Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2012, 11:34

annihilator1988 pisze:
yanquez pisze: Plotkę puścił The Sun. Nie przedstawiłeś dokładnych warunków jakie "oferujemy" Drogbie. 5baniek jest ok, ale mamy mu wypłacić 10 milionów funtów za sam podpis :angry:
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sp ... -deal.html[/u]
I czego się denerwujesz ? :prochno: Jeden z dziennikarzy "The Sun" zapomniał po prostu zażyć leków. Ty lepiej módl się o jak najniższy kontrakt dla Boriello i sumę odstępnego za tego "bombardiera". Już drugi raz w przeciągu ostatnich lat, Roma stara się zainfekować Juve swoim syfem. Pierwszym bakcylem był Motta.
50% rabatu podobno na Boriello ma być. W okolicach 4 milionow zatem.

Jak mamy sprzedać (niestety) Matriego to któs musi siedziec....

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2012, 11:37

annihilator1988 pisze:Roma stara się zainfekować Juve swoim syfem. Pierwszym bakcylem był Motta.
No zwłaszcza, że Motta był kupiony z Udinese ;P
ewerthon pisze:Uwierz mi, że gdyby Juventus sprowadził za rozsądne pieniądze Gerrarda, Yaye Toure, Mascherano czy choćby Essiena, to skakałbym z radości.
Rozsądne pieniądze za Essiena to wolny transfer :prochno:

Albercik to ma pecha. Pewnie go teraz wypożyczą do Barcelony i ona też go nie wykupi po sezonie.
pumex pisze:Do festiwalu nazwisk łączonych z Juve dołączył Kuyt
Nie wiem czy można bardziej ciulowego napastnika wymyślić.

Z Verrattim chyba wyszło na to, że mocno podnieśli jego cenę i Marotta&Co nie mają zamiaru płacić 10 czy 12 baniek za chłopaka, który jeszcze poważnej piłki nie powąchał. W sumie słusznie.

Corriere dello Sport donosi, że Paratici leci do Madrytu załatwiać Higuaina, który już praktycznie zadecydował o odejściu. Z kolei madrycki AS twierdzi, że Mourinho i działacze Realu przekonali ojca Higuaina, że jego syn powinien zostać.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2012, 12:09 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 4 razy.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2012, 11:55

mateusz6 pisze:Samolub, gwiazdorek, ale przy tym kapitalny skrzydłowy. Te jego zejścia do środka i strzały to poezja. Co do kontuzji- ile według niektórych meczy miał zagrać Pirlo? 20 to byłoby max. Conte ma patent na kontuzje. Jedyną przeszkodą przy jego sprowadzeniu są koszty.
Nie wiem skąd wzięły się te głupoty na temat Pirlo. Miał jedną kontuzję w sezonie 2010/11 i tyle, wcześniej lata trzymał formę.
Więc te brednie że łamliwy bądź "gra ostatnio słabiej" były wyssane z palca. Formy nie miał bo pauzował pół roku, ale to nie znaczy że szklanka :roll: Co innego on, co innego jakieś Robbeny czy Iaquinty.
Inna rzecz, że tak naprawdę nigdy nie wiadomo, Za Del Neriego Aquilani był chyba jedynym który przeszedł sezon bez jakiegośurazu na ponad dwie kolejki a przecież to o niego najbardziej się obawiano, za to w Milanie coś go dopadło, także nie wiadomo z tymi kontuzjami.

Na głównej coś o Drogbie, coś mi się wierzyć nie chce. Odchodzi Del Piero, wcześniej zimą bez szansy przez pół roku odejść musieli Vicek i Toni, zastąpuje ich Borriello który w moim przekonaniu nikim lepszym od tej dwójki nie jest. To daje wyraźny sygnał że odmładzamy skład. Pirlo to Pirlo, on jest świetny, ale poza nim w składzie są zawodnicy góra 28-29 letni plus bramkarze. Jak do tego pasuje Drogba? No nijak.
yanquez pisze:Plotkę puścił The Sun. Nie przedstawiłeś dokładnych warunków jakie "oferujemy" Drogbie. 5baniek jest ok, ale mamy mu wypłacić 10 milionów funtów za sam podpis :angry:
To już kompletna bzdura.
Ouh_yeah pisze:
Ale jednak nie pierwszy raz to nazwisko się pojawia (cofnijmy się w czasie w o rok czy dwa).
it doesn't matter pisze:Juventus negocjuje ze Sieną, a inter z Genoą... Ciekawie bedzie jak skonczy sie na tym, ze Destro bedzie wspolwłasnoscią naszą i ynteru. Tylko teraz pytanie, jakby sie tak stalo, to gdzie by gral? U nas czy w ynterze?
No raczje nie doszło by do równoległych zakupów Interu i Juve gdzie zainteresowani nie wiedzieliby o drugiej stronie. Raczej nierealny taki scenariusz.

@ewerthon - Padoin zarabia góra połowę tego co Grosso (jak nie mniej), już nie porównując do Amauriego. Też mnie dziwi długość kontraktu, ale chyba nie jest to aż taki problem.

Aqualini? Z braku laku, kto wie, jakieś zastępstwo za Pirlo musi być a Verratti niech się ogrywa. Ogólnie Liverpool zrobił interes życia z Alberto a w każde mercato obniża cenę mniej więcej o połowę :) Pytanie tylko czy Alberto grałby dobrze jako pierwszy przed obroną :think: ale w sumie w dwuosobowej lini środkowych pomocników grał, więc może i dałby radę.

Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2012, 12:05

ewerthon pisze: Także chyba pijesz do nieodpowiedniej osoby.
Do Ciebie nie piję, bo jesteś jednym z bardziej rozgarniętych userów :P
Po prostu zauważyłem ostatnio taką tendencję. Jasne, że lepiej sprowadzić kogoś młodszego o podobnym potencjale, ale takimi zawodnikami też lepiej nie wybrzydzać. Gdzieś kiedyś czytałem, że wiek 27-28 lat to wiek, w którym większość piłkarzy osiąga apogeum jeśli chodzi o umiejętności. Podobno najlepszy wiek dla piłkarza. Ile w tym prawdy to nie wiem. Oczywiście w każdym przypadku jest nieco inaczej.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2012, 12:15

Ouh_yeah pisze:Corriere dello Sport donosi, że Paratici leci do Madrytu załatwiać Higuaina, który już praktycznie zadecydował o odejściu. Z kolei madrycki AS twierdzi, że Mourinho i działacze Realu przekonali ojca Higuaina, że jego syn powinien zostać.
Ajajaj, nie mamy szans na Higuaina. Nawet jeśli odejdzie (co ciągle jest średnio pewne), to nie za grosze, nie za grosze+żywy towar niskiej jakości, tylko za porządne pieniądze, których my na jednego piłkarza, nawet tak zacnego jak Pipita nie wyłożymy. Chelsea, PSG, City, Bayern, nie Juventus i należy się z tym pogodzić. Nie wiem, co musiałoby się stać, żeby Higuain koniec końców wylądował w Turynie
yanquez pisze:Plotkę puścił The Sun. Nie przedstawiłeś dokładnych warunków jakie "oferujemy" Drogbie. 5baniek jest ok, ale mamy mu wypłacić 10 milionów funtów za sam podpis :angry:
Grubo :lol:
@D@$ pisze:
Ouh_yeah pisze:
Ale jednak nie pierwszy raz to nazwisko się pojawia (cofnijmy się w czasie w o rok czy dwa)
Kiedyś mówiono o Kuyt'cie, jako o potencjalnym wzmocnieniu Juve. Wtedy była to opcja całkiem, całkiem. Teraz Holender nawet nie gra w pierwszym składzie w słabym Liverpoolu. Po co nam ktoś taki?

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2012, 12:20

--Maq-- pisze: Po prostu zauważyłem ostatnio taką tendencję. Jasne, że lepiej sprowadzić kogoś młodszego o podobnym potencjale, ale takimi zawodnikami też lepiej nie wybrzydzać. Gdzieś kiedyś czytałem, że wiek 27-28 lat to wiek, w którym większość piłkarzy osiąga apogeum jeśli chodzi o umiejętności. Podobno najlepszy wiek dla piłkarza. Ile w tym prawdy to nie wiem. Oczywiście w każdym przypadku jest nieco inaczej.
Ta tendencja była zawsze, odkąd tylko pojawiły się realistyczniejsze menadżery piłkarskie(CM i FM), w których da się zbudować tytana Europy bazując na 19-20 latkach sprowadzanych za grosze... :roll:

Ja z kolei czytałem, że wśród trenerów i piłkarzy panuje schemat, że napastnicy osiągają apogeum w wieku 28 lat, obrońcy 30, natomiast bramkarze- 33. Też nie wiem, ile w tym prawdy.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2012, 13:24

Curva robi mi dobrze:
http://www.goal.com/en-us/news/69/trans ... -year-deal

Ciekawe, czy to jest w ogóle realne?... :cry:

Edyta:iltalismano coś mi się ubzdurało. thx!
Ostatnio zmieniony 24 maja 2012, 14:42 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 maja 2012, 13:29

@D@$ pisze: @ewerthon - Padoin zarabia góra połowę tego co Grosso (jak nie mniej), już nie porównując do Amauriego. Też mnie dziwi długość kontraktu, ale chyba nie jest to aż taki problem.
Ok, Padoin zarabia mało jak na Juventus, ale założę się, że dla samego zawodnika jest to najwyższy kontrakt w jego życiu i tak łatwo nie będzie chciał zrezygnować. Mogę założyć się z każdym o pół litra, że następnym klubem Simone będzie drużyna pokroju Fiorentiny czy Genoi, więc i kontrakt na pewno dostanie niższy niż w Juve (nie sądzę, by nagle zaczął się rozwijać). Dlatego te pieniądze które są przeznaczone na jego kontrakt, wolałbym dać jakiemuś młokosowi, ale z ogromnym talentem, typu Pogba, czy ten nieszczęsny Piazon.
Nasprowadzaliśmy średnich zawodników, niektórzy grzeją u nas ławę, reszta w innych klubach (poza kilkoma wyjątkami), musimy powoli się ich pozbywać.

EDIT:
Ouh_yeah pisze:A po co wypychać z klubu Padoina, który ze swojej roli wywiązuje się bardzo dobrze? Pogba póki co zaliczył chyba pół meczu w dorosłej piłce a Piazon 3 razy siedział na ławce rezerwowych. Wolę Padoina, który większość sezonu spędzi na trybunach ale jak będzie trzeba to wejdzie i zagra niezły mecz.
Ja nie mówię, żeby go teraz wypychać. Tylko, że pewnie będzie z nim problem za rok lub dwa, bo jeśli chcemy podnosić poziom naszej pomocy, to nawet na ławce potrzebujemy lepszych zawodników. Młodzika z wyższym kontraktem jest się łatwiej pozbyć w razie czego (zwykle sami są świadomi, że zmarnują sobie karierę), niż 28-29 latka.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2012, 13:39 przez ewerthon, łącznie zmieniany 1 raz.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2012, 13:34

A po co wypychać z klubu Padoina, który ze swojej roli wywiązuje się bardzo dobrze? Pogba póki co zaliczył chyba pół meczu w dorosłej piłce a Piazon 3 razy siedział na ławce rezerwowych. Wolę Padoina, który większość sezonu spędzi na trybunach ale jak będzie trzeba to wejdzie i zagra niezły mecz.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2012, 14:29

yanquez pisze:Curva robi mi dobrze:
http://www.goal.com/en-us/news/69/trans ... -year-deal

Ciekawe, czy to jest w ogóle realne... De Laurentiis miałby się zgodzić na 30? wątpię :cry:
To nie jest 30 milionów na transfer.

to 30 milionów dla Cavaniego, na 5 lat = 6 mil rocznie pensji ;)

Sama kwota transferu miała by opiewać na około 40 w tym połowa w zawodnikach.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2012, 15:07

1. Tak jak wczesniej Van Persie, tak i teraz Higuain, to raczej wymysly mediow. Marotta podobno nawet nie byl w Madrycie tylko w Vinovo. Paratici jedynie gdzies sie ulotnil, ale tez nikt nie da gwarancji, ze akurat wtedy kiedy media trabily o rzekomych negocjacjach w sprawie Argentynczyka, Paratici byl akurat w stolicy Hiszpanii.
2. Van Persie najprawdopodobniej skonczy w City. Ich oferta jest tak przytlaczajaca, ze... no sami wiecie ile ma w zwyczaju placic w City.
3. Zaoferowano nam dwoch pilkarzy - wspomnianego juz tutaj Kuyta i Balzarettiego. Nie chcemy ani jednego ani drugiego.
4. Faktycznie bylo zainteresowanie ze strony Zenitu Matrim. Ale on nie chce sie podobno ruszac poza Wlochy. Jesli bedzie fajna oferta z niezlego klubu z Wloch - odejdzie. U Conte ma on w tej chwili ostatnie miejsce na liscie naszych snajperow. Wyglada to mniej wiecej tak, ze jesli kupimy np. Cavaniego, to jego zmiennikiem zostanie Borriello, a Matriego lub/i Quaga bedziemy chcieli sie pozbyc.
5. Niedlugo nalezy sie spodziewac oficjalnej informacji potwierdzajacej przybycie Pogby.
6. Badzcie spokojni jesli chodzi o Varrattiego.
7. Na Ogbonne zaczail sie Milan i zdaje sie, ze jesli nie w tym okienku, to na pewno w ktoryms z kolejnych Angelo trafi do rossonerich. Tez sie chlopakiem interesowalismy, ale Torino ma zdecydowanie lepsze uklady z Milanem, ktory wmieszal sie nam ordynarnie w parade i chyba dopnie swego.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2012, 15:11

jakku1 pisze:5. Niedlugo nalezy sie spodziewac oficjalnej informacji potwierdzajacej przybycie Pogby.
nie wstydzisz się tego pisać praktycznie co każdy post ? :D

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2012, 15:14

jakku1 pisze: 7. Na Ogbonne zaczail sie Milan i zdaje sie, ze jesli nie w tym okienku, to na pewno w ktoryms z kolejnych Angelo trafi do rossonerich. Tez sie chlopakiem interesowalismy, ale Torino ma zdecydowanie lepsze uklady z Milanem, ktory wmieszal sie nam ordynarnie w parade i chyba dopnie swego.
Tym bardziej, że mało możliwe jest sprzedanie najlepszego zawodnika do największego wroga. Nie ma co żałować chociaż swoją droga porządny stoper by się przydał bo Bonucci obsra się ze strachu w LM.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 maja 2012, 15:16

Im więcej się o tym całym Pogbie mówi tym bardziej się zastanawiam czy koleś który zagrał, choć nie wiem czy to dobre słowo, niecałe spotkanie czy tam dwa w PL jest aż takim talentem jak się pisze i wydaje mi się że to Ferguson nas troluje wciskając ciemnote że on taki super ekstra bo sam go nie chce i szuka frajera który go łyknie w otoczce wielkiego talentu na miare Vieiry :prochno:

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2012, 15:17

jakku1 pisze:Balzarettiego
porquais pas? :think: to by było naprawdę porządne uzupełnienie.

Zablokowany