Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2013, 00:47

Castiel pisze:Chłopie...w innych krajach jest już inny problem. Można wziąć ślub z koza czy krową.
I tak powstaja centaury i minotaury.

Slyszałeś o zalewie ślubów ze zwierzętami? Bo ja nie.
Castiel pisze:Jak pisałem kiedyś jeden facet ma drużbę niedźwiedzia.
No i co? Jak chce, to mu zabronisz bo Ci to nie leży? Tak wygląda słyna libertariańska walka pt. "nie popieram twoich poglądów, ale będę walczył o prawo do tego, byś mógł je głosić"?
Castiel pisze:Powinno być spisane już dawno prawo, że małżeństwo można w życiu zawrzeć jedno i jest nierozerwalne i koniec.
Lecz się.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 marca 2013, 00:54

deszczowy pisze:
Castiel pisze:Chłopie...w innych krajach jest już inny problem. Można wziąć ślub z koza czy krową.
I tak powstaja centaury i minotaury.

Slyszałeś o zalewie ślubów ze zwierzętami? Bo ja nie.
Słyszałeś, że kiedyś związki ze zwierzętami były znacznie powszechniejsze niż dziś? Chcesz wracać do tych barbarzyńskich praktyk? Mamy się uwsteczniać cywilizacyjnie czy dochodzić do jakiś wyższych ideałów?
deszczowy pisze:
Castiel pisze:Jak pisałem kiedyś jeden facet ma drużbę niedźwiedzia.
No i co? Jak chce, to mu zabronisz bo Ci to nie leży? Tak wygląda słyna libertariańska walka pt. "nie popieram twoich poglądów, ale będę walczył o prawo do tego, byś mógł je głosić"?
Hm, a od kiedy libertyńskie zasady mają jakiekolwiek wartości w życiu społecznym? Zasada: "rob ta co chce ta" zawsze doprowadza do destrukcji systemu (jaki by nie był). W każdym "stadzie" panują określone zasady, inaczej by nie przetrwało. Podobnie jest z ludźmi...niestety, ale nasza zwierzęca natura ciągle daje o sobie znać.

deszczowy pisze:
Castiel pisze:Powinno być spisane już dawno prawo, że małżeństwo można w życiu zawrzeć jedno i jest nierozerwalne i koniec.
Lecz się.
Hm, a może Ty się lecz? Zastanówmy się.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2013, 01:13

Witki opadają. Ciężko nawet to jakoś skomentować.
Małżeństwo musi być nierozerwalne choćby dlatego, że mówisz w przysiędze "że cię nie opuszczę aż do śmierci" albo jak w Ameryce "w zdrowiu i chorobie" itp.
Albo jesteśmy dziećmi i nie rozumiemy pewnych rzeczy albo jesteśmy dorośli i co za tym idzie ODPOWIEDZIALNI. Ponosimy konsekwencje swoich wyborów. Widziały gały co brały.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2013, 01:42

Jedne spodnie, jeden Golf III jedna żona - wszystko na całe życie.

Polecam poczytać Rothbarda. Idę spać.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2013, 02:22

deszczowy pisze:Jedne spodnie, jeden Golf III jedna żona - wszystko na całe życie.

Polecam poczytać Rothbarda. Idę spać.
W Twoim przypadku to jeszcze buty, majtki i skarpetki. Nic dziwnego, że chciałbyś więcej panienek.

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 marca 2013, 07:06

Powinno być spisane już dawno prawo, że małżeństwo można w życiu zawrzeć jedno i jest nierozerwalne i koniec.
Bzdura. Jak będę chciał rozwodu to co? Nie mogę? Jak mi żona umrze to nie mogę drugiego ślubu wziać?

Ogólnie jednak wracając do gejów to ja mam na ich temat radykalne poglądy. Fakt, ze napisałem "wiszą mi" nie jest do końca prawdziwy, ale jakbym napisał co myślę o gejach czy muzułmanach w Europie to byłbym zaraz porównany do Hitlera.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2013, 07:39

Gotti pisze: Bzdura. Jak będę chciał rozwodu to co? Nie mogę? Jak mi żona umrze to nie mogę drugiego ślubu wziać?
WIDZIAŁY GAŁY CO BRAŁY. Czytanie ze zrozumieniem też się kłania - "że cie nie opuszczę aż do śmierci".

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 marca 2013, 07:49

Ale w ogóle dlaczego tu mieszasz kościół? To są słowa przysięgi kościelnej, a co ma do tej całej sprawy kościół? Czy to kościół rządzi państwem i ustala prawa?

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2013, 07:57

Gotti pisze:Ale w ogóle dlaczego tu mieszasz kościół? To są słowa przysięgi kościelnej, a co ma do tej całej sprawy kościół? Czy to kościół rządzi państwem i ustala prawa?
No bo większość ślubów jest i cywilnych i kościelnych, a przysięga to przysięga. Coś chyba znaczy.
Gadka "a jak będę chciał wziąć rozwód?" pasuje co najwyżej do dzieciaków, którym zdarzyła się wpadka i rodzina chce ich ożenić żeby nie było wstydu. Więc albo jesteśmy odpowiedzialni i bierzemy pod uwagę konsekwencje albo nie jesteśmy tacy. Lepiej w takim wypadku siedzieć na dupie i nic nie zmieniać jak wyjść na kłamce albo czuba, któremu się "odwidziało".

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2013, 10:01

Pomijając bełkot o żonie jak lokacie - na całe życie - Korea Północna ogłosiła stan wojny z południem.

Ciekawie się zaczyna wielkanoc.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 marca 2013, 10:15

deszczowy pisze:Pomijając bełkot o żonie jak lokacie - na całe życie - Korea Północna ogłosiła stan wojny z południem.

Ciekawie się zaczyna wielkanoc.
Już jakiś czas temu zerwali zawieszenie broni sprzed 50 lat. Formalbie te państwa od kilku dekad są w stanie wojny...

Co do rozwodów...taka instytucja powinna istniec, ale tylko w przypadku przedslubnych oszustw i zatajeń. Tak to funkcjonuje w Kościele. No, ale w Kościele ślub to sakrament. Jeśli komuś na tym nie zależy to powinien wziąć ślub cywilny. Prawo świeckie daje większe pole do popisu tym, którzy lubią zmieniać zdanie.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 marca 2013, 10:31

LordJuve pisze:Co do rozwodów...taka instytucja powinna istniec, ale tylko w przypadku przedslubnych oszustw i zatajeń. Tak to funkcjonuje w Kościele. No, ale w Kościele ślub to sakrament. Jeśli komuś na tym nie zależy to powinien wziąć ślub cywilny. Prawo świeckie daje większe pole do popisu tym, którzy lubią zmieniać zdanie.
Żebyś się nie zdziwił jak co bardziej kumaci robią wałki na ślubach żeby nie trzeba było brać rozwodu tylko unieważnienie małżeństwa :P

A tym co mówią, że małżeństwo to jedno i na całe życie to polecam narkotyki odstawić, bo powoli kontakt z ziemią już tracą :D

btw. jak to z Koreą jest ? Zwykłe prężenie muskułów przed światem i własną partią, czy na serio coś więcej będzie ?

Bo po wakacjach komórkę będę wymieniał i chciałem w końcu tego Samsunga spróbować :prochno:

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2013, 10:39

Ein pisze: btw. jak to z Koreą jest ? Zwykłe prężenie muskułów przed światem i własną partią, czy na serio coś więcej będzie ?
Ten oszołom ma w ręku bombę atomową. Zastanawia mnie, kto tam tak prze do wojny? Sam Kim czy jego generałowie?

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 marca 2013, 11:59

www.nie.com.pl/14-2013/tusk-na-podsluchu
Polecam przeczytać całe.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2013, 12:06

Gotti pisze:www.nie.com.pl/14-2013/tusk-na-podsluchu
Polecam przeczytać całe.
Skoro to nagrali, powinni pokazać taśmy, nie transkrypcję. Trudno mi poza tym uwierzyć czemuś, co swoim nazwiskiem reklamuje Jerzy Urban.

Choć dowcip z przeskoczeniem muru przez Wałęsę cholernie udany :D

Lordzie - przepraszam, że nie odpowiadam odnośnie "rewolucji globalnej", ale to by było strasznie małostkowe pleść o tym ;)

ODPOWIEDZ