LaLiga
- francois
- Juventino
Przeglądając kadrę Levante warto zauważyć, że mało mają też obrońców. Może tam przymierzają Darka? Albo liczą na jego wielofunkcyjność. Nie mniej jednak jestem sceptyczny, co do tego transferu. Dołączając do ekipy po okresie przygotowawczym jego szanse na regularną grę w pierwszym składzie maleją...
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Dzisiaj inauguracja sezonu na Santiago Bernabeu, gdzie przyjeżdża Valencia. Ciekawi mnie bardzo jak poradzą sobie Nietoperze z nowym szkoleniowcem i trochę przemeblowaną drużyną w starciu z mistrzem z Madrytu. Osobiście mam nadzieję, że Królewscy się na Valencii trochę przejadą i powtórzy się chociaż remis z poprzedniego sezonu. Liczę na dobry, wyrównany mecz.
Piona, mam to samo.pumex pisze:...tylko dlaczego dwie moje ulubione drużyny jako jedyne muszą mieć dziadowskie wlepy na całkiem fajnych koszulkach?
- Espaneta
- Juventino
Cóż, fajerwerków się nie spodziewam bo z naszej strony jest wiele niewiadomych począwszy od trenera który może być zarówno drugim Benitezem jak i totalnym beztalenciem. Gramy z Realem i to na ich terenie a więc o jakiekolwiek wyrwanie punktów będzie cholernie ciężko, byle nie było jakiegoś ostrego lania, choć w tamtym sezonie pokazaliśmy że gdy mamy dzień to potrafimy świetnie zagrać nawet na Bernabeu, remis będzie dobrym rezultatem.
Vamos Valencia!
btw. ciesze się że jest tu tylu sympatyków Valencii, co chwila ktoś ciepło się wypowiada o tym klubie, naprawdę myślałem że ten klub wzbudza bardzo małe zainteresowanie w Polsce a tu proszę, miła niespodzianka, szacunek!
Vamos Valencia!
btw. ciesze się że jest tu tylu sympatyków Valencii, co chwila ktoś ciepło się wypowiada o tym klubie, naprawdę myślałem że ten klub wzbudza bardzo małe zainteresowanie w Polsce a tu proszę, miła niespodzianka, szacunek!

Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2012, 17:14 przez Espaneta, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kiper69
- Juventino
Ja kiedys gralem 10 sezonow w pes'ie 06 wlasnie Valencia. Wtedy jeszcze na szpicy pomykal Villa, bylo kilku grajkow , ktorzy utkwili mi w pamieci, szczegolnie Joaquín. Ogolnie lubie ten klub, potrafia zrobic cos z niczego, nie dziwie sie, ze na forum znalazlo sie tylu sympatykow, bo to jeden z nielicznych klubow w Hiszpanii, ktory pomimo problemow finansowych i tej ciaglej dominacji Barcelony i Realu, jakos daje rade.
Na inauguracje mysle, ze remis byl by okej
Na inauguracje mysle, ze remis byl by okej

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Po Valencii nigdy nie wiesz czego się spodziewać. Jednego dnia grają z Realem jak równy z równym, tylko po to, żeby kilka dni później polec w beznadziejnym stylu z Betisem czy Osasuną. Dlatego też żaden wynik dzisiaj mnie nie zdziwi. Remis brałbym w ciemno. Życzyłbym sobie takiego 2:2. (ale mam cichutką nadzieję na zwycięstwo Nietoperzy)Espaneta pisze:Cóż, fajerwerków się nie spodziewam bo z naszej strony jest wiele niewiadomych począwszy od trenera który może być zarówno drugim Benitezem jak i totalnym beztalenciem. Gramy z Realem i to na ich terenie a więc o jakiekolwiek wyrwanie punktów będzie cholernie ciężko, byle nie było jakiegoś ostrego lania, choć w tamtym sezonie pokazaliśmy że gdy mamy dzień to potrafimy świetnie zagrać nawet na Bernabeu, remis będzie dobrym rezultatem.
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2012, 18:58 przez vitoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
W Bilbao grali dzisiaj w hokeja z Betisem... 3-5 i to bez Llorente... niech nam go lepiej sprzedadzą i zrobią coś ze swoją obroną 
Valencii można natomiast pogratulować remisu, i broniącego się Realu w doliczonym czasie
Valencii można natomiast pogratulować remisu, i broniącego się Realu w doliczonym czasie
- Espaneta
- Juventino
Wow, muszę jutro ściągnąć i obejrzeć ten meczyk Bilbao z Betisem
Co do meczu w Madrycie, wali mnie to że Real miał wiele lepszych sytuacji, był częściej przy piłce itd. powinien to wykorzystać, nie wykorzystał więc niech mają pretensje wyłącznie do siebie ale tam powinno być 2-1 dla Valencii, liniowy mierda!

Co do meczu w Madrycie, wali mnie to że Real miał wiele lepszych sytuacji, był częściej przy piłce itd. powinien to wykorzystać, nie wykorzystał więc niech mają pretensje wyłącznie do siebie ale tam powinno być 2-1 dla Valencii, liniowy mierda!
- deszczowy
- Juventino
Jak to się stało, że Dudka, piłkarz ani szybki ani techniczny trafił do Hiszpanii? Za najlepszą odpowiedź przewiduję nagrodę. Czy to gest przyjaźni Hiszpanów za to, że dach zerwał się nie na głowy ich grajków a trochę później?
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
A kogo to obchodzi
Najważniejsze, że już dziś pierwszy mecz o Superpuchar Hiszpanii, a więc najsłitaśniejszo-ukoffańszo-<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Gran Derbi Wszechświata i okolic.
"Tesz kibicujecie Barcy?"

"Tesz kibicujecie Barcy?"

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Wojtek
- Juventino
Barsie? niee, nigdy! ;d To pierwsze Gran Derbi Tito Vilanovy, ciekawe jak sobie poradzi, mam nadzieje że je przegra chociaż na Camp Nou będzie ciężko. Ponoć Puyol miał nie grać, zagra? Dziś obstawiam remis a na SB wygra Real;)
- Dtmiu
- Katalończyk
Ja obstawiam remis, ale wierzę że uda się wygrać, może nawet dwoma bramkami. Liczę na chociaż krótki debiut Songa
Próbowałem robić symulacje meczu w fifie ale niestety ciągle dostawałem baty więc spasowałem. Chociaż może to i dobrze że tak przegrywałem bo fifowe symulacje mają zazwyczaj mało wspólnego z rzeczywistością.
Jeśli chodzi o składy to i w jednej i drugiej drużynie raczej standard, z tym że w Madrycie nie będzie Pepe a zamiast niego zagra prawdopodobnie Albiol, a w Barcelonie może zabraknąć Puyola. W tamtym roku udało się wygrać superpuchar mimo znacznie gorszego przygotowania do początkowej części sezonu, chociaż mecz meczowi nierówny i może się okazać że teraz mimo przygotowań stojących na tym samym etapie, nie uda się jednak wygrać. Ale dobrze byłoby jednak zwyciężyć, niby to tylko superpuchar, ale każda okazja jest dobra by poustawiać w szeregu Śnieżnobiałych.

Jeśli chodzi o składy to i w jednej i drugiej drużynie raczej standard, z tym że w Madrycie nie będzie Pepe a zamiast niego zagra prawdopodobnie Albiol, a w Barcelonie może zabraknąć Puyola. W tamtym roku udało się wygrać superpuchar mimo znacznie gorszego przygotowania do początkowej części sezonu, chociaż mecz meczowi nierówny i może się okazać że teraz mimo przygotowań stojących na tym samym etapie, nie uda się jednak wygrać. Ale dobrze byłoby jednak zwyciężyć, niby to tylko superpuchar, ale każda okazja jest dobra by poustawiać w szeregu Śnieżnobiałych.
- Amarillo
- Juventino
Dtmiu
Tak ich w zeszłym roku poustawialiście w Superpucharze, że potem Ligę wygrali
Generalnie nie kibicuje nikomu, jestem za dobrą piłką. Jedyne czego bym sobie po tym meczu życzył to brak kontrowersji, które stały się ostatnimi czasy synonimem spotkań tych dwóch ekip. Żadnych kretyńskich czerwonych kartek, karnych z kapelusza, chamskich zachowań i aktorstwa. Kiedyś to były wielkie spektakle, dzisiaj pompowany balonik z dawką corocznych newsów o tym kto kogo zdradza akurat przed GD :lol:
Pytanie do naszego zacnego forumowego Katalończyka - który portero powinien dzisiaj zagrać? Pinto czy VV? Nie oglądałem waszych pre sezonowych spotkań i jestem ciekaw który prezentował się lepiej.
Tak ich w zeszłym roku poustawialiście w Superpucharze, że potem Ligę wygrali
Generalnie nie kibicuje nikomu, jestem za dobrą piłką. Jedyne czego bym sobie po tym meczu życzył to brak kontrowersji, które stały się ostatnimi czasy synonimem spotkań tych dwóch ekip. Żadnych kretyńskich czerwonych kartek, karnych z kapelusza, chamskich zachowań i aktorstwa. Kiedyś to były wielkie spektakle, dzisiaj pompowany balonik z dawką corocznych newsów o tym kto kogo zdradza akurat przed GD :lol:
Pytanie do naszego zacnego forumowego Katalończyka - który portero powinien dzisiaj zagrać? Pinto czy VV? Nie oglądałem waszych pre sezonowych spotkań i jestem ciekaw który prezentował się lepiej.
Sapere Aude!
- Espaneta
- Juventino
Bo gra się w PES'a a nie w jakąś FIFĘDtmiu pisze:Próbowałem robić symulacje meczu w fifie ale niestety ciągle dostawałem baty więc spasowałem.

Co do meczu raczej nie będę oglądać, wolę już zobaczyć chyba Śląsk z Hannoverem mimo że polskich klubów nigdy nie oglądałem, nie oglądam i raczej oglądać nie będę. A jak nie to wybiorę jakiś inny mecz z dzisiejszych eliminacji do LE. Mam dość oszukiwania się i nadziei na dobre spotkanie w Gran Derbi