Mercato (2012-2014)
- jakku1
- Juventino
Nie wstydzisz sie, ze wielki Mourinho odpadl w polfinale z Bayernem?:Dpan Zambrotta pisze:nie wstydzisz się tego pisać praktycznie co każdy post ?jakku1 pisze:5. Niedlugo nalezy sie spodziewac oficjalnej informacji potwierdzajacej przybycie Pogby.
No i znajdz mi post, gdzie pisalem cos o Pogbie w tym kontekscie.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- arbitro
- Juventino
Nam potrzebni są skrzydłowi! Zaraz pozbywamy się Krasica, Eliji i zostaniemy z Giaccherinim i Pepe. Ciągle nie wiadomo co z Estim. Jak dla mnie to potrzeba nam co najmniej dwóch zawodników na boki. Jednym może być Giovinco, za którym osobiście nie przepadam. Drugiego trzeba znaleźć i dobrze by było gdyby miał dobre warunki fizyczne.
- Łoles
- Juventino
Słowo klucz.SKAr7 pisze:porquais pas?jakku1 pisze:Balzarettiegoto by było naprawdę porządne uzupełnienie.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- francois
- Juventino
Jego ostatni sezon nie był najlepszy. Na uzupełnienie byłby OK, ale my na lewej stronie potrzebujemy kogoś do pierwszego składu na wypadek, gdyby forma De Ceglie z końca sezonu byłą tylko przebłyskiem.SKAr7 pisze:porquais pas?jakku1 pisze:Balzarettiegoto by było naprawdę porządne uzupełnienie.
Mam nadzieję, że na stałe wróci Giovinco. Do tego wspomniani przez Ciebie Giaccherini i Pepe powinni wystarczyć, gdyż Conte w ostatnim czasie odszedł od początkowego 4-2-4 na rzecz 3-5-2 (po bokach grają wówczas boczni obrońcy) i 4-3-3 (gdzie na skrzydle może grać także Vucinić).arbitro pisze:Nam potrzebni są skrzydłowi! Zaraz pozbywamy się Krasica, Eliji i zostaniemy z Giaccherinim i Pepe. Ciągle nie wiadomo co z Estim. Jak dla mnie to potrzeba nam co najmniej dwóch zawodników na boki. Jednym może być Giovinco, za którym osobiście nie przepadam. Drugiego trzeba znaleźć i dobrze by było gdyby miał dobre warunki fizyczne.
Pewnie na socjologii tak mówilijakku1 pisze:Nie wstydzisz sie, ze wielki Mourinho odpadl w polfinale z Bayernem?:Dpan Zambrotta pisze:nie wstydzisz się tego pisać praktycznie co każdy post ?jakku1 pisze:5. Niedlugo nalezy sie spodziewac oficjalnej informacji potwierdzajacej przybycie Pogby.
No i znajdz mi post, gdzie pisalem cos o Pogbie w tym kontekscie.

Ostatnio zmieniony 24 maja 2012, 15:32 przez francois, łącznie zmieniany 1 raz.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
Milan go nie kupuje, bo wziął sobie Monto za darmo (Juve rok wcześniej podobnie). Aquę można wypożyczyć 8)ewerthon pisze:Ja jestem na nie. Lepiej dać szansę Pogbie, albo Marrone. Jeśli Aquilani byłby taki wartościowy, to nawet mający kłopoty finansowe Milan nie wahałby się z jego wykupem. Znowu podpiszemy kontrakt z podstarzałym średniakiem, a potem będziemy się martwić co z nim zrobić, jak któryś z młodych wystrzeli w górę. Z Padoinem już jest ten problem. Nie mam nic co samego zawodnika, ale podpisanie z nim 5 letniego kontraktu uważam za głupotę.
Argumentów przeciwko AA kilka jest, ale te Twoje akurat do kitu. Marrone pójdzie gdzie indziej zodobywać doświadczenie, Pogba będzie się rok aklimatyzował. Obaj zresztą nie mogą być zmiennikami Pirlo. Verratti zostaje w Pescarze.pumex pisze:Aquilaniemu również mówię 'nie!' Przestańmy żyć przeszłością, porzućmy przeinaczone wyobrażenie o Aquilanim. Z roku na roku staje się coraz większym, podstarzałym średniakiem. Nie warto w niego inwestować, zwłaszcza, że mamy Marrone, przyjdzie Pogba, być może Verratti.
Ostatnio byłeś przeciwko nadmiernemu stawianiu na młodzież, teraz już jesteś na tak?
Moimi pomysłami na vice-Pirlo są: Cigarini, Aquilani i nierealny Sahin.
- francois
- Juventino
Z Verrattim sytuacja zmienia się jak w kalejdoskopie. Ram ma grać u nas, innym razem mówi się o współwłasności, a to znowu mamy go oddać na wypożyczenie. Trudno powiedzieć coś pewnego.alina pisze:Verratti zostaje w Pescarze.
Dlaczego nierealny? Jestem niemal pewny, że Sahin odejdzie w tym okienku z Realu. Jeśli Marotta wykazałby inicjatywę to Turek mógłby zagrać dla nas. Nie zdziwię się, jeśli trafi on np. do Milanu...alina pisze:nierealny Sahin
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- ewerthon
- Juventino
Nie wiem czy po takiej kontuzji odpowiadałoby mu odejście na ławkę w Juve. MVP na dzień dzisiejszy są nie do ruszenia. Ich zmiennicy nie pograli zbyt wiele w kończącym się sezonie. Nie wiadomo jak będzie w przyszłym.francois pisze:Dlaczego nierealny? Jestem niemal pewny, że Sahin odejdzie w tym okienku z Realu. Jeśli Marotta wykazałby inicjatywę to Turek mógłby zagrać dla nas. Nie zdziwię się, jeśli trafi on np. do Milanu...alina pisze:nierealny Sahin
Milan na dobrą sprawę nie ma żadnego środkowego pomocnika klasy Pirlo czy Vidala (Van Bommel odszedł, Gattusso, Ambrosini i Seedorf to już nie to samo, a Boatenga to nie liczę z wiadomych względów), więc pewnie będą bardziej zdeterminowani niż inne kluby w sprowadzeniu Turka. Na dobrą sprawę nie wiadomo też, jak spisywać się będzie Montolivo.
- De Rossi
- Juventino
Wchodzimy w google, wpisujemy: "Bakaye Traoré", patrzymy - oho, ma francuskie obywatelstwo. Następnie wpisujemy: "Nuri Şahin", patrzymy - ooo, a ten ma niemieckie. Pomaga to uniknąć głupich pytań.elpueblo pisze:a milanu przypadkiem nie dotyczą te przepisy non EU ??
kupili jakiegos murzynka z francjii (nie wiem czy ma obywatelstwo francuskie) teraz sahin, tak szybko chcieliby wykorzystać limit??
- francois
- Juventino
Nie wyobrażam sobie, żeby Marchisio, Vidal i Pirlo mieli grać w pierwszym składzie we wszystkich meczach. Musimy mieć klasowych zmienników. Sahin na pewno dostał wystarczająco dużo szans gry.ewerthon pisze:Nie wiem czy po takiej kontuzji odpowiadałoby mu odejście na ławkę w Juve. MVP na dzień dzisiejszy są nie do ruszenia. Ich zmiennicy nie pograli zbyt wiele w kończącym się sezonie. Nie wiadomo jak będzie w przyszłym.francois pisze:Dlaczego nierealny? Jestem niemal pewny, że Sahin odejdzie w tym okienku z Realu. Jeśli Marotta wykazałby inicjatywę to Turek mógłby zagrać dla nas. Nie zdziwię się, jeśli trafi on np. do Milanu...alina pisze:nierealny Sahin
Sahin ma paszport niemiecki.elpueblo pisze:a milanu przypadkiem nie dotyczą te przepisy non EU ??
kupili jakiegos murzynka z francjii (nie wiem czy ma obywatelstwo francuskie) teraz sahin, tak szybko chcieliby wykorzystać limit??
Ostatnio zmieniony 24 maja 2012, 16:14 przez francois, łącznie zmieniany 1 raz.
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Dolce Vita
- Juventino
Z każdym dniem jestem coraz większym pesymistą jeśli chodzi o nasze przyszłe wzmocnienia... Z nieprzyjściem Cavaniego, van Persiego czy Higuaina już się pogodziłem... Dzeko pewnie też zostanie w City. W takiej sytuacji kompletnie nie wiem kto miałby do nas zawitać...Destro? Suarez ? (ten z Anderlechtu, bo ten z Liverpoolu oczywiście jest nie w naszym zasięgu). Może w takiej sytuacji faktycznie lepiej stawiać na wzmocnienia środka i boków obrony, uzupełnienia w pomocy i powrót Giovinco...
- SKAr7
- Juventino
A artykuł bodajże Leona, sprzed kilku miesięcy na SoloJuve Pan żeś czytał? Bo forma PDC nie wzięła się znikąd. I też nie powinna pójść nigdzie.francois pisze:Jego ostatni sezon nie był najlepszy. Na uzupełnienie byłby OK, ale my na lewej stronie potrzebujemy kogoś do pierwszego składu na wypadek, gdyby forma De Ceglie z końca sezonu byłą tylko przebłyskiem.SKAr7 pisze:porquais pas?jakku1 pisze:Balzarettiegoto by było naprawdę porządne uzupełnienie.
- annihilator1988
- Juventino
Nie sraj ogniem. Suarez, ten z Liverpool-u. wcale nie jest jakimś nieosiągalnym celem. Zapewne wystarczyłoby wyłożyć 18-20 mln euro, do których Giuseppe mógłby dołączyć karty zawodnicze Eljero i Krasicia. Przypominam, że Kuyt ma opuścić swój obecny klub, a co za tym idzie, włodarze tej drużyny będą potrzebowali ofensywnych skrzydłowych. Wracając do tematu, potencjalnych wzmocnień w linii ataku "Starej Damy", wciąż mówi się o Damiao. To takie dwa głośniejsze nazwiska, które na pewno są w zasięgu Dumy Turynu.Dolce Vita pisze:Z każdym dniem jestem coraz większym pesymistą jeśli chodzi o nasze przyszłe wzmocnienia... Z nieprzyjściem Cavaniego, van Persiego czy Higuaina już się pogodziłem... Dzeko pewnie też zostanie w City. W takiej sytuacji kompletnie nie wiem kto miałby do nas zawitać...Destro? Suarez ? (ten z Anderlechtu, bo ten z Liverpoolu oczywiście jest nie w naszym zasięgu)
Ostatnio zmieniony 24 maja 2012, 17:02 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
- @D@$
- Juventino
@pumex - ja tylko przypomniałem że nie pierwszy raz mowa o Kuycie, nie mówię, ze go chcę. A Balzaretti... No za późno na niego o jakiś rok, choć w sumie by pasował, walczak...jakku1 pisze:3. Zaoferowano nam dwoch pilkarzy - wspomnianego juz tutaj Kuyta i Balzarettiego. Nie chcemy ani jednego ani drugiego.
Ale jak mam rozumieć "zaoferowano nam"? Dzwonili z Liverpoolu czy przypadkiem nie kupimy od nich Kuyta?

No dobrej pozycji nie ma, ale cholera we jak to jest. Wydawało mi się, ze Borriello jak przychodził to jako ten ostatni do wejścia, potem najniższe notowania miał Quagliarella. W końcówce sezonu mało grał Matri, ale to wszystko może się zmienić.jakku1 pisze:4. Faktycznie bylo zainteresowanie ze strony Zenitu Matrim. Ale on nie chce sie podobno ruszac poza Wlochy. Jesli bedzie fajna oferta z niezlego klubu z Wloch - odejdzie. U Conte ma on w tej chwili ostatnie miejsce na liscie naszych snajperow.
6. Nie znam człowiekajakku1 pisze:6. Badzcie spokojni jesli chodzi o Varrattiego.
7. Na Ogbonne zaczail sie Milan i zdaje sie, ze jesli nie w tym okienku, to na pewno w ktoryms z kolejnych Angelo trafi do rossonerich. Tez sie chlopakiem interesowalismy, ale Torino ma zdecydowanie lepsze uklady z Milanem, ktory wmieszal sie nam ordynarnie w parade i chyba dopnie swego.

7. Jeśli dobrze pamiętam, to sam kiedyś mówił że nie pójdzie do Juve, ale może go z kimś mylę.
Z tym Aquilanim mają chyba w Liverpoolu większe jaja niż Juve miało z Tiago. Kiedy mu się ten kontrakt kończy?alina pisze:Milan go nie kupuje, bo wziął sobie Monto za darmo (Juve rok wcześniej podobnie). Aquę można wypożyczyć 8)
Coś tam na solo jest o Giovinco. Niby prezes Parmy twierdzi że nie będą chcieli za niego dużo, ale potem mówi, że rynek dyktuje ceny a Seba jest lepszy od Pastore