Bundesliga
- KondzioJuveFans
- Juventino
Nie wygra bo my się zemścimyjuvemaroko pisze:Moim zdaniem Bayern bedzie pierwsza druzyna ktora wygra po raz drugi z rzedu LM.
:C
Będzie Bayern miał pożytek z tego Thiago.
Fino Alla Fine Forza Juventus!
- Effe
- Bawarczyk
Byłem sceptyczny, a tymczasem oglądać go to przyjemnośćKondzioJuveFans pisze:Będzie Bayern miał pożytek z tego Thiago.

Rozbraja mnie to, co robi Pep. Facet jest albo geniuszem, albo skończy u nas jak Klinsi :lol: Lahm w pomocy, Pizza i Mandżu w jednym składzie, Ribery raz na środku raz na skrzydle... I póki co to jakoś działa! A my, nooby, na forum staramy się ogarnąć jakiś stały system gry, pierwszą jedenastkę

BTW, Dziennikarze „Bilda” oszacowali ostatnio wartość drugiej jedenastki Bayernu (124 miliony euro) i zestawili ją z pierwszą Borussii Dortmund (227 mln), pytając czytelników... który zespół by wygrał. W głosowaniu minimalnie, bo w stosunku 47:53, polegli monachijczycy. Ale nawet same takie porównania brzmią dla BVB jak policzek. Rudi Voeller, dyrektor sportowy Bayeru Leverkusen, już dziś nie pozostawia wątpliwości: - Bayern rozniesie tę ligę.
:twisted:
http://www.weszlo.com/news/15692-Guardi ... Bundeslige
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Szkoda, że akurat z Bayernem nie żyjemy najlepiej, bo oprócz rozniesienia Bundesligi jeszcze rozsadzi się sam i będą fajni piłkarze do wyjęcia w rozsądnych cenach.
Źle nikomu nie życzę, ale w Monachium jest za dużo zawodników, którzy chcieliby grać pierwsze skrzypce. Nawet święty Pep czegoś takiego nie ogarnie. Brednie o rotacji i walce na treningach można wciskać niedzielnym kibicom.
Źle nikomu nie życzę, ale w Monachium jest za dużo zawodników, którzy chcieliby grać pierwsze skrzypce. Nawet święty Pep czegoś takiego nie ogarnie. Brednie o rotacji i walce na treningach można wciskać niedzielnym kibicom.
- Effe
- Bawarczyk
Kibice ukradli Wam flagę podczas oglądania meczu w pubie? :lol:Ouh_yeah pisze:Szkoda, że akurat z Bayernem nie żyjemy najlepiej
Nie wiem czy jest aż tak wielu chętnych do gry w pierwszej 11. Martinez jest przerabiany na obrońcę, nie ma klasycznego napastnika, więc właściwie wychodzi na to samo, co było w poprzednim sezonie. Tłok robi się tylko, gdy potraktujemy Mullera, Kroosa, Gece i Thiago jako zawodników, którzy nie mogą grać razem. Jak się okazuje u Pepa mogą grać razem i grają

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Nie mam pojęcia o ostatnich meczach Bayernu. Czy mógłbyś, Effe, przybliżyć te pierwsze jedenastki i formacje (+te zmiany w czasie meczu) z ostatnich meczów towarzyskich (ten turniej raczej był towarzyski)?
- Zhx123
- Dortmundczyk
Ohhh ahh ten kompleks co chwila piszesz coś o BVBEffe pisze:
BTW, Dziennikarze „Bilda” oszacowali ostatnio wartość drugiej jedenastki Bayernu (124 miliony euro) i zestawili ją z pierwszą Borussii Dortmund (227 mln), pytając czytelników... który zespół by wygrał. W głosowaniu minimalnie, bo w stosunku 47:53, polegli monachijczycy.. Ale nawet same takie porównania brzmią dla BVB jak policzek

Co do twojej ankiety - Trudno się dziwić skoro ostatnio w Niemczech nawet politycy otwarcie mówią, że są za Bayernem bo to teraz takie modne. Ale czy to policzek? Nie. Zarówno piłkarze jak i fani Bayernu przed każdym meczem przewidują pogrom.
- bendzamin
- Redaktor
To jak to jest, czasy pierwszej jedenastki są już skończone, ale drugą jedenastkę udało się wyznaczyć?Effe pisze:czasy pierwszej jedenastki są już skończone. Ktoś, kto będzie wymagał stałego miejsca od początku, może się zdziwić (Matthias Sammer).
BTW, Dziennikarze „Bilda” oszacowali ostatnio wartość drugiej jedenastki Bayernu (124 miliony euro) i zestawili ją z pierwszą Borussii Dortmund (227 mln), pytając czytelników... który zespół by wygrał. W głosowaniu minimalnie, bo w stosunku 47:53, polegli monachijczycy. Ale nawet same takie porównania brzmią dla BVB jak policzek. Rudi Voeller, dyrektor sportowy Bayeru Leverkusen, już dziś nie pozostawia wątpliwości: - Bayern rozniesie tę ligę.

Nie, Marotta ukradł Wam Vidala podczas letniego okienka dwa lata temu, a jeszcze wcześniej Secco ukradł Wam Diego. I wtedy trochę piekło, co trzeba było pokazać w mediach.Effe pisze:Kibice ukradli Wam flagę podczas oglądania meczu w pubie? :lol:
- Dante93
- Juventino
Ciekawie ciekawie, niby nigdy fanem bundesligi nie byłem, ale w tym sezonie chyba skusze się przynajmniej w początkowej jej fazie na obserwacje Bayernu bo jestem szalenie ciekawy co z tego wyjdzie
I szczerze mówiąc narazie nasuwa mi się najbardziej jedna myśl- katastrofa, klapa czy coś w tym rodzaju
Jednak co za dużo to nie zdrowo. Rok temu Bawaria to był bardzo dobrze zbalansowany zespół mający szeroki skład. W tym roku za to tłok i przesyt na niektórych pozycjach jest aż zbyt wielki. Troche taki Galaktyczny Real vol.2.
Dlatego też uważam, że Borussia ze swoimi niezłymi transferami będzie bardzo mocnym zawodnikiem w wyścigu o mistrza. Suma sumarum wcale się nie osłabili bo brak Goeze powinien zostać zapełniony transferami z Francji i Ukrainy więc myśle, że Bayern wcale z górki mieć nie będzie. Szkoda (z perspektywy kibiców Dortmundu oczywiśćie
), że nie udało im się zakontraktować Eriksena bo myśle, że to byłby strzał w dziesiątke.
Pożyjemy zobaczymy, mimo tej siły która teraz jest w Monachium to nie podzielam tego hura optymizmu bo takie eksperymenty często kończą się źle

Dlatego też uważam, że Borussia ze swoimi niezłymi transferami będzie bardzo mocnym zawodnikiem w wyścigu o mistrza. Suma sumarum wcale się nie osłabili bo brak Goeze powinien zostać zapełniony transferami z Francji i Ukrainy więc myśle, że Bayern wcale z górki mieć nie będzie. Szkoda (z perspektywy kibiców Dortmundu oczywiśćie

Pożyjemy zobaczymy, mimo tej siły która teraz jest w Monachium to nie podzielam tego hura optymizmu bo takie eksperymenty często kończą się źle

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- Effe
- Bawarczyk
Jedenastki z Telekom Cup 2013.Mehehehe pisze:Czy mógłbyś, Effe, przybliżyć te pierwsze jedenastki i formacje (+te zmiany w czasie meczu) z ostatnich meczów towarzyskich (ten turniej raczej był towarzyski)?
Pierwszy mecz
Starke
Lahm, Boateng (48. Kirchhoff), Van Buyten, Alaba
Thiago (48. Hojbjerg)
Kroos, Pizarro (42. Robben), Ribéry, Shaqiri (53. Green)
Mandzukic (42. Müller)
Finał
Starke
Rafinha, Boateng, Van Buyten (49. Kirchhoff), Contento (31. Alaba)
Thiago (50. Shaqiri)
Robben, Lahm (50. Weihrauch), Kroos (51. Weiser), Ribéry
Müller
Ustawienie jest bardzo płynne, ale chyba najlepiej opisać formację jako 4-1-4-1. Po stracie piłki wszyscy od razu są angażowani w jej odzyskanie.
Świetnie, że Pep ogrywa Kirchhoffa, Hojbjerg i Weisera. To może być przyszłość Bayernu.
Wcale się nie dziwięDante93 pisze:nasuwa mi się najbardziej jedna myśl- katastrofa, klapa czy coś w tym rodzaju

I często mieli rację, przynajmniej w minionym sezonieZhx123 pisze:Zarówno piłkarze jak i fani Bayernu przed każdym meczem przewidują pogrom.

Zaczepka? Zwykła ciekawostka. Oczywiście można pisać ciekawostki np. o SC Paderborn, ale ja jednak jestem bardziej zainteresowany innymi klubami, bezpośrednimi rywalami w walce o majstra.Zhx123 pisze:Ohhh ahh ten kompleks co chwila piszesz coś o BVBEffe pisze:
BTW, Dziennikarze „Bilda” oszacowali ostatnio wartość drugiej jedenastki Bayernu (124 miliony euro) i zestawili ją z pierwszą Borussii Dortmund (227 mln), pytając czytelników... który zespół by wygrał. W głosowaniu minimalnie, bo w stosunku 47:53, polegli monachijczycy.. Ale nawet same takie porównania brzmią dla BVB jak policzekZaczepki jak w podstawówce.
Kolego, nie mam kompleksu BVB i chyba żaden kibic Bayernu nie ma, bo niby dlaczego miałby mieć? Chyba nie z powodu Lewandowskiego, Błaszczykowskiego, Piszczka i Ryczela? Wyluzuj

- Zhx123
- Dortmundczyk
Mógłbym coś napisać, ale nie będę sie z tobą spierał na forum Juventusu, warto uszanować ich forum.
Dante93 - Co do Eriksena nie wydaje mi się. piłkarz otwracie stwierdził, że chciałby grać w Dortmundzie i wszyscy się napalili jak stado owiec. Ale on nie pasował za bardzo do Borussii Dortmund. Podobno był na liście życzen, lecz przed nim było kilku innych. Chociażby właśnie de Bruyne, o którego Borussia otwarcie walczyła i Mkhitaryan, którego udało się ostatecznie ściągnąć.
Ja osobiście bardzo żałuje de Bruyne. Dla mnie to jest kot. Już teraz potrafi pokazać świetną gre, a co mówić w przyszłości. Ale niestety Mourinho się poznał na jego talencie i go nie puscił.
Jeśli kogoś żałuje to właśnie jego.
Temat nr 2. Co ciekawe Kagwawa powiedział, że chciałby jeszcze wrócić do Dortmundu jeśli oczywiście władze się zgodzą.
Dla mnie ta opcja byłaby mega. Jest on wciąż świetnym piłkarzem jednak do ManU nie pasuje.
Jeśli znowu nie uda mu się sezon 2013/2014 to jest duże prawdopodobieństwo, że za rok o tej porze będzie już w BVB. Liczę na to i trzymam kciuki. Byłoby to świetne wzmocnienie i Japończyk mimo wszystko dla mnie będzie zawsze mile widziany.
Dante93 - Co do Eriksena nie wydaje mi się. piłkarz otwracie stwierdził, że chciałby grać w Dortmundzie i wszyscy się napalili jak stado owiec. Ale on nie pasował za bardzo do Borussii Dortmund. Podobno był na liście życzen, lecz przed nim było kilku innych. Chociażby właśnie de Bruyne, o którego Borussia otwarcie walczyła i Mkhitaryan, którego udało się ostatecznie ściągnąć.
Ja osobiście bardzo żałuje de Bruyne. Dla mnie to jest kot. Już teraz potrafi pokazać świetną gre, a co mówić w przyszłości. Ale niestety Mourinho się poznał na jego talencie i go nie puscił.
Jeśli kogoś żałuje to właśnie jego.
Temat nr 2. Co ciekawe Kagwawa powiedział, że chciałby jeszcze wrócić do Dortmundu jeśli oczywiście władze się zgodzą.
Dla mnie ta opcja byłaby mega. Jest on wciąż świetnym piłkarzem jednak do ManU nie pasuje.
Jeśli znowu nie uda mu się sezon 2013/2014 to jest duże prawdopodobieństwo, że za rok o tej porze będzie już w BVB. Liczę na to i trzymam kciuki. Byłoby to świetne wzmocnienie i Japończyk mimo wszystko dla mnie będzie zawsze mile widziany.
- Effe
- Bawarczyk
Łe, a fani Juve już poszli po popcornZhx123 pisze:Mógłbym coś napisać, ale nie będę sie z tobą spierał na forum Juventusu, warto uszanować ich forum.

Co do Kagawy to też życzę mu, żeby wrócił do Was, bo to sympatyczny grajek

Nawiasem mówiąc, to przykłady tych dwóch panów powinny być niezłą lekcją dla innych, myślących że zawojują każdy klub.
- Kejker
- Juventino
Według mnie Bayern będzie jeszcze silniejszy niż rok temu. To jak grali w Telekom-Cupie... nawet nie chodzi o te rezultaty, bo większość z nich była raczej wynikiem kabaretowych błędów przeciwników, ale o sam sposób gry, wymienność, timing. Na dzień dzisiejszy nie mogę sobie wyobrazić, żeby BVB zdobyło więcej punktów od Bawarczyków.
- Zhx123
- Dortmundczyk
Liga to bieg długodystansowy i jednak są potrzebni zmienicy.
Podejrzewam, że Borussii znowu będą zdarzały się wpadki, które teoretycznie nie powinny mieć miejsca.
Moim zdaniem realna walka o mistrza będzie dopiero w sezonie 2014/2015 czyli za rok.
A póki co licze na top 2 w Bundeslidzie i po raz kolejny świetny występ w LM bo skład na LM mamy.
Podejrzewam, że Borussii znowu będą zdarzały się wpadki, które teoretycznie nie powinny mieć miejsca.
Moim zdaniem realna walka o mistrza będzie dopiero w sezonie 2014/2015 czyli za rok.
A póki co licze na top 2 w Bundeslidzie i po raz kolejny świetny występ w LM bo skład na LM mamy.
- Pan Mietek
- Juventino
Zhx123, mam pytanie bo mnie to bardzo ciekawi - jak gra teraz Borussia? Chodzi mi o graczy ofensywnych bo reszta jest chyba bez większych zmian. Czy jest tak, że Mchitarjan gra na środku, po lewej Reus, po prawej Kuba a Aubameyang jest pierwszym zmiennikiem dwóch ostatnich i Lewandowskiego? Czy może jakoś inaczej?
- SKAr7
- Juventino
Trochę e tamOuh_yeah pisze:Szkoda, że akurat z Bayernem nie żyjemy najlepiej, bo oprócz rozniesienia Bundesligi jeszcze rozsadzi się sam i będą fajni piłkarze do wyjęcia w rozsądnych cenach.
Nawet święty Pep czegoś takiego nie ogarnie. Brednie o rotacji i walce na treningach można wciskać niedzielnym kibicom.

Zresztą, my też mamy problem na dziś dzień. Mamy 6 napastników, ciekawe jak sobie z tym poradzi Conte, jeśli nikt nie odejdzie.