Ciekawostki dotyczące Juventusu. Czyli pytania i odpowiedzi.
- Argonessar
- Juventino
Witaj na forum.Adaggio82 pisze:Witam. Był ktos z Was na meczu Juve?? Jaki jest przyblizony koszt?
Twoje pytanie jest troszkę zbyt ogólne. Jest wiele zmiennych od których zależy koszt całkowity (np. czy lecisz samolotem? na jak długo? itp.), a zakładam, że o to właśnie pytasz.
Przejrzyj ten wątek, kilka interesujących Cię informacji na pewno znajdziesz:
http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22322
- Leon
- Juventino
Byłem na meczu w Mediolanie Milan-Juve 20 września wylot z Krakowa,byłem przez weekend przyleciałem 20 wyleciałem 22 kosztowało to mnie ok.1600 zeta.Adaggio82 pisze:Witam. Był ktos z Was na meczu Juve?? Jaki jest przyblizony koszt?
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Naszły mnie pewne przemyślenia dotyczące obecnego składu Juventusu. Do niedawna można się było poszczycić ogromem Włochów w drużynie, przydomek ItalJuve nie wziął się znikąd, a teraz? Buffon, Chiellini, Bonucci (Barzagli), Marchisio i Pirlo to razem tylko 5 zawodników z włoskim obywatelstwem (Barzagli jest wymienny z którymś z pozostałej dwójki).
Czyżby Juventus powoli odchodził od wieloletniej tradycji?
- Dybala 4ever
- Juventino
A Sturaro, Rugani, być może BerardiKimi pisze:Naszły mnie pewne przemyślenia dotyczące obecnego składu Juventusu. Do niedawna można się było poszczycić ogromem Włochów w drużynie, przydomek ItalJuve nie wziął się znikąd, a teraz? Buffon, Chiellini, Bonucci (Barzagli), Marchisio i Pirlo to razem tylko 5 zawodników z włoskim obywatelstwem (Barzagli jest wymienny z którymś z pozostałej dwójki).
- wagner
- Juventino
Chyba to zbyt pochopne twierdzenie. Liczba Włochów rzeczywiście zmniejszyła się, ale jest to spowodowane wieloma czynnikami. Samym Włochom nie jako kończy się pokolenie mistrzów, a o młodych dorównujących czy mogących stać się konkurencją jest jak na lekarstwo. Widać to choć by po słabych wynikach reprezentacji Włoch chociaż by. Mimo wszystko Juventus stara się dalej utrzymać balans między obcokrajowcami, a rodzimymi zawodnikami. Myślę tu o przyjściu Ogbonnie, Sturaro , Ruganim czy wcześniej Giaccherini. Pamiętać należy że jesteśmy posiadaczami kart Berardiego i Zazy. Druga sprawa, że wychowaliśmy sobie naprawdę światowych zawodników, którzy z taką rangą do nas nie przychodzili (patrz Vidal czy Pogba). Trudno przy tych nazwiskach faworyzować Włochów, bo i dlaczego tak by miało być ? Myślę więc że stawianie twierdzenia że odchodzimy nie jako od tego procederu jest zbyt pochopne. Przypomnijmy sobie jak wyglądał skład Juventusu przed spadkiem do Serie B, gdzie w pierwszym składzie występowało tylko/aż 5 Włochów )Buffon, Zambrotta, Cannavaro, Camoranesi, Del Piero). Ponowny wzrost tej liczy związany był ze spadkiem i powrotem do pierwszej klasy rozgrywkowej, gdzie należało szukać półśrodków (wynalazki typu Lanzafame, Giovinco, De Ceglie czy solidy Zanetti).Kimi pisze:Naszły mnie pewne przemyślenia dotyczące obecnego składu Juventusu. Do niedawna można się było poszczycić ogromem Włochów w drużynie, przydomek ItalJuve nie wziął się znikąd, a teraz? Buffon, Chiellini, Bonucci (Barzagli), Marchisio i Pirlo to razem tylko 5 zawodników z włoskim obywatelstwem (Barzagli jest wymienny z którymś z pozostałej dwójki).
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Będzie szalenie ciężko, gdyż w języku włoskim 'w' nie istnieje.Err0r pisze:Jest ktoś w stanie podać piłkarza z nazwiskiem na literę W, który grał w Juve? :-D
http://it.wikipedia.org/wiki/Paul_Arnold_Walty <--- Mistrz Włoch z 1905 roku - pierwsze Juventusu, nie trzeba było daleko szukać.
http://it.wikipedia.org/wiki/Ludwig_Weber_(calciatore)
Spodziewałem się Austriaków, bo tych wtedy na północy Włoch było dość sporo.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
W naszej historii było już wiele hymnów i być może zarząd pomyślał, że po prostu czas na zmiany. Zbiegło się to mniej więcej ze zmianą herbu na nowy (jeśli się nie mylę od sezonu 2004/2005).Wojtek pisze:Mnie ciekawi dlaczego w okolicach 2006 roku (nie pamiętam dokładnie) zmienili nasz hymn na "Juve,storia di un grande amore" ?
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Ciekawe, że wystarczy podmienić pogrubiony tekst na Lidze Mistrzów 1995/1996 nad Ajaxem Amsterdam i mamy całkiem całkiem podobieńśtwo.news o finale Coppa Italia pisze:Do... czterech razy sztuka? Po zwycięstwie w Pucharze Włoch 1994/1995 nad Parmą, Stara Dama już trzykrotnie próbowała sięgnąć po to trofeum...
Zwycięstwo dzisiaj, po trzech z rzędu przegranych finałach CI, byłoby dobrym prognostykiem przed czerwcowym, czwartym po trzech z rzędu przegranych finałach, finałem Ligi Mistrzów
- zbysioJuve
- Juventino
Nie wiem czy o to chodzi, w każdym razie tutaj są jakieś:wagner pisze:Poratuje ktoś linkiem tatuażu prawej łapy Marchisio? Nie mogę znaleźć foto w odpowiednio dobrej jakości.
http://www.ciacha.net/ciacha/1,81835,84 ... hisio.html
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Może właśnie dlatego, że kopiujesz.Kimi pisze:Ktoś kiedyś rejestrował się na juventus.com? Mi ciągle wyskakuje, że mam niepoprawne hasło, mimo, że je kopiuję z tego co sami mi podali