Premier League
- Łukasz
- Juventino
Męczył się. To było aż nazbyt widoczne. Odżył dopiero jako "10" w Florencji i przpomniał sobie jak czarował w Parmie.Pawciosss pisze:Mutu bez problemu radził sobie na skrzydle.
Nie. To absolutnie kwestia marginalna. na cofniętym był Alex, na lewym skrzydle - Nedved. Mutu po prostu nie chciał być zmiennikiem w Serie B.Pawciosss pisze:jedynym powodem dla którego odszedł od nas była głupota zarządu.
- ewerthon
- Juventino
No dobrze z tym ostatnim zdaniem może trochę przesadziłem. Ale jak zawodnik jest w formie i strzela gole, a mimo to wiekszosc meczów zaczyna z ławki rezerwowych to raczej zachwycony tym faktem nie powinien byc. Nie wszyscy są tacy cierpliwi jak Iaquinta. A Owen był wtedy gwiazda światowego futbolu, zawodnikiem który 3 lata wczesniej zdobył Złotą Piłkę. Taka sytuacja jaka go spotkała w Realu, raczej komfortowa dla niego nie była.Sarsik pisze:Daleki byłbym od opinii, że to w Realu właśnie jego kariera się załamała.gladston pisze: Gdyby Owen wtedy postawił na swoim i został to miałby ogromne szanse regularnie grac w pierwszym składzie. Bo Benitez nie sadzałby na ławie zawodnika będącego w formie. Ale on wolał odejśc do Realu, gdzie tak na dobrą sprawe załamała się jego kariera.
- Łukasz
- Juventino
Sam się w nią wpakował. Wiedział gdzie idzie i z kim musi walczyć o skład.gladston pisze: Taka sytuacja jaka go spotkała w Realu, raczej komfortowa dla niego nie była.
- Pawciosss
- Juventino
Naprawdę sądzicie, że Mutu by nie został, bo tym jak go "przygarnęliśmy" po aferze z kokainą? On był nam wdzięczny i farsopoli na dobrą sprawę nic nie miało do tego wszystkiego, tym bardziej, że wtedy odszedł chociażby cygan.
- Łukasz
- Juventino
Naprawdę. Wdzięczność wdzięcznością, ale Mutu jest za dobry tak na skrzydło jak i na ławkę. Szkoda że nie urodził się z trzy-cztery lata później. Byłby naturalnym następcą Alexa. Znakomitym.Pawciosss pisze:Naprawdę sądzicie, że Mutu by nie został, bo tym jak go "przygarnęliśmy" po aferze z kokainą? On był nam wdzięczny i farsopoli na dobrą sprawę nic nie miało do tego wszystkiego, tym bardziej, że wtedy odszedł chociażby cygan.
- Majos
- Juventino
ostatnie 3 - 4 sezony Michalea Owena naprawdę nie były fantastyczne. Ja też uważam, że każdy napastnik jeśli odchodzi do Realu Madryt musi się również liczyć z tym, że zasiądzie na ławce rezerwowych. Co do jego transferu do ManU, mam nadzieję, że sobie tam poradzi, bo to naprawdę bardzo dobry piłkarz.
- wojczech7
- Juventino
Temat po transferze Owena przycichł, tymczasem Ferguson zapowiedział, że dla ManUtd to już koniec zakupów tego lata. Mój brat, jako zagorzały fan Czerwonych Diabłów, mówił mi, jeszcze przed transferem Krystyny do Realu, że Sir Alex nie lubi wydawać dużych pieniędzy. Niemniej jednak aż takiej posuchy się nie spodziewałem. Bo gdzie Valencia do Ronaldo? Gdzie (obecny) Owen do Teveza? Liverpool się wzmocnił na najbardziej newralgicznej pozycji (prawa obrona - Glen Johnson), Chelsea poluje na kilku ciekawych piłkarzy (choćby Pato), a Manchester się, przynajmniej na papierze, cofnął i to ze dwa kroki. Ciekaw jestem co Szkot wyczaruje w nadchodzącym sezonie...
Intrygujący może być również fakt, że dyrektor wykonawczy drużyny z Old Trafford zaprzecza słowom trenera; i komu tu wierzyć?
Intrygujący może być również fakt, że dyrektor wykonawczy drużyny z Old Trafford zaprzecza słowom trenera; i komu tu wierzyć?
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Niasty
- Juventino
Tymczasem Owenek dostał '7', decyzja nie tyle kontrowersyjna co głupia, ciekaw jestem jak kibice Manchesteru przyjmą fakt, że wychowanek i legenda Liverpoolu biegać będzie z numerem, który na Old Trafford darzony jest szczególną estymą. Jeśli Ferguson chciał mu dać motywacyjnego kopa w dupę mógł to zrobić inaczej.
Druga sprawa, że nie wydaje mi się by przyznawał taki numer rezerwowemu :roll:
- wojczech7
- Juventino
Ogólnie patrząc ostatnie decyzje Fergusona są, co by nie mówić, kontrowersyjne, lub przynajmniej dziwne. Kibiców United nie powinny one napawać optymizmem, ale nie masz cyrk, nie nasze małpy...Niasty pisze:Tymczasem Owenek dostał '7', decyzja nie tyle kontrowersyjna co głupia, ciekaw jestem jak kibice Manchesteru przyjmą fakt, że wychowanek i legenda Liverpoolu biegać będzie z numerem, który na Old Trafford darzony jest szczególną estymą. Jeśli Ferguson chciał mu dać motywacyjnego kopa w dupę mógł to zrobić inaczej.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- piotrinho1234...
- Juventino
http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=150742
Coraz bardziej lubię tego szkota i całkowicie się z nim zgadzam.
- Majos
- Juventino
Miejmy nadzieję, że jego słowa się sprawdzą, bo przecież "Ferrara jest twardy"piotrinho1234... pisze:http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=150742

- ewerthon
- Juventino
Odświeżę trochę temat, bo warto. Manchester przegrał właśnie mistrzostwo Anglii, bo Chelsea na 30 minut przed końcem prowadzi z Wigan 4:0. Brawo The Blues
Porażka Manchesteru to jedyna pozytywna wiadomość tego dnia(mówię oczywiście za siebie).
EDIT: 5:0 i piękna przewrotka Drogby przy pierwszym uderzeniu.

- kamilu_87
- Juventino
6-0 i 101 bramka Chelsea w Premiership.... z włoskim trenerem..gdzie ta włoska taktyka i Catenaccio ? ;Dewerthon pisze:Odświeżę trochę temat, bo warto. Manchester przegrał właśnie mistrzostwo Anglii, bo Chelsea na 30 minut przed końcem prowadzi z Wigan 4:0. Brawo The BluesPorażka Manchesteru to jedyna pozytywna wiadomość tego dnia(mówię oczywiście za siebie).