Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 10 listopada 2011, 22:33

Proszę nie szmacić tego tematu jakimiś zaszłościami.

Podobno w ataku Pazza - Balotelli. Liczę mimo wszystko na Alessandro w drugiej połówce. Mam nadzieję, że spekulacje potwierdzą się co do Pirlo, Gigiego, Marchisio i Chiellona w pierwszej jedenastce. Aha i co chyba naważniejsze. 4-3-1-2 z Monto jako "10". Nihil novi.

Obrazek
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 listopada 2011, 22:46

Temat jest o Squadra Azzurra, jeżeli ktoś chce sobie porozmawiać o sensie kibicowania im a nie Polsce, to proszę sobie założyć osobny temat. Kolejne posty rozmijające się z tematem będą kasowane.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 listopada 2011, 03:12

Arbuzini pisze: Za to sytuacja na prawej obronie jest bardzo dobra. Abate, Cassani, Maggio - Prandelli ma w czym wybierać.
No właśnie, uważam że to jest temat wart przedyskutowania - obiektywnie potencjał Azzurrich na prawej stronie obrony jest nieporównywalnie większy niż na lewej. Każdy z tej trójki jest moim zdaniem lepszy od jakiegokolwiek lewego obrońcy we Włoszech. W związku z tym chciałbym was zapytać co sądzicie na temat przerobienia któregoś z tej trójki na lewego obrońcę? Czy zdałoby to egzamin? Ja np. takiego Abate tam, obserwując jego obecną grę, raczej nie widzę, bo dla mnie to jest gość typowo na prawą stronę - fajnie mu wychodzą te wrzutki z prawej nogi. Ale z drugiej strony - gość zaczynał jako ofensywny pomocnik, więc można go nauczyć nowych rzeczy. To samo Maggio - jego rola w klubie nijak nie pokrywa się z tą w reprezentacji. A skoro tak, to może jakoś dałby się namówić Prandellemu na występy z lewej strony. Zapraszam do dyskusji na ten temat, bo dotychczasowa debata wyraźnie mija się z tematem wątku.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2011, 10:27

@zahor - moim zdaniem nie da rady, żaden z nich nie jest piłkarzem tak uniwersalnym jak taki Zambro... Także lewa strona to Balza i Criscito.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2011, 11:12

Chiellini będzie lewym obrońcą na Euro. Chyba że...
a) Marotta kupi jakiegoś konkretnego lewego zimą
b) Ranocchia będzie się straszliwie kopał po czole aż do czerwca
... ciężko mi uwierzyć w spełnienie któregoś z tych warunków, więc stawiam na Chielliniego.

forzajuveooo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 listopada 2011, 11:47

Do konca sezonu grać bedziemy w Juve Licht - Bonucci-Barzagli - Chiellini, taki sam środek i lewa strone bedziemy widzieli w kadrze na Euro, pod warunkiem, że nasz mur nadal bedzie sie tak dobrze spisywał w lidze jak do tej pory. Ranocchia gra co najmniej przeciętnie, wiec nie widze powodu, dla ktorego miałby zajac miejsce Bonu w kadrze. Chłopaki sa juz zgrani na co dzień, wiec Prandelli bedzie chciał to wykorzystać. Na prawej obronie widze tylko i wylacznie Abate.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2011, 12:34

Do konca sezonu grać bedziemy w Juve Licht - Bonucci-Barzagli - Chiellini, taki sam środek i lewa strone bedziemy widzieli w kadrze na Euro, pod warunkiem, że nasz mur nadal bedzie sie tak dobrze spisywał w lidze jak do tej pory.
Tego srodka w kadrze w postaci Bonucciego/Barzagliego nie bylbym taki pewiem.

I moge sie zalozyc,ze w zimie przyjdzie conajmniej jeden obronca, srodkowy i moze jeszcze lewy :wink:

KLIK ==>www
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2011, 13:47

forzajuveooo pisze:Ranocchia gra co najmniej przeciętnie, wiec nie widze powodu, dla ktorego miałby zajac miejsce Bonu w kadrze.
Do Leo mam mieszane uczucia, ale Barzagli przynjamniej po tym co prezentuje w Juve, zasłużył na wyjazd na euro. Szkoda że dzisiaj nie wystąpi.

Hmm, tak sobie przypominam wywiad z Prandellim sprzed roku. Mówił że nie skreśla Tottiego i Del Piero w kontekście euro, bo ich doświadczenie może się przydać. Wtedy uznałem to za kurtuazję, teraz też bardzo wątpie by było to realne, ale w kontekście problemów Cassano i Rossiego (w zasadzie co mu konkretnie jest i kiedy spodziewany jest powrót?) ciekawe czy tli mu się taki szalony pomysł (zakładając że obaj graliby częściej i skuteczniej wiosną)? Mimo wszystko, nie sądzę.
Swoją drogą może pojawi się mała szansa dla Quagliarelli, w końcu chyba bardziej takich napastników jak on potrzebuje Prandelli niż Matriego czy Pazziniego... No ale on też musi grać... Tym bardziej wątpie że łatwo będzie go zatrzymać zimą.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2011, 21:35

Tak słabego Pirlo już dawno nie widziałem. Marchisio, to co rok temu - ninja. Chiellini w miarę trzyma poziom.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2011, 22:48

Taki mecz towarzyski to mozna sobie w buty wsadzic. Im sie grac nie chcialo i to wrecz skandalicznie ; / Nie przypominam sobie, aby Wlosi tak przespacerowali cale 90 minut, a ogladalem wiekszosc ich meczow eliminacyjnych. Ja rozumiem, ze jak byla walka o punkty to trzeba bylo biegac, ale bez przesady.

Obrona pokazala tylko w miare klase, ale to glownie dzieki Chielliniemu, bo Ranocchia jak zawsze - gral po prostu niepewnie.

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 listopada 2011, 22:58

Zauważyłem pewien szczegół. Otóż numer "19" nie należał przypadkiem do Bonucciego(w Juve jak i w kadrze) :?: Ogbonna(to on miał dziś 19-tkę) debiutował w dzisiejszym meczu :?: Czy to oznacza, że Prandelli zrezygnował z Bonu :?: Wiem, że niepowołanie Leonardo nie musi tego oznaczać, ale... :think:

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2011, 08:48

Pirlo - trzeci słaby mecz z rzędu. Czyżby spuchł kondycyjnie? Oby nie. Boję się o jego formę... Matri? Jeżeli chce jechać na Euro, nie może marnować takich sytuacji jak wczoraj, miałdwie setki.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2011, 09:45

Wrażenia z meczu - całkiem przyjemne, jeśli chodzi o wynik ;)
Co do innych kwestii - cóż, Polactwo pokazało swoje oblicze. Więcej krzyków w stronę pzpnu niż dopingu własnej druzyny. kibice...
w pewnym momencie była głucha cisza na stadionie, aż słycać było kibiców Włoch :o
Mateuszello pisze:Zauważyłem pewien szczegół. Otóż numer "19" nie należał przypadkiem do Bonucciego(w Juve jak i w kadrze) :?: Ogbonna(to on miał dziś 19-tkę) debiutował w dzisiejszym meczu :?: Czy to oznacza, że Prandelli zrezygnował z Bonu :?:
:lol:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 12 listopada 2011, 10:10

Bardzo słaby mecz Polaków, nie wiele lepszy Italii. Fajny odbiór Marchisio dzięki czemu zaliczył asystę. Generalnie mecz w jego wykonaniu taki sobie. Bardzo dobrze Chiellini, Buffon wiadomo, karny najlepiej podsumowuje jego występ. Pirlo słabo, martwi mnie to. Matri, cóż, czuję, że akurat wsadziłby tą co mu gwizdnęli niesłusznego spalonego. Jednej setki zresztą by nie miał, gdyby Perquis nie gryzł w tym czasie trawy.

Z Polaków na maly plus na pewno Szczęsny mimo, że pierwszy gol na jego konto. Najlepsze wrażenie jak zwykle pozostawił po sobie ,,Lewy'', widać u niego już europejski poziom. Słabo Kuba, jeszcze ten fatalny karny, czułem nie wsadzi. Chyba za dużo reklam z Adamiakową :naughty:

Generalnie najlepszy na boisku moim zdaniem Balotelli, nasi chyba po tym meczu mają czarno przed oczami... :think:

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 listopada 2011, 10:20

jakku1 pisze:Taki mecz towarzyski to mozna sobie w buty wsadzic. Im sie grac nie chcialo i to wrecz skandalicznie ; / Nie przypominam sobie, aby Wlosi tak przespacerowali cale 90 minut, a ogladalem wiekszosc ich meczow eliminacyjnych
No to chyba nie oglądałeś ich sparingów :wink: U Włochów to normalne, ze nie biegają, gdy nie muszą. Nic w tym dziwnego

We wczorajszym meczu według mnie najlepsi byli Balotelli i Chiellini. Pirlo cienko, Marchisio nieźle, Pepe niewidoczny, ale asystę złapał. Matri narobił trochę siary tymi zmarnowanymi setkami, ale trzeba mu przyznać, że z łatwością dochodzi do sytuacji strzeleckich.
I na koniec wzmianka o naszym "komentatorskim bóstwie". Akłilijani, Montoliwjio, przez pewien czas po murawie biegał Czjelini, panie, daj pan spokój :stop: Czy Szpakowski zawsze musi doprowadzać mnie do wymiotów? Kiedy on w końcu przejdzie na (nie)zasłużoną emeryturę? :doh:

Obrazek
ODPOWIEDZ