Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 10:03

sebatiaen pisze:Pojawiają się plotki że Conte idzie do PSG;)

Nie chce mi się wierzyć żeby puścili Blanca

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 10:08

http://www.calciomercato.com/news/clamo ... psg-581060
Teraz już mam go gdzieś, bez łaski.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 10:16

Kurcze dziwna sytuacja z Conte - Przecież Blanc nie miał złych wyników w PSG - zdobył majstra w LM dopiero odpadł po zaciętym meczu z Chelsea w 1/4. Ale to ich zmartwienia.

Szkoda że decyzja nie była podjęta trochę szybciej bo kto wie może zamiast Allegriego by się dało ściągnąć właśnie Blanca 8)

A teraz 2 krótkie niepotwierdzone informacje o mercato :

* MU zwiększyło swoją ofertę do 55 mln euro za Vidala - Juve chce ponoć 58 melonów + Nani

:C

* Inter po raz kolejny stara się o Joveticia - wydaje mi się że chyba ten temat odpuścilismy skoro na tablicy pojawiło się nazwisko Eto'o.
Lepiej większą kasę przeznaczyć na Shaqiriego niż na kolejnego środkowego napadziora :o

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 10:17

Koniec końców, Juventus potrzebuje na dłuższą metę trenera który będzie potrafił wyczarować coś mimo pewnych ograniczeń. Conte, tak jak Mourinho potrzebuje drogich zabawek. Nie mam mu za złe odejścia, szkoda tylko że nie zainteresował się tym kto go zastąpi, twierdząc wcześniej że odejdzie jeśli będzie to dla Juventusu korzystne.
Szkoda że do PSG poszedł już David Luiz. Mógłby sobie Conte sprowadzić Bonucciego.

Obrazek
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 10:20

Broniłem Conte ale jeżeli rzeczywiście podpisze kontrakt z PSG to jest dla mnie nikim.
Jeżeli naprawde miał odejść to miał to zrobić w czerwcu, przez niego dostaliśmy Allegriego a on sobie idzie do szejków bo mu kupią kogo będzie chciał.
Można było wziąść Prandellego ten miesiąc /dwa temu.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 10:21

Ja się nie zgodzę, że MOu potrzebuje drogich zabawek. Pamiętajmy, że zdobył z Porto ( ja wiem w innych czasach) LM, a tam to raczej drogich zabawek nie było. Jasnym jest, że Mou w zasadzie duzo wygrywa taktyką, ale czasami jego zagrania ( m.in. wykartkowanie się pilkarzy Realu poprzez przedlużanie wznowienia gry - genialne) mają znamiona geniuszu, a nie są podparte drogimi zakupami. Podobnie było z Interem, tak pojawili się dobrzy piłkarze, ale nie jacys wybitni.

Podobno nasza oferta za Szarika to 15 mln euro.

Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 10:45

Podobno porozumieliśmy się z Newcastle w kwestii sprzedaży Mauricio Isli.

http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... m=facebook

8 mln funtów, podpisze 3 letni kontrakt z Anglikami. Całkiem niezła kwota. Pereryra najpewniej szykowany jest na jego miejsce.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 10:47

8 mln funtów? nie chce mi sie wierzyć że tak dużo, dodatkowo po co im Isla jak kupili Jaanmata?

ZaperJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 11:00

Jak już sprzedajemy Vidala, to weźmy te 70mln w gotówce, bez Naniego. Jakoś mam wrażenie, że wyjdzie to nam na dobre. Marchisio zastąpi Vidala na pozycji, a na treqartiste kupimy ogarniętego grajka. Pewnie nie byłoby problemu z zakontraktowaniem Lukaku i Shakiriego.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 11:01

Jeśli ploty odnośnie przenosin Conte do Paryża się potwierdzą (a wiele na to wskazuje), możemy niestety stracić Pogbę. Budżet to oni tam mają, a jednak osoba trenera jest dodatkowym czynnikiem, który mógłby przekonać Francuza. Dla mnie Conte już nie istnieje i z całym szacunkiem dla odniesionych przez niego u nas sukcesów - zostawił nas w potrzebie i jak się okazuje, to całe "zmęczenie" jest jedynie wymówką dla braku spektakularnych transferów. Rozdział zamknięty. Liczę jedynie na to, że jeśli nasze zespoły spotkają się w LM, uda się nam jakoś wygrać. Mimo że u nas na ławce Allegri.

Jeśli mieliby odejść Vidal i Pogba, to liczę jedynie na to, że za tak grubą kasę ściągniemy do składu jakichś asów. I nie, nie mam na myśli takich piłkarzy jak Lavezzi, Shaqiri czy Pastore. Takie transfery byłoby dobre przy obecnym stanie kadry. Nie wiem, kogo Marotta musiałby wówczas sprowadzić, żebyśmy nie zaliczyli ostrego zjazdu jakościowego.. Nie ma chyba jednak co o tym myśleć, bo my nikomu nie damy z 8 mln € zarobków rocznie (a co najmniej tyle biorą czołowi piłkarze w Europie) - sama kwota transferu do nie wszystko. Taki Kross będzie kosztował Real przez cały okres umowy ŁĄCZNIE 100 mln..

Ponoć swego czasu Tevez zagroził, że odejdzie z klubu, jeśli u sterów zasiądzie Mancini. Plotka, a może coś w tym jest? Mnie by to wcale nie zdziwiło.
:think:

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 11:07

Astori podobno w Lazio :)
Uffff trochę ciśnienie opadło :prochno:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 11:08

Bo Jaanmat będzie wymiatał na obronie a Isle przejdzie na pomoc. TO może fajnie wyglądać, wiadomo, że Sroki szału nie zrobią w PL. Ale tam może do LE się doczłapią. Jesli ogarniemy 8 mln funtów to kurna blaszka, moze jest szansa na Lukaku i Szarika. Bylebysmy wstrzymali się od Eto'o. Z drugiej strony mowi się, że jest tez opcja,że przychodzą dwaj a odchodzi Gio. Może nasi coś ciągle z tym Candrevą kombinują i chcą dorzucić np. Gio i Ogbonne celem obnizenia kwoty odstępnego.

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 11:12

niedobrze sie stanie, jesli Conte dolaczy do PSG, wtedy na pewno zazyczy sobie kogos z dwojki Vidal-Pogba. mimo iz Paryzanie maja dosc mocny srodek pola, to Conte uwielbial naszych b2b, a PSG na pewno udostepni odpowiednie srodki, zeby ktoregos z nich sprowadzic.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 11:15

squinter pisze:niedobrze sie stanie, jesli Conte dolaczy do PSG, wtedy na pewno zazyczy sobie kogos z dwojki Vidal-Pogba. mimo iz Paryzanie maja dosc mocny srodek pola, to Conte uwielbial naszych b2b, a PSG na pewno udostepni odpowiednie srodki, zeby ktoregos z nich sprowadzic.
Ja pożegnałbym bardziej Pogbe, niż Vidala. PSG napewno nie bedzie skąpić za rodaka i paryżanina i wyłoży na stół konkretną sumę, moze nawet podobną do tej co dostało Monaco z Jamesa.

kangurekm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 11:17

Jest też pozytyw całej sytuacji - jak się Conte napali, to szejkowie też się napalą. Pytanie tylko czy Marotta wytrzyma ciśnienie i będzie podbijał cenę. Pytanie tylko za kogo? Jeśli już sprzedać to chyba Arturo, z uwagi na wiek...

Zablokowany