Ciekawostki dotyczące Juventusu. Czyli pytania i odpowiedzi.

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Argonessar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2015, 18:03

Adaggio82 pisze:Witam. Był ktos z Was na meczu Juve?? Jaki jest przyblizony koszt?
Witaj na forum.

Twoje pytanie jest troszkę zbyt ogólne. Jest wiele zmiennych od których zależy koszt całkowity (np. czy lecisz samolotem? na jak długo? itp.), a zakładam, że o to właśnie pytasz.

Przejrzyj ten wątek, kilka interesujących Cię informacji na pewno znajdziesz:
http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=22322

Leon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2015, 21:41

Adaggio82 pisze:Witam. Był ktos z Was na meczu Juve?? Jaki jest przyblizony koszt?
Byłem na meczu w Mediolanie Milan-Juve 20 września wylot z Krakowa,byłem przez weekend przyleciałem 20 wyleciałem 22 kosztowało to mnie ok.1600 zeta.

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 13:04

Naszły mnie pewne przemyślenia dotyczące obecnego składu Juventusu. Do niedawna można się było poszczycić ogromem Włochów w drużynie, przydomek ItalJuve nie wziął się znikąd, a teraz? Buffon, Chiellini, Bonucci (Barzagli), Marchisio i Pirlo to razem tylko 5 zawodników z włoskim obywatelstwem (Barzagli jest wymienny z którymś z pozostałej dwójki).
Czyżby Juventus powoli odchodził od wieloletniej tradycji?

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 13:16

Kimi pisze:Naszły mnie pewne przemyślenia dotyczące obecnego składu Juventusu. Do niedawna można się było poszczycić ogromem Włochów w drużynie, przydomek ItalJuve nie wziął się znikąd, a teraz? Buffon, Chiellini, Bonucci (Barzagli), Marchisio i Pirlo to razem tylko 5 zawodników z włoskim obywatelstwem (Barzagli jest wymienny z którymś z pozostałej dwójki).
A Sturaro, Rugani, być może Berardi :wink: . Już nie siej takiego defetyzmu. Bierzemy naj utalentowanych Włochów, a to że jest teraz kryzys trochę to inna sprawa. W Milanie masz sporo Włochów, a są przeciętni... Wolę mieć mniej Włochów, ale dobrych niż przeciętną armię zaciężną.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2015, 13:24

Kimi pisze:Naszły mnie pewne przemyślenia dotyczące obecnego składu Juventusu. Do niedawna można się było poszczycić ogromem Włochów w drużynie, przydomek ItalJuve nie wziął się znikąd, a teraz? Buffon, Chiellini, Bonucci (Barzagli), Marchisio i Pirlo to razem tylko 5 zawodników z włoskim obywatelstwem (Barzagli jest wymienny z którymś z pozostałej dwójki).
Chyba to zbyt pochopne twierdzenie. Liczba Włochów rzeczywiście zmniejszyła się, ale jest to spowodowane wieloma czynnikami. Samym Włochom nie jako kończy się pokolenie mistrzów, a o młodych dorównujących czy mogących stać się konkurencją jest jak na lekarstwo. Widać to choć by po słabych wynikach reprezentacji Włoch chociaż by. Mimo wszystko Juventus stara się dalej utrzymać balans między obcokrajowcami, a rodzimymi zawodnikami. Myślę tu o przyjściu Ogbonnie, Sturaro , Ruganim czy wcześniej Giaccherini. Pamiętać należy że jesteśmy posiadaczami kart Berardiego i Zazy. Druga sprawa, że wychowaliśmy sobie naprawdę światowych zawodników, którzy z taką rangą do nas nie przychodzili (patrz Vidal czy Pogba). Trudno przy tych nazwiskach faworyzować Włochów, bo i dlaczego tak by miało być ? Myślę więc że stawianie twierdzenia że odchodzimy nie jako od tego procederu jest zbyt pochopne. Przypomnijmy sobie jak wyglądał skład Juventusu przed spadkiem do Serie B, gdzie w pierwszym składzie występowało tylko/aż 5 Włochów )Buffon, Zambrotta, Cannavaro, Camoranesi, Del Piero). Ponowny wzrost tej liczy związany był ze spadkiem i powrotem do pierwszej klasy rozgrywkowej, gdzie należało szukać półśrodków (wynalazki typu Lanzafame, Giovinco, De Ceglie czy solidy Zanetti).

Err0r

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 14:06

Jest ktoś w stanie podać piłkarza z nazwiskiem na literę W, który grał w Juve? :-D

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 14:20

Err0r pisze:Jest ktoś w stanie podać piłkarza z nazwiskiem na literę W, który grał w Juve? :-D
Będzie szalenie ciężko, gdyż w języku włoskim 'w' nie istnieje.

http://it.wikipedia.org/wiki/Paul_Arnold_Walty <--- Mistrz Włoch z 1905 roku - pierwsze Juventusu, nie trzeba było daleko szukać.
http://it.wikipedia.org/wiki/Ludwig_Weber_(calciatore)

Spodziewałem się Austriaków, bo tych wtedy na północy Włoch było dość sporo.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2015, 23:47

Mnie ciekawi dlaczego w okolicach 2006 roku (nie pamiętam dokładnie) zmienili nasz hymn na "Juve,storia di un grande amore" ?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 20 maja 2015, 00:13

Wojtek pisze:Mnie ciekawi dlaczego w okolicach 2006 roku (nie pamiętam dokładnie) zmienili nasz hymn na "Juve,storia di un grande amore" ?
W naszej historii było już wiele hymnów i być może zarząd pomyślał, że po prostu czas na zmiany. Zbiegło się to mniej więcej ze zmianą herbu na nowy (jeśli się nie mylę od sezonu 2004/2005).

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 20 maja 2015, 00:55

Był kiedyś artykuł o wcześniejszych hymnach, ale znaleźć go nie mogę. Może ktoś coś więcej napisze?

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 maja 2015, 11:30

news o finale Coppa Italia pisze:Do... czterech razy sztuka? Po zwycięstwie w Pucharze Włoch 1994/1995 nad Parmą, Stara Dama już trzykrotnie próbowała sięgnąć po to trofeum...
Ciekawe, że wystarczy podmienić pogrubiony tekst na Lidze Mistrzów 1995/1996 nad Ajaxem Amsterdam i mamy całkiem całkiem podobieńśtwo.
Zwycięstwo dzisiaj, po trzech z rzędu przegranych finałach CI, byłoby dobrym prognostykiem przed czerwcowym, czwartym po trzech z rzędu przegranych finałach, finałem Ligi Mistrzów :smile:

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 20:30

Poratuje ktoś linkiem tatuażu prawej łapy Marchisio? Nie mogę znaleźć foto w odpowiednio dobrej jakości.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 22:15

wagner pisze:Poratuje ktoś linkiem tatuażu prawej łapy Marchisio? Nie mogę znaleźć foto w odpowiednio dobrej jakości.
Nie wiem czy o to chodzi, w każdym razie tutaj są jakieś:
http://www.ciacha.net/ciacha/1,81835,84 ... hisio.html

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 22:25

Ktoś kiedyś rejestrował się na juventus.com? Mi ciągle wyskakuje, że mam niepoprawne hasło, mimo, że je kopiuję z tego co sami mi podali :think:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2015, 22:36

Kimi pisze:Ktoś kiedyś rejestrował się na juventus.com? Mi ciągle wyskakuje, że mam niepoprawne hasło, mimo, że je kopiuję z tego co sami mi podali :think:
Może właśnie dlatego, że kopiujesz. :wink: Niektóre strony nie przyjmują kopiowanych haseł i samemu je trzeba wklepać.

ODPOWIEDZ