Polityka
- deszczowy
- Juventino

I tak powstaja centaury i minotaury.Castiel pisze:Chłopie...w innych krajach jest już inny problem. Można wziąć ślub z koza czy krową.
Slyszałeś o zalewie ślubów ze zwierzętami? Bo ja nie.
No i co? Jak chce, to mu zabronisz bo Ci to nie leży? Tak wygląda słyna libertariańska walka pt. "nie popieram twoich poglądów, ale będę walczył o prawo do tego, byś mógł je głosić"?Castiel pisze:Jak pisałem kiedyś jeden facet ma drużbę niedźwiedzia.
Lecz się.Castiel pisze:Powinno być spisane już dawno prawo, że małżeństwo można w życiu zawrzeć jedno i jest nierozerwalne i koniec.
- LordJuve
- Juventino

Słyszałeś, że kiedyś związki ze zwierzętami były znacznie powszechniejsze niż dziś? Chcesz wracać do tych barbarzyńskich praktyk? Mamy się uwsteczniać cywilizacyjnie czy dochodzić do jakiś wyższych ideałów?deszczowy pisze:I tak powstaja centaury i minotaury.Castiel pisze:Chłopie...w innych krajach jest już inny problem. Można wziąć ślub z koza czy krową.
Slyszałeś o zalewie ślubów ze zwierzętami? Bo ja nie.
Hm, a od kiedy libertyńskie zasady mają jakiekolwiek wartości w życiu społecznym? Zasada: "rob ta co chce ta" zawsze doprowadza do destrukcji systemu (jaki by nie był). W każdym "stadzie" panują określone zasady, inaczej by nie przetrwało. Podobnie jest z ludźmi...niestety, ale nasza zwierzęca natura ciągle daje o sobie znać.deszczowy pisze:No i co? Jak chce, to mu zabronisz bo Ci to nie leży? Tak wygląda słyna libertariańska walka pt. "nie popieram twoich poglądów, ale będę walczył o prawo do tego, byś mógł je głosić"?Castiel pisze:Jak pisałem kiedyś jeden facet ma drużbę niedźwiedzia.
Hm, a może Ty się lecz? Zastanówmy się.deszczowy pisze:Lecz się.Castiel pisze:Powinno być spisane już dawno prawo, że małżeństwo można w życiu zawrzeć jedno i jest nierozerwalne i koniec.
- Castiel
- Juventino

Witki opadają. Ciężko nawet to jakoś skomentować.
Małżeństwo musi być nierozerwalne choćby dlatego, że mówisz w przysiędze "że cię nie opuszczę aż do śmierci" albo jak w Ameryce "w zdrowiu i chorobie" itp.
Albo jesteśmy dziećmi i nie rozumiemy pewnych rzeczy albo jesteśmy dorośli i co za tym idzie ODPOWIEDZIALNI. Ponosimy konsekwencje swoich wyborów. Widziały gały co brały.
Małżeństwo musi być nierozerwalne choćby dlatego, że mówisz w przysiędze "że cię nie opuszczę aż do śmierci" albo jak w Ameryce "w zdrowiu i chorobie" itp.
Albo jesteśmy dziećmi i nie rozumiemy pewnych rzeczy albo jesteśmy dorośli i co za tym idzie ODPOWIEDZIALNI. Ponosimy konsekwencje swoich wyborów. Widziały gały co brały.
- deszczowy
- Juventino

Jedne spodnie, jeden Golf III jedna żona - wszystko na całe życie.
Polecam poczytać Rothbarda. Idę spać.
- Castiel
- Juventino

W Twoim przypadku to jeszcze buty, majtki i skarpetki. Nic dziwnego, że chciałbyś więcej panienek.deszczowy pisze:Jedne spodnie, jeden Golf III jedna żona - wszystko na całe życie.
- Gotti
- Juventino

Bzdura. Jak będę chciał rozwodu to co? Nie mogę? Jak mi żona umrze to nie mogę drugiego ślubu wziać?Powinno być spisane już dawno prawo, że małżeństwo można w życiu zawrzeć jedno i jest nierozerwalne i koniec.
Ogólnie jednak wracając do gejów to ja mam na ich temat radykalne poglądy. Fakt, ze napisałem "wiszą mi" nie jest do końca prawdziwy, ale jakbym napisał co myślę o gejach czy muzułmanach w Europie to byłbym zaraz porównany do Hitlera.
- Castiel
- Juventino

WIDZIAŁY GAŁY CO BRAŁY. Czytanie ze zrozumieniem też się kłania - "że cie nie opuszczę aż do śmierci".Gotti pisze: Bzdura. Jak będę chciał rozwodu to co? Nie mogę? Jak mi żona umrze to nie mogę drugiego ślubu wziać?
- Castiel
- Juventino

No bo większość ślubów jest i cywilnych i kościelnych, a przysięga to przysięga. Coś chyba znaczy.Gotti pisze:Ale w ogóle dlaczego tu mieszasz kościół? To są słowa przysięgi kościelnej, a co ma do tej całej sprawy kościół? Czy to kościół rządzi państwem i ustala prawa?
Gadka "a jak będę chciał wziąć rozwód?" pasuje co najwyżej do dzieciaków, którym zdarzyła się wpadka i rodzina chce ich ożenić żeby nie było wstydu. Więc albo jesteśmy odpowiedzialni i bierzemy pod uwagę konsekwencje albo nie jesteśmy tacy. Lepiej w takim wypadku siedzieć na dupie i nic nie zmieniać jak wyjść na kłamce albo czuba, któremu się "odwidziało".
- deszczowy
- Juventino

Pomijając bełkot o żonie jak lokacie - na całe życie - Korea Północna ogłosiła stan wojny z południem.
Ciekawie się zaczyna wielkanoc.
- LordJuve
- Juventino

Już jakiś czas temu zerwali zawieszenie broni sprzed 50 lat. Formalbie te państwa od kilku dekad są w stanie wojny...deszczowy pisze:Pomijając bełkot o żonie jak lokacie - na całe życie - Korea Północna ogłosiła stan wojny z południem.
Co do rozwodów...taka instytucja powinna istniec, ale tylko w przypadku przedslubnych oszustw i zatajeń. Tak to funkcjonuje w Kościele. No, ale w Kościele ślub to sakrament. Jeśli komuś na tym nie zależy to powinien wziąć ślub cywilny. Prawo świeckie daje większe pole do popisu tym, którzy lubią zmieniać zdanie.
- Ein
- Juventino

- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Żebyś się nie zdziwił jak co bardziej kumaci robią wałki na ślubach żeby nie trzeba było brać rozwodu tylko unieważnienie małżeństwaLordJuve pisze:Co do rozwodów...taka instytucja powinna istniec, ale tylko w przypadku przedslubnych oszustw i zatajeń. Tak to funkcjonuje w Kościele. No, ale w Kościele ślub to sakrament. Jeśli komuś na tym nie zależy to powinien wziąć ślub cywilny. Prawo świeckie daje większe pole do popisu tym, którzy lubią zmieniać zdanie.
A tym co mówią, że małżeństwo to jedno i na całe życie to polecam narkotyki odstawić, bo powoli kontakt z ziemią już tracą
btw. jak to z Koreą jest ? Zwykłe prężenie muskułów przed światem i własną partią, czy na serio coś więcej będzie ?
Bo po wakacjach komórkę będę wymieniał i chciałem w końcu tego Samsunga spróbować
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- deszczowy
- Juventino

Ten oszołom ma w ręku bombę atomową. Zastanawia mnie, kto tam tak prze do wojny? Sam Kim czy jego generałowie?Ein pisze: btw. jak to z Koreą jest ? Zwykłe prężenie muskułów przed światem i własną partią, czy na serio coś więcej będzie ?
- Gotti
- Juventino

- Alfa i Omega
- Juventino

Skoro to nagrali, powinni pokazać taśmy, nie transkrypcję. Trudno mi poza tym uwierzyć czemuś, co swoim nazwiskiem reklamuje Jerzy Urban.Gotti pisze:www.nie.com.pl/14-2013/tusk-na-podsluchu
Polecam przeczytać całe.
Choć dowcip z przeskoczeniem muru przez Wałęsę cholernie udany
Lordzie - przepraszam, że nie odpowiadam odnośnie "rewolucji globalnej", ale to by było strasznie małostkowe pleść o tym