Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- wloski
- Juventino
Veratti to utopia, nawet abstrahując od tego, że Pjanić jest graczem o podobnej charakterystyce i każdy by chciał jakiegoś młota do środka pola to Verattiego nikt nie puści z PSG, Paryżanie pokazują, że mogą sobie zrobić co chcą po transferze z Neymarem. Stać ich na wszystko, stać ich na to, żeby Marco pozostał i nawet gnił na ławce (oczywiście nie będzie, ale po prostu obrazuję potencjał finansowy PSG).kubraczek pisze:Póki co wiele wskazuje, że spotkania z Raiolą będą. Problem w tym, że raczej w sprawie wypożyczenia Kean'a. Zobaczymy czy zatrzymamy chłopaka tak jak tego chcemy czy Raiola znowu nas zrobi w konia.CavAllano pisze:Nasi ulubiency z J mercato ida w zaparte i ich zdaniem w poniedzialek spotkanie na szczycie w skladzie Marotta-Paratici-Raiola w sprawie Verrattiego.
Bardzo chętnie bym chciał Spinazzolę, prawdopodobnie może będzie zastępcą Asamoah, który odejdzie gdzieś jeszcze w tym okienku. Nie dziwię się Atalancie, że nie chcą puścić zawodnika, jednak powinni mieć względy współpracy na pierwszym miejscu i puścić do nas nowego Zambrottę do nas.kubraczek pisze:Sky Sport - cały czas naciskamy na Atalantę w sprawie Spinazzoli.
Calciomercato - chcielibyśmy zatrzymać Kean'a przynajmniej do zimowego okienka. Problem w tym, że inne zdanie w tym temacie ma Raiola. Chciałby, aby chłopak grał regularnie, więc naciska na wypożyczenie (Zwolle lub Ado den Haag). Jeśli zdecydowalibyśmy się na wypożyczenie to wolelibyśmy, aby Kean pozostał we Włoszech gdzie jest zdecydowanie wyższy poziom (Verona, Bologna, Crotone). Mówi się też o jeszcze jednej możliwości - sprzedaż za kwotę 15-20 mln euro z opcją wykupu (analogiczna umowa jak z Moratą).
Calciomercato - jesteśmy w stałym kontakcie z Vincenzo Morabito, który ma pośredniczyć w transferze Leminy na wyspy. Cały czas wyceniamy Leminę na ok. 20 mln euro. Morabito potwierdził duże zainteresowanie ze strony West Ham, natomiast w ostatnich godzinach pojawiło się zainteresowanie ze strony Southampton. Stoke City jest gotowe usiąść do rozmów i rzuca 15 mln euro. O zainteresowaniu ze strony angielskich zespołów informuje też Sky.
Kean, ja bym go zostawił, chociaż wiem, że szanse na regularną grę ma nikłe. Igła nie jest do zajechania i może rozegrać full spotkań w sezonie. Dlatego nie dziwię się Raioli, który chce promować swojego klienta w jakimś klubie... jednak tak samo było z innymi jego piłkarzami, z różnym skutkiem. Bouy kompletnie upadł, kontuzja zrobiła swoje, ale gdzie jest obecnie były gracz Ajaxu w piłkarskim świecie?
- Shadow Marshall
- Juventino
Jeśli nie wydarzy się jakaś petarda to wszystko idzie znaną nam ścieżką zbalansowania. Jesteśmy teraz jakieś 15 mln na minusie. Opychamy Lemine i jesteśmy na zero. To raczej nie przypadek. Jak mamy mieć na mercato 120 mln...to szykowałbym się na sprzedaż Dybali.
- zuravski
- Juventino
Przecież niedawno pisało sie o tym ze Juventus jest na plusie około 60 milionów w obecnej sytuacji a do tego moze dojść Lemina, Rincon. Teraz wychodzi ze jestesmy na minusie 15 milionów bo rzekomo taka oferta wpłynęła od Stoke. Śmiać mi sie chce jak czytam komentarze co niektórych osób

- Shadow Marshall
- Juventino
Możesz mi powiedzieć gdzie to wyczytałeś, że jesteśmy 60 mln na plusie?zuravski pisze:Przecież niedawno pisało sie o tym ze Juventus jest na plusie około 60 milionów w obecnej sytuacji a do tego moze dojść Lemina, Rincon. Teraz wychodzi ze jestesmy na minusie 15 milionów bo rzekomo taka oferta wpłynęła od Stoke. Śmiać mi sie chce jak czytam komentarze co niektórych osób
Nikt poza zarządem nie wie ile możemy wydać, a licząc zwyczajnie ilu piłkarzy sprzedaliśmy i za ile i porównując to do tego ilu kupiliśmy za ile...wychodzi, że jesteśmy jakieś 15 mln na minusie.
Ja to widzę tak -
Bonucci sfinansował nam Berne, Coman i Zaza zapewnili nam Cuadrado i Benatie...to nie przypadek. Oczywiście nie doszukuje się tutaj jakichś teorii spiskowych, ale te liczby dziwnie się na siebie nakładają.
- wloski
- Juventino
Musisz liczyć jeszcze środki które były przeznaczone na mercato. Nie jesteśmy Barceloną że nie mieliśmy kasy na okienko transferowe. Na transfery miała być stówka.Shadow Marshall pisze:Możesz mi powiedzieć gdzie to wyczytałeś, że jesteśmy 60 mln na plusie?zuravski pisze:Przecież niedawno pisało sie o tym ze Juventus jest na plusie około 60 milionów w obecnej sytuacji a do tego moze dojść Lemina, Rincon. Teraz wychodzi ze jestesmy na minusie 15 milionów bo rzekomo taka oferta wpłynęła od Stoke. Śmiać mi sie chce jak czytam komentarze co niektórych osób
Nikt poza zarządem nie wie ile możemy wydać, a licząc zwyczajnie ilu piłkarzy sprzedaliśmy i za ile i porównując to do tego ilu kupiliśmy za ile...wychodzi, że jesteśmy jakieś 15 mln na minusie.
Ja to widzę tak -
Bonucci sfinansował nam Berne, Coman i Zaza zapewnili nam Cuadrado i Benatie...to nie przypadek. Oczywiście nie doszukuje się tutaj jakichś teorii spiskowych, ale te liczby dziwnie się na siebie nakładają.
- zuravski
- Juventino
http://www.calcioefinanza.it/2017/07/29 ... del-fabro/Shadow Marshall pisze:Możesz mi powiedzieć gdzie to wyczytałeś, że jesteśmy 60 mln na plusie?zuravski pisze:Przecież niedawno pisało sie o tym ze Juventus jest na plusie około 60 milionów w obecnej sytuacji a do tego moze dojść Lemina, Rincon. Teraz wychodzi ze jestesmy na minusie 15 milionów bo rzekomo taka oferta wpłynęła od Stoke. Śmiać mi sie chce jak czytam komentarze co niektórych osób
Ja to widzę tak -
Proszę bardzo. To jeden z niewielu artykułów, które mówią o takim bilansie. J mercato i tuttojuve rownież potwierdziło takie informacje jeżeli pamięć mnie nie myli.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Sam wrzucalem to info o dostepnych na chwile obecna 60 mln - info pojawilo sie bodaj tydzien temu na Tuttojuve, a wzielo sie z jakiejs firmy zajmujacej sie obliczeniami i finansami. W przeciwienstwie do forumowych Januszy ekonomii ci ludzie biora pod uwage wszystkie aspekty, nie jedynie zero-jedynkowe "ten przybyl, ten odszedl".
Ciekawi, dlaczego tak ruszylismy ostro po lewego z Atalanty. Przeciez i tak jest nasz, ale od lata '18, podobnie jak Caldara. Albo nie jestesmy pewni Asamoah, albo pozostania Sandro.
Choc nie sadze, by w zarzadzie pracowali glupcy, ktorzy rozebraliby 3/4 podstawowej obrony. Sandro jest dla nas wazniejszy niz Dybala.
Pojawiaja sie glosy, ze w sprawie Keity mamy zintensyfikowac nasze dzialania w II polowie sierpnia, ponoc ma usiasc na lawce w meczu przeciwko nam. Media zgodnie donosza, ze nie obawiamy sie konkurencji innych, bo uparl sie na nas i w klubie panuje optymizm.
Ciekawi, dlaczego tak ruszylismy ostro po lewego z Atalanty. Przeciez i tak jest nasz, ale od lata '18, podobnie jak Caldara. Albo nie jestesmy pewni Asamoah, albo pozostania Sandro.
Pojawiaja sie glosy, ze w sprawie Keity mamy zintensyfikowac nasze dzialania w II polowie sierpnia, ponoc ma usiasc na lawce w meczu przeciwko nam. Media zgodnie donosza, ze nie obawiamy sie konkurencji innych, bo uparl sie na nas i w klubie panuje optymizm.
- DonPatch
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ja czytałem o 15 mln, ale funtów i takie pieniądze powinien Marotta brać czem prędzej.Calciomercato - jesteśmy w stałym kontakcie z Vincenzo Morabito, który ma pośredniczyć w transferze Leminy na wyspy. Cały czas wyceniamy Leminę na ok. 20 mln euro. Morabito potwierdził duże zainteresowanie ze strony West Ham, natomiast w ostatnich godzinach pojawiło się zainteresowanie ze strony Southampton. Stoke City jest gotowe usiąść do rozmów i rzuca 15 mln euro. O zainteresowaniu ze strony angielskich zespołów informuje też Sky.

e: dopiero teraz z ciekawości sprawdziłem kursy walut, funt prawie taki sam jak euro :shock: gdzie, kiedy?!

- kubraczek
- Juventino
Różne źródła podają różne kwoty. Sky podaje 13.5 mln funtów, The Telegraph podaje 15 mln funtów. Jeśli chcemy sprzedać Leminę to trzeba brać ile dają. Niby mówiło się o zainteresowaniu ze strony klubów, ale póki co nie przełożyło się to na żadne oficjalne oferty.DonPatch pisze:Ja czytałem o 15 mln, ale funtów i takie pieniądze powinien Marotta brać czem prędzej.Calciomercato - jesteśmy w stałym kontakcie z Vincenzo Morabito, który ma pośredniczyć w transferze Leminy na wyspy. Cały czas wyceniamy Leminę na ok. 20 mln euro. Morabito potwierdził duże zainteresowanie ze strony West Ham, natomiast w ostatnich godzinach pojawiło się zainteresowanie ze strony Southampton. Stoke City jest gotowe usiąść do rozmów i rzuca 15 mln euro. O zainteresowaniu ze strony angielskich zespołów informuje też Sky.
e: dopiero teraz z ciekawości sprawdziłem kursy walut, funt prawie taki sam jak euro :shock: gdzie, kiedy?!
BTW: La Stampa uważa, że poza Matuidim, Allegri chciałby mieć Rabiota
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Spędziłeś ostatnie pół roku w dżungli i nie słyszałeś o Brexicie?DonPatch pisze: e: dopiero teraz z ciekawości sprawdziłem kursy walut, funt prawie taki sam jak euro :shock: gdzie, kiedy?!

- tom_gru
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
..może dlatego, że pojawiła się się oferta z Galatasaray za Asamoaha w wys. 9 mln Euro i nasz zarząd uważa to za świetną okazję.CavAllano pisze:Ciekawi, dlaczego tak ruszylismy ostro po lewego z Atalanty. Przeciez i tak jest nasz, ale od lata '18, podobnie jak Caldara. Albo nie jestesmy pewni Asamoah, albo pozostania Sandro.Choc nie sadze, by w zarzadzie pracowali glupcy, ktorzy rozebraliby 3/4 podstawowej obrony.
Trzeba pamiętać o zasadzie zrównoważonego budżetu w ramach FFP, która odgrywa istotną rolę w naszym przypadku. Tutaj ciekawy artykuł dotyczący sposobów obchodzenia FFP:
http://www.gol24.pl/ligi-zagraniczne/a/ ... a,9549452/
Teraz zrozumiecie dlaczego Marotta tak chętnie bawi się w wypożyczenia, opcje obowiązkowego wykupu, daje długie kontrakty itp. W artykule mowa też o tym, dlaczego opłaca się klubom sprzedawać swoją gwiazdę co 3 lata (zysk z transferu amortyzuje się w FFP na trzy lata).
Pokrótce.. jeśli w tym okienku kupimy zawodnika/ów za 100 mln Euro z kontraktem/mi na 5 lat to roczna amortyzacja (koszt) kontraktu/ów wyniesie 20 mln Euro. By zbilansować budżet na okres najbliższych 3 lat (a więc okres weryfikacji do FFP) musimy dokonać w tym okienku sprzedaży na kwotę 60 mln Euro.
"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Jeśli faktycznie udałoby się sprzedać Lemine za te 18 mln + 2 w bonusach to duże brawa dla Marotty
, nie sądziłem że wyciągniemy za niego więcej niż 15 mln.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Gandalf8
- Juventino
Crotone to zespół w którym Mandragora powinien bez problemu grać w pierwszym składzie. Ja pokładam duże nadzieje w tym zawodniku, więc niech gra jak najwięcej (oby omijały go już kontuzje).Kamex22 pisze:http://www.juventus.com/en/news/news/20 ... n-loan.php
Mandragora oficjalnie wypożyczony do Crotone.
Jeśli Marotta sprzeda Lemine za 18+2 to będzie to bardzo dobry interes dla nas

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
I to jest ciekawe, oby się udało. Wczoraj dokładnie pojawiło się info, że Rincon w orbicie Valencii i pojawiło się światełko w tunelu. Dzisiaj z Leminą nie grał, prawda? :czytaj:Poprostu pisze:Agent Rincona przebywa w Valencii.
Paratici jutro będzie na Goodinson Park oglądał mecz Everton vs Sevilla.
Paratici na meczu, czyli idziemy po N'Zonziego? Ma klauzulę, więc z każdym kolejnym dniem rosną szanse na to, że dogadamy się z Sevillą (o ile rozmawiamy z nimi). Ode mnie 3 x tak. Lepiej by pasował niż Matuidi, a połówkę sezonu miał bombową.
Ciesze się, że prawdopodobnie opchniemy Leminę i to za BARDZO ładne pieniądze. Proszę o środkowego pomocnika i proszę o Cancelo - Licht powinien zostać "grzecznie" poproszony o pakowanie manatków. Nic już z niego nie będzie. Rincon - Panie, idź Pan... do Hiszpanii.