Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Zgadzam się z Arbuzem, też mam dobre przeczucia co do Caldary.Arbuzini pisze:W tym miejscu nie rozważałem kto jest lepszy, a zaznaczyłem, że status quo pozostaje zachowany.RICTOR pisze:A ja nie rozumiem trochę czemu większość osób zakłada, że Caldara jest tak dużo lepszy od Ruganiego, że po przyjściu do Juve na pewno się sprawdzi. Rugani też wymiatał w Empoli.
Czuję się jednak wywołany do tablicy, a zatem: odnośnie Caldary mam dobre przeczucia. Styl gry, a także budowa i mowa ciała jakże inne od Ruganiego. Nie są to nawet słabe podstawy do oceniania zawodnika, a bardziej odbiór intuicyjny, ale dokładając do tego dobre noty za grę zawodnika nie ma sensu obniżać realnej wartości tego ruchu.
Jeśli chodzi o Ruganiego to ani mnie to ziębi, ani parzy. Jeśli wpłynie odpowiednia oferta, czyli 50< to bym go sprzedał. Gorzej jeśli skończy się na jakimś 35-40

Mamy mały sezon ogórkowy, więc standardowo przypominam kogo należy słuchać

- ice
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Wiem, że TM nie jest żadna wyrocznią, ale na piłce na pewno się znają. Ten portal wycenia Caldarę na 25, a Ruganiego na 22. W moim odczuciu, Caldara jest zdecydowanym obrońcą, dynamicznym. Wychodzi wyżej, żeby odebrać piłkę. Poza tym trochę przypomina Ramosa - dynamiczny w polu karnym przeciwnika, co się przełożyło na 10 bramek w ostatnich dwóch sezonach. Oceniam na podstawie kilku meczy, które oglądałem.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Tylko pytanie czy za to wszystko należałoby winić Marottę czy też Allegriego, który mając Bentancura na ławce, mając tam też Ruganiego i tak w pierwszym składzie, nawet przy korzystnym wyniku czy słabym przeciwniku, woli postawić na Khedirę czy Barzagliego. To tu jest moim zdaniem problem i wiem, że podzielasz to zdanie. Podobnie sprawa ma się z Mandzu w sytuacji, gdy na ławce kisi się Berna.jackop pisze:Wiem, czarnowidztwo ale jeśli nie będziemy czujni, to za rok czy dwa będziemy płakać i wspominać BBC, dokładnie tak samo jak teraz MVPP.
I nic w tym względzie w przyszłym sezonie się nie zmieni.
- albertcamus
- Juventino
ciao, buona serata - cześć, dobranocPush3k pisze:Oglądał w ogóle ktoś ten filmik, który tam jest? Odwraca się tam tyłem i coś mówi, a ja choć włoskiego nie znam, słyszę coś z "no".PierreLuc87 pisze:Tarapaty ;-(
Q: Cristiano at Juventus?
Pjanic: "Great player"
Q: Are you staying at Juventus?
Pjanic says nothing and drives away

- FelekJUVE
- Juventino
Chłopakowi nie chciało się gadać i tyle. Nie ma co dramatyzować. Jeździ służbowym autem to gdzie by tam odchodził ;palbertcamus pisze:ciao, buona serata - cześć, dobranocPush3k pisze:Oglądał w ogóle ktoś ten filmik, który tam jest? Odwraca się tam tyłem i coś mówi, a ja choć włoskiego nie znam, słyszę coś z "no".PierreLuc87 pisze:Tarapaty ;-(
Q: Cristiano at Juventus?
Pjanic: "Great player"
Q: Are you staying at Juventus?
Pjanic says nothing and drives away
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
A.Sandro - Chiellini - Godin - Cancelo
Spinazzola - Rugani - Caldara - De Sciglio
+ uniwersalny Darmian i 37-letni Barzagli
Taka obrona byłaby bardzo ok. Benatię można wtedy odpalić za te 20-30 mln. Zarówno Spinazzola, jak i Cancelo mogliby też grać wahadłowych w 3-5-2, czy nawet skrzydłowych w 4-2-3-1, gdyby zaszła taka potrzeba.
Nie może odejść 23-letni Rugani i w jego miejsce przyjść 33-letni Godin, bo wiekowo nam się to nie zgadza. Rugani ewentualnie za de Ligta.
Spinazzola - Rugani - Caldara - De Sciglio
+ uniwersalny Darmian i 37-letni Barzagli
Taka obrona byłaby bardzo ok. Benatię można wtedy odpalić za te 20-30 mln. Zarówno Spinazzola, jak i Cancelo mogliby też grać wahadłowych w 3-5-2, czy nawet skrzydłowych w 4-2-3-1, gdyby zaszła taka potrzeba.
Nie może odejść 23-letni Rugani i w jego miejsce przyjść 33-letni Godin, bo wiekowo nam się to nie zgadza. Rugani ewentualnie za de Ligta.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- pablo1503
- Juventino
Jackopie, powiedz mi w takim razie jaka cena byłaby satysfakcjonująca? Przypominam, że mówimy o chłopaku, który od 3 lat jest rezerwowym i to w dodatku nie pierwszym do wejścia z ławki. Przez Maxa mam wrażenie, że traktowany jest jak zapchajdziura i gra tylko wtedy, kiedy trzeba. Umiejętności odmówić mu nie można, ale zejdźmy na ziemię, 50mln za Włocha byłoby czymś niesamowitym.jackop pisze:Przy obecnych cenach na rynku :co:?Arbuzini pisze:Bądźmy szczerzy, nie pudrujmy rzeczywistości i po prostu przyznajmy - 50 mln E za Ruganiego to bardzo korzystna oferta wobec, której ciężko pozostać obojętnym. "Połowa Pogby"...
Ile stoperów w ostatnich 3 latach zmieniało klub za kwotę >50 baniek? Pięciu, sześciu? Nawet jeżeli znajdzie się więcej nazwisk, to tamci piłkarze byli filarami swoich formacji, podstawowymi zawodnikami, a nie chłopakami, z których może coś kiedyś będzie, a na razie robią za ogrzewacza ławki rezerwowych. Jeżeli taki deal nie byłby dobry, to ja już nie wiem co by było.
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2018, 11:49 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Dlatego on mógłby przyjść jedynie za Ruganiego, który za podobną kwotę poszedłby do Chelsea.towalski pisze:Tylko z De Light jest problem. A nawet 50 milionów problemów. Może się okazać nie do przeskoczenia.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- wagner
- Juventino
Nie pojmuje sentymentu w stosunku do Ruganiego. Caldara sprawi, że nikt w klubie za Ruganim płakać nie będzie.
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- Leszczykosky
- Juventino
Zgadzam się w 100%, Caldara zjada Ruganiego na śniadanie.Caldara sprawi, że nikt w klubie za Ruganim płakać nie będzie.
Jedyne czego mu brakuje to ogrania w pucharach, dlatego przejście do Juve to idealny wybór.
- Piti
- Juventino
Również nie rozumiem płaczów po Daniele. Miał swoje okazje by sie wykazać i nie były to 'pewne' mecze w jego wykonaniu. Jeśli dostaniemy ponad 50 mln € za piłkarza, który przegrywał walke z Benatią a nawet 36 letnim Barzaglim, no to raczej pozostaję się tylko cieszyć że zainteresowal sie nim angielski klub (a jak wiadomo angielskie kluby lubią ostro przepłacać).
Sytuacja Ruganiego przypomina mi sytuacje Ogbonny, który też nie był u nas pewnym punktem w obronie i został odpalony na wyspy, na których jak widać nie idzie mu zbyt dobrze
ciekawe czy to samo czekałoby Ruganiego?
Sytuacja Ruganiego przypomina mi sytuacje Ogbonny, który też nie był u nas pewnym punktem w obronie i został odpalony na wyspy, na których jak widać nie idzie mu zbyt dobrze

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Podzielamszczypek pisze: To tu jest moim zdaniem problem i wiem, że podzielasz to zdanie.

Są jakieś plotki o Dybali w PSG? Ostatnie to chyba jeszcze z początku czerwca. Się natknąłem:
Zmieniła się natomiast sytuacja Neymara, która teraz zależy wyłącznie od Thomasa Tuchela, nowego szkoleniowca paryżan. Niemiec nie uważa Brazylijczyka za piłkarza nie do zastąpienia i jest gotowy go sprzedać, jeśli klub znajdzie odpowiedniej jakości zastępcę. Jednym z kandydatów miałby być Paulo Dybala.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!