Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2018, 06:44

Arbuzini pisze:
RICTOR pisze:A ja nie rozumiem trochę czemu większość osób zakłada, że Caldara jest tak dużo lepszy od Ruganiego, że po przyjściu do Juve na pewno się sprawdzi. Rugani też wymiatał w Empoli.
W tym miejscu nie rozważałem kto jest lepszy, a zaznaczyłem, że status quo pozostaje zachowany.

Czuję się jednak wywołany do tablicy, a zatem: odnośnie Caldary mam dobre przeczucia. Styl gry, a także budowa i mowa ciała jakże inne od Ruganiego. Nie są to nawet słabe podstawy do oceniania zawodnika, a bardziej odbiór intuicyjny, ale dokładając do tego dobre noty za grę zawodnika nie ma sensu obniżać realnej wartości tego ruchu.
Zgadzam się z Arbuzem, też mam dobre przeczucia co do Caldary.
Jeśli chodzi o Ruganiego to ani mnie to ziębi, ani parzy. Jeśli wpłynie odpowiednia oferta, czyli 50< to bym go sprzedał. Gorzej jeśli skończy się na jakimś 35-40 :facepalm:

Mamy mały sezon ogórkowy, więc standardowo przypominam kogo należy słuchać :prochno: :
Obrazek

ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2018, 07:44

Wiem, że TM nie jest żadna wyrocznią, ale na piłce na pewno się znają. Ten portal wycenia Caldarę na 25, a Ruganiego na 22. W moim odczuciu, Caldara jest zdecydowanym obrońcą, dynamicznym. Wychodzi wyżej, żeby odebrać piłkę. Poza tym trochę przypomina Ramosa - dynamiczny w polu karnym przeciwnika, co się przełożyło na 10 bramek w ostatnich dwóch sezonach. Oceniam na podstawie kilku meczy, które oglądałem.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2018, 08:37

jackop pisze:Wiem, czarnowidztwo ale jeśli nie będziemy czujni, to za rok czy dwa będziemy płakać i wspominać BBC, dokładnie tak samo jak teraz MVPP.
Tylko pytanie czy za to wszystko należałoby winić Marottę czy też Allegriego, który mając Bentancura na ławce, mając tam też Ruganiego i tak w pierwszym składzie, nawet przy korzystnym wyniku czy słabym przeciwniku, woli postawić na Khedirę czy Barzagliego. To tu jest moim zdaniem problem i wiem, że podzielasz to zdanie. Podobnie sprawa ma się z Mandzu w sytuacji, gdy na ławce kisi się Berna.

I nic w tym względzie w przyszłym sezonie się nie zmieni.

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2018, 11:01

Jeżeli myślimy kupić Darmiana, który w tym roku rozegrał 249 minut to ja odpadam :prochno: Chyba już wolę jakiegoś młodzieżowca ogrywać.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lipca 2018, 11:13

Push3k pisze:
PierreLuc87 pisze:Tarapaty ;-(

Q: Cristiano at Juventus?
Pjanic: "Great player"

Q: Are you staying at Juventus?
Pjanic says nothing and drives away
Oglądał w ogóle ktoś ten filmik, który tam jest? Odwraca się tam tyłem i coś mówi, a ja choć włoskiego nie znam, słyszę coś z "no".
ciao, buona serata - cześć, dobranoc :D

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2018, 11:23

albertcamus pisze:
Push3k pisze:
PierreLuc87 pisze:Tarapaty ;-(

Q: Cristiano at Juventus?
Pjanic: "Great player"

Q: Are you staying at Juventus?
Pjanic says nothing and drives away
Oglądał w ogóle ktoś ten filmik, który tam jest? Odwraca się tam tyłem i coś mówi, a ja choć włoskiego nie znam, słyszę coś z "no".
ciao, buona serata - cześć, dobranoc :D
Chłopakowi nie chciało się gadać i tyle. Nie ma co dramatyzować. Jeździ służbowym autem to gdzie by tam odchodził ;p

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2018, 11:42

A.Sandro - Chiellini - Godin - Cancelo
Spinazzola - Rugani - Caldara - De Sciglio
+ uniwersalny Darmian i 37-letni Barzagli

Taka obrona byłaby bardzo ok. Benatię można wtedy odpalić za te 20-30 mln. Zarówno Spinazzola, jak i Cancelo mogliby też grać wahadłowych w 3-5-2, czy nawet skrzydłowych w 4-2-3-1, gdyby zaszła taka potrzeba.

Nie może odejść 23-letni Rugani i w jego miejsce przyjść 33-letni Godin, bo wiekowo nam się to nie zgadza. Rugani ewentualnie za de Ligta.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2018, 11:45

jackop pisze:
Arbuzini pisze:Bądźmy szczerzy, nie pudrujmy rzeczywistości i po prostu przyznajmy - 50 mln E za Ruganiego to bardzo korzystna oferta wobec, której ciężko pozostać obojętnym. "Połowa Pogby"...
Przy obecnych cenach na rynku :co:?
Jackopie, powiedz mi w takim razie jaka cena byłaby satysfakcjonująca? Przypominam, że mówimy o chłopaku, który od 3 lat jest rezerwowym i to w dodatku nie pierwszym do wejścia z ławki. Przez Maxa mam wrażenie, że traktowany jest jak zapchajdziura i gra tylko wtedy, kiedy trzeba. Umiejętności odmówić mu nie można, ale zejdźmy na ziemię, 50mln za Włocha byłoby czymś niesamowitym.

Ile stoperów w ostatnich 3 latach zmieniało klub za kwotę >50 baniek? Pięciu, sześciu? Nawet jeżeli znajdzie się więcej nazwisk, to tamci piłkarze byli filarami swoich formacji, podstawowymi zawodnikami, a nie chłopakami, z których może coś kiedyś będzie, a na razie robią za ogrzewacza ławki rezerwowych. Jeżeli taki deal nie byłby dobry, to ja już nie wiem co by było.
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2018, 11:49 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2018, 11:45

Tylko z De Light jest problem. A nawet 50 milionów problemów. Może się okazać nie do przeskoczenia.

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2018, 12:05

Warto spojrzeć na świeży post Pjanica na FB. Chyba wszystko jasne.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2018, 12:10

towalski pisze:Tylko z De Light jest problem. A nawet 50 milionów problemów. Może się okazać nie do przeskoczenia.
Dlatego on mógłby przyjść jedynie za Ruganiego, który za podobną kwotę poszedłby do Chelsea.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2018, 12:21

Nie pojmuje sentymentu w stosunku do Ruganiego. Caldara sprawi, że nikt w klubie za Ruganim płakać nie będzie.

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
Leszczykosky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2018, 12:25

Caldara sprawi, że nikt w klubie za Ruganim płakać nie będzie.
Zgadzam się w 100%, Caldara zjada Ruganiego na śniadanie.
Jedyne czego mu brakuje to ogrania w pucharach, dlatego przejście do Juve to idealny wybór.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2018, 12:33

Również nie rozumiem płaczów po Daniele. Miał swoje okazje by sie wykazać i nie były to 'pewne' mecze w jego wykonaniu. Jeśli dostaniemy ponad 50 mln &#8364; za piłkarza, który przegrywał walke z Benatią a nawet 36 letnim Barzaglim, no to raczej pozostaję się tylko cieszyć że zainteresowal sie nim angielski klub (a jak wiadomo angielskie kluby lubią ostro przepłacać).

Sytuacja Ruganiego przypomina mi sytuacje Ogbonny, który też nie był u nas pewnym punktem w obronie i został odpalony na wyspy, na których jak widać nie idzie mu zbyt dobrze ;) ciekawe czy to samo czekałoby Ruganiego?

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2018, 14:38

szczypek pisze: To tu jest moim zdaniem problem i wiem, że podzielasz to zdanie.
Podzielam ;)

Są jakieś plotki o Dybali w PSG? Ostatnie to chyba jeszcze z początku czerwca. Się natknąłem:
Zmieniła się natomiast sytuacja Neymara, która teraz zależy wyłącznie od Thomasa Tuchela, nowego szkoleniowca paryżan. Niemiec nie uważa Brazylijczyka za piłkarza nie do zastąpienia i jest gotowy go sprzedać, jeśli klub znajdzie odpowiedniej jakości zastępcę. Jednym z kandydatów miałby być Paulo Dybala.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Zablokowany