Mercato (LATO 2017)
- Osgiliath
- Juventino
1. Schick
liczę, że u nas wskoczy na wyższy level, bo widać, że ma talent. Druga rzeczto zmiennik Igły był musowy, więc ruch bardzo dobry.
2. Jeśli mielibyśmy wychaczyć Nzonziego za 35 + tam bonusy a równocześnie wziąć Matuidiego choćby w dealu za Cuadrado to Panie Beppe!
3. Niezmiennie fascynuje mnie postawa Keity, który pokazuje jak co do zasady powinien się zachowywać piłkarz, kiedy otrzyma propozycję Juve. Jeśli trafi do nas prędzej niż później to na starcie powinien mieć + u kibiców.
4. Conte, lubię cię kolego, ale odjaniepawlij się od Juve i poszukaj sobie innego klubu do drenowania składu. Leo, Sandro, Markiz? Może jeszcze frytki do tego? Powtarzam się, ale jeśli mamy sprzedać Bonu to na 55 mln Beppe nie powinien rzucić nawet jednym okiem. Ofc z samej idei byłbym przeciw. Co do Sandro to mam nadzieję, że damy mu kontrakt, bo nie ma godnych LO na rynku.
5. Wygląda na to, że jak Beppe mówił - następne tygodnie mogą być kluczowe dla wielu naszych spraw transferowych, jak Berna, Lemina i sprawa prawej obrony. Deal za Darmiana uważam za niegłupi, bo pozwoli znowu na alokację środków finansowych na kolejny rok (będziesz to już 50 mln, skoro Schick i gdyby ManU się zgodziło.)

2. Jeśli mielibyśmy wychaczyć Nzonziego za 35 + tam bonusy a równocześnie wziąć Matuidiego choćby w dealu za Cuadrado to Panie Beppe!
3. Niezmiennie fascynuje mnie postawa Keity, który pokazuje jak co do zasady powinien się zachowywać piłkarz, kiedy otrzyma propozycję Juve. Jeśli trafi do nas prędzej niż później to na starcie powinien mieć + u kibiców.
4. Conte, lubię cię kolego, ale odjaniepawlij się od Juve i poszukaj sobie innego klubu do drenowania składu. Leo, Sandro, Markiz? Może jeszcze frytki do tego? Powtarzam się, ale jeśli mamy sprzedać Bonu to na 55 mln Beppe nie powinien rzucić nawet jednym okiem. Ofc z samej idei byłbym przeciw. Co do Sandro to mam nadzieję, że damy mu kontrakt, bo nie ma godnych LO na rynku.
5. Wygląda na to, że jak Beppe mówił - następne tygodnie mogą być kluczowe dla wielu naszych spraw transferowych, jak Berna, Lemina i sprawa prawej obrony. Deal za Darmiana uważam za niegłupi, bo pozwoli znowu na alokację środków finansowych na kolejny rok (będziesz to już 50 mln, skoro Schick i gdyby ManU się zgodziło.)
Co prawda nie wierzę w Donnarummę u nas, ale skoro tak to może uruchomimy jednak Wojtka.kubraczek pisze:Tuttosport - Neto jest blisko przejścia do Valenci za kwotę 6 mln euro
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2017, 13:50 przez Osgiliath, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cabrini_idol
- Juventino
Masz chyba rację, choć co strona to inne zarobki. Ok zarabia 2,8 powiedzmy. Więc wg mnie może liczyć na 4,5-5 mln. W CFC ile może dostać max ? 5,5-6 mln ?Astarot pisze:Wgł. LGdS dostaje 2,8 mln (ok. 5mln brutto) . Sądzę, że przy podwyżce nie dostanie jednak więcej niż 4,5 mln NETTO (czyli tyli co choćby Pjanić)Cabrini_idol pisze:Oferują 2x wieksze zarobki ok. Ale Sandro po przedłużeniu z nami kontraktu dostanie pewnie około 5-6 mln euro. Więc nie panikowałbym. On zarabia teraz 3,5. W CFC nie dostanie więcej niż 7 mln. Nie ma takiej opcji.
Położymy mu kontrakt na stole warty 5,5 - 6 mln rocznie i będzie syty.

- wloski
- Juventino
Józek ofiara losu. Neto za 6 mln, Alves za 0 mln. Rozumiem, że obu sprowadziliśmy za friko, ale zastąpienie ich to kosz jakiś 40-50 mln, a raczej kwota 6 mln wcale nam w tym nie pomaga.kubraczek pisze:Tuttosport - Neto jest blisko przejścia do Valenci za kwotę 6 mln euro
No chyba, że odejście Neto do Valenci pomaga nam w sprowadzeni Cancelo (a Darmian jest tylko przykrywką) wtedy można bić brawa, w innej sytuacji raczej trzeba będzie buczeć

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Moze transakcja laczona z udzialem Cancelo? Ponoc sie nim interesujemy, a ma paszport EU. Moglibysmy tez pokombinowac z Lemina, bo pojawialy sie glosy, ze Hiszpanie chca go u siebie.kubraczek pisze:Tuttosport - Neto jest blisko przejścia do Valenci za kwotę 6 mln euro
- kubraczek
- Juventino
Valencia chyba chce wszystkich naszych piłkarzy xD.CavAllano pisze:Moze transakcja laczona z udzialem Cancelo? Ponoc sie nim interesujemy, a ma paszport EU. Moglibysmy tez pokombinowac z Lemina, bo pojawialy sie glosy, ze Hiszpanie chca go u siebie.kubraczek pisze:Tuttosport - Neto jest blisko przejścia do Valenci za kwotę 6 mln euro
Do tej pory pisano, że zainteresuje nas kwota ~10 mln euro, więc nie jest to jakaś duża różnica, a może wolimy oddać go do innej ligi niż do Milanu lub Napoliwloski pisze:Józek ofiara losu. Neto za 6 mln, Alves za 0 mln. Rozumiem, że obu sprowadziliśmy za friko, ale zastąpienie ich to kosz jakiś 40-50 mln, a raczej kwota 6 mln wcale nam w tym nie pomaga.kubraczek pisze:Tuttosport - Neto jest blisko przejścia do Valenci za kwotę 6 mln euro
No chyba, że odejście Neto do Valenci pomaga nam w sprowadzeni Cancelo (a Darmian jest tylko przykrywką) wtedy można bić brawa, w innej sytuacji raczej trzeba będzie buczeć.

Di Marzio - wczoraj odbyło się spotkanie z agentem Danilo, żeby zbadać grunt. Podobno Zidane nie jest chętny, żeby go sprzedać. Jest wyceniany na przynajmniej 30 mln euro.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2017, 13:58 przez kubraczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- Cataclysm9
- Juventino
Wg. prasy hiszpańskiej priorytetem na prawą obronę jest Danilo, a wg. angielskiej Darmian.
Osobiście wolałbym Włocha, a i dziwny wydaje się ten ruch po Danilo, bo blokuje nam ew. transfer Costy.
Wg. Mediasetu Juve gotów jest zaoferować 40 mln za Bernardeschiego, a sam transfer Federico ma nie wykluczać możliwości sprowadzenia D.Costy.
Osobiście wolałbym Włocha, a i dziwny wydaje się ten ruch po Danilo, bo blokuje nam ew. transfer Costy.
Wg. Mediasetu Juve gotów jest zaoferować 40 mln za Bernardeschiego, a sam transfer Federico ma nie wykluczać możliwości sprowadzenia D.Costy.
maledizione
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Mi też imponuje, ale jestem przekonany, że on wiecznie czekać nie będzie na nas. Póki co odrzuca oferty jak leci, ale z czasem może się to zmienić. Będę bardzo zdziwiony, jeżeli on będzie chętny czekać rok na Juventus, żeby przejść do nas za darmo. Jakby nie było ofert kilka ma. Lotito też pewnie będzie chciał go wypchnąć w to lato, bo również nie wydaje mi się, żeby trzymanie Keity przez rok i pozbycie się go za darmo było mu na rękę. Na razie Marotta, mając po swojej stronie zawodnika, ładnie wyczekuje Lotito, ale miejmy nadzieję, że nie przegnie pały bo ja mogę postawić dolary przeciw orzechom, że Keita w przyszłym sezonie nie będzie występował w Lazio.Osgiliath pisze:Niezmiennie fascynuje mnie postawa Keity, który pokazuje jak co do zasady powinien się zachowywać piłkarz, kiedy otrzyma propozycję Juve. Jeśli trafi do nas prędzej niż później to na starcie powinien mieć + u kibiców.

W ogóle to marzy mi się i Keita i Bernardeschi, do którego mam jakąś dziwną słabość. Być może nawet kosztem tego Costy, choć to pewnie mało prawdopodobny scenariusz.
- Cabrini_idol
- Juventino
Danilo za 30 mln. Nie damy tyle za taki niewypał. Max do 20mln. A bardziej pasowałoby wypożyczenie na zasadzie jak odbyło to się z Cuadrado ( w sumie podobna historia ). Ale to nierealne. Real go nie wypożyczy.

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Nie, chodzi o zawodnika w kadrze, więc nie omijamy w ten sposób Tych przepisów.Poprostu pisze:Mówi się o wypożyczeniu Danilo może to jakoś omija non-eu?Vincitore pisze:Danilo spoko, ale wtedy co, kosztem Douglasa Costy?
BTW, pamiętam, że w lecie 2015 pojawiła się plotka, że Juve myśli o bokach obrony Sandro-Danilo (wtedy obaj byli w Porto). Forum JP zareagowało dość jednoznacznie ("Marzenia", "wydatek rzędu 70-80 baniek, nie dla nas", itd), a dzisiaj jesteśmy znacznie bliżej takich boków, niż kiedy indziej

- Vincitore
- Juventino
A nie jest tak, że przy kupnie/wypożyczeniu zawodnika NON-UE wewnątrz ligi to nie obowiązuje? Kiedyś na 100% coś takiego było, ale nie wiem czy się wyregulowało. Może w synergii z jakimś Sassuolo by się udało?Mehehehe pisze:Nie, chodzi o zawodnika w kadrze, więc nie omijamy w ten sposób Tych przepisów.Poprostu pisze:Mówi się o wypożyczeniu Danilo może to jakoś omija non-eu?Vincitore pisze:Danilo spoko, ale wtedy co, kosztem Douglasa Costy?

Rozpieprzył nam wszystko ten Alves, nie dość, że nie było w planach dużego nazwiska na prawą obronę, tylko uzupełnienie (De Sciglio), to jeszcze trzeba nadszarpnąć budżet. Chociaż tyle, że swoją grą w LM przyczynił się do nabicia portfela.
- zakiii
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Jest taki przepis, ale tylko w przypadku gdyby kupić takiego gracza z innego klubu z Włoch. Tak więc, gdyby takie Sassuolo kupiło oficjalnie i nam wypożyczyło to wtedy taki gracz nie jest traktowany jako non-eu.Vincitore pisze:A nie jest tak, że przy kupnie/wypożyczeniu zawodnika NON-UE wewnątrz to nie obowiązuje? Kiedyś na 100% coś takiego było, ale nie wiem czy się wyregulowało. Może w synergii z jakimś Sassuolo by się udało?Mehehehe pisze:Nie, chodzi o zawodnika w kadrze, więc nie omijamy w ten sposób Tych przepisów.Poprostu pisze:
Mówi się o wypożyczeniu Danilo może to jakoś omija non-eu?
- Basiek
- Juventino
A wiadomo skąd wzięła się informacja, że Costa nie posiada paszportu UE? Bo wg. Transfermarkt.de ma też obywatelstwo portugalskie.Mehehehe pisze:Nie, chodzi o zawodnika w kadrze, więc nie omijamy w ten sposób Tych przepisów.Poprostu pisze:Mówi się o wypożyczeniu Danilo może to jakoś omija non-eu?Vincitore pisze:Danilo spoko, ale wtedy co, kosztem Douglasa Costy?
Myślę, że gdyby faktycznie blokował miejsce, to nasi brali by to pod uwagę dużo wcześniej. A nie dopiero w końcowej fazie negocjacji. Tym bardziej, że kandydatury Costy i Fabinho przewijały się od kilku tygodni równocześnie.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2017, 14:58 przez Basiek, łącznie zmieniany 2 razy.
BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie da rady. Tzn. tak, transferów wewnątrz ligi nie obejmują limity non-UE, fakt. Ale w tym przypadku gdy chodzi o gracza spoza ligi rozchodzi się o to, że żeby u nas grał i tak my go musimy zarejestrować w lidze i tu już wskakują limity. Kiedyś zrobiliśmy taki myk z Mutu, że przez pół roku trenował sobie w Livorno (?, nie pamiętam dokładnie) a w zimie wzieliśmy go do nas żeby ten limit obejść, ale w tym wypadku czekanie do zimy nas raczej nie interere.
Edit: A nawet jeśli to teraz ten limit i tak jest 2 graczy non-EU na jeden sezon także pozamiatane mamy w tej kwestii. Jak kogoś winić to Alvesa.
http://gianlucadimarzio.com/it/calciome ... -e-fabinho
Serio transfermarkt to nie jest żadna wyrocznia.
Edit: A nawet jeśli to teraz ten limit i tak jest 2 graczy non-EU na jeden sezon także pozamiatane mamy w tej kwestii. Jak kogoś winić to Alvesa.
Generalnie pisał o tym Agresti bo takie info dostał od naszych działaczy, podał to wczoraj w programie Di Marzio (wprost powiedział, że sprawdzili i nie ma). Jest też to nawet w jego artykule. Zaraz dam linka.Basiek pisze:A wiadomo skąd wzięła się informacja, że Costa nie posiada paszportu UE? Bo wg. Transfermarkt.de ma też obywatelstwo portugalskie.
http://gianlucadimarzio.com/it/calciome ... -e-fabinho
Serio transfermarkt to nie jest żadna wyrocznia.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2017, 15:01 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.