskiego gola. 1/10 to np. Pietrasiak przeciwko Legii albo Muntar w słynnym meczu Catania - Inter. Nie ma co się zastanawiać na ile który zasłużył, ja jestem zdania, że tutaj jest bardziej winny Conte bo gra do przodu "nie ma rąk i nóg". Natomiast Pepe, którego nawet lubię, zdecydowanie nie powinien być skrzydłowym. Ma wydolność, nawet niezłą szybkość i znośny drybling bo czasem coś mu wyjdzie ale jego wrzutki są FATALNE. Dziwi mnie, że kiedyś potrafił wsadzić taką bramkę za kołnierz Borubarowi a teraz nie umie prosto piłki kopnąćSKAr7 pisze:Mimo wszystko Mieciu, gdyby popatrzeć na 90 minut "2 połowa Chievo-1 połowa Bologna", Vucinić rozegrał tak źle, że to wymyka się wszelkim schematom. Totalne 1/10, nic mu nie wychodziło, każda decyzja zła. W drugiej połowie z Bologną się obudził, ale nie dziwię się ludziom, że na niego wsiadają. Kogo jak kogo, ale potrzebujemy Mirko w formie- przez te 90 minut mieliśmy 0:2.
- @Maras@
 - Juventino

Kurcze... Davids to był gość. Edgara brakuje mi jak mało kogo z Juventususrilanka pisze:Gotti pisze:Doskonale wiem jaki był Davids, ale że miał świetną technikę to lekka przesada.
Davids to byl jeden z najlepszych technikow w historii pilki noznej. Koniec, kropka.
Pierwsze z brzega:
A jest tego o wiele wiecej.
PS. Nie mogę oglądać tych filmików z jego udziałem, bo łza kręci się w oku za każdym razem

- SKAr7
 - Juventino

Szczerze Cię zachęcam, obejrzyj, wtedy pogadamy. Z resztą postu się zgadzam(teorię o tym, że Mirko gra tym lepiej im dalej mu do bramki przeciwnika wysuwałem już w listopadzie tak bajdełej).Mietson pisze:Nie oglądałem meczu z Chievo ale na podstawie tego co widziałem z BoloniąSKAr7 pisze:Mimo wszystko Mieciu, gdyby popatrzeć na 90 minut "2 połowa Chievo-1 połowa Bologna", Vucinić rozegrał tak źle, że to wymyka się wszelkim schematom. Totalne 1/10, nic mu nie wychodziło, każda decyzja zła. W drugiej połowie z Bologną się obudził, ale nie dziwię się ludziom, że na niego wsiadają. Kogo jak kogo, ale potrzebujemy Mirko w formie- przez te 90 minut mieliśmy 0:2.
- Nedved1983
 - Juventino

wczoraj wypełniłem z ciekawości http://www.sporcle.com/games/Freddie/UCLJuventus . Udało się trafić 115. To mi strasznie mocno uświadomiło jakich mistrzów zawsze mieliśmy a jakim szrotem obecnie dysponujemy. Zidane, Nedved, Davids, Trezegol... można by wymieniać i wymieniać. Alex odejdzie, Buffon skończy karierę i nie zostanie nam nikt z mistrzów.@Maras@ pisze:Kurcze... Davids to był gość. Edgara brakuje mi jak mało kogo z Juventususrilanka pisze:Gotti pisze:Doskonale wiem jaki był Davids, ale że miał świetną technikę to lekka przesada.
Pierwsze z brzega:
A jest tego o wiele wiecej.Był świetnym piłkarzem i niewątpliwie posiadał bardzo wysoką technikę użytkową (a do tego jeszcze szybkość)... Ci co mówią, że nie był dobry technicznie to chyba nie wiedza o czym mówią
Może nie robił trików jak C. Ronaldo, ale nie jednego zawodnika wkręcił w ziemię
PS. Nie mogę oglądać tych filmików z jego udziałem, bo łza kręci się w oku za każdym razem
Jeszcze dekadę temu taki grajek jak Vucinic został by wyśmiany gdyby powiedział że przechodzi do nas, nie pisząc nawet o Borriello.
Takiego rywala jak Bologna powinniśmy pokonać na luzie.
Mogę zrozumieć remisy z Milanem czy Napoli( z tego nawet się cieszę), czy nawet z Romą i Udinese. Ale to tylko 4 remisy z 13. Wiadomo że wpadki ze słabymi ekipami zalicza każdy, nawet Milan czy Barca. Ale może z 3-4 na sezon a nie 9.
Mietson, ja się obecnym nastrojom na forum nie dziwie. Gdybyśmy od początku sezonu byli wyraźnie za Milanem, nie byli tyle czasu liderem, to można by pisać że realizujemy cel na ten sezon. Czas porzucić syndrom przegranych sezonów i zawiedzionych nadziei. Jesteśmy Juventus, nasi kopacze maja walczyć w każdym meczu i walczyć o scudetto. A jak Antonio i jego kopacze tego nie rozumieją to niech idą do Sieny.
- Vimes
 - Juventino

Mówię o grze Vidala w Juventusie, będąc pomocnikiem może pozwolić sobie na agresywność i częste faule, a środkowy obrońca musi działać w białych rękawiczkach i z chłodną głową. Proponuję spojrzeć na to małe porównanie:pan Zambrotta pisze:Vidal grywa na stoperze w reprezentacji, więc nie mam pojęcia o czym mówisz.Vimes pisze:Vidal na środku obrony jest delikatnie mówiąc chybionym pomysłem. Chilijczyk ma bardzo agresywny styl gry, wprawdzie kości przeciwnikom nie łamie, ale łapie dużo kartek. Ryzyko sprokurowania rzutu karnego lub rzutów wolnych w okolicach pola karnego byłoby zbyt wysokie. Lepiej wystawić kogoś wyróżniającego się z Primavery lub nawet Padoina. Sorensen grzeje ławę w Bolognii, a teraz byłby bardzo przydatny.@Maras@ pisze:Ciekawym jest czy w następnym meczu na środku obrony zobaczymy razem z Caceresem jakiegoś łepka z Primavery czy może zagra tam Vidal ??

Źródła:
1) http://soccernet.espn.go.com/player/_/i ... li?cc=5739
2) http://soccernet.espn.go.com/player/_/i ... ni?cc=5739
3) http://soccernet.espn.go.com/player/_/i ... ci?cc=5739
4) http://soccernet.espn.go.com/player/_/i ... al?cc=5739
Jeżeli jak to obrazowo ujął Łukasz Vidal ma w głowie jakiś przełącznik z trybu "agresywny pomocnik" na "opanowany obrońca" to świetnie, ale jeżeli nie to może być większym zagrożeniem niż napastnicy naszego przeciwnika.
Zgadzam się z jednym - gdybanie nie ma sensu, bo nie wiadomo jakby się skończyła ta kontra. Jednak biorę pod uwagę fakt, że to była już 86 minuta, a Bonucci miał dwie opcje, albo na wszelki wypadek popełni faul taktyczny i osłabi zespół na 4 minuty plus czas doliczony albo puści zawodnika Bolognii i 4 minuty plus czas doliczony zostanie na odrabianie strat. Wybrał mniejsze zło. Moim zdaniem, podjął słuszną decyzję.Jacky pisze:Nie zgadzam sie. Faul na srodku boisku, to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> w najczystszej postaci, szczegolnie ze jesli Gaston minalby Bonuca bez faulu, to byloby 3 zawodnikow Bolognii na 2/3 (a moze nawet 4 gdyby DeCe zdarzyl dobiec) zawodnikow Juve + Buffon, a Bologna to nie jakis Real Madryt, ze na pewno by nas rozklepali w tym momencie. No coz, mozna gdybac, ale gdybanie nie ma sensu. Tak czy siak w roli oslabiajacego swoj zespol znowu jakims dziwnym i niepojetymVimes pisze:Bonucciego nie winię za czerwoną kartkę, bo przerwał groźną kontrę przeciwnika, lepsze to niż strata bramki.trafem wystapil Bonucci Leonardo.
- Gość
w mistrzowskim składzie z sezonu 05/06 znalazły się takie tuzy jak:Nedved1983 pisze: To mi strasznie mocno uświadomiło jakich mistrzów zawsze mieliśmy a jakim szrotem obecnie dysponujemy.
Kovac, Gladstone, Zebina, Zalayeta, Olivera, Birindelli*, Chimenti, Blasi, Giannichedda, Pessotto*
*wiadomo, że był to ich schyłek kariery, nie mam nic do tych dwóch graczy w latach świetności
PS. podobno Vucinic strzelił gola, ale grał piach
- Nedved1983
 - Juventino

jednocześnie byli:bohdan pisze:w mistrzowskim składzie z sezonu 05/06 znalazły się takie tuzy jak:Nedved1983 pisze: To mi strasznie mocno uświadomiło jakich mistrzów zawsze mieliśmy a jakim szrotem obecnie dysponujemy.
Kovac, Gladstone, Zebina, Zalayeta, Olivera, Birindelli*, Chimenti, Blasi, Giannichedda, Pessotto*
*wiadomo, że był to ich schyłek kariery, nie mam nic do tych dwóch graczy w latach świetności
PS. podobno Vucinic strzelił gola, ale grał piach
Buffon, Canna, Zambrotta, Thuram, Nedved, Vieira, Alex, Treze, cygan, Mutu, Camoranesi. Dziś zrobili by masakryczną różnicę.
Nadal mamy masę dziur w składzie, samą walecznością i zabieganiem rywala nie wygrywa się scudetto. Pozostaje tylko mieć nadzieję że zarówno Antonio jak i zawodnicy wezmą sobie ten remis do serca i wyciągną wnioski
- Arbuzini
 - Juventino

Przepraszam bardzo, co masz do Kovaca? Robert to był bardzo porządny obrońca, Bonucci może pomarzyć o takim poziomie.bohdan pisze:w mistrzowskim składzie z sezonu 05/06 znalazły się takie tuzy jak:Nedved1983 pisze: To mi strasznie mocno uświadomiło jakich mistrzów zawsze mieliśmy a jakim szrotem obecnie dysponujemy.
Kovac, [...], Zebina, Zalayeta
Jakbyśmy mieli lewego obrońcę na poziomie Zebiny to naprawdę nieźle byłoby z obecnym Juventusem.
Zalayeta? Żelazny rezerwowy, który bardzo często potrafił zrobić różnicę.
- Ouh_yeah
 - Qualità Juventino

Naprawdę potrzeba tabelek, żeby stwierdzić, że defensywny pomocnik fauluje częściej od środkowych obrońców?Vimes pisze:Proponuję spojrzeć na to małe porównanie:
- pan Zambrotta
 - Juventino

@madmo
Naprawdę Vidal fauluje częściej od środkowych obrońców ?

Pisałem już wcześniej, jest różnica między bezkarnym faulowaniem w środku pola, w celu zatrzymania akcji (co wręcz jest 'nakazane'), a co innego gra na środku obrony i co z tym się wiąże powściągliwość w wyhaczaniu rywali. Porównywanie tego jest zupełnie bezsensowne.

Naprawdę Vidal fauluje częściej od środkowych obrońców ?

Pisałem już wcześniej, jest różnica między bezkarnym faulowaniem w środku pola, w celu zatrzymania akcji (co wręcz jest 'nakazane'), a co innego gra na środku obrony i co z tym się wiąże powściągliwość w wyhaczaniu rywali. Porównywanie tego jest zupełnie bezsensowne.
- Vimes
 - Juventino

Marchisio gra na podobnej pozycji i ma podobne zadania co Chilijczyk, ale statystyki ma zbliżone do Chielliniego, a nie Vidala. Odpowiednio 5 żółtych kartek i 33 faule. Zresztą nie wiem co Ci znowu nie pasuje. Wyraziłem tylko wątpliwość czy Vidal będzie w stanie być bardziej powściągliwy w swojej grze bez strat jakościowych dla niej, a przynajmniej lepszy od obrońcy z Primavery.